Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 20

• 48 334
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 195
Дари зависи къде ще се чувстваш по спокойна и сигурна,за болницата няма смисъл да тръгваш преди да са станали регулярни през 15-20 мин.,но можеш и преди това да отидеш ако там смяташ че ще ти е по-добре.Подчертавам това е ако с бременноста и бебето всичко е наред и раждаш на термин.Ако се спукат водите обаче няма да чакаш контракции ми по най-бързия начин в болницата.При първескини за разкритие трябва доста време,но е важно да се следят тоновете на бебето и как реагира на контракциите,пък и в болницата могат да ти дадат обезболяващи и спазмолитици,които да облекчат и спомогнат за раждането. Peace

# 196
  • София !
Благодаря ви за бързите отговори.Снощи ходих на лекар всичко е наред,но трябва да си почивам повече.край с работата.Предписаха ми хапчета и казаха,че няма нищо притеснително.А като започнат контракцийте,на колко минути трябва да са,че да тръгна за болницата?Знам,че при първескините разкритието става по бавно?????? Simple Smile

Аз имах уговорка с моя док. и той ми беше казал на 10мин. като станат да тръгвам , на мен ми почнаха от 16:00 часа на 30 мин. после станаха на 20мин. и към 20:00 вече бяха на 10мин. отидох в болницата приеха ме към 20:30-20:40 с 3см. разкритие , до 21:30 вече имах 6см. и в 23:15 се роди моята гъбка  Heart Eyes Така че май при всички е индивидуално , при мен разкритието стана много бързо док. даже се изненада , той като видя 3см. отрпати нащте да си ходят вика няма да роди скоро ама те на  Mr. Green късмет .. Мисълта ми е и поне според мен като станат на 15мин. - 10мин. да тръгнеш  Peace Дано и при теб нещата се развият бързо и леко   bouquet

# 197
Дари, радвам се, че всичко е наред. Почивай си, пази бебето и себе си. Надявам се да са ти спокойни последните 8 седмици от бременността. За контракциите Бибито ти е дала чудесен отговор.

# 198
Аз отидох когато станаха на 5мин. контракциите, бях с 1.5см разкритие. Добре, че преносвах, иначе щяха да ме пратят вкъщи.
Контракциите ми започнаха в 2:30 през нощта и до 5ч сутринта бяха на 40мин. От 5ч до 8ч станаха на 15мин., в 10ч. бяха на 5мин.
Родих в 19:55ч.

# 199
Heilie при теб родилната дейност е била слаба т.е. контракциите са били неефективни и предполагам главата на бебчо се е спуснала късно.При всички раждането се случва по различен начин и е рисковано да се чака докато станат контракциите на пет минути.Раждането и контракциите са стрес за бебето както и за раждащата,по сигурно е и двамата да са под наблюдение.Пак ще повторя за тези кото ще четат и по нататък темата-колкото и да не ви се влиза в болницата само там могат да слушат тоновете на бебето ви,които показват дали то понася добре контракциите,да следят дали раждането върви нормално,да се намесят ако не е така и още куп неща които са във ваша полза.Няма да споменавам какво може да стане например при пукване на мехура и то за някакви си 2-3 мин. за да не ви плаша.Просто отидете на време за всеки случай.
На всички пожелавам леко и безпроблемно раждане   bouquet

Последна редакция: чт, 14 фев 2013, 10:30 от Бибито

# 200
Бибито, за изтичането на водите е така - има ли изтичане веднага в болница, дори да няма контракции.
Аз само споделих при мен как беше Peace

# 201
При мен контракциите бяха неефективни и се мъчихме с бебчо 22 часа. Отидох с 1 см. разкритие и ме приеха, но после дктора на смяна ми разказа играта - какво съм търсела там; защо съм отишла толкова рано и такива подобни. Много ме сдуха. Приеха ме в 04:30 на 02:11.До 19:30 същия ден разкритието ми беше 4 см.
Наистина е по-хубаво да си в болницата, ама да не ти се паднат такива индивиди като този при мене.

# 202
Здравейте.
Имам въпрос относно ниския хемоглобин- на какво може да се дължи, освен на липса на желязо? Ако желязото е в норма коя може да е причината за нисък хемоглобин? Витамини от комплекс Б, фолиева к-на или  нещо друго? И какви изследвания се правят , за да се открие причината?

# 203
Топ_Лина хемоглобинът ти колко е при последно изследване?Сигурно знаеш,че е нормално по време на бременност хемоглобина да се понижи.Щом питаш явно желязото ти е в норма.Анемиите са няколко вида и не задължително свързани с липса на желязо.Може да имаш таласемия минор,която се установява от хематолог или дефицит на вит.Б.Ето един линк с добре систематизирана информация,в който можеш да откриеш и изследванията:
http://www.hapche.bg/bremennost-i-roditelstvo/bremennost-i-anemiya?page=2
Във форума също има теми относно хемоглобина,можеш да ги потърсиш с търсачката на форума или в гугъл. Peace
Норичка може да ти се поскарат и помръщят,но в крайна сметка ще си свършат работата,те най-добре знаят последствията ако не го направят.И да на 1 пръст разкритие връщат,особено ако нямаш хубави контракции.

Последна редакция: чт, 14 фев 2013, 15:49 от Бибито

# 204
Бибито, не ми е паднал много - 113 е при долна граница 115. Правих си изследване , за да си видя нивото на желязото, в норма е. Затова се поинтересувах за другите причини. Благодаря за линка, ще погледна   bouquet

# 205
Бибито, нормално щеше да бъде ако малко ми се бяха поскарали.Ама тоя цял ден ми се прави на интересен, все едно аз за кеф бях отишла там.Преди да застъпи др. смяна даже успя да ме разреве.
Топлина, моя беше 85 по едно време.Аз пиех Тотема.

# 206
Здравей те,искам да питам каква може да е причината амниотичната течност да е в по-голямо количество.Нямам диабет.След 2 седмици пак ще ходя за да видят как  е.Благодаря предварително

# 207
Здравей те,искам да питам каква може да е причината амниотичната течност да е в по-голямо количество.Нямам диабет.След 2 седмици пак ще ходя за да видят как  е.Благодаря предварително
Колко по-голямо? По-голямо спрямо средното или спрямо твоите показатели? Моментно ли е увеличението или си така през цялата бременност?

Каква е стойността, която те е разтревожила? И нали знаеш, че е нормално нивото на околоплодните води да се увеличава до 32-33 седмица?

# 208
Ами 9.0 е стойноста.До сега беше нормална.Гинеколога каза,че е точно на границата и след 2 седмици пак ще отида,а нали знаеш че преди не се виждаше стомахчето,но сега се вижда добре,но чета в нета,че една от причините амниотичната течност да е повече са стомашно-чревни проблеми.Както знаеш ми е първа бременност и не съм много наясно.благодаря ти за бързите отговори

Благодаря на всички за изчерпателните отговори,стана ми ясно.Но ще ми стане по-ясно когато дойде момента Grinning

Последна редакция: пт, 15 фев 2013, 05:08 от AnMary

# 209
Ами 9.0 е стойноста.До сега беше нормална.Гинеколога каза,че е точно на границата и след 2 седмици пак ще отида,а нали знаеш че преди не се виждаше стомахчето,но сега се вижда добре,но чета в нета,че една от причините амниотичната течност да е повече са стомашно-чревни проблеми.Както знаеш ми е първа бременност и не съм много наясно.благодаря ти за бързите отговори
Ако стойността ти е 9, това е с една единица повече от границата ( 8 ).

Да, знам за стомахчето. Това беше и моята първа мисъл. Но не се настройвай предварително, щом лекарят не е дал признаци на тревога. В повече от 60% от случаите причината за повишеното ниво на околоплодни води не е ясна.

Ако докторите преценят, че има риск, може да извадят бебето по-рано. Едва ли ще предприемат медикаментозно лечение, защото то не е подходящо за след 32-ра седмица. Амниоцентезата също е вариант, но рядко се прилага.

Общи условия

Активация на акаунт