Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 20

• 48 368
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 270
  • Правец
Здравейте мами!
бременна съм в 27 г.с и имам сериозен проблем с бялото течение. Лекувах се със свещички 15 на брой по 50г , но не помня как се казват. Помогнаха ми за няколко дни и след това отново се появи. Доки ми каза да се мия с вода със сода, но и от това няма кой знае какъв ефект. А и забелязах, че ме по наболява левият яйчник и малко се притеснявам, а часът ми при доки е чак на 1ви март.
А сега като капак от няколко дни (3-4) имам разтройство (ходя по 3-4 пъти на ден до ВЦ-то).

# 271
Засиленото течение при бременност е нормално, ако микробиологията е чиста; за съжаление има много гинеколози, които искат да го "лекуват". Не пишеш правена ли ти е микробиология и какви са били резултатите.

# 272
Алексче е права за микробиологията, а за разстройството - ти препоръчвам пробиотици  Peace

# 273
Задължително микробиологично изследване трябва да се пусне, преди да се лекува това течение. Не винаги е гъбично, много е възможно да е просто от бременността.

# 274
Бялото течение както са писали е нормално и се увеличава в последния триместър на бременността.Микробиологията е задължителна,не знам защо са ти я спестили.Бялото течение,'не нормалното' имам предвид,е предпоставка за разкъсвания при едно нормално раждане.Доста е упорито,важно е в 9 месец да се проведе съответно лечение,за да може да се изчисти до колкото може преди раждането.Вагиналните душове(ако съм разбрала правилно) не се препоръчват по време на бременност,заради възможност на инфекцията да се разпространи в посока матка и околоплоден мехур.
Разстройството може да предизвика контракции поради увеличената перисталтика на червата,това едно,ако продължи има и други негативни последствия.Консултирай се незабавно с лекар,поемай повече течности,можеш да си пуснеш и фекален тест,не се знае какво си изяла с храната.
  bouquet

# 275
  • Правец
Благодаря за отговорите  Hug Още утре ще отида на лекар. Иначе микробиология не са ми пускали и аз не знам защо

# 276
Някой може ли да ми каже до колко дни болнични може да ми даде АГ-то без да минавам през комисия и по колко пъти може да ми дава така?

Мисля да си работя, но с предната бременност получавах често контракции и си вземах често отпуска (имах повечко), веднъж само ползвах болнични 7 дни. Могат ли повече от 7 дни последователно да ми дадат без ЛКК (правя си сметката да изляза по-рано от 45дневния, че ще ми е доста тежко и няма да има кой да гледа малката, градината ще са ваканция - пада точно най-големите жеги лятото).

Питах лекарката, но тя ми каза едномесечен болничен само след 3 дневен престой в болница, което не ме устройва, защото няма кой да гледа детето през това време - искам да направя някаква комбинация от отпуска и болничен, че да изляза месец преди 45 дневния  newsm78

# 277
Малина, наскоро обсъждахме в една друга тема болнични-бременнос- плащане и стигнахме до заключението, че всеки лекар преценява сам как и какво да прави.

Някои искат по 20-25лв да си платиш, други искат престой в болницата.

Аз бях 5м. в болничен и не съм платила ни стотинка, и не съм лежала и ден в болница.

# 278
До 14 дни може еднократно от личният лекар, мисля.

# 279
До 14 дни може еднократно от личният лекар, мисля.

ЛЛ може да издаде до 7дни с един болничен.

# 280
И аз така знаех, но май са го променили, двама лекари вече ми го казват( моята и на детето) Thinking

# 281
И аз така знаех, но май са го променили, двама лекари вече ми го казват( моята и на детето) Thinking

Хм, ми браво! Благодаря за информацията Hug

# 282
14 дневен болничен може да издаде АГ - еднократно.

# 283
Момичета ,един въпрос..Моля,помогнете!Бременна съм в 18 Г.С.Засега всичко е добре освен ,че съм с ниско кръвно -60-100.Лекарката ми препоръча  движение и течности.Аз си купих CD na Светла Иванова йога за бременни.Там има упражнения с навеждане напред (от седнала положение).Както и от легнало положение -повдигане на крак.Преди малко прочетох ,че след 3-ия месец не трябва да се стои в легнало положение понеже се намалява притока на кислород към бебето(особено с ниско кръвно)Смятате ли,че може да съм навредила на бебето-Не  усещам движения,Първа бременност ми е ..Имам прекаран миссед -в начални месеци..И сега доста се притесних.Какво мислите за тази "йога за бременни"?

# 284
Не се притеснявай за това Hug , прави си спокойно упражненията.
Съветът е за спане по гръб. Но аз последните 2м. само така успявах да спя. Иначе риташе брутално!
Но то е съвет, не е забрана, кой може да се контролира как да спи Laughing .

Спокойна бременност  bouquet

За ниското кръвно много помага студен айран с повечко сол.

Общи условия

Активация на акаунт