Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 20

• 48 351
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 255
И на мен ми прималява от време на време. Може да е моментно падане на кръвното, кръвната захар... Минава ми бързо, сядам за около минута, после изпивам една чаша вода, може и да се хапне нещо малко. Мерила съм си кръвното в такива моменти, понякога е било нормално, понякога ниско, пулсът ми също винаги е на долната граница и под нея даже.

# 256
От бременността е,освен ако не ти се е случвало и преди нея.След като ти се е разминало прималяването и кръвното се е възстановило,така че не се знае.Ако не кръвното,другото много вероятно е падане на кръвната захар.С последната бременност не ми се е случвало,но с близначките да и не ми беше ниско кръвното.Хапвах нещо сладко набързо,и в двата случая е подходящо.

# 257
Прималяването е от бременността. При мен се случваше доста често и то в градския транспорт! Е направо имах чувството, че ще умра - причерняваше ми, ставаше ми топло и краката ми омекваха.И като добавим факта, че никой не отстъпваше място.....Важно е винаги да се носи нещо сладко в чантата и вода!

# 258
При прималяване заради падане на кръвното трябва да се седне и главата да се наведе надолу, колкото е възможно по-близо до глезените. Така мозъкът ще получи нужното количество кръв и ще поеме отново нормален контрол над тялото.

# 259
Аз все пак ходих на лекар за всеки случай. Кръвно- както винаги, преслуша ми сърцето-нормално. Изключвам също така и падане на кръвната захар, защото точно преди тази криза ядох доста сладко( и по принцип ям доста сладко всеки ден), а и кръвните изследвания, които са ми от преди няколко дни са ОК. Могло да е от стрес, нерви, макар че и това не е според мен  newsm78 В крайна сметка ми препоръчаха да слагам валидол под езика ако пак ми стане така. Ами това е. Дано вече не го преживявам този ужас, че наистина си беше доста ужасно с този задух.

# 260
Аз все пак ходих на лекар за всеки случай. Кръвно- както винаги, преслуша ми сърцето-нормално. Изключвам също така и падане на кръвната захар, защото точно преди тази криза ядох доста сладко( и по принцип ям доста сладко всеки ден), а и кръвните изследвания, които са ми от преди няколко дни са ОК. Могло да е от стрес, нерви, макар че и това не е според мен  newsm78 В крайна сметка ми препоръчаха да слагам валидол под езика ако пак ми стане така. Ами това е. Дано вече не го преживявам този ужас, че наистина си беше доста ужасно с този задух.
Яденето на много сладко и ниската кръвна захар не се изключват. Причината е, че като хапнеш сладко, особено ако е по-бърза захар (т.е. храна с висок гликемичен индекс), кръвната захар се повишава рязко и организмът отделя инсулин, за да я свали. Съответно, ако се отдели повече инсулин, отколкото е нужно, то кръвната захар се сваля не до необходимото равнище, а до доста по-ниско... Доста лаишко обяснение, но може да потърсиш информация в нета. Мисля, че се наричаше реактивна хипогликемия.

# 261
Яденето на много сладко и ниската кръвна захар не се изключват. Причината е, че като хапнеш сладко, особено ако е по-бърза захар (т.е. храна с висок гликемичен индекс), кръвната захар се повишава рязко и организмът отделя инсулин, за да я свали. Съответно, ако се отдели повече инсулин, отколкото е нужно, то кръвната захар се сваля не до необходимото равнище, а до доста по-ниско... Доста лаишко обяснение, но може да потърсиш информация в нета. Мисля, че се наричаше реактивна хипогликемия.
Браво, Ада! Чудесно си го обяснила и терминът е правилен.

Топ, опитвай се да ядеш храни, които имат бавно разграждащи се захари. Това са всички плодове и зеленчуци, но НЕ под формата на прясно изцедени сокове, а така - хруп-хруп. Можеш да хапваш и семена от чиа/чия, които също са чудесен източник на енергия, без да носят пикове в кръвната захар.

Да не пропусна да отбележа, че захарта = тлъстина. С други думи, колкото повече бързо разграждаща се захар ядеш, толкова повече тлъстина ще се трупа по тялото ти. И след раждането ще се чудиш с какви диети да се захванеш...

# 262
и на мен доста често ми прилошава, от както съм бременна, затова си нося винаги вода и пакетчета захар в чантата  Grinning ако усетя, че ми прималява веднага си изсипвам пакетче захар под езика и доста бързо минава

# 263
Момичета ,имам проблем с храненето.Днес се опитах да го кърмя ,но от шевовете ме боли и не мога да намеря подходящата поза.Струва ми се адски изтощително и нерезултатно и нямам представа бебо погълнал ли е нещо.Изцеждам се с помпата ,но пуска съвсем малко ,въпреки че го правя дълго време...40 минути..и веднага след като приключа ,резултатът е натежали гърди и 15 мл кърма.Днес стават 6 дни от раждането ,секцио.Къде бъркам?Имам чувството ,че само стимулирам гърдата ,която пуска съвсем малко и резултатът е напрежение и втрисане на 2 пъти...Вие как точно се цедите и за колко време ,тези ,които не кърмят...

# 264
Не се притеснявай, най-доброто в случая е да оставяш бебето да суче колкото иска - то е по-ефективно от всяка помпа. Това, че изцеждаш минимални количества съвсем не означава, че нямаш достатъчно кърма. А и в началото е по-трудно, докато се отпушат каналите. Спомням си, че и аз докато бях в болницата изцеждах по-малко от 20 мл за час. Също родих секцио, но все още се кърмим  Peace
Пробвай да кърмиш легнала или подпряна с възглавници.
Искаш ли да те свържа с консултант по кърмене?
Виж и тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=205725.0

# 265
Благодаря за отговора!Значи все пак се случва ,зададох въпрос към ЛЛЛ ,ще очаквам отговор.Принципно при теб каква беше честотата на цедене дневно?Аз искам да цедя и да давам ,не да кърмя ,защото ми се струва мисия невъзможна ,а и така ще следя колко яде бебо.Не знам...може би бъркам,но ако му давам да яде и той изсуква количество Х ,как да знам колко АМ да му дам да се дохрани?Някои бебета сучат без край...а АМ не е безобидно ,затлъстява се ,развалят се бъбреци и т.н...

# 266
annieat, разбирам, че в момента ти е много трудно, но не се подлъгвай по илюзията, че цеденето е по-лесният вариант, дори и сега да ти изглежда така.
Има други критерии, по които се съди дали бебето приема достатъчно кърма; не е нужно да виждаш колко изяжда. Непременно се свържи по телефона с консултант от НАПК или ЛЛЛ, ако се наложи, могат да те посетят и вкъщи.

# 267
Цедях се само в началото, ако гърдите са напрегнати, после нещата се регулират и произвеждаш точно толкова кърма, колкото е необходима на бебето. Не ти препоръчвам да се цедиш и да храниш с шише, обикновено така лактацията намалява и приятелките ми действащи по този начин и дохранващи с АМ не успяха да кърмят повече от два-три месеца. А и като свикнат с шишето, в повечето случаи не можеш да ги върнеш на гърда после...
Бебето суче толкова, колкото му е необходимо, не се притеснявай и не му брой грамчетата. Виждам, че се притесняваш от АМ - не го давай тогава, не е задължително да дохранваш!

# 268
Имам няколко познати, които стигнаха до цедене и не можаха да върнат бебето на гърда. Това ми се струва възможно най-тежкото. Голямо робство е помпата. ДА не говорим и че при много жени кърмата намалява - 1 при липсата на допира с бебето, 2 при недоброто изцеждане и 3 психическата ситуация, при която виждаш, че не изцеждаш колкото детето яде обикновено.
Не е задължително да се налага дохранване. А и колкото по-често и по-добре бебето стимулира гърдите, толкова вероятността за опасност от нужда за дохранване намалява

# 269
annieat,
Възглавницата за кърмене я ползвах за възглавничка за дупе Crazy  - ама няма такъв кеф! Моята беше най-обикновена на Бертони за няма и 20лв. Навих я на геврече и сядам в дупката.
Друго за болката и безопасно за бебето - свещички Профенит. Не са скъпи, а са мноогоо ефикасни Peace .

Общи условия

Активация на акаунт