Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 20

• 48 398
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте!
Днес е четвърти ден от закъснението ми, преди седмица направих 1вия тест, на който излезе много бледа чертичка, дори мислех, че си въобразявам. В деня на закъснението направих пак и този път чертичката беше доста по забележима. Цикълът ми е на 30-35 дни. Въпросът ми е в коя седмица от бременността съм? Във вторник имам час, но идея си нямам дали ще се види нещо. Знам, че е рано, но просто искам да бъда сигурна, защото това неведение ме побърква.
Благодаря предварително и лека бременност на всички бъдещи мами  Hug

# 301
Дадда гестационните седмици се изчисляват от първият ден на последната менструация независимо колко ти е е продължителен цикъла,това играе роля при определяне на термина само.Ако последната менструация ти е била на 22.01 (изчислявам при 30 дневен цикъл)значи си в края на 4-та г.с.Както и да го изчислявам все е рано да се види нещо на ехограф пък било то и вагинален.Ти сигурна ли си за цикъла и редовно ли ти е на 30-35 дни,че ми се видя странно теста да покаже чертичка преди закъснение? Да не се окажат пък близнаци Mr. Green

# 302
Понякога тестовете показват и преди закъснение.

Ето ти един калкулатор, с който можеш да изчислиш в коя седмица си: http://www.bg-mamma.com/?action=calculator

# 303
И аз щях да преложа калкулатора за изчисляване на г.с. И те съветвам ако не ви поне в средата на 5г.с. по време на прегледа, да си отложиш часа. Само ще се разходиш напразно, евентуално ще си дадеш парите навятъра и ще те извикат след една седмица или 10 дни пак.

Успех!  bouquet

# 304
Благодаря за бързите отговори момичета  Hug

# 305
благодаря ви и честито на новата мама   bouquet

ето сега пак го меря 140 на 69  Rolling Eyes
явно не е инцидентно
а винаги когато съм на консултация ми казва 90/60 ниско, винаги съм била с ниско преди това.
В петък съм на консултация, искрено се надявам да не е опасно и всичко да е наред с бебка  Praynig

# 306
Според мен не чакай до петък или поне ако можеш се консултирай по телефона с АГ-то.

# 307
благодаря ви и честито на новата мама   bouquet

ето сега пак го меря 140 на 69  Rolling Eyes
явно не е инцидентно
а винаги когато съм на консултация ми казва 90/60 ниско, винаги съм била с ниско преди това.
В петък съм на консултация, искрено се надявам да не е опасно и всичко да е наред с бебка  Praynig

Има ли вероятност твоя апарат да не е добре калибриран и да не вади точни стойности

# 308
електронен  Rolling Eyes 

# 309
  • София
Мери си кръвното поне 10 дена, сутрин след събуждане, на обяд, и вечер преди лягане. Записвай си стойностите, след това се консултирай с гинеколога си и ако трябва и с друг специалист.

# 310
благодаря!   bouquet

# 311
Може ли да се използва продукт за локално третиране на акне(Ла Рош)по време на  бременност?

# 312
  • София
Може ли да се използва продукт за локално третиране на акне(Ла Рош)по време на  бременност?
Може.

# 313
Здравейте!

Може ли пъпчето на новородено докато падне да се маже с риванол, а не със спирт 70%?

# 314
Не.Третирай само със спирт.

Общи условия

Активация на акаунт