АПРИЛКИ 2013 - тема 17

• 28 440
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
АГ-то ми каза да го спирам, че да може да ми се изчисти организма до раждането, тъй като магнезият действал с натрупване.

И аз знам, че е хубаво да се спре към 8мия месец, т.к. пречи на естественото раждане. Иначе когато е секцио, може да се пие до последно.

# 556
  • София
АГ-то ми каза да го спирам, че да може да ми се изчисти организма до раждането, тъй като магнезият действал с натрупване.

И аз знам, че е хубаво да се спре към 8мия месец, т.к. пречи на естественото раждане. Иначе когато е секцио, може да се пие до последно.

Може би затова на мен ми каза да го спирам вече тъй като вече влезнах в 8 месец. А и нямам оплаквания и тя не вижда смисъл да го пия след като нямам контракции. Но явно всеки лекар преценява кога е добре пациента му да спре даден медикамент.

# 557
Разбира се, че лекарите преценяват, не е добра идея сами да си назначаваме и спираме терапии, четейки по форуми  Peace  

# 558
  • София
Добро утро  от мен

˙·٠• АлЕкС •٠· честито за спечеленото матраче  Hug с здраве да с го ползвате Simple Smile

# 559
else, ще се радваме, ако ни подкрепяте и информирате

Монче, аз от 3ти месец ходя на ж.к. и от тогава 3 пъти са ми пускали изследвания - през месец, в 3ти, 5ти и 7ми месец, днес ще ходя, ще видим дали ще ми пусне пак.

назад в темите, някой беше писал, че бори киселините с чай от джинджифил, ако може малко повече инфо, защото положението не е добре и съм решила и това да пробвам

някой беше писал за раждане в софиямед, бегинър мама мисля че беше. аз също обмислям този вариант, тъй като моят аг избяга там, въпреки, че софия ми е доста далечко. виждала съм залите там, доста е луксозна болницата, 1200 мисля, че е нормалното раждане и 1400 секцио, в цената е включено всичко

аз също имам втвърдявания на корема от време на време, но не са толкова начесто, но вчера се събудих от една много силна крампа, още ми е леко болезнен крака. моето аг каза, че ще пия магнезия почти до края, ще видим днес на консултацията какво е положението, но като го пия си ходя редовно до вц-то, преди да го почна имах ядове. краката не ми се подуват видимо, само пръстите, сутрин. от няколко дни махнах халката и пръстените, така ще е за сега. обаче много се задъхвам и изморявам бързо...

вчера от лидъл взех едно спално чувалче за 12 лв. имаше останали 70 и 90 см. не са от най-дебелите, за пролетта са ок Simple Smile

# 560
  • София
Добро утро  от мен

˙·٠• АлЕкС •٠· честито за спечеленото матраче  Hug с здраве да с го ползвате Simple Smile

хахахаха Съниии мерсиииииииии Simple Smile Направо не можех да повярвам и още съм в транс, че аз съм го спечелила тъй като не съм от големите късметлии по принцип. Но явно малката госпожица е късметлийка, тъй като главно заради нея играх Simple Smile

# 561
Благодарим ви за това, че приемате проекта толкова мило!

Else, лигата прави много наистина.

ако е за темата - нямам нищо против да има повече информация. надявам се да има и в темата подкрепили този проект, макар че лично не съм много наясно с него. ако може някъде да прочетем повече?

Проектът на BG-Mamma и Ла Лече Лига България стартира в отчетна тема Март 2010 година и продължава повече от 3 години. Целта му е да се предоставя информация и подкрепа във връзка с кърменето на място в самите отчетни теми.

Важно е да подчертая, че няма да се намесваме в темата ви, без вие изрично да сте поискали това, защото тук има майки, които са имали богат опит с кърменето и разполагат с много информация. Вие сами може да си помагате една на друга по темата за кърменето. Също така подфорум Кърмене на сайтът BG-mamma има много богата библиотека с преведени статии свързани с кърменето, които могат да ви бъдат полезни и сами можете да откриете отговорите, от които се нуждаете.

Започвайки този проект с BG-mamma решихме, че темичката си е ваша и никой от нас не би искала да навлиза в личното ви пространство без покана. За това ще ви помоля, ако имате нужда от информация за кърменето, да се обърнете към нас като изпишете с големи червени букви например
Ла Лече Лига, Else, Muряна или ЛЛЛ. Така ще бъдем сигурни, че въпросът е за нас , а и по-лесно ще можем да го видим Simple Smile

Информация за проекта е вече публикувана в първият пост, така че по-удобно да можете да видите към кого можете да се обърнете.

# 562
Мина сесията, мога да се запиша  Laughing
Няма да му слагам стикери и рисунки, то ще си е при нас на спалнята.
Като порасне и го преместим в неговата си стая, тогава.
Не съм му купила и комплект за изписване Rolling Eyes
Въобще общо-взето нищо не съм направила от това, което сте изброили  Mr. Green
И за педиатър не съм почнала въобще да се ориентирам.  Crazy

Пристягането на корема го усетих на няколко пъти, но поне от седмица не се е случвало Thinking

# 563
˙·٠• АлЕкС •٠· и аз вчера видях,че си спечелила.Честито и със здаве да си го ползвате.И аз ниога не бях печелила и когато видях в с. "9 месеца",че съм спечелила,чак не можех да повярвам.Все така да ни вървят бебоците с късмет/пу пу пу Hug
За пристягането май сама съм си виновна,беше позачезнало,но онзи ден прекалих с пазара и торбата беше бая тежка WhistlingГоляма съм патка,нали до таксито я носих и май от там се получи това с пупата.Сега повечко лежане тези дни и утре ще си питам моя генеколог,да видя той какво ще каже.

# 564
ехаа момичета много пишете,браво на вас.Алекс честито за наградата  bouquet.аз от няколко дни съм се замислила дали ще успея с кърменето на две бебки newsm78.дано да успея.а и като си представя и домакинкса работа ще си има тя никога не свършва. ooooh!

# 565
За джинджифила питаше някой. Аз не си боря така киселините,но преди да забременея пиех доста често чай с джинджифил и мед,защото е много добре, особено ако си настинал. Откакто забременях май съм пила един път,защото пише,че при бременност трябва да се внимава с него. Иначе ,ако ще пиеш чай от джинджифил за киселини не го прави на гладно,защото точно от него ще получиш. Аз точно за киселини не бях чувала,но бях чувала ,че помагал за гаденето и май ,затова го пих един път.

# 566
Здравейте и от мен!
Последни преговори преди изпита. Въобще не ми е до напрежение сега, като съм учила се притеснявам, като не съм учила-хич не ми пука.  Rolling Eyes

Аз пристягания, втвърдявания, нямам. Помякога вечер ме пристяга мускула на прасеца, но много слабо, бързо ме отпуска.

За кърменето идеята е много добра за некомпетентни като мен.  Peace

Честито на мамите с придобивки и награди!  Simple Smile

Отивам да изям една шепа орехи, белкем ми дойде акъла в главата, а не в корема.  Mr. Green

# 567
Шаварче, аз вчера така последно исках да си прегледам нещата, преди да ги предам и пооправих сума грешки, така се бях задълбочила, че за малко да изпусна предаването на курсовите, добре че живея близо до университета .  Crazy Успех днес  Hug

# 568
Аз съм усещала нещо като стягане много рядко - общо 4 -5 пъти за последните 2 месеца - може и да имам от подготвителните контракции, но да не ги усещам.
Моята бамболинка е много кротка, чак понякога се притеснявам, че рита малко, но всички изследвания са ОК и се надявам, че просто си е спокойно бебе.
Вчера ходих от Софийския университет до бул. Христо Ботев пеша - натам и обратно да купувам плата за спално бельо, после до парка Заимов, вечерта гладих ризи на мъжа ми - засега нямам проблеми с тези разходки. Не ми се подуват пръстите нито на ръцете, нито на краката, още си нося халката - малко ми се подуват ръцете единствено, ако спя на много топло, но то и преди да забременя това го бях установила.

Алекс, честито за наградата, явно малката е късметлийка наистина  Grinning

Сега се чудя дали да купувам спално чувалче и ако да, колко дебело  - 2,5 tog или 1 по tog е
достатъчно - аз мисля, че трябва да взема по-тънко. Знам, че много от нещата, които купувам могат да се пропуснат, но мерак, какво да правиш  Mr. Green

Момичета, какво учите?

# 569
Аз уча компютърна анимация:)

Общи условия

Активация на акаунт