АПРИЛКИ 2013 - тема 17

• 28 726
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
И аз не бих избрала 14.02 за сватба.......с този Свети Валентин, католически празник е, какво подлудяват всички Thinking. Както и онзи Американския края на октомври, как се казваше newsm78........на нас бг празници ни дай, ще вземем на всички нации наличните, за да има поводи за ядене и пиене.
На курсове за родители и преди и сега не съм ходила, една майка много ми ги хвали.

# 256
Добро утро Simple Smile
как сте днес?
S_m_u_r_f, браво за прегледа  Hug
искаш ли да те впишем на първа страничка с данните

доволна съм, че спах тая нощ ок, с едно събуждане в 3.30, обаче в 5.30 като се събуждам и мисля, че е 6.30 и викам да разбудя малката, що ли не се е събудила още, а мъжът ми четеше нещо за работата оттатък. и като я будя..... после гледам часовника 5.35... опитвам се пак да я приспя, ама.... и така си будувахме увити в едно одеало още половин час  Crazy  Crazy

...Определения термин ми е 23 април по това което показва видеозона,а по дата на последна менструация ми е 18 март ,имах проблеми с цикъла не ми беше редовен .... и ЖК ми каза че се определя по последна менструация и 45 дни ми се пада на 4 февруари някъде .... Simple Smile
ако ти е фиксиран терминът 18.03, от 1.02 излизаш в 45дневния болничен (май така се пада, ако съм сметнала вярно), а пък когато родиш, дето се вика, бебо знае. и от датата, която родиш си смяташ 2 години майчинството до същата дата.

Именно !!!!! Еййй един да ме разбере  Praynig дам .....

# 257
  • Калифорния
Аз ходя на безплатните лекции (в София са доста: в Mall of Sofia, в Лабиринт, в The Mall, в НДК, а има и към много от болниците). Готиното е, че почти винаги раздават разни мостри и рекламни материали (те все пак заради рекламата са безплатни Wink ). Имам вече всякакви видове кремчета, няколко биберона-залъгалки и т.н. Ще мога да пробвам кое как ще се отрази на бебето и после да си избера вече какво да купувам.

# 258
  • София
maminka, вие кога ще подписвате, ако не е тайна?
Датата е 20-ти февруари (сряда) - ще съм в 33 г.с.  Heart Eyes

Алекс, в Столичен дом за радостни обреди... всичко става много бързо - запазваш дата, час, дават ти нужните документи, които два дни преди сватбата трябва да занесеш в ритуалната зала, а после на долния етаж има медицински център Санус - там ни издадоха медицинските за 30 минути.  Rolling Eyes Само ни взеха кръв и това беше - медицинските са по 20 лв. на човек.  Wink
Накратко - в един ден свършихме цялата работа и то в рамките на 1 час.  Mr. Green

Ние решихме да няма церемония - озвучаване, шампанско, размяна на халки и т.н. - ще бъдем аз, ММ и кумовете, подписваме и след това сигурно ще е семейно събиране.  Crazy
Затова и не платихме никаква такса за подписването от 60 лв.  Laughing Макар жената веднага да ни каза, че дължим такса... без да каже за какво става въпрос.... добре, че се усетих и веднага й казах какво искаме и какво не.

П.С. Мен ме притеснява подмяната на документите след това.... лична карта, паспорт.  ooooh!

Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
Ние се спряхме на 14.02 така реши любимият иначе аз измежду всичко прочетено и намерено в нет-а се бях спряла на 13.02, 14.02, 20.02 или 21.02 Wink хахахахаха как можеше да се паднем само в един ден да подписваме. Утре ще ходя да нося личните карти, че бях забравила, че и на любимият трябва да е в мен. Иначе  hahaha hahaha аз със самото влизане казах, че искам само да подпишем без никакви ритуали. Просто не ми се дават 67 лв. за музика.....искам само да подпиша пък после с тези пари ще се почерпим по домашно му с приятелите ни ( които ще са ни свидетели ). Иначе си запазих дата ( 14.02 ) час - мисля, че ми каза 16 или 16:30 ч. в ритуалната зала на ул. Кракра.
Вие в коя зала ще сте?

# 259
˙·٠• АлЕкС •٠·˙, хитрец е приятелят ти, така никога няма да забрави датата на подписването Laughing

# 260
  • София
˙·٠• АлЕкС •٠·˙, хитрец е приятелят ти, така никога няма да забрави датата на подписването Laughing

Хахахаха да ама да ти кажа и никога не сме празнували Св. Валентин....просто ми е някакъв много измислен празник. Но не е късно утре да сменя датата Simple Smile тъй като май него много не го устрои часа. Ама ще говорим довечера.

# 261
annie_to и аз ходя в Лабиринт, може да сме се засичали  Simple Smile

# 262
За чистенето на ушите, почиствала съм ушната мида и навътре не съм бъркала. То и няма как да бръкнеш много, много с клечките с ограничител, които се взимат за бебе.

За обличането, беше края на септември като я изписаха, та все едно април (горе долу температурите са еднакви).
Обличах я с боди с къс ръкав, ританки и отгоре цяло гащеризонче, пижамка. Завивах с леко одеялце.
На вън облечена по същият начин, евентуално якенце и пак одеялце.

и за ушите, и за обличането и аз така процедирах.
за спането - само с пижамка.
Alaska, 22-24 градуса е висока Т за бебе да спи освен ако не е лятото.
ако ще поддържате такава Т, по-добре да е леко облечено и отгоре одеалце или плътна пелена.

# 263
Здравейте мами!  Peace
Връщам се от ехограф. Бебчо е супер, мърда си, расте си. Обаче доктора ми каза, като го изммери, че тежи 2кг и 35гр. Аз направо ахнах, като ви чета вас. Надали ще е от огромните 5 килограмови бебета нито аз, нито мъжо сме такива. Аз си мислих до 3.500 макс, защото не знам как ще го изкарам по-голямо от себе си. #Crazy
А досега уж все си вървях в седмиците всичко нормално. той каза, че пак си е нормално де. Фрапирана съм  Rolling Eyes
Обаче е толкова  хубаво да го виждаш, с всичките му органчета и кокалчета. Ех... Hug

# 264
Здравейте мами!  Peace
Връщам се от ехограф. Бебчо е супер, мърда си, расте си. Обаче доктора ми каза, като го изммери, че тежи 2кг и 35гр. Аз направо ахнах, като ви чета вас. Надали ще е от огромните 5 килограмови бебета нито аз, нито мъжо сме такива. Аз си мислих до 3.500 макс, защото не знам как ще го изкарам по-голямо от себе си. #Crazy
А досега уж все си вървях в седмиците всичко нормално. той каза, че пак си е нормално де. Фрапирана съм  Rolling Eyes
Обаче е толкова  хубаво да го виждаш, с всичките му органчета и кокалчета. Ех... Hug
#Crazy #Crazy #Crazyмалеееее ама ти много добре си го отглеждаш бебчо,браво на теб.

# 265
Шаварче, браво за прегледа. )
А за мерките, не се шашкай толкова, както нееднократно е писано те се правят на база останалите замервания и никога не са точни.

Относно температурата - 20-21С е напълно нормална температура за бебе. Дори за момчетата може и по-ниска. Вече при къпане може да се затопли помещението до 22-24С, макар че бебето е във водата, а после в хавлийката.
Но със сигурност не им трябва жега на бебетата.

# 266
Шаварче и моето е гигантче  Laughing миналата седмица беше измерено около 2100 г. и доки каза, че вървяло 2-3 седмици напред, та и аз се шашнах как ще го раждам при положение, че съм супер дребна, слаба и с тесен таз, но някъде прочетох, че може и да си влезе в норма до термин и да не се роди едро и дано да е така  Laughing

# 267
  • Калифорния
annie_to и аз ходя в Лабиринт, може да сме се засичали  Simple Smile
Сигурно сме се засичали, ама там последните два пъти имаше толкова много хора, че е трудно да се познаем   bigdance2
Мисля като почнат да се повтарят темите или не са ми интересни да пробвам в The Mall. Там също ги правят в сряда.

# 268
много ми е далече The Mall, а и като знам как ми прилошава в градския транспорт  ooooh! хич не смея да тръгна...засега си оставам в Лабиринт, а пък може и в МОЛ София да отида-вторник от 10.00 ч.

# 269
За температурата смятам през деня да е 20, през нощта 18 а за къпане 23. Решила съм да не изнежвам детето,защото сестра ми точно това направи с нейните и ела да ги видиш, от най-малкото нещо са болни.
За клечките за уши,това че не се използват клчеки за уши (аз си ползвам, мъжа ми не) не означава,че не се почистват. Може да се почистват с по-мека хартия, памук. Отделно (не за бебетата) има спрейове,които вършат много добра работа. Докторите твърдят,че с клечките за уши само се натиква калта навътре. Е, аз не съм спряла да ги ползвам, защото така съм си свикнала,но за бебето няма да ползвам.

Общи условия

Активация на акаунт