АПРИЛКИ 2013 - тема 17

• 28 407
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
За мамите от София, пускам инфо, което получих тази сутрин по мейла. Ако се чудите да ходите някъде на безплатно училище за бременни:

Първите седем стъпки за успешен бъдещ родител
"Първите седем" стартираме един нов проект, насочен към бъдещите майки, защото смятаме, че това е един чудесен период от живота на всяка жена, но в същото време свързан с много вълнение, въпроси и немалко притеснения. И за да може да му се насладим напълно, е нужна подкрепа, разбиране и разбира се – достатъчно актуална и полезна информация. Затова решихме да организираме «Училище за бременни», където жените ще могат да се срещнат със специалисти в различни области, да получат отговори на най‐често срещаните въпроси и да обсъдят важни теми. И не на последно място, ще се срещат с други бъдещи майки, което винаги е приятно, полезно и отпускащо. За да бъде максимално удобно за всички желаещи да го посещават, Училището ще бъде безплатно и ще се състои през почивните дни в няколко поредни седмици. Всяка лекция ще има отделна, предварително определена тема, като след това ще има възможност за задаване на въпроси към специалистите.
Място: Сердика център
Начало: 9 март
Край: 30 март
Дати: 9 март, 10 март, 16 март, 17 март, 23 март, 24 март, 30 март
Таргет: бременни жени
Продължителност на всяка лекция: 60 минути – 45 мин. лекция + 15 мин. време за въпроси
Теми: √ Хранене по време на бременност √ Грижа за кожата на бременната и новороденото √ Анестезиологията √ Раждане с дула и техники за кърмене
√ Тренировка по йога за бременни √Трудови взаимоотношения бременна – работодател √ Клинични изследвания по време на бременност
Може ли малко повече инфо, ако имаш, къде точно ще се провежда и дали е непбходимо предварително записване?

# 646
Ами то пише: в Сердика Център. Копирах цялата информация, която получих по мейла.

# 647
  • София

Алекс,[/b] това е важна среща, дано останеш доволна, ако се срещате за първи път. успех  Hug

jos,

Мерси Simple Smile Ами втора среща ни е - първата беше много добра и останах адски доволна. Препоръча ми го моята АГ, която ме следи. Страхотен лекар, а и в нет-а четох добри отзиви. А и щом моят остана адски доволен и каза това е лекаря оставаш при него да раждаш, значи наистина си заслужава тъй като моят има добра интуиция и добре преценява хората.
Хайде после след прегледа ще разказвам.

Успех и само добри новини и на другите, които като мен са на прегледи днес.

# 648
beginner_mamma, благодаря за инфото.
ама много са дълги лекциите  ooooh! толкова ли са по принцип  Rolling Eyes
иначе имам мерак в Лабиринт да отида някой път, ама като изляза болничния, ако още ги има лекциите тогава, че сега няма как 11 ч.

Алекс, стискам палци тогава всичко да е наред  Peace

# 649
beginner_mamma, благодаря за инфото. На мен продължителността на лекциите не ме притеснява, но се чудя кои да си избера да посетя, защото не съм от София и едно ходене е свързано с доста път и финанси, пък и заради следенето на бременността трябва от другия месец да ходя по 2 пъти в месеца. По принцип нямам проблеми със шофирането, но с напредването на бременността не зная как ще стоят нещата, пък моя хубавец от няколко години е без книжка и идва с мен само като куфар Joy и да ме дразни  #2gunfire
Успех на бъдещите мами, които са на преглед днес, чакаме после да се хвалите

# 650
jos в Лабиринт лекциите са по два часа  Simple Smile като една част от тях е реклама на продуктите на фирмите спонсори, които ни раздават и подаръците.
Ние вчера ходихме с още 3 мами от тук, така че ако искаш може да се организираме заедно по-нататък да отидем.  Laughing

# 651
Здравейте!
И аз днес съм на преглед и нямам търпение да видя колко е порастнала малката, надявам се много  Heart Eyes Аз ще раждам при същата лекарка, при която ходя на консултации - така мисля, че ще ми е най-спокойно и комфортно, освен това тя е много спокойна и позитивна, което за мен е важно. В частна болница и цената не е малка, но за това си заслужава.
Още не сме обсъждали раждането, тя смята, че има много време, а то си е и така. Аз имам някои "претенции" и смятам и мъжа ми да е с мен в родилна зала - не искам да го лишавам от тази емоция.

Вие се оплаквате от паркирането, аз пък въобще не карам. Вчера се усетих, че цяла бременност съм си всеки ден с градския транспорт и за всичките месеци съм видяла само една бременна! Мъжът ми вика, че други загубени като мен нямало, като не мога да шофирам да съм пътувала със социално слабите. Пък аз не съм съгласна - градският транспорт е за всеки, по-екологично е най-малкото. Не ми тежи особено, защото сутрин пътувам след час пик, пък вечер преди - и винаги има места и е сравнително ОК. Аз от 18-ти съм в болнични - ще работя от вкъщи и ще идвам може би по веднъж седмично до офиса за 2 - 3 часа, тъкмо да се "разнообразявам" Simple Smile))

За частините училища още ми е рано да имам наблюдения, но ако човек може да си го позволи съм ЗА. Според мен по-лошо ще става - има и добри държавни, но далеч не всички са такива. Не съм в тази сфера, но доколкото слушах се очертава и проблем с учителите, защото голям процент са в предпенсионна възраст, а държавните училища не могат да привлечат млади учители, освен по някакви проекти. Защо си мислите, че децата в държавните училища не искат айфони - иска и още как, те пак гледат едно от друго. Ако трябва да се степенува, семейната среда е решаваща, но и училището не е за подценяване.

# 652
Момичета, имам едно питане, ако родя в София, но детето е с карловски адрес и карловски педиатър, откъде се взимат парите за първо дете от карловските или от софийските институции Hug Hug Hug

# 653
Момичета, имам едно питане, ако родя в София, но детето е с карловски адрес и карловски педиатър, откъде се взимат парите за първо дете от карловските или от софийските институции Hug Hug Hug
Документите се подават в Социално подпомагане по постоянен адрес, а паричките мисля, че по сметка ги превеждат, но това ще те ориентират служителите при подаване на документите.

# 654
Аз досега не съм ходила на нито едно подобно събитие, и би ми било интересно да се пробвам. На мен май са ми интересни само някои от темите, други вече не са и актуални за нас много-много Wink

Предполагам можете да звъннете и в мола Сердика, ако имате някакви въпроси по-специфични...

the_witch и аз още се събирам зад волана, но си е по-различно от преди, и по-трудно влизам-излизам от колата. С грацията на хипопотамче  Laughing

# 655
Дъщеря ми е в държавно училище и също иска Iphone 5, ако ли не е съгласна да направи компромис и със Samsung Galaxi SIII  Mr. Green точно защото гледа от съучениците си, нейната приятелка е с родители, които са с доста добри финансови възможности и непрекъснато и купуват скъпи дрехи и вещи......така че си представям ако учехме в частно училище какво щеше да е положението, като там повечето деца са с родители с "възможности"

# 656
от твоя постоянен мисля, че беше

# 657
Здравейте preggo
и аз ходих на преглед днес всичко с бебо е добре даже като разбрах че тежи 2800 ми стана  Sick

А за училищата какво да ви кажа - аз съм учител по ФВС, но в държавно училище и нямам наблюдение за частните, но децата са едни и същи на всякъде. Сигурно частните са по добре охранявани, но в часовете си е едно и също - това е мое мнение

Хубав ден мили майчици  bouquet

# 658
vesi_mz84 ехаааа много добре го отглеждаш бебока  #Crazy #Crazy #Crazy

# 659
уауууууууу 2800кг в 32 седмица #Crazy newsm78 бравос много сте големи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт