АПРИЛКИ 2013 - тема 17

• 28 443
  • 748
  •   1
Отговори
# 675

Бебчо ме рита много странно, съвсем леки ритмични потупвания по корема. Изключително ритмични, чак се чудя какво движение е това?  newsm78

И мен по същия начин тези дни ми се случва да ме "ритка" , все си мисля че това може да е прословутото хълцане  Crazy

# 676
Да, просто бебето хълца Simple Smile
Брей, значи аз съм само майка героиня и се движа с градски транспорт  Joy Ами като съм в краен квартал, няма да се правя на принцеса.  Laughing
Допреди да заживея с мъжа ми съм живяла във всички най-хубави части на София, а заради него се прежалих да живея на кофти място - как стана и аз се чудя  Joy

Пишете после как са бебчетата и аз днес следобед ще ходя - с градския транспорт естествено. Но ако случайно е имало повече хора, винаги ми отстъпват място - това два пъти се е случвало, така че не мога да кажа лошо за хората.

# 677
  • София
Спокойно, и аз се движа с градски транспорт, защото не съм шофьор Wink Не мога да се оплача, че не ми отстъпват място. Обаче преди 5 г. явно коремът ми беше по-малък и по-рядко ми правеха място да седна Laughing

Вчера лекцията в Лабиринт едва издържах  Tired, наистина 2 часа си е много. Но мисля да ида и на следващата, в сряда, а може и да доведа още една бременна мацка...

# 678
Шаварче, хълца бебо, да  Heart Eyes
Sunny, за частни училища - синът й е в Люлин в
Скрит текст:
Ерих Кестнер, скъпичко им идва, че са и с бебе, тя даже се наложи преди годинка на бебо да започне работа, но пък Шуле им било още по-скъпо, синът им напредва с немския там, не е като да не учат, както другаде  Peace а за държавните имам наблюдения, ама и там вече с прием става...  #Crazy

бебо днес много малко ме рита, явно и на него му е мрачно както на мен от времето...

# 679
  • Sofia, Bulgaria

Бебчо ме рита много странно, съвсем леки ритмични потупвания по корема. Изключително ритмични, чак се чудя какво движение е това?  newsm78

И мен по същия начин тези дни ми се случва да ме "ритка" , все си мисля че това може да е прословутото хълцане  Crazy

Хълцане е Simple Smile) При нас се случва от доста време вече- всеки ден по 2-3 пъти Simple Smile)) Горкичкото- мн ми е жал като започне така Simple Smile

# 680
  • Sofia, Bulgaria
За мамите от София, пускам инфо, което получих тази сутрин по мейла. Ако се чудите да ходите някъде на безплатно училище за бременни:

Първите седем стъпки за успешен бъдещ родител
"Първите седем" стартираме един нов проект, насочен към бъдещите майки, защото смятаме, че това е един чудесен период от живота на всяка жена, но в същото време свързан с много вълнение, въпроси и немалко притеснения. И за да може да му се насладим напълно, е нужна подкрепа, разбиране и разбира се – достатъчно актуална и полезна информация. Затова решихме да организираме «Училище за бременни», където жените ще могат да се срещнат със специалисти в различни области, да получат отговори на най‐често срещаните въпроси и да обсъдят важни теми. И не на последно място, ще се срещат с други бъдещи майки, което винаги е приятно, полезно и отпускащо. За да бъде максимално удобно за всички желаещи да го посещават, Училището ще бъде безплатно и ще се състои през почивните дни в няколко поредни седмици. Всяка лекция ще има отделна, предварително определена тема, като след това ще има възможност за задаване на въпроси към специалистите.
Място: Сердика център
Начало: 9 март
Край: 30 март
Дати: 9 март, 10 март, 16 март, 17 март, 23 март, 24 март, 30 март
Таргет: бременни жени
Продължителност на всяка лекция: 60 минути – 45 мин. лекция + 15 мин. време за въпроси
Теми: √ Хранене по време на бременност √ Грижа за кожата на бременната и новороденото √ Анестезиологията √ Раждане с дула и техники за кърмене
√ Тренировка по йога за бременни √Трудови взаимоотношения бременна – работодател √ Клинични изследвания по време на бременност
Иииии това даже ми е удобно,че е почти до нас Simple SmileЩе взема да отида Whistling

И аз ще се присъединя 100% Simple Smile

# 681
  • Sofia, Bulgaria
Добре де- а аз като работя в София, а постоянният ми адрес е във Велико Търново и съответно и на бебето ще е там, но ще е със софийски педиатър, документите ми за майчинство не се ли задвижват директно тук в София и при мен даже ще ги движи счетоводителят на фирмата, в която работя... Или трябва във Велико Търново да се подават документите? И всъщност и на бебето свидетелство за раждане и т.н. до Велико Търново ли трябва да е носи???

# 682
Добре де- а аз като работя в София, а постоянният ми адрес е във Велико Търново и съответно и на бебето ще е там, но ще е със софийски педиатър, документите ми за майчинство не се ли задвижват директно тук в София и при мен даже ще ги движи счетоводителят на фирмата, в която работя... Или трябва във Велико Търново да се подават документите? И всъщност и на бебето свидетелство за раждане и т.н. до Велико Търново ли трябва да е носи???
аз знам че помоща е по адрес на лична карта на майката.

# 683
За мамите от София, пускам инфо, което получих тази сутрин по мейла. Ако се чудите да ходите някъде на безплатно училище за бременни:

Първите седем стъпки за успешен бъдещ родител
"Първите седем" стартираме един нов проект, насочен към бъдещите майки, защото смятаме, че това е един чудесен период от живота на всяка жена, но в същото време свързан с много вълнение, въпроси и немалко притеснения. И за да може да му се насладим напълно, е нужна подкрепа, разбиране и разбира се – достатъчно актуална и полезна информация. Затова решихме да организираме «Училище за бременни», където жените ще могат да се срещнат със специалисти в различни области, да получат отговори на най‐често срещаните въпроси и да обсъдят важни теми. И не на последно място, ще се срещат с други бъдещи майки, което винаги е приятно, полезно и отпускащо. За да бъде максимално удобно за всички желаещи да го посещават, Училището ще бъде безплатно и ще се състои през почивните дни в няколко поредни седмици. Всяка лекция ще има отделна, предварително определена тема, като след това ще има възможност за задаване на въпроси към специалистите.
Място: Сердика център
Начало: 9 март
Край: 30 март
Дати: 9 март, 10 март, 16 март, 17 март, 23 март, 24 март, 30 март
Таргет: бременни жени
Продължителност на всяка лекция: 60 минути – 45 мин. лекция + 15 мин. време за въпроси
Теми: √ Хранене по време на бременност √ Грижа за кожата на бременната и новороденото √ Анестезиологията √ Раждане с дула и техники за кърмене
√ Тренировка по йога за бременни √Трудови взаимоотношения бременна – работодател √ Клинични изследвания по време на бременност
Иииии това даже ми е удобно,че е почти до нас Simple SmileЩе взема да отида Whistling

И аз ще се присъединя 100% Simple Smile

И аз мисля да дойда, но в колко часа е тази лекция?

# 684
  • София

Най-добре си смени адресната регистрация, за да си спестиш главоболия. Ако смяташ и за напред да си останеш в София с тази регистрация, няма шанс да запишеш детето на ясла или градина.

# 685

Хълцане е Simple Smile) При нас се случва от доста време вече- всеки ден по 2-3 пъти Simple Smile)) Горкичкото- мн ми е жал като започне така Simple Smile

И аз съм се питам дали му е неприятно това хълцане. Имам приятелка с две деца и при нито една от бременностите не е усетила това"риткане - хълцане". Моята бебка по 2-3 пъти на ден го прави, та се чудех какво го предизвиква.

# 686
  • София
Нищо особено не е хълцането за бебето. Ако е глътнало повечко течност се получава, някъде четох, че и ако си смуче палеца и го изпусне - също  Laughing Това моето рядко хълца, на кака му по-често се случваше.

# 687
За лекцията и аз може да се присъединя, че ми е съвсем в съседство, ако съм в движение де ... Mr. Green Дребната хич не обича да ходя, сигурно щото я тръскам много  Crazy. Като се движа със скорост различна от охлювската се почва такова ритане и блъскане, че вчера си седях насред пътя поне 5 минути докато се успокои. Как ме гледаха хората... hahaha
Градски транспорт не ползвам от предишната бременност - лятото я карах и не понасях никакви миризми  Sick, а после с бебе и количка ... минах на колата. Вече не мога да карам обаче, щото беба и да се вози не обича Crazy, от всичкото ритане, бушуване и преместване аз не мога да си следя движението. Качването и слизането също ми е като на кит ooooh!. Мъжа ми вчера така се смя на 5 минутното ми качване в колата, съпроводено с пуфтене и въздишки. И тъкмо се натоварих и ... кой ще ми затвори вратата? Laughing
Мъжа ми ме развозва или таксита.
И моята беба хълца поне 2 пъти дневно.

# 688
http://www.pomosti.oneinform.com/sp.html тук подробно са описани всички помощи, на които имаме право и необходимите документи, но се потвърждава, че всичко става по постоянен адрес на майката.

# 689
lastname, двете частни училища, които съм харесала децата са с униформи, няма как да демонстрират особен стандарт, това по-скоро май се случва в държавните училища.
Успокоява ме, че има охрана, и децата са под някакъв контрол, в ужас съм от наркотици, алкохол и цигари......

Ще ми кажеш ли, кои за тези училища, че ми стана интересно. И какви са таксите, че не ми се вярва чак да излиза, колкото в държавно, имам доста приятелки, на които децата ходят на у-ще и то вече по-големи 6-7-8 клас и не съм чувала да се дават големи суми. Че след 2 год. трябва да съм се ориентирала и аз.

За момента съм се спряла на " д-р Петър Берон" и " Увекинд". таксата в първото е 3100 евро, във второто 7800лв/ последното без транспорт, с транспорта +650 евро още /. Първото ни е близко, второто сутрин таткото може да го кара с колата, а аз да го прибирам, към 15мин. ни е. Нямам лични впечатления,  за сега само събирам инфо.
Моята логика, защо цената в частното и държавното е почти равностойна?
В хубавите държавни училища или са с връзки, или трябва да спонсорираш нещо Mr. Green, за да те приемат. За едното държавно директно една позната ми заяви, да търся сериозни връзки, поне година преди първи клас. Като ще плащам предпочитам официално и легално, за да си търся правата после, ако нещо не съм доволна.
Цената 3100 евро= приблизително 6200лв. Делим на 10 месеца, това пак относително= 620лв на месец, за Увекинд е по-скъпо към 780-790 на месец.
В тази цена се включва обяд за децата, в държавно училище, или си носят, или се хранят в столовата с неиндифицирани храни, или от лафката.
Дава сигурност, има охрана. Заниманията са целодневни/ поне до 16-17.00 часа/
Ако ходи в държавно училище, ще трябва да има допълнителни занимания по език и спорт, т.е. това се плаща допълнително. Плуването 1 тренировка ми е 10лв по 2 седмично=20лв седмично, за месец към 80лв. Като сложим и езика, да учи в хубава школа още 100-150лв, не съм наясно как са цените. Сложете още някакво допълнително извънкласно занимание още 100лв, и калкулацията излиза към 300лв допълнителни занимания, ако е в ДУ. Отделно трябва да мисля за занималня, или ако не се справя, да се плаща за частен учител, знам ли. И тя сметката си се натрупа.
В държавното училище, редовно родителите нещо спонсорират, поправят стаи......събират им все пари за нещо, така е и в ДГ. Отделно трябва да имам ангажимент да разкарвам детето по всички тези извънкласни мероприятия, което си е време .
Просто в ДУ, пак даваш доста пари, но това е ежедневно и хората по-не ги усещат и си мислят, че е безплатно, но реално не е. В частното се плащат на куп или вноски, но можеш да имаш изисквания и претенции към предоставената услуга, ако не те удовлетворява.

Общи условия

Активация на акаунт