Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 25

• 45 498
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Гретел и на мен не ми харесва точно това... Около котлоните ще е малко кофти, ама каквото такова Simple Smile И мивката ми се вижда мнооого малка Simple Smile То е предвидена и миялна, която все още не е купена, но все пак си е хубаво мивката да е голяма и дълбока.

Дааа. Аз и тук в апартамента държах, и в къщата ще държа, да има двойна мивка. Много ми е удобно. Може да имаш чинии в едната, а в другата да си киснеш марули, примерно. Миялня не ползвам обаче. Все още не съм намерила предимствата на миялнята.  Peace

Бебе, не се излагай Naughty Влизай в 21-ви век и открий магическите ѝ свойства Laughing
Аз съм за двойно корито. Имах в апп. и сега държах.

Светле, няма не искам, няма недей! ooooh! Важни са си за акт 14,15, постановление за ползване.....и така- гадно, ама...

# 676
SvetlaK,за да вземем разрешение за строеж трябва да подпишем договорите.ВИК го минахме без проблем , но Енерго-то са ......Та аз получих успокоение от моята архитектка и ще действам така.След като си имам табло няма да сключвам окончателен договор.

# 677
Явно само нашата община не е имала проблем и не ни е искала предварителни договори  Rolling Eyes
Може би за в бъдеще, за акт 16...  newsm78 Наистина нищо, абсолютно нищо не сме представяли освен папките от архитекта, предишните проекти на къщата, скица... и това си беше...
Договори не съм представяла, нито че сме прехвърлили партидите... Да не би къщите да не са били с разрешение за ползване? Гадая вече  Rolling Eyes

Аз ако не се лъжа специалистите по различните части бяха описали всичко, което има. Че си има ток вода, колко ток, какво е отклонението. Даже въпреки че канализацията е незаконна, мисля, че и нея за признали. В смисъл нямам спомен някъде да е спомената яма, пречиствателна станция и подобни за отходните води...

Дано не ни сюрпризират и нас... Макар че с водата трябва да се оправим, че ни е малко отклонението...  Rolling Eyes

Асид, нашия гараж си има сериозен наклон, но нали знаеш, че "водата кости няма" и си прокапа. Беше с дзиф (май така се казваше), но мъжа ми реши да си го покрием с ламарина.... тази вълнообразната и накрая завършва с улук.
Вашето пространство 40 кв. не можете ли да го оползотворите... една тераска, нещо такова? Може първоначално с дзиф, пък после един гранитогрес и с него наклоните.

Ние пак с ново 20 Simple Smile Ентусиастите са взели паркета и 2-те стаи са готови изцяло  Party мъжа ми вика решихме да измием прозорците (то затова днес валя сериозно) и като блесна тази стая  Heart Eyes

Вълнувам се.... много.... Направих снимки в събота, но това, което снимах няма абсолютно нищо общо с това, което е в момента... Трябва пак да снимам!

# 678
  • София
Коал, много се радвам за вас Heart Eyes
Щом до паркет добутахте Hug Много ще се радвам на снимки.
Аз- аха да снимам и децата разбутат.... Blush Напоследък нямам никакво време, но ще се заема и ще снимам. На нас ни предстои обкантване с камък- къща и ограда + разни интериорни неща, които чакам от безкрайно дълго. Порта- еми не намирам ooooh!
Прасето, сиреч Орфея ми прави абсолютно напук на двора Tired Онзи ден изкопала всички рози, хортензии, иглики. Ама буквално изкопала- трап 40см и корена положен до изкопа ooooh! Вкопах всичко, ама надали ще се хванат пак.

# 679
........
Прасето, сиреч Орфея ми прави абсолютно напук на двора Tired Онзи ден изкопала всички рози, хортензии, иглики. Ама буквално изкопала- трап 40см и корена положен до изкопа ooooh! Вкопах всичко, ама надали ще се хванат пак.

Hug

А цветята не можеш ли да ги оградиш по някакъв начин с мини оградки? Това ми излезе в гугъл, ако нямаш проблем с английския можеш да видиш идеите http://voices.yahoo.com/ways-keep-dogs-out-flowerbeds-gardens-868313.html

# 680
  • Вила Великула
Момичета, в голяма чуденка съм във връзка с подписване на договор със строителя. Естествено, че си правим сметката за всичко и за да не ни излезе сметката без кръчмар, та интересува ме може ли да ми кажете  приблизителни цени за мазилка и шпакловка с материалите.

# 681
  • Банкя
stefi2 Ние тепърва започваме инсталациите и не е съвсем ясно, кога ще стигнем до мазилките, но решихме да правим варова (обикновена, както пишеш ти) и след нея гипсова шпакловка. И аз се рових в интернет за плюсове и минуси - мненията са 50 на 50. Но ние се спряхме на варовата, за да може стената да диша. Peace
За магазините зависи от къде си и какво точно търсиш - би могла да си харесаш нещо и в строителните хипермаркети, и в Мартинели. Wink

Chuby Радвам се, че се спряхте на архитект. Не сме работили с пълномощно, но ако има вариант, да не се занимавам с община и институции, веднага бих се съгласила - там май попиляхме най-много нерви. За дървена веранда не мога да помогна, нашата е в обема на къщата. Peace

SvetlaK Не им се ядосвай на тези от общината. Те все искат за нещо да се заядат. Hug

acid Най-лесното за гаража може би е дървена конструкция с наклон и ламарина, както е писала КоАл. Или да повторите хидроизолацията на покрива - писала си, че сте правили някаква замазка за наклон - а къде се събира водата, за да оттече, към сифон или нещо подобно? Може точно там да не добре изпълнен детайлът между изолацията и сифона. Thinking

# 682
Chuby, с пълномощно наистина ще спестите много грижи и време. Ние не сме от нервните, затова нерви не сме хабили, но цялата процедура по смяна на статут и т.н. ни отне 1 година и половина, а архитекта каза, че щеше да свърши за 6 месеца работата и като чета тука, не се е изхвърлил.  Peace

Разкош, въпрос на избор е.  Hug

Коал, вълнение си е. Супер сте! Дайте снимки и ние да се развълнуваме.   Heart Eyes

# 683
  • Перник
Е няма пък да е тяхното! Имам ток и вода и няма да подписвам нови договори! С ВиК се разбрахме вече, вчера сутринта им писнах мейл и до този миг 'сичкото ВиК -Перник за мен работи  Mr. Green Много любезни хора, обясниха, провериха, всичко си ни е ОК, просто ще си подновим съществуващия (никога неподписван) договор, за да има документ, който да дадем на общината. А междувременно аз намерих разрешение от 1953 г. за свързване с общинския водопровод. Та мисля и него да го ръгна в папките - да се радват в общината  Laughing Чудя се дали и с ЧЕЗ да не го изиграя по същия начин, ама там така или иначе предварителен договор вече има. За окончателния според сайта на ЧЕЗ се ходи С Акт 16.  Peace
Общината ни намери и друг кусур - отоплението ни не било сметнато при правилната температура - инженера смятал на -12 градуса, а според общината трябвало да е -17. Да, ама по наредба -17 е за северна България  Twisted Evil

# 684
 newsm78 Имам питане на хрумването ми: възможно ли е архитекта да е от друг град, а не от този в който ще се строи?
Благодаря Peace

# 685
newsm78 Имам питане на хрумването ми: възможно ли е архитекта да е от друг град, а не от този в който ще се строи?
Благодаря Peace

Нашият архитект е от София, а ние сме доста далеч от тази посока. Но, е важно да може поне веднъж да дойде за да види парцела и под види нямам предвид само с просто око. Замерват се разни неща и т.н. за да може да се направи сполучлив проект за даденото място. Това са моите наблюдения. Peace

# 686
  • Банкя
Съншайн Разбира се, че е възможно. Естествено може и да е малко по-сложна комуникацията с архитекта, както и предаването на проекта, но ако имате доверен или препоръчан човек, може и това да е по-добрияt избор. Нашият архитект работеше в чужбина, когато ни се наложи да препроектираме по чл.154. Той проекта си го направи там, ние тук го разпечатахме, а съпругата му, на която беше оставил печата си, по подпечата (и подписа). Създателката на темата също беше работила така - къщата им е с Костинброд, а архитектът беше от Стара Загора (по спомен). Peace

# 687
  • Перник
Съншайн, и нашият архитект е от София, а къщата ще бъде в Перник, няма проблем  Peace

# 688
  • София
........

Hug

А цветята не можеш ли да ги оградиш по някакъв начин с мини оградки? Това ми излезе в гугъл, ако нямаш проблем с английския можеш да видиш идеите http://voices.yahoo.com/ways-keep-dogs-out-flowerbeds-gardens-868313.html

Нямам шанс Confused
Това животно и къщата си изяде. И е такава жална, защото не ни вижда по цял ден......уф. Ама за розите и хортензията няма да и простя Close

# 689
  • Софето
Ние пак сме на позиция СТАРТ. Продавача на парцела който искахме, се отказа от продажба  Rolling Eyes, просто нямало да продават сега. Изгубиха ни един месец, но поне излезнаха коректни, без да сме им искали, сами предложиха да ни възстановят сумата изхарчена за геодезическо заснемане. А аз съм вече  #Crazy.

Общи условия

Активация на акаунт