Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 25

• 45 525
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
MALENA аз не бих купила нищо от собственик, който се крие. Ние докато си изберем парцел що чудо беше, мога да напиша книга. Съветвам те да не купуваш нищо, което има сериозни неуредици с документир граници и т.н. Ние след много търсене си намерихме свестен брокер, който търчеше и всичко проверяваше, собствениците също ни оказаха голямо съдействие по всички въпроси, но преди това през какво минахме не е истина...Това е моят съвет - проверявайте до дупка земята, ако има неуредици и липса на съдействие от страна на собственика - откажете се.
КоАл - много хубава кухня, браво  Peace

# 661
Аз три дена мисля и чертая схеми на къщата. Ами вместо да ми се изяснява, все повече се обърквам. От един вид къща (Г-образна) скачам на друг (квадратна), постоянно сменям разположението на стаите и все повече се чудя кое как да е. Определено ще чакам да дойде архитект и да види и той мястото и да си каже мнението. Иначе от линка на mds няколко страници по-напред с идеи за под стълбището си харесах едно антре и много искам и моето да е такова

Скрит текст:

Относно покупката на мястото - ние нашето го взехме за точно два дни. Знаехме отдавна, че се продава, то е съседното до сегашното ни място. На по-високо е и има много хубава гледка, много е слънчево и чудесно щеше да се съчетае със сегашното. Та, чу се, че едни от съгледвачите май били сериозни и моя мъж реши, че ще го купуваме ние. Говори с майка си, обадиха се на собствениците и след няколко дни минаха нотариус  Joy  Такова бързо решение не сме вземали за някой уред или мебел, пък камо ли за имот  Joy

# 662
  • Банкя
Два дена да не вляза във форума и снимките са изчезнали. Sad
КоАл ще съм благодарна, ако ми изпратиш линк на ЛС. Praynig Hug

И ние нашия парцел го купихме много бързо - по обява в нашия ценови диапазон, говорих с продавача през деня (звъннах на директната обява от собственика, не на тези от агенциите), вечерта ходихме с моя мъж на оглед (и се влюбихме в изгледа), на другия ден говорихме по телефона, че искаме да го купим, ден след това капарирахме, а седмица след това го платихме и целия. Но то си е въпрос на късмет. Peace

# 663
КоАл, може ли и аз да видя снимките?

Ние се подготвяме да почваме от вътре да се работи. Имаме си майстори, само трябва да се срещнем с тях и да обсъдим това - онова и се започва  Heart Eyes Нямам търпение вече да се скрият и от вътре тухлите и да мисля за интериора  Crazy

Направих си градинка с лук  Crazy Имаше един у дома стар - поникнал та го боцнах в градина. Добре върви - похвал bowuu

# 664
Аз ги махнах бързо, че и без това мъжа ми все мрънка, че показвам  Embarassed Вчера бях супер супер щастлива Simple Smile Разменихме се с мъжа ми към обяд Simple Smile Той беше с децата, че не ги е виждал хубаво от доста време, а аз разнообразих домакинстването с боядисване  Heart Eyes

Бяхме с баща ми и брат ми, та наваксах и малко време с тях. Много добре ми се отрази Simple Smile Та боядисахме двете стаи и почти окосих тревата. Почти, защото заваля, колкото да намокри хубаво тревата. както беш дълга пополегна и стана трудно да се коси и го отложих Simple Smile Днес трябва да са приключили хола и коридора. Кеффффффф... сега ще направим малка пауза за пресмятане на финансите и да оправим градината и мястото на ккоето по принцип садим, за да си имаме хубави зеленчуци лятото и после живот и здраве ще сложим ламината.

Гретел и на мен не ми харесва точно това... Около котлоните ще е малко кофти, ама каквото такова Simple Smile И мивката ми се вижда мнооого малка Simple Smile То е предвидена и миялна, която все още не е купена, но все пак си е хубаво мивката да е голяма и дълбока.

# 665
Гретел и на мен не ми харесва точно това... Около котлоните ще е малко кофти, ама каквото такова Simple Smile И мивката ми се вижда мнооого малка Simple Smile То е предвидена и миялна, която все още не е купена, но все пак си е хубаво мивката да е голяма и дълбока.

Дааа. Аз и тук в апартамента държах, и в къщата ще държа, да има двойна мивка. Много ми е удобно. Може да имаш чинии в едната, а в другата да си киснеш марули, примерно. Миялня не ползвам обаче. Все още не съм намерила предимствата на миялнята.  Peace

# 666
Това също -да. Моята мивка я избирах според диаметъра на най-голямата често ползвана тава. Все се налага да накиснеш, понякога и ги измивам тавите, за да не ми заемат половината миялна.Тя, обаче, миялната, от години е най-добрия ми приятел в кухнята. Laughing

# 667
Привет,
Искам да попитам тези от вас,които имат гараж,с какво покритие и какъв е точно покривът му?
Нашият по недоразбиране и дълга история и оплакване да разказвам защо е прав,като трябваше да има наклон,който не се получи добре,съответно имаме адски проблеми.
Ето снимка на гаража още от 2010 ,когато се нанасяхме в къщата
Сега след като измазахме едната страна,която се вижда на снимката,остава да измажем задната стена,която обаче е винаги мокра .Тоест олива от борда и липсата на наклон.Той тук не се вижда целия гараж,голям е около 40 кв. и продължава надолу.Правихме веднъж опит да поставим наклон със замазка и нищо не се получи,а сега най-евтино ни казват ,че излиза с черната хартия или както там се нарича.Търсим възможно най-бързо решение,защото постоянно сме наводнени  Laughing А не искаме да влагаме много пари за там,защото правим горния етаж и довършваме външната мазилка.Та този гараж е просто поредната дупка в бюджета,която хич не беше нужна  Sad
Много ме е яд,хич не искам да се занимавам с него.След време ,когато остане само той ,ще му отделя нужното внимание и каквото трябва ще се направи отгоре,но не и сега  ooooh!

То общо взето,който бърза-така му се пада.Аз съм главен виновник за екстремното нанасяне у нас и после само мрънкам.Започнахме строежа март 2010 и през ноември същата година вече се нанасяхме,но ето последствията  Crossing Arms

# 668
  • Перник
Момичета,обяснете малко и на мен за енергото , че нещо не ми е ясно.
Днес ходих да сключим предварителен договор, който ми струваше 94 лв.Това добре- поносимо е , но се опулих като ми казаха, че когато дойде време да сключим окончателния договор ще трябва да платя 700 лв.Аз си имам електромер на мястото и вода и водомер също.Защо ми искат толкова много пари отново?
Не съм говорила с никой, дори и с архитектката

И ти в моя казус - имаме и водомер, и електромер, ама на - общината ми иска предварителни договори, за да ми одобри проекта - вече е излязло официално писмото за връщане.  #2gunfire
Аз се чудя друго - ако сключа предварителните договори, за да ми мине проекта през общината, но после не отида да сключвам окончателни, какво се случва?  Twisted Evil

# 669
  • sofia

И ти в моя казус - имаме и водомер, и електромер, ама на - общината ми иска предварителни договори, за да ми одобри проекта - вече е излязло официално писмото за връщане.  #2gunfire
Аз се чудя друго - ако сключа предварителните договори, за да ми мине проекта през общината, но после не отида да сключвам окончателни, какво се случва?  Twisted Evil
Добре де, не може ли да представите настоящия ви договор в енергото и ВИК, т.е. доказвате, че в парцела има вода и ток?
Всъщност от вас това се иска - в парцела да има вода и ток - не е нужно да правите нови партиди.

пп: Една съседка разширяваше къщата, дострои два етажа, като ги обедини със съществуващите. Бяха й искали ВИК проект, при положение, че досторяваше хол и стая.

# 670
  • Перник

Добре де, не може ли да представите настоящия ви договор в енергото и ВИК, т.е. доказвате, че в парцела има вода и ток?
Всъщност от вас това се иска - в парцела да има вода и ток - не е нужно да правите нови партиди.

пп: Една съседка разширяваше къщата, дострои два етажа, като ги обедини със съществуващите. Бяха й искали ВИК проект, при положение, че досторяваше хол и стая.

Сегашната къща е строена през 1949 г. Мислиш ли, че имам договори за нея? Какво да дам на общината при това положение - копие на платени сметки? Wink Ние с ЧЕЗ щем не щем сключихме предварителен договор  - като поискахме становище за мощност ни го връчиха. Явно и с ВиК ще се наложи.
5-ти ден съм бясна, че ни връщат за такава глупост...

# 671
  • Пловдив

Предварителният договор е със срок от 1 година - ако не се сключи окончателен, следва наново да се пусне заявление за възможност за присъединяване /това - за ЕВН/ Ние така направихме - подписахме предварителния само за да пуснем проекта в общината. Натискахме се да не подпишем окончателен, че ни дадоха много далечна точка на присъединяване и ни искаха 5800 лв. за да ни доставят ток до имота /аз съм се оплаквала в предишните ни теми/. И 2012-та година май месец пуснахме ново заявление - този път - О, чудо!  Laughing - ни дадоха друга точка на присъединяване и минахме само с инсталационната такса от 694 лв. /или нещо подобно беше/. Естествено - веднага подписахме окончателния договор, веднага си платихме таксата /`щото да не  им дойде нещо друго на акъла на ЕВН/ и така ...

# 672
Привет на всички  Hug Момичета ние май май клоним, кой архитект да изберем. Архитектката ни предложи да и дадем пълномощно да ходи тя по институциите - някой процедирал ли е така? Ако е - доволен ли е?
Аз съм на тема веранди - понеже сега има спор, че не искам покрита веранда, а тип с пердета и барбекю. Имам въпрос - някой правил ли е изцяло дървена веранда? Като цени как ви дойде?

# 673
  • в страната на чудесата
Здравейте!Миналата година започнахме строеж на къща.До момента сме почти готови с грубия строеж,остана само покрива да се довърши.И сега започваме да действаме отвътре.Интересува ме какво ще кажете за мазилката - обикновенна или гипсова.От четене и питане незнаем кое да изберем.Едни казват гипсова,други обикновенна!Също така като за начало ме интересува да ми препоръчате магазини за плочки ,гранитогрес и паркет.Благодаря предварително!

# 674
  • в страната на чудесата
Забравих да допълня-къщата която купихме си имаше и ВиК партида и партида за тока.Но ни поискаха и на нас да сключим договори и с ЧЕЗ и ВиК. Допълнителни нерви и разходи.

Общи условия

Активация на акаунт