Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 25

• 45 486
  • 743
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Коал, браво! Heart Eyes
Само хубави неща напред и положителни емоции Hug И аз ще висна за парола и линк Blush

Малена, супер номер са ви скроили. Да ги питаш какво искат - и те не знаят ooooh!
Района си е много важен, още повече, щом сте с малки деца. За нас това също беше определящо. Не исках да се "изскубем" от обичайната ни среда, пък и децата бяха на градина в Младост...Някак не се виждах в Манастирски ливади, примерно.

Съншайн, харесвате архитект и отивате със скицата. Той ще ви каже подробно какво следва. Всеки има различен маниер на работа, също от значение е, как искате вие да се случват нещата Peace

# 706
Привет на всички - имам въпрос - моля споделете мнения дали е по-добре двускатен покрив или 4-скатен?
Става въпрос за район със сериозен снеговалеж.
Ние мислехме за 2-скатен, заради използваемото под таванско помещение, и по-лесното смъкване на снега, не случайно немските къщи ползват предимно 2-скатен.
Обаче според архитекта 4-скатният е по-надежден ( и според мен го смята и за по-красив)

# 707
  • Перник
Привет на всички - имам въпрос - моля споделете мнения дали е по-добре двускатен покрив или 4-скатен?
Става въпрос за район със сериозен снеговалеж.
Ние мислехме за 2-скатен, заради използваемото под таванско помещение, и по-лесното смъкване на снега, не случайно немските къщи ползват предимно 2-скатен.
Обаче според архитекта 4-скатният е по-надежден ( и според мен го смята и за по-красив)

Според мен в случая (сериозен снеговалеж) е по-важен наклона, а не броя на скатовете  Peace

Ние получихме първата си оферта за строителство. Подробна, та подробна. Но ще събираме още с надежда за по-ниска цена.

# 708
  • софия
eйййй, ама искам и аз да гледам снимкииии! много моляяяяя!

честито на lariva! успех и леко безпроблемно да върви! Peace

# 709
Еднакво здрави и надеждни са, ако се направят както трябва. Само че 4- скатния е по-скъп, по-бавно  се прави и отива повече материал в него. За мен визуално изглежда по-хубав.

# 710
Chuby, двускатният, също може да е красив ето този на мен лично ми харесва, но зависи каква е общата концепция за къщата. Конфигурацията на покрива много зависи от конфигурацията на сградата, от терена - също, (как се получават обемите, и как се вписват в ландшафта). Що се отнася до сигурността, не знам какво е имала предвид, всеки покрив трябва да е сигурен. При двускатния се получават по-големи гредите, но пък е доста по-елементарен като изпълнение.

Коал, чудесно се получава при вас, пожелавам ти бързо довършване на къщата, и само щастливи мигове в нея. Дори и "кухнята - изненада" ми харесва много, а малките недостатъци, които ти виждаш, много бързо ще спрат да те дразнят. Вече сте на финала, и това е най-важното! Успех!

# 711
  • Перник
 kallitko, покривът, който си показала прилича много на нашия  Simple Smile

# 712
Съншайн, харесвате архитект и отивате със скицата. Той ще ви каже подробно какво следва. Всеки има различен маниер на работа, също от значение е, как искате вие да се случват нещата Peace
Благодаря ти.
Оказа се, че излязоха още неща по документацията и най-вече пари в повече. Peace затова и питам.

# 713
Благодаря много, аз също смятам, че 2-скатен не е грозен. Особено ме вълнува под покривното пространство, което може да се обособи. Страшно си падам по романтичните мансардички  Peace

# 714
  • Перник
Благодаря много, аз също смятам, че 2-скатен не е грозен. Особено ме вълнува под покривното пространство, което може да се обособи. Страшно си падам по романтичните мансардички  Peace

Ние минахме през 101 варианта за подпокривното пространство - то не бяха капандури, табакери... в крайна сметка, покривът си остана нормален двускатен, а използваемото подпокривно пространство - тясно и дълго.

# 715
Chuby - ние сме с 4 скатен покрив в район с особено обилен снеговалеж - местността "Мечката" преди Самоков. Наклонът е 45 градуса, на който аз много държах и се получи страшно красиво.
 Оставам с впечатлението, че смяташ подпокривното пространство за неизползваемо в този случай? Нашите спални са точно там, със скосени тавани, много уютни и с чудна гледка към върховете на боровете.

# 716
  • Вила Великула
Ние получихме първата си оферта за строителство. Подробна, та подробна. Но ще събираме още с надежда за по-ниска цена.
[/quote]
SvetlaK доколкото си спомням ще строите в Перник или около него. Нашата къща също е в района и ние сме на етап избор на строител-по принцип имаме един избран, но не сме търсили други оферти и затова искам да направя сравнение и да избера най-изгодния. Затова те моля за някакви координати на тези, които са ти дали оферта, ако са от района. Надявам се средата на май да започнем, така че имаме все още малко време за сравнение.

# 717
Вашите разсъждения ме наведоха на мисли:

Ако проекта е одобрен с покрив и плоча, може ли в последствие да се строи без плочата? Демек да се използва подпокривното пространство. И каква е въобще ролята на плочата?

# 718
  • Перник
SvetlaK доколкото си спомням ще строите в Перник или около него. Нашата къща също е в района и ние сме на етап избор на строител-по принцип имаме един избран, но не сме търсили други оферти и затова искам да направя сравнение и да избера най-изгодния. Затова те моля за някакви координати на тези, които са ти дали оферта, ако са от района. Надявам се средата на май да започнем, така че имаме все още малко време за сравнение.
[/quote]

Фирмата, от която имам оферта е тази, която проектира къщата ни, от София е. Но нашата къща ще бъде сглобяема, с дървена конструкция

Беболе, по принцип всичко може  Peace Но ако искаш да ходиш по пода на тавана, т.е. над 1-я етаж, плочата е този под.

# 719
Коал, може ли и аз да гледам снимки, много вълнуващ е този момент, наистина  Hug

Ние купихме паркета, оставили сме го да отлежи, на лято ще го поставят, а на есен циклене и лак.

Сега издирвам:
проста входна врата, защо всички са едни напудрени - блиндирани, усилени, не знам с колко си брави, и,и,иии пфууу... ;
парапети от метални профили за балконите;

ако някой нещо има да каже по главоблъсканиците ми, ще е добре  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт