Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 25

• 45 476
  • 743
  •   1
Отговори
# 720
  • Перник
Рени, аз смятам входната врата да е като дограмата, т.е. ПВЦ, с повечко стъкло. Архитектът като ми спомена блиндирана врата се разсмях - за какво ми е, при положение, че половината ми външни стени са в прозорци - който откъдето иска може да влезе.   Mr. Green

# 721
Рени, аз смятам входната врата да е като дограмата, т.е. ПВЦ, с повечко стъкло. Архитектът като ми спомена блиндирана врата се разсмях - за какво ми е, при положение, че половината ми външни стени са в прозорци - който откъдето иска може да влезе.   Mr. Green

Това все едно аз съм го писала!Много ми харесва както ни се получи външната врата от дограмата:) Даже ние си измисляхме дизайна  Grinning Heart Eyes

# 722

Това все едно аз съм го писала!Много ми харесва както ни се получи външната врата от дограмата:) Даже ние си измисляхме дизайна  Grinning Heart Eyes

Мислила съм си го и аз това, но не ми се нрави много идеята. Ще почопля още, да видим какво ще излезе. Асинка, може ли да видя вашата?

# 723
  • Перник
Я да задам аз един тъп въпрос  Embarassed , как се иска оферта от строител? В смисъл, проектът е 1 класьор. Почти нищо нямам в електронен вид, а фирмите, от които ще искам оферти не са съвсем наблизо. Ако трябва да ходя лично да нося проекта, процесът ще отнеме доста време, ще трябва да взимам отпуски...

# 724
  • Пловдив
За оферта първо без проект и количества няма как да стане. Единия вариянт искаш от проектантите в електронен вариянт. Втория плащаш някой да ти направи количественна сметка.
Третия сканираш всичко и изпращаш по мейл. Четвъртия правиш копия (скъпичко) и изпращаш по куриер.

# 725
  • Перник
За оферта първо без проект и количества няма как да стане. Единия вариянт искаш от проектантите в електронен вариянт. Втория плащаш някой да ти направи количественна сметка.
Третия сканираш всичко и изпращаш по мейл. Четвъртия правиш копия (скъпичко) и изпращаш по куриер.

Имам количествени сметки. Но не знам дали проектантите ще се навият да ми дадат чертежите в електронен вид. Аз като как да сканирам чаршафите на конструктора нямам идея, честно.  Embarassed За четвъртия вариант се сетих, ама смятам да го ползвам в най-краен случай.  Confused

# 726
  • Банкя
... Аз като как да сканирам чаршафите на конструктора нямам идея, честно.  Embarassed

В София вече в много копирни центрове имат широкоформатно сканиране - Мания принт има и в Люлин (като най-близко до Перник), иначе повече възможности има в Студентски град. Peace

Chuby Нашият е четирискатен - така ни хареса повече цялостният вид на къщата, но не е с много голям наклон, тъй като таванът ще е само склад. Wink

БебОле Ако не изпълните някой елемент от конструкцията или го промените - стоманобетонна плоча с дървена конструкция, то следва да съгласувате промените като такива по чл.154. Като знам, как ние се борим с такава промяна, не бих го препоръчала на никого. Naughty Най-добре промените в конструкцията да са до започване на строителството. Peace

КоАл Страхотно се получава. Дано скоро да приключите и се нанесете! Hug

# 727

И нашата е така, същия дизайн е и на верандата, и на терасата на нашата спалня. И аз си ги харесвам.
Коал-че, бива ли да ме оставиш без линк и парола?? Grinning

# 728
... Аз като как да сканирам чаршафите на конструктора нямам идея, честно.  Embarassed

В София вече в много копирни центрове имат широкоформатно сканиране - Мания принт има и в Люлин (като най-близко до Перник), иначе повече възможности има в Студентски град. Peace

Копирала съм такива чаршафи в Мания в Студентски град и момичетата там ми събраха очите - всичко сгънато, подредено, с отлично качество на копията.  SvetlaK, може би едно копие, което да ползвате като "работно" няма да ви е излишно  newsm78 Вероятно и сканиране могат да ви направят, не им разбирам на големите машинарии.

# 729
  • Балчи-Варна
То копирането на тези чаршафи-планове струва скъпо.Нашата бригада строители бяха с технически ръководител и беше ми казал да ги снимам листите разделени не помня на 2 или на 4 беше.Така цената на  листа излиза колкото  цената на 2 или 4 нормално преснети листа. и наистина и аз разбирах от тези преснети чертежи.

# 730
  • София
Вашите разсъждения ме наведоха на мисли:

Ако проекта е одобрен с покрив и плоча, може ли в последствие да се строи без плочата? Демек да се използва подпокривното пространство. И каква е въобще ролята на плочата?
Не, не може. Плочата си е основна, ако строите солиден покрив, няма какво да го говорим.
Акт 16/ постановление за ползване/ няма как да вземете.
 Нашият основен покрив е четирискатен. Много красив и безобразно скъп. Честно, не му виждам предимствата /буквално не го виждам/. Двускатен и олекотен би излязъл на 1/2 от цената. Пропускам факта, че имаме още 2 Blush
Забравих, Офис 1 принтират във всички формати. А3 е основен + други Peace

Chuby, покрива трябва да е солиден, няма какво да го говоря. Знаеш си Peace Четирискатен би дал повече възможност за усвояване на подпокривното пространство.

Рени да се яви в изповедалнята Twisted Evil

Ако искате анкета за новата тема, давайте идеи Peace

# 731
  • Пловдив
Щом имаш количествена сметка. Някой разрез от архитектурата трябва да са достатъчни.

# 732
  • Вила Великула
Я да задам аз един тъп въпрос  Embarassed , как се иска оферта от строител? В смисъл, проектът е 1 класьор. Почти нищо нямам в електронен вид, а фирмите, от които ще искам оферти не са съвсем наблизо. Ако трябва да ходя лично да нося проекта, процесът ще отнеме доста време, ще трябва да взимам отпуски...
Ние копирахме целия класиор /струваше ни 18 лв./ и го дадохме на избрания строител, който ни беше препоръчан за груб строеж и външни изолации. Зависи на колко строителни фирми ще го предложите за оферта. В общи линии когато определите общи параметри-вид на терена, на колко етажа е къщата, типа на покрива, и др. такива може да ви кажат приблизителна цена за груб строеж и на татък подробностите за точно вашата къща.

# 733
Обещавам утре, когато заспят децата да ви изпратя линк и да пиша по-подробно!

Благодаря за хубавите думи и за пожеланията. За съжаление ние сме далече от нанасянето, това е "общия" етаж, в който на първо време ще се нанесе брат ми и семейството му... ние сме чак на третия етаж... Simple Smile Бая ще си повися в темата, но всеки път всеки етаж ще го изживявам така... вярно нашия ще бъде съвсем wow wow wow  Party

Засега ще се съсредоточим върху изолацията на къщата, живот и здраве натам и нагоре ще бачкаме. Имаме си къде да живеем... важното е както вече всички строители/ки знаят да завършим заедно и живи и здрави  Mr. Green

Нервите са ни опънати, а се отразява и на децата. Първи етап е завършен... дано успеем тази година да изолираме  Praynig

# 734
  • густо майна Филибето
Аз не разбрах за какъв точно покрив става въпрос - за дървена или за стоманобетонна конструкция , или плоча и покрив отгоре без подпокривно използваемо пространство?

Личното ми мнение е, че сега проектантите прибягват до стоманобетонова наклонена плоча на покрива, защото им е по-лесно да я проектират. Още една плоча означава повече бетон и армировка и по-голямо натоварване за долните елементи на конструкцията, което също води до повече армировка. Другата причина може да е точно използването на мансардата, за да се избегнат колоните.

Общи условия

Активация на акаунт