Огледален свят/Нарекох те Фериха/ по БТВ ~ тема 22 ~

• 39 105
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
Ако спорите дали цигарите са вид наркотик ,категотично Да , пушачите както наркоманите първо , че привикват ужасно бързо и търсят да запалят цигара , второ , че липсата да си дръпнат повече от 2-3 часа ги изнервя , еми и отричат ,че са пристрастени и ако ги питаш веднага ти казват , че ще ги спрат от раз....ама друг път.особено пък пушачи от години , при които нуждата от никотин вече е нещо страшно.
Всичко , което води до пристрастяване си е наркотик(даже кафето, тъй като кофеина е вид наркотично вещество)И не говорете , че цигарите били безвредни , моя дядо  умря от рак на белия дроб точно заради цигарите , а това , че си пушила и нищо му няма на детето ти може само да те радва , защото съм чела и чувала за такива уродствени аномалии заради майка пушачка.

# 391
О, моля ви! Я, стига сте спорили за цигарите! Има си пушаческа с доста разгорещени страсти. Аз пуша, дядо ми не пушеше и пак почина от рак на белите дробове. Никой от нищо не е застрахован в живота.

Я ми вижте подписа и аватара и се махнете с тия спорове. Mr. Green

# 392
И аз мисля, че няма нужда от толкова задълбочена лекция ЗА и ПРОТИВ никотина в цигарите или не, че и в кафето. Всеки е наясно, че тези съставки се съдържат в тези продукти и сам преценява и определя качеството си на живот. Де да се умираше само от цигарите, но не, те са само едно от вредните неща, които ни убиват всекидневно, но не се знае човек от кой от всички вредители, ще бъде покосен.
Не е нужно да се поучаваме повече от необходимото и да си изнасяме лекция по медицина цял ден. Rolling Eyes
Напишете нещо за снощните и предходните серий, какво Ви развълнува, какво Ви впечатли, кое Ви издразни, кое одобрявате, аз вече го направих, чакам и вашите коментари!?!

http://www.youtube.com/watch?v=Xwf8H61b0M0

Последна редакция: вт, 29 яну 2013, 15:25 от Neidjal

# 393
Здравейте и от мен девойки  Hug Hug Hug

# 394
О, моля ви! Я, стига сте спорили за цигарите! Има си пушаческа с доста разгорещени страсти. Аз пуша, дядо ми не пушеше и пак почина от рак на белите дробове. Никой от нищо не е застрахован в живота.

Я ми вижте подписа и аватара и се махнете с тия спорове. Mr. Green
newsm10Супер ти е Heart EyesЧестито Hug

Повече не говоря Peaceпросто ме провокира поста на господина Rolling Eyes

Диди Hug

# 395
  • Стара Загора
Здравейте, момичета  Hug  Съжалявам, че така нахлувам в темата ви.  Поздравления за оформлението и за настроението в нея  Heart Eyes
Загледах сериала, заради Хазал, но в последствие, този симпатичен младеж ме плени, та сега го гледам и заради двамата. Разгледах линковете на първа страница и започнах да го гледам на турски, както се сещате хващам по едно две изречения  Mr. Green  но съм доста назад, а съм адски любопитна какво става, стигнала съм до 22 турски епизод, та някоя от вас ако й се занимава би ли ми разказала набързо какво се случва, той кога разбира че всъщност тя не е тази, за която се представя? От последните постове разбирам, че фериха умира, защо? Какво става после...
Извинявам се, че ви занимавам, но ако някой ми отговори, ще ви бъда много благодарна. Иска ми се да съм част от темата ви, но вие пишете адски бързо    Mr. Green  а на мен с малко дете ще ми е доста трудно да бъда толкова активна.

Благодаря предварително!    Hug      bouquet

# 396
Силве, аз ти видях аватара и подписа, Чаатайка си та дрънкаш, но много ми харесва текста придружаващ подписа ти.
И по този повод, да Ви споделя една от любимите ми притчи.

Скрит текст:
Разказват, че веднъж в едно ъгълче на земята се събрали заедно всички човешки чувства и качества. Когато СКУКАТА се прозяла за трети път, ЛУДОСТТА предложила:
— Хайде да играем на криеница, а!?
ИНТРИГАТА повдигнала вежди:
— Криеница? Що за игра е това?
Тогава ЛУДОСТТА обяснила, че един от тях, например тя, започва - затваря си очите и брои до милион, а в същото време всички останали се крият. Последният, когото открият, започва да брои следващата игра и така нататък.
ЕНТУСИАЗМЪТ затанцувал с ЕУФОРИЯТА, РАДОСТТА заподскачала така, че успяла да убеди СЪМНЕНИЕТО, само АПАТИЯТА, която никога от нищо не се интересувала, отказала да участва в играта. ИСТИНАТА предпочела да не се крие, защото в края на краищата, винаги я откриват, ГОРДОСТТА казала, че това е абсолютно глупава игра (нищо друго не я вълнувало освен нея самата), СТРАХЛИВОСТТА не искала да рискува много-много.
— Едно, две, три, ... - започнала да брои ЛУДОСТТА.
Пръв се скрил МЪРЗЕЛЪТ. Скрил се той зад най-близкия камък край пътя, ВЯРАТА се издигнала в небесата, а ЗАВИСТТА се скрила в сянката на ТРИУМФА, който със собствени сили се изхитрил да се изкатери до върха на най-високото дърво. БЛАГОРОДСТВОТО много дълго не можело да се скрие, тъй като всяко място, което то си намирало, се оказвало идеално за неговите приятели: Кристално чистото езеро - за КРАСОТАТА. Хралупата в едно дърво - ами че това е за СТРАХА. Крилото на пеперудата - за СЛАДОСТРАСТИЕТО. Полъхът на вятъра - той е за СВОБОДАТА! И така, то се замаскирало в слънчевия лъч. ЕГОИЗМЪТ, напротив, намерил си едно топло и уютно местенце само за себе си. ЛЪЖАТА се скрила дълбоко в океана (а в действителност тя се скрила в дъгата), а СТРАСТТА и ЖЕЛАНИЕТО се спотаили в гърлото на вулкана. ЗАБРАВАТА, дори не помня къде се скрила, но това не е важно.
Когато ЛУДОСТТА преброила до 999999, ЛЮБОВТА все още търсела къде да се скрие, но вече всичко било заето. И изведнъж тя видяла прекрасен розов храст и решила да се скрие между цветовете му.
— Един милион, - изброила ЛУДОСТТА и се заела с търсенето.
Разбира се, най-напред намерила МЪРЗЕЛА. После чула как ВЯРАТА спори с Бога, а за СТРАСТТА и ЖЕЛАНИЕТО се сетила по това как трепери вулканът, след това ЛУДОСТТА видяла ЗАВИСТТА и се досетила къде се крие ТРИУМФЪТ. Нямало нужда да търси ЕГОИЗМА, защото мястото, където той се бил скрил, се оказал пчелен кошер, а пчелите решили да изгонят неканения гост. Търсейки, ЛУДОСТТА се приближила до ручея и видяла КРАСОТАТА. СЪМНЕНИЕТО седяло до оградата, чудейки се от коя страна да се скрие.
И ето че всички били намерени: ТАЛАНТА - в дъхавата и сочна трева, ТЪГАТА - в тъмната пещера, ЛЪЖАТА - в дъгата (за да сме честни, тя се криела на дъното на океана).
Не могли да намерят само ЛЮБОВТА.
ЛУДОСТТА поглеждала зад всяко дърво, във всяко поточе, на върха на всяка планина и най-накрая, тя решила да погледне в розовите храсти, започнала да разтваря клоните и чула вик. Острите шипове на розата наранили очите на ЛЮБОВТА. ЛУДОСТТА не знаела какво да прави, започнала да се извинява, плакала, молила за прошка и за да изкупи вината си, обещала на ЛЮБОВТА да стане неин водач.
И ето, от онова време, когато за първи път на земята играли на криеница, ЛЮБОВТА е сляпа и ЛУДОСТТА я води за ръка...
 http://www.snews.bg/bg/statiya/pritcha-za-chuvstvata:1614

# 397
Привет отново! hug

Зори, благодаря за интервюто с Чаатай.      bouquet Hug
Стори ми се познато в определени пасажи, ново ли е? newsm78

Специално благодаря на всеки който споделя по сериала и епизодите в момента, защото много ми помага да до уточня и наместя собствените си позиции и мнения. Hug

Наде,  Hug
Хареса ми това което си споделила за Ханде, така е и според мен, вписва се и в моето мнение за нея.  Peace
Благодаря!     bouquet

Обещаните няколко думи и за останалите.  Thinking

Като начало-Ръза...много ми е труден той за формиране на мнение за него което да не е така лабилно и да не се люшка от едната до другата крайност.
Добър човек е, опитва се да бъде и добър баща и родител, глава на семейството си, ама толкова трудно му се получава, чак ми става жал за него, защото нямам съмнения, че наистина дълбоко в себе си не е лош.

Толкова жалост има в него, миловидност, ето например сцената в която видя двойката от автобуса и бременната жена, как се напълниха очите му с умиление, а защо му бе толкова трудно да покаже такова и към най-близките си, в случая към Мехмет който имаше такава голяма нужда от това в този момент?

Демонстрира уважение и зачитане нуждите от внимание и подкрепа към роднините си, а защо не можеше да покаже и на собственото си семейство, че такива има и към тях?
Защо издигаше стена между тях и себе си, стена от неговите правила, неговите норми и ценности?
Ядосвам му се на г-н Ръза, но и безкрайно ми е тъжно за него. Rolling Eyes

Мехмет...разбирам, че му е трудно в момента, ама и той не дава да му се каже нищо, веднага се сърди. В случая трябва да прояви търпение и той, все пак това е именно отговорността която следва да понесе.
Иска разговор с баща си, добре е, че повдигна въпроса-това ми хареса, ама и веднага се фръцна когато Ръза го смота, ама не бива така. В случая трябваше да прояви повече търпение не само като виновен, но и като син към баща си. Макар че-да, имаше право да се почувства засегнат и неразбран, ама като излезе какво промени? Какво постигна? Нищо, тогава?!?
Така не се решават нещата, подобно поведение и реакции не са нужните в случаи като неговият.

Донякъде приемам това поведение при него като липса на модел, не е възпитан, отгледан по начин адекватен към ситуации които изискват спокойно, открито и искрено споделяне, но все пак това не бива да бъде ползвано като удобно оправдание.

Юмер...това дете вижда, чува и разбира повече от колкото всички предполагат.
Затова и доста по-късно е съвсем логично онзи Юмер който ще видим, но да не издавам занапред.

Нещото което си мисля най-вече около него е това, как възрастните често прекалено заети с проблемите си не осъзнават какво причиняват на децата си и после са безкрайно изненадани от "нещото"  което се е случило и съвсем не са очаквали.
Ама така е, децата са като попивателни, те разбират, преживяват всичко дори когато ние смятаме, че просто са в страни и си играят не разбирайки какво се случва около тях.

В случая май само Лара е тази която вижда и разбира, че Юмер не е просто дете, това е един малък човек имащ нужда от внимание и разбиране.
И защо точно Лара-за това по-късно когато споделя и за нея.

Толкова за сега, останалото след малко, че си обещах да не прекалявам. newsm78 Joy
Спокоен следобед! Hug

Последна редакция: вт, 29 яну 2013, 15:38 от margita9

# 398
ами аз да си питам пак профилактично,да вземете да не забележите,може дори да се прекръстя на ПИТАНКА Laughing,та така като ги режата епизодите по БТВ до 2015та ли ще го гледаме,с толкова реклами и като резнат това онова се обърках кой дават поред сега(снощи например) и кой е според турската номерация?

скрито за предното питане Mr. Green
Скрит текст:
няма как налко пресилено се получило с това продъжение затова е спрян,а нашия красавец в някой друг сериал снима ли се сега или с арестите само ни занимават във връзка с него)

# 399
този симпатичен младеж ме плени

О пленяващ е наистина Mr. Green голям сърбел се извъди , все за него си мисля Rolling Eyes даже забравям , че е един вид хлапе още ...само на 22 Blush

# 400
За въпроса коя серия по бтв даваха беше 5 епизод на турския и има още около 1 час от нея и сигурно ще започнат и от 6 епизод.

# 401
Наде, то и аз споделих надве-натри за епизода и най-вече за Хандето Simple Smile

Но си мисля и ми е интересно също така да коментират и тези,които за първи път гледат сериала.Ние като "стари кучета" малко или много сме споделяли вече и знаем за чувствата и емоциите,затова ми е интересно по-новите какво има да кажат по въпроса.

# 402
ами аз да си питам пак профилактично,да вземете да не забележите,може дори да се прекръстя на ПИТАНКА Laughing,та така като ги режата епизодите по БТВ до 2015та ли ще го гледаме,с толкова реклами и като резнат това онова се обърках кой дават поред сега(снощи например) и кой е според турската номерация?

скрито за предното питане Mr. Green
Скрит текст:
няма как налко пресилено се получило с това продъжение затова е спрян,а нашия красавец в някой друг сериал снима ли се сега или с арестите само ни занимават във връзка с него)
Ами най-добре питай бтв дали, ще го излъчат до 2015 година, Joy защото ако зависи от нас, ще го излъчваме без прекъсване от първия до последния епизод, всеки ден без прекъсване по две серий, че даже и в почивните дни.
Що се отнася до Чаги, Огледален Свят му е първият сериал, но по-миналото лято снима и филм Анадолски Орли. Това са изявите му досега във филмографията му, или поне аз тях знам.

# 403
А аз се чудя какво ме плени в серияла, а то каква била работата Чаги бил на моята възраст.

# 404
Наде, то и аз споделих надве-натри за епизода и най-вече за Хандето Simple Smile

Но си мисля и ми е интересно също така да коментират и тези,които за първи път гледат сериала.Ние като "стари кучета" малко или много сме споделяли вече и знаем за чувствата и емоциите,затова ми е интересно по-новите какво има да кажат по въпроса.
Точно и аз ги подканвам, защото ние си се знаем, но са ми интересни и други гледни точки, на тези, които за първи път следят сериала.

Общи условия

Активация на акаунт