Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 129

• 58 595
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Момичета,аз "посадих" тортата - ето малко снимков материал!
Чакам забележки!  Wink
Много добре. Гледам, че и бързо са поникнали розите. Затова, може би са без дръжки. Това е моята забележка. Ако е кошница, купа, панерче.... да, ама в саксия ми стоят неестествено така "посадени". Иначе, евала за куража и ентусиазма за печенето.
ti-ri-ri-ram - Добре завърнала се. Много изпипана торта.
... аз смятам да заместя меда, че от бременността си влача една нетърпимост към него...
Щерка ми не понася мед от бебе. Не е алергична, но го плюеше още тогава, дори когато слагах на връхчето на лъжицата в чая и. Незнам как го надушва но и  сега е така. Обаче тая торта я яде. Той не се усеща.  Според мен, би могъл да се замени с някакво финно сладко. Знам ли? Нещо от кайсийки си представям. Да има леко кисела жилка. Но, не съм пробвала.
galja_1803 - хубава торта се е получила. Устата ми идва малко плоска, но зашеметяващата усмивка прикрива това.
Свещичковааааааа, не ми пречи и не цитирай мои думи.  hahaha

# 106
Anelia Markova, щом чакаш забележки - ето ги. Wink Розите не растат по този начин, листата им също, такива завъртулки биха отивали или на “измислени цветя“ или на грозде. Формата на саксия е добра, но гофрираното прилича на опаковка от кексче, затова за  мен не се връзват тук. Simple Smile Или да се направи тип кексче с украса или саксия с цветя. Simple Smile

Съгласна съм абсолютно с Ани. Плюс това - много са дебели листенцата, можело е да ги дъстнеш и да им предадеш повече живот. Освен това си ми много странни така поставени в саксията:) Но въпреки всичко е симпатична тортичката ти и съм сигурна, че ни много си я харесваш:)

# 107
  • София
ti-ri-ri-ram много ми харесват тортите, най- вече тази със снежкото  Heart Eyes,  за топката  smile3501 линиите между елементите може би трябва да по ясни, така доста белее.. това само ми липсва.
metchopooh много благодаря за съветите за молда с букви   bouquet стана от раз  Hug тортите са много хубави, тоя зеления не ща да го виждам  hahaha, японската е супер нежничка  newsm10
rocio страхотни лебеди
sansil на мен ми липсва някое и друго цветле, но пък иначе е толкова изпъната и с такъв ръб  Heart Eyes и тракторчето е супер  Peace
_Пепи_ така като ги качвате по няколко и човек се чуди, кое да гледа Simple Smile принцеската е разкошна,  фигурките на Мики и другите забити ли са с шишчета или са залепени?
benomiti много сладурски кученца
galja_1803 наистина 'усмихната' торта, гледам я и се усмихвам, има настроение в нея, браво   bouquet
Anelia Markova розите ми харесват, комбинацията шоколад и орехи също, другото са го казали вече.
От мен една пожарникарска, на която оплесках размерите - стана твърде голяма и изпълни подложката, с камиона се престарах и той голям, едва се събира на тортата, якето и ботушите и те големи и несъразмерни на фона на камиона .....

Последна редакция: ср, 30 яну 2013, 19:57 от Бадем

# 108
Хехе смело решение е това със саксията - аз бих я направила гладка отстрани, не така гофрирана, но това си е мое виждане де, иначе нещо има нереално в листата, но пък като цяло БРАВО

Чудна пожарна виждам тука Simple Smile

# 109
  • В Европа!!!
Момичета,присъединявам се към  поздравленията и похвалите към вашите невероятни умения в това кулинарно изкуство-много  сте оригинални и толкова  прецизни в тортоправенето че вече ми се струват смешни тортите по сладкарниците.  bouquet
Бадем-тази пожарникарска торта  ми е фаворит  понеже събирам идеии за малкият ми бъдещ рожденник а той е фен на пож.коли.  Hug

# 110
  • Norge
..... меда,....с какво мога да го заместя ? [/color]
Спокойно можеш да го замениш с това, което на руски се нарича патока и което не знам под какво име се намира в България (и дали го има в магазините?  newsm78)
На вид наподобява течен мед, но без характерния за меда вкус. При печене действа като мед: дава цвят и консистенция на тестото като меденото.

..

----------------

Hug

# 111
Nelka, благодаря...открих на Български страшното име Малтодекстрин, но продължавам да търся   bouquet
Ванче, благодаря още веднъж за времето!   bouquet
Бадем, суперска е пожарната кола, верно големичка, но пък много яка!

# 112
Маи доста изостанах.Записвам се макар и на 8 страница Embarassed

# 113
Медовик правя по рецептата от блога на Дарилка , съставките се подобни на тази на Пепи , но с бакпулвер и с по-малко брашно . Не се точи сместа , аз затова я предпочитам  . Блатовете стават по-меки , не като точените .
Мариета а в нас-казват че тортата е "супер сладка" , аз даже започнах да слагам по-малко захар . Самите блатове ги минавам със силиконова четка с мляко + ванилия ...леко омекват . Слагам много крем , почти 2 пъти дебелината на блата . За крем ползвам Фалшиво Тирамису на Танита , идеята само със заквасена не ми допада ( пък тази в Бг направо на кисело мляко си блъска  Laughing ) . Слагам поне на 2-3 места и ягоди ...е за мен по-вкусна тортичка няма  Mr. Green .
Далеч е от " оригинала" , но пък така се харесва в нас . Иначе съм я правила и с варен яйчен крем ( имаше такъв вариант във Кухарка) - не беше лоша , но с Фалшиво Тирамису я харесвам повече .
Но както спомена някой въпрос на вкус ...аз по шоколадови не си падам .
Бадем много пипната пожарникарска торта не мисля че е несъразмерна  Simple Smile

# 114
Здравейте, момичета!Нямам смелост още да критикувам  тортите ви, затова ще коментирам само тези,които много ми харесват!Може би не съм дораснала(нищо,че съм на 53 г.) да критикувам още. Тирирам,харесва ми тортата с топката и ще се възползвам от съвета ти,защото ми престои да правя нещо подобно,но  много бих била благодарна някой да ми каже какъв трябва да е размера на две половинки торти за да изкарам 20 парчета. Бадем много,много  сполучлива тортата с пожарната.

# 115
Ето и една торта от мен

# 116
Anelia Markova, харесва ми саксията ти! Поздравления, че упорито си отстояваше намеренията и в крайна сметка, резултатът е много сполучлив. Момичетата са ти казали някои неща- на мен не са ми съразмерни големината на букета и саксията. Губят ми се цветята в нея. Иначе си личи колко много си се старала и за розите и за листенцата. Grinning
Бадем, това е най-хубавата пожарникарска торта, която съм виждала. Много ми харесва! Grinning И колата, с този си размер седи много добре. Не мисля и че дрехите трябва да са по-малки. Според мен се е получила страхотна торта. Много е мислена и пипната Grinning С какво направи водата на маркуча?- желатин  бих предположила...  newsm78

# 117
Ох,извинете ме,не стана от  първия път.

# 118
Aнелия,саксията се е получила,поздравления.Няма да повтарям момичетата те всичко са ти казали.
Бадем,на мен пожарникарската торта много ми харесва.Според мен всичко си е на място и е ОК.
Имам въпросче,от какво е самата пожарна?
Весанка,справила си се страхотно със двореца.Кух е нали?Правила съм го и знам колко е пипкав за изработка,затова те поздравявам.Решението за предната врата много ми харесва.

# 119
Да покажа и тортата за моя дядо.Замисъла беше да има и очила които изсуших добре но при сглобяването нещата не станаха просто не можах да ги задържа прави.Затова и книгата ми е толкова малка.Но това е.

Общи условия

Активация на акаунт