Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 129

  • 58 581
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 854
Оригиналната рецепта АЗ знам коя е, т.к. самата история за така наречената френска селска е измислена от убития собственик на Пчела. А тези, които са я правели за него, са я донесли от Русия и си е въпросния медовик. Тоест точно тази рецепта се е използвала за направата, иначе са десетки. Ако не ви мързи, прочетете, че ме мързи да я пиша пак. Познавам лично хората, присъствали на ИЗМИСЛЯНЕТО на названието френска селска за по-тежко звучене. Туй то.
Моля те, щом имаш инфо от извора, кажи тогава дали в оригинална рецепта на Медовика има прясно мляко при забъркването на блатовете.
Аз правих Медовик без прясно мляко и това е една от най-вкусните торти , които сме яли!
Вариант с ягоди

и ]чист без никакви добавки.

 И моите блатове не са много тънки, но на втория ден, тортата е мнооооого вкусна.
Мариета, гледам, че и самите блатове са ти много бели  newsm78

Последна редакция: ср, 30 яну 2013, 14:57 от ani_d

# 91
  • Мнения: 59
Здравейте момичета! Тъй като не открих в библиотеката и в руския сайт това, което търся се обръщам към вас с два въпроса – Имам за задачка да направя торта с формата на футболна топка и питанката ми е, дали следната формула ще ми свърши работа:
(Обиколката на топката х 2) : 30 = дължината на една от страните на петоъгълника и шестоъгълника.
Другият ми въпрос касае следното:
Дали същата формула се ползва и за покриването на мъфини с мотив на футболна топка?

Благодаря предварително за отговора!  bouquet

# 92
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Оригиналната рецепта АЗ знам коя е, т.к. самата история за така наречената френска селска е измислена от убития собственик на Пчела. А тези, които са я правели за него, са я донесли от Русия и си е въпросния медовик. Тоест точно тази рецепта се е използвала за направата, иначе са десетки. Ако не ви мързи, прочетете, че ме мързи да я пиша пак. Познавам лично хората, присъствали на ИЗМИСЛЯНЕТО на названието френска селска за по-тежко звучене. Туй то.
Моля те, щом имаш инфо от извора, кажи тогава дали в оригинална рецепта на Медовика има прясно мляко при забъркването на блатовете.
Аз правих Медовик без прясно мляко и това е една от най-вкусните торти , които сме яли!
Вариант с ягоди [/url=http://antoaneta77.blogspot.com/2012/05/blog-post_25.html]и чист без никакви добавки.  И моите блатове не са много тънки, но на втория ден, тортата е мнооооого вкусна.
Мариета, гледам, че и самите блатове са ти много бели  newsm78


Ани, не претендирам рецептата ми да е оргинална, но е от изрезка от руски кулинарен вестник.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=317209.msg8191840#msg8191840

# 93
  • Мнения: 25
Момичета, много мразя така за малко да нахлувам и едва да успявам да попрочета, но напоследък все това ми се случва.
Сега минавам да постна снимка на "усмихнатата" си торта, за която питах за идеи. Благодаря на Ванчето и Ти-ри-ри-рам за опита да помогнат, но както казах и по-рано - торта с усмивка с устни и зъби трудно се намира  Laughing И така, след голяма чуденка най-сетне приключих и можете да ми видите произведението.
Две думи за тортата - тя е за благодарност към една зъболекарка за добре свършената почти двугодишна работа по усмивката на майката на моя колежка. Изискването беше да има усмивка с устни и зъби.

# 94
  • Мнения: 790
Как да не е сочна,това е най-вкусната торта за мен и моето семейство.Аз я правих по рецепта от блога на Ani_d ,а ето и снимка на последната тортичка ,която правих

Гале тортичката е страхотна и наистина е станала усмихната,даже някак е заразителна тази усмивка.

# 95
  • Мнения: 184
Весанка,Tatitt,Много ви благодаря за бързите отговори!Супер сте!Много ви се радвам на темата!Тук винаги като вляза има някой ,който можеш да попиташ и да разчиташ на бьрз и коректен отговор!Евала!  bouquet  bouquet  bouquet

# 96
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 854
Пепи, благодаря ти! Аз също нямам претенции за оригиналност. Като гледам разликата между това, което аз съм правила и тази, която си пуснала е само в маслото!  Peace Докато в рецептата на Канея има не само масло, но и прясно мляко Simple Smile
Както и да е, тортата си е много хубава!

# 97
  • София
  • Мнения: 1 078
Оригиналната рецепта АЗ знам коя е, т.к. самата история за така наречената френска селска е измислена от убития собственик на Пчела. А тези, които са я правели за него, са я донесли от Русия и си е въпросния медовик. Тоест точно тази рецепта се е използвала за направата, иначе са десетки. Ако не ви мързи, прочетете, че ме мързи да я пиша пак. Познавам лично хората, присъствали на ИЗМИСЛЯНЕТО на названието френска селска за по-тежко звучене. Туй то.
Моля те, щом имаш инфо от извора, кажи тогава дали в оригинална рецепта на Медовика има прясно мляко при забъркването на блатовете.
Аз правих Медовик без прясно мляко и това е една от най-вкусните торти , които сме яли!
Вариант с ягоди [/url=http://antoaneta77.blogspot.com/2012/05/blog-post_25.html]и чист без никакви добавки.  И моите блатове не са много тънки, но на втория ден, тортата е мнооооого вкусна.
Мариета, гледам, че и самите блатове са ти много бели  newsm78


Ани, не претендирам рецептата ми да е оргинална, но е от изрезка от руски кулинарен вестник.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=317209.msg8191840#msg8191840

Рецептата ми е записана в тефтера в салона. По мои спомени е без мляко (вече си тръгнах и не мога да видя) и е като на Пепи рецептата. Само не си спомням да се слагат яйцата на огъня.
Просто искам да кажа същото, което се разнищва в темата, че това си е руски медовик, разновидностите на рецептата са много, вкусът на края си е почти един и същ. Не въпросната жена, която е правила медовик, наречен френска селска торта, е измислила рецептата, а дошла от Русия със записана рецептичка и толкова. Това би могла да бъде рецептата с мляко или без, с яйцата на огъня или без. Май се слагаха само мед и сода на водна котлона, другоито е същото, но не се втелясвайте. Simple Smile

# 98
  • Мнения: 7
ха сега, като разнищихте темата се сетих, че за пръв път съм яла медовник в Чехия-в Прага и това е най-големият специалитет там, дори си домъкнах една торта до вкъщи  Joy но пък се присетих и друго... аз смятам да заместя меда, че от бременността си влача една нетърпимост към него...но да питам . с какво мога да го заместя ? Имам сироп от агаве и глюкоза.

Последна редакция: ср, 30 яну 2013, 16:00 от madlene

# 99
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
sVeshti4ka, аз само веднъж съм слагала яйцата на котлона. После спрях и не помня нещо да се е променило Simple Smile
В тези изрезки, които имам май имаше още 2 рецепти за медовик. А ако се влезне по руски сайтове и форуми ще се намерят още 10 поне.

# 100
  • Мнения: 260
Благодаря за коментарите, момичета!! Hug
Sansil, чудна торта си спретнала-изчистена и пипната. Моделирането и на трактора и на животинките ти е много майсторско, наистина липсва малко тревичка тук –там, но иначе е един път!
galja_1803, хубава се е получила тортата с усмивката. Много по-добре отколкото би си помислил човек. Поздравления! Peace
Benomiti, симпатични палета си докарала. Харесва ми идеята със стъпките, също!
emi03 , аз уж по същата формула, намерена в нета ги смятах, обаче в крайна смета не можах да ги напасна нещата. Изрязах си петоъгълника и шестоъгълника и очертах приблизително по тях. Пак що годе се получи. Какво се обърка  така и не ми стана ясно. Ето я моята топка...



_Пепи_ много изчистени и стилизирани тортички. Имаш характерен стил, който не може да се обърка. Аз преди около 3 години ти бях намерила красотите в мултиплай и много ги харесах. И супер вдъхновена отивам в една небезизвестна столична верига с много снимки и обяснения и ясна представа за това което искам, и госпожата ми казва, ама моля ви се- как си го представяте това- аз тези неща ги диктувам на цеха по телефона.  Laughing


# 101
  • Мнения: 59
ti-ri-ri-ram, благодаря! Simple Smile Топката ти е перфектна и явно формулата е точна. Ще я ползвам, дано не разочаровам детето.

# 102
  • Мнения: 486
Галя,много хубава ти се е получила цялата торта и най-вече усмивката!Браво!

# 103
  • Мнения: 0
Момичета,аз "посадих" тортата - ето малко снимков материал!





Чакам забележки!  Wink

# 104
  • София
  • Мнения: 1 078
Anelia Markova, щом чакаш забележки - ето ги. Wink Розите не растат по този начин, листата им също, такива завъртулки биха отивали или на “измислени цветя“ или на грозде. Формата на саксия е добра, но гофрираното прилича на опаковка от кексче, затова за  мен не се връзват тук. Simple Smile Или да се направи тип кексче с украса или саксия с цветя. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт