Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 43

  • 33 729
  • 296
  •   1
Отговори
# 90
  • София
  • Мнения: 2 671
Здравейте и в новата седмица!
Благодаря за отзивите за къпкейкчетата. На погачата всички ги забелязаха и... никой не ги яде  Sad

За течния фондан използвах най-лесната за пръв поглед рецепта - стопяване на готова захарна маса и разреждане с гореща вода. Е, не мина без перипетии  Wink
Първо тръгнах да разтапям на водна баня - бърках, бърках, умрях от жега, но е ставаше. Пробвах за 2 мин в МВ и взе, че се стопи. На захарна маса колкото 1 голямо яйце добавих 30 мл. гореща вода, в която бях разтворила зелената боя. пак поразбърках яко, за да се получи хомогенна смес, но... очевидно не достатъчно, защото се виждаха малки късчета неоцветена маса. Пак топлих и пак бърках и накрая реших, че въпреки че не е перфектно гладка, е задоволителна  Rolling Eyes Опитах за топвам кексчетата в течната маса, но някак си не се получаваше... предполагам, че ако бях направила 3-но количество, можеше и да стане. Но като видях дебелия край взех един нож за хранене и с него ги намазах. Декорирах с цветчетата и листенцата и оставих да изсъхнат. За около 2 часа течната захарна маса стегна и стана като твърда глазура.
Първите няколко мазах с конфитюр от кайсии преди захарната маса, но не видях особена разлика като пробвах без и си го спестих за останалите.

# 91
  • Мнения: 1 965
Rumya - Добре си се измъчила.....  Или не си  прочела това което писах в миналата тема, или не си обърнала внимание че то е същото като твоето, но мнооооого по-лесно..... Самоцитирам се:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=314882.msg8107118#msg8107118. Ще ме амбицираш да забъркам малко довечера и да  направя показно. Дозата е огромна, но може да се раздели.
Иринка, приятелката ми каза: "Измисли нещо, набързо - което няма да те затрудни много, защото времето е малко. Само да е с шоколад вътре. За отгоре нямаме претенции. Нещо елементарно с друбна закачка към свекървата.". Пояснявам - жената е много готина. Умира за вицове за тъщи и свекърви /тя е и двете/. Постоянно се самоиронизира. Има такъв кактус, който ботаниците наричат точно така: Свекървен стол. Подарък е от зет и. Още е малък и тя постоянно се бъзика че кактуса расте, но и "задника" и расте така че няма да доживее да седне на него. Така че първата асоциация която направих за поръчката - беше точно тази.

# 92
  • София
  • Мнения: 2 671
Ван4е, четох я и си я записах, но реших, че да стопя готова маса ще е най-бързо...

# 93
  • Мнения: 498
Пепи, влюбих се в твоя Медовик, как не се сетих предикато правих, че може с гаечен ключ? Къде беше тогава за акъл?   smile3534

Ето и вчерашното ми творение, за колегката ми който днес има РД. Не е много еротично украсено, но има и по-възрастни дами, да не вземе да им стане лошо.  А и използвах каквото беше останало по хладилника  Embarassedhahaha  Благодаря за идеите, момичета!





# 94
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
ina.gg, много закачлива торта, и много добре се е получила. А за гаечния ключ... ами сетих се едва когато на мен ми щукна да правя медовик. Мъжо до последно се чудеше какво иска - чийзкейк или медовик. Избра второто, защото никога не беше ял медовик.


Ето обещания разрез на тортата


И рецептата

3 яйца
1ч.ч. захар
3 с.л. мед
1ч. л. сода за хляб
100гр. разтопено масло
около 4чаши брашно (може и малко повече да поеме, зависи от това колко пълни са били лъжиците с мед)

Крем:
800гр. заквасена сметана (можеше да поеме и 1кг.)
захар на вкус

Приготвяне: Яйцата се разбиват със захарта до разтварянето и, добавя се маслото и се слага на слаб огън до разтопяването му. В друг съд се слага меда и 1ч.л. сода да кипне. Бърка се енергично около 5-10 мин. Изчаква се леко да изстине и се добавя към яйчената смес. Слагате 3-3.5 чаши брашно и ако има нужда допълвате. Омесвате докато тестото спре да лепне по ръцете.
Увивате и прибирате в хладилник за 2-3часа. През това време се разбива сметаната и се прибира в хладилника.
Технологията на печене е описвана мисля неведнъж: разточвате, слагате в тавичка и надупчвате с вилица. Пече се в предварително загрята на 200 гадуса фурна за около 5-7 мин Wink
Аз успях да разточа 7 блата, но при повече старание и прецизниост можеше да са 10  Blush

# 95
  • Мнения: 4 358
Stasi, Ina.ggsmile3501 - страхотни торти сте направили момичета.

# 96
  • Сливен
  • Мнения: 307
Ето и моята измъчена торта за рожденния ден на малкия.  Както по рано писах пресечи ми се крем ганаш, хем със сметана президент я правих. Точно както го описва Thedragon ми се получи, на зрънца и воднисто. Ама нали съм умно Embarassed, сетих се как се оправя пресечена майонеза и хоп идея - разбих масло около 70-80 грама и лъжица по лъжица от пресечения крем и той се оправи, стана разкошен. Ама явно шоколада не ставаше, своге бях взела и нестле, сега не се сещам нестлето ли само сложих, черен натурален. Просто няма от какво друго да е, сигурно шоколада ми пресече крема. Разрез не успях да снимам, омете се за отрицателно време, а и сама търчах напред назад с малкия, и на никой не му дошло на ум да снима, едва снимка от духането на свеща, по за пред хора има.

# 97
  • Мнения: 4 358
krisps  - разкошна е станала тортата smile3501

# 98
  • Мнения: 498
krisps, аз крем Ганаш правих веднъж и ползвах шоколад Своге черен без нищо и прибавих и какао неподсладено мисля на д-р Откер. Не съм имала проблем с пресичането. Ама ако е бил нещо стар или сметаната, кой знае...  Thinking

# 99
  • Мнения: 1 271
krisps , разкош!Превъзходна торта.Личи си, че си я правила с много старание и любов.Много ми хареса.Ще попитам направо-може ли да ползвам идеята за втория етаж?Направо ме плени това дърво и вратичката  Heart Eyes А всички знаят любовта ми към дърветата.
А, да, ако имаш още снимки на тортата от страни би ли ми изпратила, защото в албума ти нещо не мога да се ориентирам.

# 100
  • София
  • Мнения: 2 129
krisps, много ми харесва! Аз точно така исках да направя тортата септември за моя син, Пух и приятели, но в ситуация от тяхната среда... Всичко много добре е направено, какъв ти пресечен ганаш има тук значение....това е приказка, но щом и ганаша си спасила, значи си върхът! Да ти е живо и здраво детенцето и догодина още по-приказна торта да заслужава!

# 101
  • у дома
  • Мнения: 1 581
krisps, невероятна е  smile3501 да е живо и здраво момченцето ти  Hug  bouquet и аз ще крада идеи, че все още умувам как точно да направя тортата на диването  Blush а няма ли някоя снимчица от по-близък план  Praynig

как да не се похваля, най-накрая и аз се сдобих с тези красоти, изхарчвайки последните си пари  Mr. Green + мъничка туба червена боя

Последна редакция: пн, 28 юли 2008, 14:02 от blueeye®

# 102
  • Карнобат
  • Мнения: 177
Привет момичета от доста време не съм се включвала.Правихме ремонти и все не остава време. Три теми назад прочетох и немога да се нагледам на красивите торти които сте сътворили.Поздравявам всички за уникатите творения  bouquet  bouquet  smile3501 smile3501
И аз направих една , но ще я видите в тортеното предизвикателство. smile3503

# 103
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
krisps, страхотна торта. ЧРД на малкия сладур! Да расте здрав и послушен.
И аз се присъединявам към молба за снимки в по-близък план и от друг ъгъл  Wink

blueeye®, честити придобивки. Със здраве да си ги ползваш  Hug

# 104
  • Мнения: 373
krisps Мнооооооооого много хубава е станала тортичката, ЧРД на детето, а за ганаша и аз със Своге го правих но нямах проблеми  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт