Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 129

  • 58 610
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • София
  • Мнения: 621
Много благодаря за коментарите  Hug ditsan пожарната е правоъгълен кекс, поиздялкан малко, после маслен крем и т.н. ti-ri-ri-ram водата в случая е прозрачен гел на Уилтън, демек Кристалина, желатина топи захарното тесто.
весанка браво за замъка, кух ли е или е втори етаж на тортата.... доста мащабен проект като цяло  smile3501
mimi0585 можеш да направиш едни очила от цветарска тел, ако все още имаш време, но и  без тях тортата е семпла и красива. Панделката само има нужда от дооформяне, не че съм спец по панделките  Blush

# 121
  • Мнения: 634
Бадем,страхотна пожарна ,също много готини и аксесоарите към нея.Много си е съразмерна даже.Това което на мен винаги ми е проблем.
Весинка,поздравления за замъка.Много е красив ,а гъбката е много интересна .Като цяло композицията е страхотна.
Мими 6585,,ако имаш време можеш да нарисуваш с четка или с маркер очила на празната страничка на книгата.Нещо празно ми се вижда там..Тортата ти е покрита много добре.
Аз ви коментирам но не показвам мои торти ,но съм в процес на обмисляне как да ги покажа. newsm78

Последна редакция: чт, 31 яну 2013, 13:08 от Албена

# 122
  • Мнения: 27
Моята торта, която с такъв мерак захванах (с феичката) стана за резил, в последния ден ми казаха,че трябва да е готова един ден по-рано, но той се оказа решаващ - показвам ви я с риск да ме направите на кълцаница, но нямаше време нито да стегне, нито да измажа като хората, пък и тя е разноцветната торта на Ирина Купенска - т.е. има 6 блата и те тръгнаха да се пързааааляят Simple Smile язък за усилията, но се опитвам въпреки това да се успокоя с факта,че си харесвам цветенцата и листенцата, които направи с шприц за първи път...



не знам как да я направя по-малка снимката...  newsm78 (в смисъл да изглежда като тъмбнейл и да се отваря после голяма)
та сега като изключим факта,че покритието е на бабуни, а тортата крива, моля за кусури и предложения за ъпгрейд... предварително благодаря   bouquet за които  Simple Smile

Последна редакция: чт, 31 яну 2013, 13:57 от bibilyana

# 123
  • Мнения: 23
здравейте   bouquet момичета , правя тука една измислена торта , и понеже нямам много продукти , че да ви питам - може ли да се шприцова Бяла ледена глазура или да търся нещо друго

# 124
  • Мнения: 368
Моята торта, която с такъв мерак захванах (с феичката) стана за резил, в последния ден ми казаха,че трябва да е готова един ден по-рано, но той се оказа решаващ - показвам ви я с риск да ме направите на кълцаница, но нямаше време нито да стегне, нито да измажа като хората, пък и тя е разноцветната торта на Ирина Купенска - т.е. има 6 блата и те тръгнаха да се пързааааляят Simple Smile язък за усилията, но се опитвам въпреки това да се успокоя с факта,че си харесвам цветенцата и листенцата, които направи с шприц за първи път...

не знам как да я направя по-малка снимката...  newsm78 (в смисъл да изглежда като тъмбнейл и да се отваря после голяма)
та сега като изключим факта,че покритието е на бабуни, а тортата крива, моля за кусури и предложения за ъпгрейд... предварително благодаря   bouquet за които  Simple Smile

Първо, bibilyana, не мога да разбера кои цветенца са шприцовани? Ао изкарам това през шприц, ще летя в облаците  Mr. Green. Сега по същество - няма шанс да не ти се разпадне тортата и блатовете да ти избягат по 2 причини - както си казала - не си оставила да стегне. Изключено е да се задържат, от опит ти казвам. Второ, никога няма да се отървеш от тези бабуни отстрани, ако не слагаш тънка платка, която да обиколи тортата. Това евентуално би могло да се случи от торта, тип американска - два ужасно дебели блата и слой маслен крем по средата. Нашенските не могат. Дори една от най-добрите професионални сладкарки, които познавам, задължително слага платка отстрани. Това ми е предложението за ъпгрейд, иначе моделирането и цветята ще стават все по-добри с времето Simple Smile

# 125
  • Варна
  • Мнения: 224
Албенка, още ли те наблюдават "доброжелателите"  #Cussing out Продължавай да твориш, вярвам, че правиш още по-красиви торти  Hug

Ето и моят опит с боядисването на фондана директно върху покритата торта

Изводът ми е, че няма да повторя най-вече заради "мокрия" ефект и трудното постигане на равномерен цвят. А и конденза е ужасен ...

galja_1803, усмивката е много лъчезарна.
ti-ri-ri-ram, много добре си оразмерила петоъгълниците на топката.
Анелия Маркова, сполучливо си довършила експеримента. Другото са ти го казали  Peace
Бадем, много е хубава пожарникарската торта. А опушените стъкла на камиона са много идейни.
Весанка, чисто направени тортички. Но така разположен, само върху едната торта, замъка идва доста голям.
мими0585, много е семпла тортата. Ако имаш време можеш леко да оцветиш ("състариш") по крайчетата страниците на книгата.
Бибиляна, феичката кацна върху тортичка, а  Laughing Много неприятно когато времето и поръчителите понякога ни правят номера  Mr. Green На мен ли ми се струва, че по рокличката има пудра или нишесте? Като цяло дизайна е свежарски.

# 126
  • София
  • Мнения: 621
gri6ana глазурата няма как да я шприцоваш
bibilyana предложението ми е да имаш за всеки случай опаковка готови блатове, Mishoka ме е изпреварила Simple Smile . Ако е толкова спешна, слагаш в крема желатин или правиш друг бърз и плътен крем (мусът на танита примерно)

# 127
  • Мнения: 148
Mimi,супер е тортичката за дядо.
Бибиляна,тортата е много сладка и приятна.Тоя път не знам защо но не ме дразнят бабуните.Гледам на феичката си оправила очите.
Саси,лъвовете ми харесват.Тия листа от страни нещо не ми допадат.
Ето и моята последна торта за месеца и един месец съм във почивка.


смених снимката.Явно и апарата ми е скапан и плаче за нов.Искарах тортата на терасата и там снимах.

Последна редакция: чт, 31 яну 2013, 17:34 от ditsan

# 128
  • някъде тук
  • Мнения: 621
Здравейте, прекрасни творения както винаги има в темата Heart Eyes

Моля някой ако  е правил багер  да ми помогне постъпково как да го направя Praynigот няколко дни се ровя   и нищо не мога да измисля Rolling Eyes

# 129
  • Мнения: 32
Ванче,   bouquet да не ви изпусна Simple Smile

# 130
  • София
  • Мнения: 50
Здравейте, професионалистки! Аз, като прохождаща в работата със захарно тесто, да ви попитам следното: ако тортата е покрита със захарно тесто "руска мастика 2" (май това е с пудра захар, желатион и глицерин, нали?), как може върху вертикалните и стени да се залепят двуизмерни фигурки, да кажем цветчета? Аз мойте украски ги залепих с триста мъки, топвайки ги в желатин, но в същото време гледах една купешка торта със захарно покритие, което беше доста по-лепкаво от моето, сякаш самата торта беше намазана с нещо като разтопено масло. И каквото и да докоснеш до нея, залепяше го...

# 131
  • Мнения: 27
Ей мацки, ама вие сте прекрасници   Hug благодаря Simple Smile

Мишоче, светло-зелените листенца, които са по ръба са шприцовани с маслен крем....
блатовете ми бяха готови от 2 дена,ама бяха във фризера, в 12 наобяд  започнах да бъркам крема, в 5-6 вечерта дойде мацката да си я вземе тортата - т.е. към 5 часа тя беше вече покрита, просто тея упражнения няма да ги правя повече - ЗАРИЧАМ СЕ официално... Пък иначе ако тортата е от 2-3-4 по-дебелшки блата, измаже се добре и стегне добре предварително няма проблем и няма бабуни дори и да няма страничка платка - правила съм го 1-2 пъти без бабуни (хаха), хахаха (не съм слагала от тея странични платки до сега, нещо не ми е съвсем ясно и нещо не ми харесва като гледам по снимките разрез със платка ама ще опитам първо на някоя торта за нас си...

Саси, не ти се струва - има, има от всичко и нишесте има и пудра захар има, просто тя дойде докато още украсявах и се втрещих и взех да бързам, естествено, забравих да изчеткам, да се надяваме,че като е седяла една нощ в нейния хладилник и от влагата ще изчезне тоя прахоляк, нямам търпение да ми прати снимка на разреза, щото там ще е ефекта УАУ

Бадемче, муса на танита има ли го библиотеката?

Дитсан, много са ти готини тортите ама що тъй не им правиш искрящи и хубави снимки бе значиии..... от една седмица кандардисвам една позната от Сф да ти се обади щото две майсторици при които ходила за тортата на щерка си я сиктирдосали и тя бясна, ама гледа гледа не й харесвали, бас хващам,че не може да си представи какво всъщност е, ама ади няма нищо... Simple Smile
та с две думи - шапки долу- отново!

Karlie , става да се залепи ама е леко зор - и трябва да не е много тежка фигурката, да се лепи задължително с глюкоза или тайлозно лепило, а не само с вода и като го залепиш подпри с нещо за мъничко, изчакай и така..

# 132
  • Мнения: 1
Бадем,страхотна пожарна и страхотно изпълнение като цяло!Много ми хареса!!!

# 133
  • Мнения: 486
Бибиляна,тя не беше ли за дъщеря ти?Аз не бих се решила да правя торта по поръчка ,много хляб има да изядем двете с тебе  Peace   Иначе от цялата торта феята е добра !Другите неща са ти ги казали!

Мишоче,аз до сега не съм слагала платки заради това ,че ми е трудоемко (да изпека пандишпан в правоъгълна тава и да стягам с ринг после),ти така ли процедираш?Питам ,ако можеш по-лесна идея да ми дадеш?

# 134
  • Мнения: 27
pashic, за дъщеря ми ще има друга, тази е за момиченцето на една приятелка (единствената, която ми е поръчвала и съм приемала поръчки от нея де) за нея беше и тортата с енгри бърдс - не се притеснявам да й правя торти на нея, защото изобщо не е притенциозна, а пари не вземам така че не го броя за поръчка (продуктите си купува само, така е добре и за нея, пък и за мен), но си права,че много хляб има да ям докато ми станат хубави тортите, но все пак то със зяпане само не става (скоро ще станат 2 години от както само зяпам), трябва практика, а нали все за някого и по някакъв повод трябва да се упражнявам я.... Simple Smile
А тея страничните платки задължително ли от пандишпан трябва да са? ааааако е тъй отказах се веднага - мразя пандишпана, не ми е вкусен...

Общи условия

Активация на акаунт