Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 129

  • 58 639
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 486
За пандишпан поне си мисля аз ,понеже е най-мек и лесен за увиване ,вита торта съм правила много хубава стана с пандишпановия блат на Пепи.Но нека споделят тези ,които слагат платки от какъв блат ги правят!Тя и Ани слага може и тя да каже  Laughing
Иначе за приятелка и аз така направих скоро ,но що нерви похабих да се притеснявам и си казах повече не,само за семейството .И тя си донесе продуктите и готовите блатове ,но не се наемам повече,опита ще си го трупам постепенно за лични торти!

# 136
  • Мнения: 27

Иначе за приятелка и аз така направих скоро ,но що нерви похабих да се притеснявам и си казах повече не,само за семейството .И тя си донесе продуктите и готовите блатове ,но не се наемам повече,опита ще си го трупам постепенно за лични торти!


Моята е безумно щастлива и супер ентусиазирана, много ги харесва и цялото й семейство са щастливи и са им много вкусни най-важното, предната торта я омахаха на същата вечер (беше голяма 26-27см диаметър и височина около 9см) чуди се само кога да ми заръча следващата торта, чак мъжа ми се притесни дали ще имам време да направия нашите торти (за щерката и за свеки че те са рожденички в съседни дни)
Абе не страдам от излишно самочувствие, но и аз си ги харесвам де, е не всичките Simple Smile

# 137
  • Мнения: 17
http://www.uchilishtezajeni.com/promocii-i-akcii/carrefour-karfu … a-vsichi-magazini
В тази брошура на последна страница има миксер, който ми се струва на изгодна цена, ако някой го интересува

# 138
  • Мнения: 27
http://www.uchilishtezajeni.com/promocii-i-akcii/carrefour-karfu … a-vsichi-magazini
В тази брошура на последна страница има миксер, който ми се струва на изгодна цена, ако някой го интересува

Благодаря много Нинка   bouquet изглежда чудно и наистина мми се струва,че е изгоден, някой слънчев ден като забогатея ще си купя със сигурност, но е хубаво да знам,че го има де - в Метро имаше наскоро подобна промоция също...

# 139
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Здравейте, прекрасни творения както винаги има в темата Heart Eyes

Моля някой ако  е правил багер  да ми помогне постъпково как да го направя Praynigот няколко дни се ровя   и нищо не мога да измисля Rolling Eyes

БАГЕР

# 140
  • Мнения: 148
Аз съм правила багер,по снимки стъпка по стъпка от ловелито.Направих кабината и торпедото от обикновенни бисквити слепени със маслен крем.Гумите от кръгли бисквити със нужната големина.Моите бяха със дупка и това помогна за джантите.Стрелата,задната кофа,предната кофа и бутилките ги направих от ММ.Направих частите предварително за да изсъхнат хубаво и после слепях.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2016054813058.97253.15 … 74379&type=1#!/photo.php?fbid=4193945818972&set=a.2016054813058.97253.1594474379&type=3&theater
Ето тука имам снимки на багера.
Исках да ти пусна и линка от ловелито но не се отваря във момента.

# 141
  • Мнения: 1 173
Тези дето слагат платки ги правят по рецепта на Алимко и Илчовски ....демек готови  Mr. Green
Бибиляна аз не съм съгласна с Мишока че не може да се получи гладка торта без платка - аз никога не съм слагала . Проблема ти е дошъл от това че тортата не е отлежала , не може за 4-5 ч да я сглобиш , измажеш и покриеш . Щом рецептата е на Ирина предполагам е маслен блат ( кексов) - те са по-тежки , крема ти трябва да е стабилен . Ти си сложила 6 блата , това е 5 реда крем ...как няма да се приплъзнат - иска поне една вечер да отлежи . На Медовик , Татяна че и на пандишпан и аз слагам 5-6-7 блата за да хвана 10 см височина , но тортата отлежава цяла вечер , поема си от крема и става вече за покриване .
enister рецептата на Дарилка http://www.cooks-and-bakes.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1 … D1%80%D1%82%D0%B0

# 142
  • София, България
  • Мнения: 2 234
Момичета, аз не съм много за тук, но ме насочиха от темата с въпросите. Прегледах първа страница, но не открих каквото ми трябва.

Знаете ли дали в някой от супермаркетите се продават захарни листове за украса /на мен лично ми трябват за мъфини/ и евентуално на кой щанд  newsm78 Хич не ме бива в онлайн пазаруването  Blush

# 143
  • Мнения: 27
Тези дето слагат платки ги правят по рецепта на Алимко и Илчовски ....демек готови  Mr. Green
Бибиляна аз не съм съгласна с Мишока че не може да се получи гладка торта без платка - аз никога не съм слагала . Проблема ти е дошъл от това че тортата не е отлежала , не може за 4-5 ч да я сглобиш , измажеш и покриеш . Щом рецептата е на Ирина предполагам е маслен блат ( кексов) - те са по-тежки , крема ти трябва да е стабилен . Ти си сложила 6 блата , това е 5 реда крем ...как няма да се приплъзнат - иска поне една вечер да отлежи . На Медовик , Татяна че и на пандишпан и аз слагам 5-6-7 блата за да хвана 10 см височина , но тортата отлежава цяла вечер , поема си от крема и става вече за покриване .

Напълно съм съгласна с теб,  а рецептата е точно такава, каквато предполагаш (маслени блатове и леко лигав крем, поне докато не е стегнал) ето я - http://sunshineskitchen.com/coconut-rainbow-cake/ ама ще ми е обеца на ухото вече - току що получих снимките от тортата отвътре
На тая снимка се вижда какво точно се е случило с "пътуващите" блатове

# 144
  • София
  • Мнения: 127
Пепи, страхотни торти, много ми харесва колко са равни и какъв страхотен ръб си им направила, на мен все не ми се получава. Тортата с короната ми е любима, много хубави цветове и дизайн. Първата ти торта изглежда страхотно.
rocio много е интересен опита ти с айсинга, според мен би изглеждало по- красиво като беше изцяло бяло или бяло с лек розов нюанс. Лебедите много ми харесват
Сансил – тракторчето и животинките са ти много добри, наистина би понесло и някое цветенце
Паликарова честит първи опит, другия път опитай да разточиш по- тънко за цветенцата. За маслото, това на Пилос от Лидъл със сигурност не е солено и е добро като качество и цена
Anelia Markova прясно изпечената саксийка изглежда отлично. На мен пък тортата ти много ми харесва, да, не ми прилича на саксия, а на страхотно голямо кексче. Но това не ми пречи. Листата са хубави, розичките много симпатични. Постарала си се много и със снимките.
benomiti харесва ми тортата с кученцата, добре си ги моделирала, тортата им също се е получила отлично и стъпките са готини
Mишоче, когато ми предложи да правя Гъмито, приятелката ми ми каза, че ще украсявам тортата както си поискам, след като се съгласих получих доста точни указания. За ветрилото – първо направих едно и на сутринта го счупих и изхвърлих, направих ново и го счупих половин час преди да трябва да си я вземат, така, че време за ново нямаше и това на тортата е съкратения вариант/добре, че беше доста голямо по начало/
gri6ana аз си точа без проблем върху мушамата с нишесте
galja_1803 много ми харесва усмивката ти, такава една лъчезарна и с прекрасни бели зъби
Тиририрамчо, топката ти е отлична, само тревното поле малко ми пустее
Бадемче, много ми харесва цялата ти пожарникарска торта. Пожарната е отлична, много добре конструирана, покрита и оцветена. Харесват ми елементите, крановете, якето обувките, чудесно направени. Цялостната идея е отлична.
Весанка – много готина торта, замъка е чудесен. Гъбата, мостчето, дъгата, чудесни са
mimi0585 тортичката ти е много равна, харесва ми работата със щипките, ясно защо има толкова свободно място,но  щом не са се получили очилата можеше да направиш още някое цветенце и нямаше да си личи че е трябвало да има и друг елемент
bibilyana феичката ти е симпатична, неприятно че така се е скъсило времето. Ако беше ползвала блат за отстрани и ринг за да я стегнеш за известно време, резултата щеше да е много по- добър. Пък и никой не казва че трябва да ядеш страничния блат. Аз примерно никога не ям фондана. На снимката не се виждат много листенцата, но изглеждат добре.
Саси добре ти се е получило оцветяването, наистина трябва да се внимава много за да е равномерен цвета. Лъвчетата също са симпатични
Дидсанче, идейна тортичка, кучо е много сладък, мацката ти се е получила много добре, харесват ми кокалчетата по края на снимката

# 145
  • София, България
  • Мнения: 2 234
само на моя въпрос няма отговор  Sad

# 146
  • София
  • Мнения: 127
радос аз лично никога не съм ползвала захарни листове, имаш предвид фонданова хартия ли? Мисля че ги има в куки буки, спокойно можеш да си поръчаш нещо от тях, плащаш при доставката. Аз съм ходила и до офиса им за да си взема нещо, много са отзивчиви. Другаде не зная дали продават. Ако питаш за разпечатките на вафлена плака можеш да отидеш на кадемлия №6 там разпечатват на място. Не зная в магазина на Аромас дали няма да си намериш нещо което да ти свърши работа, намира се на ул.Неофит Рилски до Раковска. И Хитрини вече имат магазин - в Люлин относително близо до Метрото. Разгледай сайтовете им и ако си харесаш нещо звънни и поразпитай. Линкове има на първа страница.  Grinning

# 147
  • Мнения: 260
http://www.uchilishtezajeni.com/promocii-i-akcii/carrefour-karfu … a-vsichi-magazini
В тази брошура на последна страница има миксер, който ми се струва на изгодна цена, ако някой го интересува

Благодаря много Нинка   bouquet изглежда чудно и наистина мми се струва,че е изгоден, някой слънчев ден като забогатея ще си купя със сигурност, но е хубаво да знам,че го има де - в Метро имаше наскоро подобна промоция също...

Като сте отворили дума за миксери, да попитам тези, които се водят heavy duty - могат ли да се ползват да оцветяват ММ, след като е пообработена на ръка - да не е съвсем твърда?.  Надеждата умира последна  Mr. Green

# 148
  • София, България
  • Мнения: 2 234
радос аз лично никога не съм ползвала захарни листове, имаш предвид фонданова хартия ли? Мисля че ги има в куки буки, спокойно можеш да си поръчаш нещо от тях, плащаш при доставката. Аз съм ходила и до офиса им за да си взема нещо, много са отзивчиви. Другаде не зная дали продават. Ако питаш за разпечатките на вафлена плака можеш да отидеш на кадемлия №6 там разпечатват на място. Не зная в магазина на Аромас дали няма да си намериш нещо което да ти свърши работа, намира се на ул.Неофит Рилски до Раковска. И Хитрини вече имат магазин - в Люлин относително близо до Метрото. Разгледай сайтовете им и ако си харесаш нещо звънни и поразпитай. Линкове има на първа страница.  Grinning

мерси  Peace

# 149
  • София
  • Мнения: 1 078
Не че имам нещо против страничните блатове (никак даже), но не съм слагала никога и аз. Не че моите торти са най-равните на света, но става и с измазването първо трохи с крем, а после с подходящ под фондан крем. Иска се внимание, търпение и старание. Peace

Общи условия

Активация на акаунт