Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 129

• 58 641
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Момичета, и тук да кажа:

Обявявам 15тото тортено предизвикателство за открито!

# 151
Благодаря ви момичета. HugНямаше време за други допълнения но милия ми дядо много я хареса.

# 152
metchopooh а боите на куки буки  хубави ли са . а кои са най- добрите бои .

# 153
Благодаря за рецептата, raya_рая!  bouquet

# 154
Добрютро Simple Smile
Рая, Свещичкова, аз не че не съм съгласна, че не може без платка, но както и писах, трябва си определен вид торта за това. При мен не става, защото на 10 см. височина, кремът ми е с обща височина около 7 см., с много тънички платки. И ако не опаковам отстрани, шанс нямам да не ми се разпадне.
bibilyana, тя много вкусно си изглежда Simple Smile Нищо че блатовете са се попързаляли Simple Smile

# 155
А мишоче, щом правиш висока торта с тънки блатове май нямаш много други опции, наистина

иначе ми казаха,че е била страшно вкусна, да, само един от гостите казал,че била прекалено сладка (аз всъщност спазвах точно рецептата на Ирина захар в крема не съм слагала, но самото кондензирано мляко е доста сладко)

# 156
  • някъде тук
Пепи, дидсанче,благодаря от сърце Hug

ще чакам и линковете от ловелито Praynig

# 157
  • Бургас/Пз
Здравейтеее! Малко ви изтървах, но смятам да наваксам.
За гладките от страни торти и аз опасвам с платка, но не толкова , за да не ми се разпадне тортата,колкото заради това, че отива мноооого малко количество маслен крем.  Mr. Green Мен хич ме няма в измазването, а и когато има неравности отстрани трябва най-напред да се попълнят с маслен крем с трохи, после отново пак да се мажат, абе не е за мен тая работа! Mr. Green
Бибиляна, много ми хареса тортичката особено вътре Simple Smile
Мими, все така да радваш близките си! Малко ми е голичка тортата, но като цяло е добре!

От мен една драконовска торта. Благодаря на Маринчето за насоките и съветите. За първи път оцветявам цялостно с дъстове отгоре върху тортата и ми беше много интересно.
Искам да похваля турския фондан от Хитрини, който е страхотен за правене на обемни фигурки. Съхне изключително бързо. Рицарят и Драконът са изцяло с него. Направих ги бели и после съм ги оцветявала Simple Smile
Драконът обаче в последния момент претърпя инцидент и му счупих краката. Трябваше да е правя, обаче се наложи леко да поседне Simple Smile  Joy

В рецептата има повече обяснения как направих скалата и крепостта Simple Smile

Ето и парченце

Още снимки от партито Simple Smile

# 158
малииии, тоя дракон е страхотен

# 159
Една много важна информация за дъстовете, разлики и работа с тях:

http://www.youtube.com/watch?v=7CFI3Sz1s-c&list=PLB02C5AFB51FD085A

На английски е

# 160
Пепи, дидсанче,благодаря от сърце Hug

ще чакам и линковете от ловелито Praynig
http://www.lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=4388

по този правих аз
А по принцип на първа страница има обяснения как се работи със Ловелито така че нямаше нужда да чакаш а можеше да си го намериш.Има още поне 5варианта,можеш да си избереш това което ти е най-удобно.
Ани Д,страхотен е и даракона и рицаря.

# 161
Mishoka каква е тази торта с 7 см крем , и какви са тези тънки платки . Аз на Татяна слагам 6 платки , на Медовик 7-8 , на пандишпан 6 - тортата се покрива . Не казвам че платката не помага , напротив , добре е като решение , и аз ако имах от де да бръкна в кашона и да взема и аз щях да слагам . Но понеже ти категорично каза ,че не може без платка и ,че професионалистите така правели ( като се знае какви са професионалисти някои  Laughing ) затова казвам че "може" . А и Вал не слага платки , виждала си нейни снимки на торта  Simple Smile
gri6ana за кои бои питаш , геловите ...? Всяко тесто се оцветява различно , поема по различен начин боята . Лоши бои няма , някои предпочитат на Шугърфлеър , други на Амери . Вземи си няколко основни цвята като за начало , и сама ще прецениш как оцветяват тестото с което работиш . Черно , червено и кафяво на Уилтън не бих взела .

# 162
Райче, грешно съм се изразила, тогава Wink Няма разрез, за да ти покажа какво точно имам предвид, но аз си слагам точно 3 платки (пека в повечето случаи) за тази височина. И понеже в този професионалист мога да се закълна, затова го дадох като пример. И в този случай,  когато разстоянието между двете платки и крема е голямо, става трудно, за мен дори - невъзможно. Аз лично не харесвам масления крем, затова гледам да си опростя живота, да не мажа първо с трохи и крем, после само с крем и страничните платки помагат за това, още някой беше споделил.
И честно, рядко бъркам в кашона Simple Smile В повечето случаи си пека и платките.

Черно , червено и кафяво на Уилтън не бих взела .

Подкрепям

# 163
Като заговорихте за бои, да питам аз - туй черното на уилтън има ли шанс да стане баш черно в някакъв момент - на мен все ми седи тъмно сиво и просто се отказах и го оставих тъмно сиво... а пък червеното ми е някакво коледно червено и то цикламее, та не знам кво червено да взема,че да си баш "кармазъ" дето се казва Simple Smile
иначе синьото на праховите боички българските е прекрасно, много го харесвам как става...

# 164
Здравейте Simple Smile Реших да ви покажа какви грозни коли направих  Grinning Я кажете как ви се струват
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=564981990179177&set= … ype=1&theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=565024846841558&set= … ype=1&theater
 На едната още не съм и залепила гумите

Общи условия

Активация на акаунт