Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 129

  • 58 653
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 1 173
бибиляна няма , сиво ще си е и това е  Laughing . Коледно червено също , за добър червен цвят "super red"  или " red red" на Амери или на Шугъра ( те как се водят не знам)
Мишока разбрахме се  Grinning  . Ти щом печеш коя рецепта ползваш .

Алън пък в това видео точно като за идиоти обяснява  Laughing , но там показа златния "хайлаитър" за който споменах в миналата тема . За петъла каза че са "не токсични" , но то и тебешира е , това не значи че е "ядлив" . За по-нови в бранша така ще ги оплете с това обяснение  Laughing . Ама поне кухнята му разчистена  Mr. Green , мойте барплотове все с нещо накичени  Laughing
ани-д добро изпълнение

# 166
  • Мнения: 368
Рая, ами обикновено импровизирам, рецепта точна нямам - но основно за платки са на принципа на пандишпана - слагам по-малко брашно и не слагам бакпулвер, за да не се надуват.
Човекът си казва, че не са токсични, но прави едно страхотно сравнение - то и червилото не е токсично, но не значи, че става за ядене  Mr. Green Трябва да си пише edible, за да сме сигурни. Моите барплотове пък не се виждат  Mr. Green

# 167
  • Мнения: 25
Момичета, благодаря за положителните отзиви за "усмихнатата" ми торта.
Естествено, пак имам въпрос - този път за замразяването на тортите. И нямам предвид кои могат и кои не - зная, че в последните мисля 3 теми поне 2 пъти беше обсъждано. Тогава не четох внимателно, че хич не ме вълнуваше, но в някоя от близките нощи ще се върна да попрочета. Питането ми е в следните насоки - за колко време грубо се размразява една малка тортичка (например ф16-20 и до 7см височина), ако се предположи, че е оставена на стайна температура?. Освен това, дали ще е ок да се измазва с маслен крем и покрива с фондан дълбоко замразена торта? И тук едно допълнение - дали е по-добре да се замрази измазана с маслен крем или без него?
И ако се чудите защо ми е това - ами мама е рожденичка след седмица и живее на около 500км от нас. Сестра ми ще пътува до там през нощта с влак и... познайте дали не обмислям да пратя торта. Зная, че рискувам ужасно - все пак 500км и около 13часа път (със смяна на влак) направо си е не предизвикателство, а лудост, но... защо пък да не опитам, ако има и малък шанс да успея. Заради възможността във влака да е топло, обаче, трябва да измисля възможно най-безопасния начин за транспортиране при такива условия, за да се застраховам все пак, че няма да пристигне вкиснала каша, а торта. По някаква случайност имам една термо/хладилна чанта, в която тъкмо се побира кутия за малка торта, така че ще се опитаме да осигурим някакво изолиране от външната температура, но все пак 13часа са си 13часа! Та, ако може да покрия замразена торта, това би бил още един плюс - ще спечелим време преди да почне да се влияе от някакво затопляне. Та... ще чакам някакви отзиви. Може и на лични, ако все пак мислите, че точно този въпрос е обсъждан (а пък аз съм го пропуснала), за да не трупаме повтаряща се информация.

# 168
  • Мнения: 148
Ами синята горе-долу бива,само вземи я оцвети като хората.Так не е хич лицеприятна.А бялата само със поглед отгоре на нищо не прилича. Сори,но попита и аз си казах мнението.

Мацки и аз имам едно сериозно питане,и за да не тормозя приятелчетата по телефоните дайте мнения да поразнищим въпроса които много силно ме вълнува във момента.
Явно ще ми се наложи да си купя принтер за снимките по тортите.Няма да стане със поръчки на снимки защото няма да имам това време ще трябва да си го имам.Та за какъв принтер иде реч,от къде и какви бои се взимат за него,и вафлените кори,а и фондановите.Като имам във предвид тук във България че аз със англиийския не се разбираме грам и няма как да се оправя със чуждите сайтове
.

# 169
  • Мнения: 27
Колите не са толкоз зле, обаче "бояджилъка" им е ужасен

Дитсан, тази вечер ще разровя ибей и разни други места, ще разуча и ще ти пиша какво съм намерила по твоя въпрос... ти ако имаш идеи къде да гледам (на английски, немски или испански, други езици не разбирам) също пиши...

# 170
  • Русе
  • Мнения: 25
 EmbarassedНякой  има ли линк към къщичка за гълъби,такава на стойка?Embarassed
От два часа ровя и нищо не намерих,аз стигнах до някъде с направата и,но тортата е за утре и реших,че все пак ще е по-добре да погледна преди да я сложа...По-скоро ме интересува как да я забия в тортата и да съм спокойна,че ще оцелее...
Много ще ви бъда благодарна!!! Praynig

# 171
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Ами синята горе-долу бива,само вземи я оцвети като хората.Так не е хич лицеприятна.А бялата само със поглед отгоре на нищо не прилича. Сори,но попита и аз си казах мнението.

Мацки и аз имам едно сериозно питане,и за да не тормозя приятелчетата по телефоните дайте мнения да поразнищим въпроса които много силно ме вълнува във момента.
Явно ще ми се наложи да си купя принтер за снимките по тортите.Няма да стане със поръчки на снимки защото няма да имам това време ще трябва да си го имам.Та за какъв принтер иде реч,от къде и какви бои се взимат за него,и вафлените кори,а и фондановите.Като имам във предвид тук във България че аз със англиийския не се разбираме грам и няма как да се оправя със чуждите сайтове
.

Диди, виж тук: http://www.remcobg.com/catalog.php?cCat=2_12

Принтер може да си вземеш от компютърен магазин... задължитерлно неползван, даже и нетестван. Просто виж в Ремко за кои модели имат касети.

# 172
  • Мнения: 148
Благодаря на всички за търсенията из интернет пространството.Пратих запитвания да видим от къде ще ми се усмихне зайчето.

# 173
  • Мнения: 1 352
Влизам да покажа торта за една приятелка, имат годишнина утре и решила да изненада половинът си. Тортата има и плочка с надпис, но на снимката още не съм я сложила:


И за другата седмица пък са ми поръчали торта грамофон. Има интересни снимки в гугъла, търсих и в ловелито, но не намерих как точно се прави стойката. Някой може ли да ми помогне  Praynig?

# 174
  • Мнения: 2
Да за цветовете знам ще ги оправя просто като форма ви ги показах Simple Smile

# 175
  • Мнения: 23
аз пък се ровя из нета да намеря нещо за абитуриент - торта де.  , и срещам само една торта. та ако някой е мернал нещо , моля да ме насочи на там.

# 176
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
аз пък се ровя из нета да намеря нещо за абитуриент - торта де.  , и срещам само една торта. та ако някой е мернал нещо , моля да ме насочи на там.

https://www.google.bg/search?q=graduation+cake&hl=en&cli … =1280&bih=848

# 177
  • Мнения: 23
охоооо  #Crazy колко много торти . _Пепи_ благодаря ти .  bouquet

# 178
  • Sofia
  • Мнения: 3 566
Мацки и аз имам едно сериозно питане,и за да не тормозя приятелчетата по телефоните дайте мнения да поразнищим въпроса които много силно ме вълнува във момента.
Явно ще ми се наложи да си купя принтер за снимките по тортите.Няма да стане със поръчки на снимки защото няма да имам това време ще трябва да си го имам.Та за какъв принтер иде реч,от къде и какви бои се взимат за него,и вафлените кори,а и фондановите.Като имам във предвид тук във България че аз със англиийския не се разбираме грам и няма как да се оправя със чуждите сайтове
.
Диди, нещата които ти трябват са: Мастиленоструен принтер (моя е Canon IP3600, взех го от Куки Буки), празни касети за принтер, комплект ядивни мастила (4 цвята са по 100мл), цялото удоволствие струва около 250лв.
Хартии си вземи от двата вида вафла на пакети, тънката е 100бр в опаковка (около 30лв), тя е тази, която ползват на Кадемлия за определени неща само тя върши работа, дебелата е много хубава, тя е 50бр в опаковка, около 35лв струва, фонданената хартия беше 20 или 25бр в плик, не помня точно че изхвърлих опаковката, тя е двойно по-скъпа, но пък е най-хубава, снежно бяла е, пластична е печата на нея става перфектен. Аз лично имам проблем с количествата, ако ходех да печатам на Кадемлия съм сигурна, че за една торта едва ли щях да изразходвам над 20 листа хартия, но когато си го печатам в къщи все не ми харесва и все започвам от начало и повечето ми листове отиват в проба-грешка, съответно мастилата ми предния път свършиха точно за 2 торти, а хората казаха, че с тях карали година, удобство е иначе, спор няма.

# 179
  • Русе
  • Мнения: 25
Ето я моята торта...както си и мислех,къщата отгоре се клати безумно....изпаднала съм в ужас,най лесно е да и забия два шиша,ама ще се виждат и ще стои грозно....Още веднъж ви моля,ако някой има идеи,как да я направя по-стабилна да пише Praynig Cry

Общи условия

Активация на акаунт