Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 129

• 58 668
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
Аз правих такава къщичка в зимните ми торти.Забих я на шиш,увит в зах.покритие и забодох шиша в сламка,която е вътре в тортата.Не мръдна .

# 181
  • Русе
Аз вече я дадох,дано оцелее...подложката под къщата е стериопор в него съм забила тел,сгъната на две ,нея натиках в сламка,облякох я с ММ,но се оказа,че е къса за да се забие до дъното на тортата и натиках и един шиш в сламката и така забих,но се клати и това е,явно е трябвало по широк да направя стълба или да има и основа долу и в нея телта....абе не знам,даже как да обясня,какво съм направила....

# 182
Здравейте! Grinning
Не съм влизала при вас от много време,но пък ви чета.
Случайно попаднах на една рецепта за домашно приготвено дулсе де лече за 10 минути-или 3 часово вареното кондензирано мляко и се изкуших да я споделя с вас.Аз лично не обичам това варене на консервата и тази рецепта доста ми допадна и е сполучлива най-вече.
Ако случайно я знаете-моля да ме извините Wink
Източника е от някой кулинарен блог,но не помня кой беше.

Дулсе де лече за 10 мин.
Продукти:
200 гр. захар
2 с.л. вода
200мл. течна сметана
20 гр. масло
щипка сол

Начин на приготвяне:

В съд с дебело дъно сложете захарта и водата и загрейте  на умерена температура докато захарта се карамелизира напълно.Не трябва да има никакви бучки.

Дръпнете от огъня и добавете маслото.Бъркайте докато изцяло карамела поеме маслото.

През това време загрейте сметаната до кипене НЕ ТРЯБВА ДА ЗАВИРА.

Добавете  горещата сметаната към карамела.Внимавайте да не се изгорите.Върнете на котлона и варете 5-6 мин.

Дръпнете и оставете на страна да изстине добре.

Аз лично от време на време го разбърквах с тел,защото ми се струваше ,все че нещо не е разбито. Confused,но в последствие се сгъсти и стана перфектна консистенция.

Ако го варите повече от зададеното време,после може да се втвърди повече и да се наложи да го сложите за кратко в микровълновата,за да го разбиете преди да го употребите за крема.

# 183
Гледам , гледам , гледам Shocked  ...и не мога да разбера как се закрепят етажите на тортите . Гледам на Ванчето стъпка по стъпка ,гледам  и други сайтове и не мога да разбера  rotfImao  . Добре : на първия етаж готов с чаршаф се забиват сламки и в тях шишчета , изрязват се на нивото на тортата , втори етаж готов облякан и сложен върху подложка .......   и какво става оттук нататък Thinking .... ей това не ми е ясно , и много ме е яд на мен  newsm61

# 184
  • Бургас/Пз
Гледам , гледам , гледам Shocked  ...и не мога да разбера как се закрепят етажите на тортите . Гледам на Ванчето стъпка по стъпка ,гледам  и други сайтове и не мога да разбера  rotfImao  . Добре : на първия етаж готов с чаршаф се забиват сламки и в тях шишчета , изрязват се на нивото на тортата , втори етаж готов облякан и сложен върху подложка .......   и какво става оттук нататък Thinking .... ей това не ми е ясно , и много ме е яд на мен  newsm61

Как така какво става, ами втория етаж се намества върху първия и готово  Mr. Green Peace

# 185
Гришана,поставяш втората по малка тортичка облечена с чаршав върху първата дето вече са боднати сламките ,а те играят ролята на опора ,самата тортичка да не потъне.Ако има и трета на ,втората пак слагаш сламки и поставяш третата и така до последната най малка тортичка .Дали обясних правилно не знам.Аз съм правила на 5 етажа и без проблем си стои .

# 186
лелеее ... само за подпора ли  Embarassed , а аз си мислих че трябва да са забити една в друга  Joy за да не се изпързаля втория етаж  doh благодаря за разяснението момичета  smile3525

# 187
  • София
Имам един въпрос - продава ли се захарен памук в пакетче, някъде? Върти ми се нещо , че се обсъждаше преди време, ама може и да си въобразявам  newsm78
ilariana не съм правила подобно нещо и не мога да помогна. Тортата е красива, много ми харесват плочките отстрани  Heart Eyes
ani_d драконът е приказен, макар и не изправен и боядисването се е получило идеално  Peace
Marieta любимото ми червено и златно Simple Smile в този ред на мисли, червеното готово тесто ли е или си го оцветявала и с какво?
gri6ana аз слагам и един дълъг шиш през всички етажи, точно за да не тръгнат на някъде Simple Smile но най-много съм правила три етажа.

# 188
Бадем, ОЦветявах го и беше гголяма мъка. Имах останало розово тесто, сложих му и малко шоколадово, и едно останало бяло. Слагах боя (гелова на Уилтън  #Cussing out), слагах, слагах, слагах... и не стана хубаво червено. Оставих го така и го минах отгоре след това, та се получи цвета.
Ето я тортата, моята приятелка току що ми прати снимки:

Блатовете са модифицирани яко. Използвах рецептата за шоколадовите блатове на Ирина, но без какао и кафе, вместо това сложих чай от ягоди и червена боя. Това кафявото отстрани са трохи от шоколадов блат, смесени с малко от крема и масло:

# 189
galia_1803 не знам дали са ти отговорили на ЛС , но идеята ти не е много добра . Тортата може да се замрази , може и покрита с фондан да я замразиш , но след това трябва да я оставиш в хладилника да се размрази , а не на положителна температура . Оставиш ли я на топло , тя ще кондензира при размразяването и ще ти разтопи покритието  . Щом имаш термо чанта  можеш да я ползваш , в Бг има ли "айс пакс" ( тези пакетчета дето се замразяват ) . Ако има можеш да ги ползваш  и да ги сложиш в чантата , но честно казано 13 ч си е лудост .
Мариета хубава е тортичката , но ако беше минала цветенцата с топчето да ги поизтъниш  щеше да изглежда по-добре . Хубаво червено на Уилтън няма , аз имам на Амери и на Бейкъри и пак трудно става наситен цвят , но ММФ по принцип се оцветява трудно .

# 190
Mариета,много е готина тортичката.Ама като видях какво дебело тесто си сложила направо ми прилоша от скръндзавост.Ти без пари ли го купуваш newsm78

# 191
Имам един въпрос - продава ли се захарен памук в пакетче, някъде? Върти ми се нещо , че се обсъждаше преди време, ама може и да си въобразявам  newsm78

Да, в Джъмбо!
И в пакетче и в кутиийка

# 192
  • София
доня КОПРИВА благодаря  Hug
Marieta такъв цвят с Уилтън  Shocked ти си герой! Тези боички за мен са малък кошмар  Tired

# 193
  • Варна
ОЦветявах го и беше гголяма мъка. Имах останало розово тесто, сложих му и малко шоколадово, и едно останало бяло. Слагах боя (гелова на Уилтън  #Cussing out), слагах, слагах, слагах... и не стана хубаво червено. Оставих го така и го минах отгоре след това, та се получи цвета.
А с какво го мина отгоре, че се е получил толкова равномерен цвят?

# 194
  • София
ilariana, много ми хареса тортата с гълъбите и къщичката! Дизайнът, цветовете...
Аз обикновено такива конструкции ги превозвам разглобени и ги сглабям в последния момент, но то винаги съм била участник в събитието, за което е тортата, така че няма как да се приложи това, когато друг я пренася - може да не успеят да си я сглобят. Дано е оцеляла, много емоция има в нея.

Общи условия

Активация на акаунт