Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 129

  • 58 757
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 1 352
Mариета,много е готина тортичката.Ама като видях какво дебело тесто си сложила направо ми прилоша от скръндзавост.Ти без пари ли го купуваш newsm78

Aма моля ти се, нали ви казвам, че имах останали теста и ги смесих. Това е фондан, марципан и ШТ в едно  Blush.

Саси, пак с Уилтън минах отгоре, разредена с малко алкохол. Интересно, че не стана лъскаво, както обикновено. Дали защото повечето е марципан newsm78. Абе добре се получи цвета. Има някои забележки по тортата, ама само вие ги разбирате  Mr. Green. Подложката ми се оказа също една идея по-малка.

ilariana, много е хубава тортата ти!

# 196
  • Русе
  • Мнения: 25
dimitrina73 Да и мъжа ми каза да я дам отделно и да кажа да си я сложат,но аз го изключих,като вариант,беше ми не удобно,въпреки,че са ми познати...а те даже,май я натовариха в багажника..... Cryне е оживяла сигурна съм на 99%...утре няма да звъня и да питам,само да се ядосвам...Благодаря за милите думи!
Бадем Благодаря ,много ,че си помислила за мен! Hug
Marieta И аз много харесвам твоята торта,лебедите,малката подложка също Laughing,много ми е красиво и нежно ,като я гледам!

# 197
  • Мнения: 634
Бадем, в нашата бакалия продават захарен памук в кофичка подобна на кисело мляко.

# 198
  • София
  • Мнения: 621
Албена Hug за съжаление ми е малко далече, а в магазините около мен такова чудо няма... май утре ще ми се отвори парашута за една разходка до Джъмбо   Praynig

# 199
  • Мнения: 3 861
Бадем, захарния памук за декорация ли ти е?
Нали знаеш, че се топи?!?
Аз за тази цел си купих цяла машинка за захарен памук и не можах да го стабилизирам. Не съм съвсем сигурна, но мисля, че тайната на памука в кутийка е това, че няма досег с въздух и влага, но в момента, в който отвориш кутийката и той също се стопява. Това последното все се каня да го пробвам, но не съм, т.е, това е недоказано твърдение. Ако обаче го опровергаеш, пак ще ходя да изследвам в съдържанието е-тата и да се чудя кое точно от тях го стабилизира.

# 200
  • София
  • Мнения: 127
gri6ana аз имам бои от много места, от Куки буки, от Хитрини, от Аромас хаус, от Змееборец, че и от ул.Три уши. Имам и гелови/на sugarflair, wilton,  americolor/ и прахови/какви ли не/. Основно гелови ползвам за оцветяване на тестото, а прахови за рисуване или боядисване отгоре. От геловите, май любими са ми на sugarflair, но това е много индивидуално, зависи от тестото което ползваш.
ani_d много добре ти се е получил рицаря, как отговорно пази крепостта, крепостта също ми харесва, ако имаще някой и друг прозорец, щеше да е още по- реалистична, планината е много хубава, харесват ми бабуните и това, че си  разделила визуално подложката като си направила релеф на камъчета. Дракона е симпатяга, не ми пречи че не е изправен, само малко ми малее като пропорция спрямо замъка и планината. Оцветяването е отлично, а дребосъка със сигурност е останал очарован  Grinning
bibilyana, Ванчето перди време ме светна, че шоколадовото тесто се оцветява много добре черно и определено е така
Joanna90 има още какво да се поработи върху колите
Marieta на мен не ми стои малка подложката ти, харесва ми златистото как се връзва с панделката и тортата. Ако имащ снимка на лебедите в близък план не бих отказала да видя, изглеждат много добре. Цветенцата отстрани можеха да са по- раздвижени, но и така ми харесва. Какъв е крема между червените блатове? Какво по- точно те интересува за грамофона, коя стойка имаш предвид? Аз миналата година съм правила един по-стар грамофон ето линк http://www.flickr.com/photos/metchopooh/6919377698/in/photostream
ilariana много ми допада тортата ти, харесват ми цветовете, интересна идея за плочките с релеф отстрани, само ми е странно защо си оставила част от тях неоцветени. Добре е че си сложила гълъбите и че си ги оцветила различно, дава повече живот на тортата. Къщичката също е симпатична, дано е оживяла на мястото си.
Fior много благодаря за споделената рецепта, звучи интересно и мисля да го пробвам. Течната сметана е млечна, нали? Интресно ми е какъв беше крема за който я използва?
gri6ana – друго което Валерия е казвала – подложката на втория етаж е малко по- малка от него, така той по- лесно прилепва към първия. Аз да си кажа слагам и малко глюкоза или размекнат с вода фондан за да не ми избяга втория етаж  Mr. Green/не че съм правила много двуетажни торти/
deedee83 магазина на Хитрини е на адрес- София, бул. Д-р Петър Дертлиев 42, това бил някакъв търговски център.

Последна редакция: нд, 03 фев 2013, 07:09 от metchopooh

# 201
  • София
  • Мнения: 127
Ето и едно торте от мен  Mr. Green Беше подарък за колежка в офиса, която е фен на цветята и розово лилавата гама Wink Голяма благодарност към Вал за линка към панделката на Една, следващата ще е по- добра  Mr. Green Тортата е вита с шоколадов ганаш и портокалови корички, като сваля снимка на парченцето ще я пусна  Grinning

# 202
  • София
  • Мнения: 1 464
Мариета, толкова са ти красиви лебедите! Сетих се като ги гледах за нашата сватбена торта и тя беше с два лебеда, но твоите са наистина красиви и нежни Simple Smile

# 203
  • Мнения: 148
Меченце,Хитрини нали са вече във Люлин и това не е адреса.Освен да имат и друг магазин.
Този във Люлин е на  ул. 3005 номер 6,на гърба на Билата във близост до спирка Люлин на метрото.

# 204
  • Мнения: 1 352
Хах, happymammy, metchopooh благодаря ви за хубавите думи за лебедите. Всъщност човките им са малко груби, можеше да са малко по-тънки, но за следващия път ще знам.
Ето ги в малко по-близък план:


metchopooh, кремът ми е се състои от 1 консерва подсладено кондензирано мляко, 1 кутийка кокосово мляко (към 300 мл. е май), 2 пудинга ванилия без варене, 600 гр. бита сметана. Това е моя си модификация на този крем: http://vaklina.blogspot.nl/2011/09/blog-post_7639.html. Много е вкусен и лек.
Благодаря ти за снимката, разбрах горе-долу каквото ме интересуваше -тази пръчка на каква стойка се слага.

# 205
  • Мнения: 27
момичета, аз леко съм ви поизпуснала, гледам тука едни разкошотии сте пуснали - страхотни са...
попрочетох и естествено отново имам питанка - във връзка с въпроса на гришана за много-етажните торти - ясно ми стана за сламките и шишчетата и за това,че служат за подпора, а горните етажи се нареждат директно с подложките, ОБАЧЕ също така пък гледам по разни видеота прекарват шишове централно през всички етажи, е как аджеба да го забода тоя шиш през подложките? или може би предварително трябва да пробия дупка в тая подложка... де да знам, та се чудя - имам сега една мъничка двуетажна торта да правя и се чудя все още как да я подхвана, не съм правила такова нещо до сега... тя е малка и едва ли ще има нужда от кой знае какви подпори, но все пак да знам аз...

# 206
  • Мнения: 148
Ако ще я транспортираш и искаш да се подсигуриш може да я хванеш със шиш през двете.Просто втората по малка торта аз я правя на тънка подложка и тя се пробива лесно.
Но ако е за някъде наблизо няма смисъл,аз просто леко намокрям местото дето ще сложа вторият етаж,а и като сложиш някаква декорация за да скриеш снадката м/у двата етажа,и тя стяга достатъчно и няма да мръдне.

# 207
  • Мнения: 634
За двуетажна няма смисъл да я подсилваш с общ шиш.Аз и четири етажни съм превозвала на 40км разстояние без да мръднат .Просто на долните две слагам не сламки а едни пластмасови пръчки ,които се използват за разсад на семена .Продават се в специализирани магазини за полейтиленови неща.

# 208
  • Мнения: 27
мерси много момичета, явно няма да се занимавам с централни шишове, но все пак за инфо Дитсан, какви са тез тънки подложки, от какво са направени?

# 209
  • Мнения: 148
Tам от където купувам подложките има такива.Пак от картон но еднопластов,мисля че ги водят помощни.

Общи условия

Активация на акаунт