Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 129

  • 58 695
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
  • Мнения: 97
van444eto, направо ме разби с тая торта, капките за нос са все едно купени преди малко от аптеката, а за стетоскопа и хапчета просто нямам думи Simple Smile
Mishoka, искам да попитам за рецептата за богатия ганаш, ще стане ли с млечен шоколад? Имам в излишък доста шоколади милка след празниците и се чудех какво да ги правя Simple Smile
sVeshti4ka, твоите торти просто немога да ги коментирам, толкова са прекрасни Simple Smile  bouquet  bouquet  bouquet
Бадем, Йода е страхотен, страшна торта  Grinning

# 361
  • Мнения: 368

Mishoka, искам да попитам за рецептата за богатия ганаш, ще стане ли с млечен шоколад? Имам в излишък доста шоколади милка след празниците и се чудех какво да ги правя Simple Smile


Ще стане, обаче ще е убийствено сладко и едва ли ще може да се яде от лепкавост Simple Smile. Трябва да махнеш захарта отвсякъде другаде. А и да смесиш с черен шоколад. Не съм сигурна как ще се изядат 800 гр. млечен шоколад, честно  Shocked

# 362
  • София
  • Мнения: 621
 fingerscrossed за Дитсан, бързо и лесно възстановяване  Praynig
_Пепи_ моето предложение е крем от 200гр. крем сирене и 150мл течна сметана, за накрайника са казали вече.
van444eto тортата е абсолютен уникат и като тема за първи рожден ден и като изпълнение  smile3501 Признавам, че за части от секундата ми минаха едни мисли за поръчващите.... добре, че си обяснила замисъла, което пак не оправдава украсата за този повод (по моите си разбирания)  Grinning Перфектно си се измъкнала от рекламата на шишенцата и хапчетата са много реалистични......
Tony_st не се срамувай толкова, веднъж я правих тази мишка и още имам кошмари с муцуната  ooooh!
 Hug на всички за коментарите. Йода ми е голямата гордост  Heart Eyes Тортата я облякох със сив фондан и отгоре боядисах със комбинация от тъмно синьо, капка черно (само леко ги разбърквам, не да се смесят напълно, с клечка за зъби) и повечко водка, с гъбичка (като тези за чиниите) и на края златен дъст за звездите.

# 363
  • Русе
  • Мнения: 25
На ditsan бързо възстановяване,сигурна съм ,че всичко ще е наред Hug
van444eto Жестока торта,особено пък за първи рожден ден,много ми хареса!
Е те това са амбициозни родители.... #Crazy

# 364
  • София
  • Мнения: 1 629
Валерке, честит имен ден на Пламена, нищо, че не знаеш за него!  Laughing
Мерси, момичета, за хубавите думи!   bouquet Не слагам тортите именно по тази причина, че не намирам време да коментирам вашите торти, а не пудри-захари-фондани. За тях се изказвам, ако знам нещо, но за всичките торти не мога. Rolling Eyes
Eee, то кой може да коментира всички newsm78, трябва ти 2 час време само за това  Laughing
Аз лично си признавам, че рядко коментирам - всички ми харесват и трудно мога да направя коментар за всяка видяна торта. Коментарите оставам за такива произведения, които просто са уникални, съвършени и ме оставят зашеметена  Shocked.


Ами според мен не е редно това, защото трябва да се уважи труда на всеки - да изкажеш мнение, да предложиш съвет и т.н.

Мишоче-абсолютно те подкрепя за написаното.Тенденция при новите момичета е само да питат,да постват свои торти и да чакат коментари от нас.Оправдания от сорта-аз съм нова и не мога да кометриам красотите Ви не ги приемам аз лично.Много пъти се е говорило на тази тема и се е стигало до извода,че като постваш торта трябва поне последните 5 торти от постовете на другите да коментираш/за мен и това е малко-трябва поне 5 страници назад да се коментират./ иначе е неуважително към всички.Има галерия,където може да си поствате тортите без да коментирате.
Както във всички форуми така и тука се иска да си активен,да кометираш,за да те забележат.Аз преди 3г. като почнах да правя торти,първоначално 2-3 дами ми коменитраха тортите,но аз не спирах да коментирам тортите на всички с месеци ,докато ме забележат всички и започнат повече хора да коментират тортите ми,защото това е целта тука ВЗАИМОПОМОЩ И КОМЕНТАРИ.Това е за мен паролата за всички форум.Също така ще кажа,че както и тука така и в другите форуми никой не стои постоянно на пост/нито пък е длъжен/и да отговаря на въпросите на питащите.Но никой не отказва помощ със запитване на Л.С.,а не да влизат тука постоянно нови дами и да ни се карат ,че никой не им отговаря-тука никой не е на заплата към този подфорум,за да го прави-всичко е на добра воля.

Дитсънче-имаш стиснати палци от мен за бързо възстановяване.

# 365
  • Мнения: 22
Влизам, за да пожелая бързо възстановяване на Дидката!!!!Стискам всички палци!!! Hug Praynig
Не съм сигурна как ще се изядат 800 гр. млечен шоколад, честно  Shocked
Mr. Green Mr. GreenМога да ти обясня!!!Сведения от първа ръка.... Whistling Mr. GreenПо-интересен е резултатът след това... Mr. Green Joy.............

# 366
  • Мнения: 25
еха, 25 стр, а аз от 21ва не съм чела... имам за наваксване довечера
За сега само ви показвам мъничката торта-пътник за рождения ден на мама - стискайте палци да пристигне невредима, предстои й да се запознае с маршрута Варна-Кюстендил тази нощ...

Темата е шиваческа, заради професията. Къпкейкчетата са общо 40 - за почерпка на колежките.

Мисля, че попрекалих малко с копчетата и тези от страни, както и 1-2 отгоре бяха излишни, но след като отделих толкова време да ги правя, не се сдържах. И другото, на което се издразних -розовият конец "се скъса" при поставянето, иначе щеше да е по-симпатично и реалистично. И последната забележка - не можах да докарам по-тънки конци. Моля да споделите опит - аз обикновено ползвам спринцовката от Панадол за разни шнурчета, но тук очевидно ми беше необходимо нещо с по-малък процеп - изтънявах допълнително и пак не достигнах желания ефект. Ползвала съм и преса за чесън, но виждам голям зор с разделянето на отделните шнурчета, а пък и не мога да ги изкарам по-дълги от 6-7см

Последна редакция: чт, 07 фев 2013, 12:41 от galja_1803

# 367
  • Мнения: 97
Влизам, за да пожелая бързо възстановяване на Дидката!!!!Стискам всички палци!!! Hug Praynig
Не съм сигурна как ще се изядат 800 гр. млечен шоколад, честно  Shocked
Mr. Green Mr. GreenМога да ти обясня!!!Сведения от първа ръка.... Whistling Mr. GreenПо-интересен е резултатът след това... Mr. Green Joy.............

Като пробвам ще ви кажа  Laughing Laughing Laughing
Питах защото около празниците всички носят шоколад на детето, а никой вкъщи не го яде (или поне рядко се случва  Laughing) и имам около 9-10 шоколада на които не ми се ще да чакам да им изтече срока на годност  Wink

galja_1803, темата с копчетата се е получила много добре Simple Smile дано да оцелее през дългия преход Simple Smile

# 368
  • Мнения: 368
Виж сега, deedee83, ако страдате от такъв проблем, моля те, ще ти дам адреса си и ще те отърва от всички излишни количества шоколад  Crazy

Влизам, за да пожелая бързо възстановяване на Дидката!!!!Стискам всички палци!!! Hug Praynig
Не съм сигурна как ще се изядат 800 гр. млечен шоколад, честно  Shocked
Mr. Green Mr. GreenМога да ти обясня!!!Сведения от първа ръка.... Whistling Mr. GreenПо-интересен е резултатът след това... Mr. Green Joy.............

Ся, аз резултата от толкова количество черен също мога да го споделя  Mr. Green, ама с млечен  Whistling

# 369
  • Мнения: 1 276
Момичета, какви са тия шедьоври на последните страници бе.... Crazy
sVeshti4ka, твойто наистина е висш пилотаж, жено..... newsm51  chef
Ванче, тия шишета, слушалки и тЯм подобен инструментариум са си баш като истински...човек може да ги сбърка, ако не бяха нетрадиционните лекарствени  надписи по тях...много много достоверна   smile3501
Tony_st, чудесна ти е Минито...аз и цял месец да се мъча не бих постигнала резултат, ич ме няма в моделирането ..  Wink

Бадем, отново чудесно изпълнение....Йода е жесток направо  newsm10
Mishoka, от твойто шоколадово изкушение направо ми потекоха лигите... Crazy
galja_1803, много хубава тортичка си спретнала, макар да се вижда тук-там целулит  Peace всичко друго обаче ти е изпипано...как направи ножицата, макарите и сантиметъра и с каква ММ работиш? Много реалистично изглеждат наистина....

Не на последно място на ditsan бързо възстановяване  Hug

Последна редакция: чт, 07 фев 2013, 13:27 от huliganka

# 370
  • Мнения: 27
galja_1803 тортичката е прекрасна, ти търсеше молд за копчета, нали? в крайна сметка как ги направи, станали са чудесни... просто нямам какво да кажа щото ти сама си си видяла кусурите, според мен, а за тънки работи аз ползвам едно чудо, дето се води за писане, обаче голям зор е с него и пак не е чак толкоз тънко

# 371
  • Мнения: 3 464
galja много хубава и свежа тортичка.Ванче както винаги  smile3501.На Дитсана бързо завръщане в редиците.

# 372
  • София
  • Мнения: 1 220
Привет,

Дитсънче, стискам ти силно палци,  дано всичко е наред  Praynig
Бадем, Йода е страхотен - като истински.
van444eto, тортата е уникална с толкова много детайли и така изпипани. Много е идейна и определено е интересен избор за 1-ви рожден ден.  Flutter
Tony_st, - много е сладка Мини - настръхвам като си представя колко труд си вложила. Аз така се мъчих с едно пони - добре че стана, защото на моменти се отчайвах, 100 пъти го развалях и правих  Crazy
galja_1803, на мен всичко ми харесва и нищо не ми е много - обожавам тези цветове...

Пепи, Преди време правих един крем от библиотеката за торта и стана чуден за тази цел-  ще издиря коя беше рецептата ...но трябва да остане в хладилника 1 вечер, за да стане по-гъст.

Мус за пълнеж на торти (Tannita)

1 и 1/2ч.ч течна млечна сметана + 3с.л. захар
1 пакетче пудинг ванилия без варене
1 и 1/4ч.ч прясно мляко
1 п.(225г) крем сирене
1ч.ч пудра захар
Може 2-3 лъжици заквасена сметана
1п. Желатин
1/4 ч.ч вода

1.Сметаната се разбива със захарта

2.Пудинга се разбива с прясното мляко, като се сгъсти, малко по малко се прибавя от сметаната.

3.Желатина се накисва във водата, и се разтваря на водна баня или микровълнова.

4.Крем сиренето се разбива с пресятата пудра захар до гладък крем. Може да се прибавят няколко лъжици заквасена сметана. Към получения крем се прибавя по малко от разтворения желатин. Към получената смес малко по малко се прибавя кремът от пудинг и сметана.

Мус с вкус на бял шоколад- разтопява се бял шоколад с малко сметана, оставя се да поизстине и се прибавя към крема от сиренето преди желатина.
Шоколадов мус, използва се пудинг шоколад и се прибавя разтопен кафяв шоколад.
Мус Мока- като шоколадовия, но във водата

Последна редакция: чт, 07 фев 2013, 13:31 от .◦♥Toche♥◦.

# 373
  • Мнения: 3 464
Някой вече да е използвал тази фондан.http://www.xcerx.com/shop/product.php?id_product=1056&fb_act … on_ref_map=%5B%5D

# 374
  • Мнения: 95
Здравейте! Прекрасни торти,
van444eto, прекрасно изработени детайли, чудесно подредена торта, тортата  не ми изглежда детска/ особено за 1 годишно дете/, но пък нека да свиква детето, щом ще става лекар с какво трябва да си играе  Grinning
sVeshti4ka, не мога да коментирам това торта или картина е, твоите торти са от друго измерение:)
galja_1803, много хубава торта, ако не си използвала молд, би ли споделила как направи копчетата?
Имам въпрос относно марката захарно тесто, което искам да купя. Ползвах на Ирида - никак не ми харесва вкуса- гумен и неприятен. Да го белим покритието, но пък използвам и за бисквити такова и искам вкуса да е хубав / и да не е много скъпо тестото/. Правя тестото на Димитрана - харесва ми, но ако оставя в хладилник останало тесто и става на камък. А и не искам да меся постоянно, а да имам готово тесто под ръка. Купувах Маршмелоуз 250г и много ни хареса на вкус, но само за бисквити ми стигна. Интересувам се от вкуса на Овалете, според вас добър избор ли е? Въобще какво тесто бихте ми препоръчали, което да е вкусно, в  количество от 3,4 или 5 кг и да е на сравнително добра цена?

Общи условия

Активация на акаунт