Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 129

  • 58 653
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
  • Мнения: 10
Tatitt благодаря ти за отговора, и за труда да го напишеш. В интерес на истината никога не си ми писала толкова много.   bouquet
Tatitt,[/color] чистосърдечно ти казвам само 4-5 неща:
Първо благодарях на Ваклина за коментара на лицето, благодарих и на Лили, зададох им въпроси/конкретно по темата за нос-уста/. Дори на Савенко зададох въпрос по снимката на лицето във ФБ. Не си права тук. Първите 5-7 коментара под снимката бяха ОК, и бяха с цел да ми помогнат, /затова има написано там едно изречение, в което им благодаря за градивната критика/,.....но след това нещата се разводниха с обидните коменатри и празните приказки. Мисля, че си достатъчно умна, и ще се сеташ за какво намеквам, няма смисъл да описвам ситуацията. Не искам да задълбавам в тази посока, но получих извинение на личната поща, така че няма да коментирам повече това. Тази тема е добре да я затворя.
Второ, боите са ми почти половината Шугърфлеър. Няма как да го знаеш обаче, никога не си ме питала, така че е странно да твърдиш че не съм си извадила поука от съвета ти. Имам около 30 цвята бои, от които само 5-6 са ми прахови нюанси /перли или не/...другото е гелово всичко. И да наиситна най-съм доволна от Шугърфлеър/ползвам ги много/, а също и от новите /само новите/ бои на Уилтън /имат едни ярки нюанси, които преди не се намираха, но сега изведнъж изкочиха на пазара/. Най не ми допадат Америколор, от които имам най-малко цветове /например червеното им е слабично и стои розовеещо-алено/. Най-много ми харесват боите на Алимко - вярно че са 17-22 лева за бурканче ама са супер яки цветове. С това мисля, че доказах, че все пак съм те послушала. Simple Smile Теб и Буба послушах /Буба всъщност препоръча Америколор, но тогава не беше така масов още./
Трето, ти никога не си критикувала или изобщо никога не си писала нищо по повод моя снимка- нито добро нито лошо. Така също и другите момичета не са писали нищо, абсолютно нищо /е, имала съм някой и друг лайк например, но това е нещо в рамките на нормалното/. (В случай на зор и малко време за действие, съм писала лично съобщение с молба за съвет, да...съгласна съм.) По подобен начин стояха нещата и с други хора коменирали ИЗВЕДНЪЖ по снимката ми. Малко ме очуди това, бях оздрачена. Странно е,...НАПРИМЕР очаквах повече критика за цялата торта със Смърфовете - в нея аз виждам около 6 ФРАПАНТНИ бодящи очите грешки....чак ме е срам от тази торта. Можеше да коментирате тортат със Заека също, или бялата тарта.... Но е факт, че никой не ги коментира. Никой не е коментирал и другите ми торти, пълни догоре с грешки. Нито пък другите ми фигурки. Защо тогава мислиш, че знаеш как реагирам,...то няма как да знаеш. Казвате, че във форума се критикува и коментира, но това не е така, поне от личен опит не мога да извадя този извод. Казвам - от личен опит. Коменира се едно недовършено мое лице, и то незнам по какви причини....може би защото Вики започна, знам ли....ама на Вики поне 20 пъти и благодарих.... и пак ще и благодаря!   bouquet  Благодарих на Вики и на Лили, после и на Силвия благодарих/когато тя се включи/, също на Анни зададох въпроси.....тоест имаше развитие, до момента с квалификациите.... Simple Smile
 Теб в началото те питах за боите, за най-първите инструменти /разговора е от януари-февруари/ миналата година. А наскоро те питах дали си пълнила колите от тортата ти с пълнеж/оризон или нещо такова/ тогава ти ми обясни за оризона и как се прилага и че колите са малки, затова нямат пълнеж. До колкото помня за всяко нещо съм те послушала. И за всеки отговор съм ти благодарила. Първите ми въпроси към теб датират от времето преди да разполагам с фондан и преди да работя с него - тоест питах те принципно, за да знам в каква посока да поема и какво да накупя. Предположих, че човек с опит може да ме ориентира дали изобщо да поема в дадената посока. Такъв въпрос е нормален и мисля, че тогава само теб и Бубето питах, защото другите още не ги познавах. Simple Smile Ако съм питала още някой за боите, то въпросите ми са били конкрето по даден цвят и торта - например"еди кой цвят от твоята торта на коя боя е?" А тези въпроси са си съвсем нормални, дори вие момичета ги задавате. Нямам повече коментар по темата, няма да те питам за други бои  Wink
Четвърто твърдението "аз не коментирам твои снимки отдавна, защото знам каква е реакцията ти" е напърно невярно и много некоректно. Ти никога не си коментирала нищо мое и не можеш да знаеш за реакцията ми, защото никога никой не е коментирал нищо мое. В 99% от случайте под снимките ми няма коментар от вас момичета, а ако има аз съм отговорила с "Благодаря!" Колкото и да е смешно - лицето е първият случай, в които коментирате от една година насам и  това е първото активно критикуване и единственото до мемента./това последното нямаше как да не ми стане интересно като тенденция/. Затова е невярно, че "знаеш как реагирам", защото досега не съм имала никакви реакции, защото не съм имала никакви коментари освен едното възпитано "благодаря". Ако си била заета, приела съм, че си заета и няма да може да отгороиш, не съм искала да крада от личното ти време....то принципно всички са заети, така че те разбирам напълно.
За снимката на Нели всико тръгна отново от изопачаването на думите ми - там написах, че се възхишавам на гладките и стени, защото това не мога и това за мен е НАЙ-ЦЕННОТО. Наистина всеки може да напарви НЯКАКВА фигурка - къде грозна, къде хубава, къде смешна...някои си ги харесват, други не ги харесват, трети изобщо не ги понасят, четвърти просто това могат, така че фигурите са много субективни,....но стените на една торта нямат нищо субективно и много ми харесаха нейнети гладки стени тогава. В този род на нещата, коментара ми е съвсем позитивен - написала съм, че се прекланям не пред друго, а пред издеално гладките й стени на тортата. Не виждам проблем в това мое мниние, което всъщност е Комплимент за нея. Коментирам с приоритет на определеното нещо, което ме е впечатлило. Не беше нужно някой да се хваща тогава за думите...ама има все някой дето да започне тема от темата....то винаги е така.
Накрая: Благодаря, че си харлесала някои мои неща, за първи път ми го казваш. Това, което ще направя сега е да ти БЛАГОДАРЯ, но за жалост за първи път не съм съгласна с теб. Защото не са ми хубави снимките - снимам доста лошо и голяма мъка е обработването. Вижадм кусурите в снимките си, но за жалост тортите  или бисквитите вече са изядени и нама как да ги снимам отново и по-добре.  Embarassed Дето се вика: "след дъжд качулка". Така стана и със Смърфската торта - видях и кусурите, чак когато погледнах детайлите по снимките...ама късно, тортата вече беше изядена. Нито можех да я снимам по-добре, нито можех да поправя двата смърфа, на които има големи Очевадни грешки,....но като казах късно ги забелязах. Странно, е че тук никой не ги видя, може да не са чак толкова очевидни значи.../това само е извод на глас/. И тортите не са ми чак толкова хубави - да работя чисто, но не мога да изградя ясен конкретен стил и една торта е в един стил другата в друг стил, а това чак мене ме дразни. Но като казах благодаря ти за комплимента, първи е все пак, нама да те оборвам.    bouquet 
 Simple Smile Блогодаря ти за обективното мнение! За прикачането и тагването на снимките си права....в началото ви тагвах, но после видях, че не е нужно. Прикачах ви по едни общи снимки, някъде по Великден беше май.....то това беше и комплемент за вас, тогава всичи момичета, които правят торти тагнах на една снимка. Помня този случай, беше преди 10 месеца горе-долу..... А ти защо не ми писа тогава да те махна от тага? Ако беше го написала, нямаше да се разсърдя, защо досега си замълча, ми кажи ми бре човек и веднага те махам от снимката.
Много моля, отговора ми да бъде приет като отговор към Tatitt, , и нека другите НЕ се включват сега, защото наистина в случая отговарам конкретно, по зададените от нея и мен въпроси и посдтавените теми. Тоест опитвам се да говоря с нея без да се изкривява разговора, а се безпокоя, че ако се раздуе темата ще ми е трудно да проведа разговора с нея без да стане неволна грешка. Благодаря!/Ето защо обичам да отговарям понякога на лично съобщение, но в този случай разговора вече почна на общата страничка./ Таня, съжалавям, ако искаш мога на лично съобщение да го пратя??
Simple Smile Simple Smile Приятен ден!

Последна редакция: пт, 08 фев 2013, 13:00 от mamaeli8000

# 451
  • София
  • Мнения: 1 078
Пепи, не взимай лично и присърце. Изказването ми беше образно без да искам да засегна когото и било.   bouquet
Ако трябва точно този моя пост да обобща, наистина мисля, че няма ама никакъв смисъл да се слагат абсолютно идентичните торти, които правите рутинно. Те не носят нова информация, никаква, освен , че Мечо Пух не е на една , а на две годинки. Не показват ни нова идея, ни нов стил (когато няма нещо ново наистина), а понякога и развитие, за съжаление. А ние тук да се развиваме, всичките! Независимо от това каква фантазия и умения имаме, трябва да ги развиваме. Иначе се тъпчем на едно място. Всички могат повече, когато го поискат.
Ти също пишеше преди в онзи форум. Знаеш правилата. Виждаш, че има и раздели за всички нива и само от човека зависи колко бързо ще премине към следващото ниво. Вярно, това си е цял форум само за тортите, но той се е създал от една такава тема, защото хората искаха да се развиват. И те го правят, не стоят на едно място.

П.П. А бе, Кандева... Откъде накъде ми викаш Савенко ти?

# 452
  • Мнения: 368
Ще информирам модератор вече. СТИГА! Ели, прочети поста на Ванчето и си решавайте проблемите извън темата

# 453
  • Мнения: 32
Здравейте! Доста имам да чета, но ще чета и коментирам едновременно, за да не изпусна нещо...

mamaeli8000, харесва ми тортичката ти, много приятна идея и гъбката е супер, но листенцата не са ти изрязани до край, тези разръфканите е хубаво да ги махаш. Гъбката от какво е ?

Tony_st, bibilyana, същия този фондан го има и в разфасовка от 1 кг , мисля че беше 13,20лв

Леле, Свещичкеееее, шапка ти свалям , тази Снежанка еееее ми не знам думи не ми стигат да опиша възхищението си. Страхотна зимна приказка. Кубическата не я разбирам признавам си. Честита победа, определено я заслужаваш!

Айде сега и Бадемка, страхотна, страхотна, много ме кефи как е изрисувано това синьо.

Ванче, добре че си написала това обяснение, горкото дете какво го чака Wink Амбициозни родители Wink

Tony_st, Мини е гадна за правене, никак не е лесна, а по туториълите изглежда толкова елементарно Wink Докато не се хванах Wink

galja_1803, много ми харесва тортата, копченцата са много сладички, не мисля че си прекалила с тях, тамън са си. За конеца и аз Панадолена ползвам, а с пресата за чесън ги правя по дълги като не изкарвам всичкото тесто, отварям набутвам още и продължавам да натискам, но понякога при отварянето се къса , но излизат по-тънки от панадола. Много хубави детайли, определено е много сладуреста тортата. Само малко целулитче имаш.

Neli^na, щом ти е харесал Маршмелоуса, купи си от него пак, има разфасовка и от 1 кг.

Ей, Дитсанче, чак до нет си стигнала, евала, бързо възстановяване.

Tony_st, леко може да затоплиш спирнцовката, ако ти е много трудно, избутването.

Bad Diddy, успех в начинанието.

vilana, Мини е много симпатична, но тоз лепнатия Мики долу не ми допада. Цветята по борда са много приятни и като цяло цветовата комбинация ми харесва.  Относно Бен 10, трудни са хората, трудни са ... ама опити , опити , опити и все някога ще стане хубаво, аз още не съм стигнала до него вариант Wink Иначе малко си го ошишкала Бенчо, по слабичко е по филмчето. Успех с Ледената епоха, там не ми се мисли   bouquet

От мен един съвет: Престанете да се карате и сърдите- наслаждавайте се на своите и чуждите торти. Животът е кратък и не си струва да си хабите нервите и времето с глупости (макар че за някои гледам, че това далеч не са глупости)

 Peace

Трупа се много лесно - правиш торти с повод и без, свободното време използваш, за да моделираш фигурки и да пробваш нещо, които знаеш, че никога не си правил и нямаш идея как ще се получат. Не е задължително да имаш поръчка, за да напарвиш торта.

Потвърждавам

Хайде хубав ден  Hug със здраве и без караници

    
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 9 нови отговора.
   ooooh!

# 454
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Оооо, Ани, не го приемам лично, а констатирам. Само знам, че и срещу теб да тичам пак няма да те стигна  Simple Smile Даа, пишех и аз при рускините, но покрай децата и многото рутинни торти не ми оставаше време да коментирам достатъчно и се отказах от писанията си там. Някак си ми беше неудобно да пиша, без да мога да отделя необходимото внимание на всяка торта. А и къде да се меря с талантите им.
Навремето учителката ми по БЕЛ казваше "Пише точно и ясно като математик". Та и при тортите ми е така. Упростени и изчистени... ама от програмист- толкова  Mr. Green

# 455
  • Мнения: 10
Анни, мислех че това е фамилията ти...Тук има няколко броя Анита и реших, че така ще е по-конкретно, нищо лично няма. Вики, аз отговорих на Танчето просто.

# 456
  • Мнения: 486
Чета ,чета и наистина досадно стана ,имат право старите но не изцяло ,но имат право пак някакъв процент и новите .Много крайно стана всичко!Та макар от новите (от октомври съм тук) ще се опитам когато се разписвам да е по "правилата "на Ванчето,ще коментирам каквото мога ,ясно е че не може абсолютно всичко !

# 457
  • София
  • Мнения: 1 078
Анни, мислех че това е фамилията ти...Тук има няколко броя Анита и реших, че така ще е по-конкретно, нищо лично няма. Вики, аз отговорих на Танчето просто.
Ако кажеш sVeshti4ka, мисля, че другите ще те разберат прекрасно. И аз знам фамилията ти, но не употребявам тук.

Пепи, не знам от кога точно не пишеш и дали я е имало тази функция преди – оценяване с копчетата. Нямаш време или не искаш да пишеш – натискаш само копче за съответната според теб оценка. Много ме кефи.  Laughing А пишеш по тортите, когато имаш време. И недей да мислиш, че не можеш да стигнеш. Можеш, още повече, че си програмист.  Mr. Green

# 458
  • Мнения: 10
Only_you   Благодаря за обективния коментар - да наистина са разръфани...но вече са изядени и няма как да ги подменя  Embarassed иначе не разбирам защо повечето ми резци недонарязват докрай и това прави този разръфан ефект по крайчето.  Confused Такива щампи имам, че чак ме е яд....налага се след всяко щамповане да минавам с кухненския нож после. Права си за листата!....И има доста косури тази торта - аз поне 6 неща не и харасах, ама късно ги видях на снимките, вече беше изядена тортата.  Embarassed Къщата вътре е куха, а отгоре е само фондан. Има крепежни елементи в нея. Бяха ми казали ДА НЯМА блатове в къщата, защото искат само нея да я запазят за сувенир. Тя беше много голяма, но трябваше да е още по-голяма според мен.... Височината само на къщата беше към 19-20 сантиметра /чисто от основата до комина/.

# 459
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Пепи, не знам от кога точно не пишеш и дали я е имало тази функция преди – оценяване с копчетата. Нямаш време или не искаш да пишеш – натискаш само копче за съответната според теб оценка. Много ме кефи.  Laughing А пишеш по тортите, когато имаш време. И недей да мислиш, че не можеш да стигнеш. Можеш, още повече, че си програмист.  Mr. Green

Имаше я опцията с оценките с бутончетата, но наистина не ми оставаше време. Като мина през 2 форума да коментирам, като направя 2-3 комплекта от досадните пуховци и докато овършея из къщи и времето свършило. А не исках да лишавам Любчо от внимание.... още повече, че щеше да става батко и не знаех как ще приеме бебето.
Та поставих семейството пред форума.
А за програмистите... ами те мислят много опростено. Следят си логиката, навързват си нещата и никакви свободни съчинения не са позволени  Rolling Eyes

# 460
  • Мнения: 25
Галя, шивашката тортата е страхотна! Кога ще я транспортираш?? За целулита напълно те разбирам и на мене ми се е случвало няколко пъти, уж гладка торта, а после хоп целулит на снимките, не знам как става тая работа Simple Smile
Ани, за мое голямо щастие, тортата вече е в Кюстендил, пристигнала геройски преди около два часа.   Joy Сестра ми каза, че всичко е ок и това може само да ме радва, не е пращала снимки още, че да видя дали е така, но мисля, че подходих добре при изработката и опаковането, така че да се застраховам срещу поражения.
Сега очаквам само реакцията на мама, като се прибере от работа Simple Smile

# 461
  • София
  • Мнения: 1 078
О, Пепи, много ясно е, че семейството е пред всичко! Simple Smile
Пък иначе тъкмо при тортите можеш да разчупиш това строго мислене. Wink Тури ги тия Пуховци някъде отстрани да се гонят, например, не да седят на едно място и вече ще е разчупено.  Grinning

# 462
  • Мнения: 96
Момичета имам някои лаишки питания. Докато чакам да ми пристигне поръчаното се опитвам като за начало да започна с подръчни средства, пък и ще правя по-елементарни неща докато се ушлайфам. Разгледах подробно руския сайт и доста неща си набелязах като идеи, освен това надникнах и в галерията на Ванчето и от там откраднах идеи за събери си сам. Чудех се, ако може да помогнете:
* Може ли да ползвам за оцветяване на фондан сладкарски бои на Schwartau? Бях си купила и имам останали.
* Решила съм да правя едни цветенца, листенцата на които да притисна с орех за да се получи шарката, но нямам подложка за моделиране и си мислех дали ще стане с подложка за мишка, долната страна? Имам такава, която отдолу е много плътна, като дунапрен, мекичка, но не много и дебела не повече от 5 мм. Ползвал ли е някой за тази цел?

Предварително благодаря   bouquet

# 463
  • Мнения: 368
Момичета имам някои лаишки питания. Докато чакам да ми пристигне поръчаното се опитвам като за начало да започна с подръчни средства, пък и ще правя по-елементарни неща докато се ушлайфам. Разгледах подробно руския сайт и доста неща си набелязах като идеи, освен това надникнах и в галерията на Ванчето и от там откраднах идеи за събери си сам. Чудех се, ако може да помогнете:
* Може ли да ползвам за оцветяване на фондан сладкарски бои на Schwartau? Бях си купила и имам останали. НЕ
* Решила съм да правя едни цветенца, листенцата на които да притисна с орех за да се получи шарката, но нямам подложка за моделиране и си мислех дали ще стане с подложка за мишка, долната страна? Имам такава, която отдолу е много плътна, като дунапрен, мекичка, но не много и дебела не повече от 5 мм. Ползвал ли е някой за тази цел? АЗ да, идеална е Simple Smile

Предварително благодаря   bouquet

# 464
  • Мнения: 17
Тази тема е много полезна, всичко което зная е благодарение на нея.
Иска се: 1-во много четене, което не става за 1-2 дни,
2-ро и най-важно - да се пооцапаме малко - да бъркъме блатове и печем, да изпробваме различни рецепти - блат, крем и много практическа работа с захарното тесто, личен опит - за оцветяване, моделирате и .т н.
Тук на едно място е събрана цялата информация в синтезиран и достъпен вид. не подценявайте наличието и, тя не се е появила тук по магически начин, процес е на същите тези опити на съфорумки, започнали да я развиват с времето.
През времето, когато в България нямаше сайтове за он лайн пазаруване на сладкарски материали много момичета са ми помогнали още в началото на появяването ми /през 2008/, като са ми поръчвали отвън, или купували на място и изпращайки от там първите ми инструменти. Сега също нямам кой знае колко /въпреки достъпността им, просто наистина изисква да се влагат и средства/, но ако има желание човек да се занимава намира начин и го прави.
Не пиша от доста време, чета всичко, наистина качвам само снимки във фейсбук, именно защото не смогвам с обсъжданията и коментарите.
Желая на всички лек ден и много усмивки!

Общи условия

Активация на акаунт