Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 129

• 58 658
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
ПродължениеЕто и доказателството

Това трябва да е Бен тен.Направо ми идваше да се гръмна.Лицата не са лесна за изпълнение задача.Даже предложих на майката да сложи пластмасова фигурка..
Обаче се оказало че фигурката прилича на момченцето и то си помислило че  е Бен тен.Милото било много изненадано от тортата а майката много щастлива.Благодаря и на майката че избра аз да и направя тортата.
Също благодаря и на Ani_d !Момичета не смея да коментирам торти защото съм почти без опит.Но като се замисля всяко мнение съвет препоръка за моя торта  ми е добре дошло колкото и субективно да е то.Помага да видя от друг ъгъл нещата.И винаги ми е било неудобно че само получавам.Благодаря че споделяте опита си тук !
Четох че кометирате какаото на Илчовски.Аз също го пробвах.Не  е лошо но не можах да оцветя добре блата за Червено кадифе.Дали причината е в какаото или в боята не знам.За мен по добро  е какото на доктор Йоткер.Също и орехите от Илчовски не са лоши.
Много красиви торти видях не искам да изброявам за да не пропусна някой .Пожелавам лека вечер на всички .За мен остава нелеката задачка Ледена епоха а щеше да бъде принцеса.На Дитсан пожелавам бързо възстановяване!

Последна редакция: пт, 08 фев 2013, 00:26 от vilana

# 421
  • София
Добре де, съвсем добронамеренно... Щом сте без опит, защо правите торти по поръчки?????
Иначе казано имате опит да правите на чужди хора торти, но нямате такъв да коментирате...

Последна редакция: пт, 08 фев 2013, 00:55 от sVeshti4ka

# 422
Дитсън , радвам се че се включи! Бързо възстановяване!
Ванче, тортата е разкошна, много ми харесаха детайлите, особено хапчетата и спрея за нос   bouquet едно единствено нещо ме смути...ама то не е свързано с теб, а с амбицията на тези родители...това е друга тема де. Тортата е суперска!
Бадем, Йода е върховен! Боядисването на тортата също супер много ми хареса, създава усещане за космос  Laughing ако ме разбираш  Laughing
Савенкоnewsm20
Галя, много са готини копчетата Simple Smile ножицата и метъра са ми фаворит!
Вилана сладурски са тортите, обаче фигурките са ми малко несъразмерни..някак много големи..

# 423
Връщам се към 21ва страница, където последно четох, защото много много одавна не успявам да се организирам така, че да си оставя достатъчно време за форума... За съжаление мернах една забележка, дето спокойно и аз мога да се метна в категория "влизам на бързо", но така или иначе си бях запланирала време тази нощ...
sVeshti4ka - твоето е повече за категория "изкуство", отколкото "сладкарство" - мога само да се възхищавам на таланта ти - все пак това или го имаш, или не. Не зная каква е била конкуренцията, но това, което виждам определено е торта - победител.
Бадем - трудно ми е да го кажа за тема, която хич, ама хич не ми допада, но... тортата ти е супер.
van444eto - медицинската торта е много свежарска. Спрея за нос и спринцовката веднага ми станаха любими. Само ми е малко странно това решение за лекарства и първи РД, но вкусове всякакви. Добре, че прочетох цялото описание, иначе в началото бая се чудих що за комбинация е това.
ditsan - БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ!
tony_st - на Мини нещо зениците са й много макси... но пък иначе е симпатяга
Така, lвече на стр25 установих, че част от написаното от мен сега се припокрива с други коментари, но пък какво от това Simple Smile
лелеее, huliganka, направо ми се сви стомахът от началото на коментара ти - "тук-там целулит..." оцъклих се, мислех, че няма, не бях видяла да има, после погледнах снимката - ами то наистина така изглежда, не мога да се начудя защо... иначе една неравност от не добре загладено ръбче има там отпред, но другото нямам обяснение - нещо зрителна измама се получава - но тортата си беше ок Simple Smile А как съм направила ножиците, макарите... ами де да зная как да го обясня - моделирах  Rolling Eyes после на макарите им навих "конец", който получих чрез изстискване на фондан през спринцовка от Панадол и доизтъних малко. За сантиметъра - една по-дълга ивичка, по която после надписвах цифричките, като си отмервах с реален шивашки метър, после навих, а в края му сложих малко жълтичко, че на оригиналния има пластинка и така. По принцип покривам с Овалете, а за фигурките го смесвам с малко количество на Фън Кейкс, че да може да поизсъхне. Не съм ползвала други варианти, така ми допадна.
bibilyana (да погледне и Neli^na) - да, аз питах за молд, но като няма - правих копчета, правих... направо ми се взе акъла, иначе не са голяма философия - топче-сплеснато топче-релеф-дупки-КОПЧЕ Crazy
tony_st - няколко старнички по-късно разбрах, че Мини вече покорява с поглед  Laughing За конеца вече писах два пъти, но да - фондан е. Аз лично си правя едно шнурче, да го нарека, така че да може да влезе свободно в спринцовката и после бутам ли бутам.... по-лесно става, когато фонданът е по-мекичък, иначе голямо бутане пада, изпотрошаваш си ноктите барабар с пръстите
vilana - симпатична тортичка с мини и мики. Бен Тен не го харесвам по принцип и го оставям без коментар

Но всички, които споделиха мнение за тортата с копчетата - благодаря. Радвам се, че съм предизвикала позитивни емоции. Да не се повтарям с това, но понеже не го казах по-рано - благодаря и за позитивните коментари за усмихнатата ми торта.

# 424
 galja_1803,съжалявам,ако съм те засегнала с коментара си  Hug  но наистина така го виждам, може пък грешката да е в слабия ми опит или пък просто зрителна измама... още веднъж съжалявам,че така искрено изявих мнение.... Blush Иначе всичко по тортата ти е както казах и преди перфектно барнато,още повече че си ги правила всички детайли на ръка, а не с молд  newsm10

# 425
  • Пловдив
Чета ви аз вчера цял ден и ви се чудя. Пак някакви спорове заформени, пак част от новите се цупят и сърдят..... и всичко отново заради глупости.
Честно да си призная не съм от хората, които могат да изкоментират всичко- нямам необходимото време, че все някаква работа ме чака. За това и правя големи паузи преди да пусна някоя снимка. Просто ми е съвестно да пусна снимки и да не коментирам какво са направили хората преди мен.
От мен един съвет: Престанете да се карате и сърдите- наслаждавайте се на своите и чуждите торти. Животът е кратък и не си струва да си хабите нервите и времето с глупости (макар че за някои гледам, че това далеч не са глупости)

# 426
Ох, не мога повече, чета, чета и не мога да повярвам.

Първо на въпроса: Ще ви кажа защо е важно да се коментира. И да се четат коментарите за другите торти, не само за собствените ви.
1. Ако тук очаквате потупване по рамото - сбъркали сте адреса. За "потуп" има социални мрежи, лични блогове и пр. ТУК човек показва, за да се научи или за да научи някой друг. Решил ли си да пуснеш торта тук, значи трябва да си готова да чуеш мението на другите.
2. В коментарите към другите торти можете да откриете отговор на въпрос, който ви вълнува, и вместо да го зададете, просто вече знаете отговора.
3. Не се показват грешки на ЛС, тъй като именно показването на грешките ни учи как да ги избягваме.
4. Нямам опит не е оправдание! Щом правиш торта по поръчка, значи имаш достатъчно самочувствие, следователно, нищо не ти пречи да си изкажеш мнението.
5. Нова съм тук също не е оправдание да ни съсипеш от въпроси, защото не си си направил труда да прочетеш. Нова съм тук не е и оправдание да не коментираш, било то и само комплимент.

Това са съвсем елементарни правила, нарича се етикет в интернет, или нетикет, както е известно. Супер грубо и егоистично е да очакваш теб да те коментират, а ти да НЕ коментираш, защото си нов, разбираш ли!!!

Започвам да яхвам метлата, Ванюш, дай назаем твоята, че моята е на ремонт....

По темата торти:

vilana, аз лично харесвам на Бен 10 тортата, цветовете са извън всякаква прилика, Бен е малко по-дебел отколкото е необходимо, но си приличат Simple Smile. Мики и Мини, както и повечето анимационни герои са много сложни за изработка, защото гониш максимална прилика. Тортата ти е добра, любими са ми небрежно разпръснатите сърчица  Heart Eyes
Бадем, още като я видях във фейса тази торта, ѝ се поклоних. Страхотна е! Не помня дали каза за топката - стириопор ли е или с пълнеж? И как аджеба, направи релефа?
van444eto, само на теб може да ти хрумне подобна хрумка Simple Smile Не я връзвам с детска торта, ама така е..., чисто технически е идеал
Tony_st, първата ти Мини е доста успешна, много дългокрака ми се чини, леко кривогледа, но с чар Simple Smile
galja_1803, тортата е свежа, можеше малко по-ярък цвят да докараш. Ножиците и макарите са ми фаворит
Почвам работа, до скоро

И се замислете, защо "старите" се изнесоха от темата...

# 427
Чета ви аз вчера цял ден и ви се чудя. Пак някакви спорове заформени, пак част от новите се цупят и сърдят..... и всичко отново заради глупости.
Честно да си призная не съм от хората, които могат да изкоментират всичко- нямам необходимото време, че все някаква работа ме чака. За това и правя големи паузи преди да пусна някоя снимка. Просто ми е съвестно да пусна снимки и да не коментирам какво са направили хората преди мен.
От мен един съвет: Престанете да се карате и сърдите- наслаждавайте се на своите и чуждите торти. Животът е кратък и не си струва да си хабите нервите и времето с глупости (макар че за някои гледам, че това далеч не са глупости)

Много добре казано, Пепи
но си леко в грешка тоя път - новите не се сърдят, сърдят се старите щото новите не сме коментирали достатъчно...  и не виждам какво ще се постигне по тоя начин, тя шеметката го каза - насила не мож накара някой да коментира, като му дуднеш най-много да го изгониш, пък и някак кофти наистина аз да тръгна на тебе да ти търся кусури - първо че няма да намеря, а ако намеря ще са изсмукани от пръстите и въобще няма да имам идея как да се решат....

sVeshti4ka - по въпроса за поръчките, аз друг път съм казвала - ми как се трупа опит без да се правят торти и неща? някой ако ми обясни, хич никога няма да направя торта за друг човек, освен ако не съм напълно и абсолютно сигурна в себе си... та за това за сега обяснявам и просто не им вземам пари... така се уча и трупам опит, иначе не виждам как да стане

Вале (vilana)  - Минито ти е прекрасна, на мен много ми харесва, аз не съм пробвала да правя мини, да взема да се пробвам да се поизпотя ли? иначе бен-тен-а, ми леко е несъразмерен, ама нали са го харесали, в крайна сметка това е идеята......

# 428

Много добре казано, Пепи
но си леко в грешка тоя път - новите не се сърдят, сърдят се старите щото новите не сме коментирали достатъчно...  и не виждам какво ще се постигне по тоя начин, тя шеметката го каза - насила не мож накара някой да коментира, като му дуднеш най-много да го изгониш, пък и някак кофти наистина аз да тръгна на тебе да ти търся кусури - първо че няма да намеря, а ако намеря ще са изсмукани от пръстите и въобще няма да имам идея как да се решат....

Ами отговори си сама. Или се съобразявай с другите, или си търси друго поле за изява. Хай със здраве!

# 429

Ами отговори си сама. Или се съобразявай с другите, или си търси друго поле за изява. Хай със здраве!

Айде, пак започнахме да се заяждаме, с нещо не съм се съобразила ли? или на някой съм настъпила мазола, айде ако обичате да ми разясните.... че хич не обичам подобни нападки отправени лично към мен, без някой да има хабер аз кво пиша и кво коментирам...

# 430
... по въпроса за поръчките, аз друг път съм казвала - ми как се трупа опит без да се правят торти и неща? някой ако ми обясни, хич никога няма да направя торта за друг човек, освен ако не съм напълно и абсолютно сигурна в себе си... та за това за сега обяснявам и просто не им вземам пари... така се уча и трупам опит, иначе не виждам как да стане
Ами честно казано не съм съгласна с теб, не бих направила торта по поръчка на някой (било то и близка приятелка) ако не съм сигурна дали ще се получи нещо поне близко до първоначалния замисъл. Не бих искала да проваля празника на някого само за да трупам опит. Правила съм торта за подарък, но това е друго, защото само аз знам какъв е бил замисъла и дали се е получило. А и не съм обещавала предварително, било е изненада, дори и да нестане никой няма да е разочарован Simple Smile  

# 431

Айде, пак започнахме да се заяждаме, с нещо не съм се съобразила ли? или на някой съм настъпила мазола, айде ако обичате да ми разясните.... че хич не обичам подобни нападки отправени лично към мен, без някой да има хабер аз кво пиша и кво коментирам...

Хайде, да не почваме с този тон, става ли? Тези, които ме познават добре, знаят, че съм много деликатен човек и рядко стигам до крайности като тези. В прав текст казвам - на този, който не желае да се съобрази и да уважи труда на другите, да си търси друго място, където ще се гледа само неговото нещо!
И да, не си съобразила, защото от позицията си на "нова", си позволяваш твърде много

# 432
galja_1803,съжалявам,ако съм те засегнала с коментара си  Hug  но наистина така го виждам, може пък грешката да е в слабия ми опит или пък просто зрителна измама... още веднъж съжалявам,че така искрено изявих мнение.... Blush Иначе всичко по тортата ти е както казах и преди перфектно барнато,още повече че си ги правила всички детайли на ръка, а не с молд  newsm10

Аааа, не си! Не съм казала такова нещо, просто наистина не очаквах да чуя точно това, но както казах, като погледнах снимката, наистина така си изглежда  Wink напълно нормално е да го напишеш. За какво да се засягам?
И аз никога не съм от сърдещите се  Naughty Обичам да чувам мнения и препоръки - и колкото по-различни, толкова по-весело Simple Smile а пък не мога да се сдържа и сама да не изкоментирам минусите на работата си, които успея да видя, всеки път го правя  Wink

# 433
И да, не си съобразила, защото от позицията си на "нова", си позволяваш твърде много

ще бъда безкрайно благодарна да конкретизираш....
ако искаш да ми кажеш "вън, марш от тука, пречиш ми на мен и на някой друг" можеш просто да го кажеш в прав текст, но поне обясни с какво съм те подразнила

# 434

насила не мож накара някой да коментира, като му дуднеш най-много да го изгониш, пък и някак кофти наистина аз да тръгна на тебе да ти търся кусури - първо че няма да намеря, а ако намеря ще са изсмукани от пръстите и въобще няма да имам идея как да се решат....

sVeshti4ka - по въпроса за поръчките, аз друг път съм казвала - ми как се трупа опит без да се правят торти и неща? някой ако ми обясни, хич никога няма да направя торта за друг човек, освен ако не съм напълно и абсолютно сигурна в себе си... та за това за сега обяснявам и просто не им вземам пари... така се уча и трупам опит, иначе не виждам как да стане

С тези двете си изказвания. Освен това написаното не се отнася само за теб, а за всички, които имат претенции на участници в темата, а реално са само консуматори на информация

Общи условия

Активация на акаунт