Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 129

• 58 568
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Благодаря ви за бързите отговори Hug. А какво ще кажете, ако под цветята шприцовам листенца от маслен крем? Така ще мога ли да изолирам фондана от сметаната?
Да.

# 571
Здравейте мили дами  newsm51
Аз съм поредният новак, който се показва на светло   Simple Smile
Признавам си, че ми трябваше доста време докато реша да пиша, защото последната една година основна чета и се уча. Накрая се реших и аз да покажа някои от моите "творения". Те са пълни с грешки, като се започне от прословутия "целулит", с който не знам кога и дали ще се преборя и стигнем до опитите ми да направя каквито и да било фигурки. Много ми се иска да чуя вашето мнение, защото близките и приятелите ми са доста безкритични, а аз имам нужда да разбера дали мога и искам да продължа да се забавлявам с това хоби  Simple Smile Ще съм благодарна за всяко мнение Simple Smile
Предварително благодаря!
Ето и някои мои произведения:
Това е моята първа торта покрита с фондан. Тогава още не бях прочела, че желатина разтопява фондана и за малко джакузито да протече Simple Smile

Тук се опитах да закрепя тази фигурка върху тортата с помощта на дървен шиш, който от едната страна нанизах в крака на фигурката след като я изрязах, а другия край в тортата, но пак беше супер нестабилно и направи едно набиране на самия фондан... ако някой има идея как се закрепват точно такъв тип фигурки?

Както се вижда много ми се иска за рисувам върху торти, но за сега без особен успех  Thinking
На тази торта се опитах да направя контурите с шоколадов айсинг, но се оказа, че използвам много дебел накрайник и станаха доста груби, а и липсата на опит си каза думата.

П.П. ако не е прието да се пускат няколко торти наведнъж само ми кажете и ще се коригирам Simple Smile

# 572
  • София
Gabolinka13, аз те поздравявам, харесват ми първите ти работи. Опитваш различни стилове и методи.  Simple Smile Фигурката се слага върху леко навлажнен шиш преди да изсъхне, така шишът се закрепва отвътре и става стабилно.
Витражът е страхотен! Другото ще дойде с опита.  Grinning

# 573
Gabolinka13 Тортите ти са прекрасни, еле па за първи, явно таланта си личи и си струва ако имаш възможност да продължиш, според мен... кусурите ми се струва,че си ги видяла сама... коня много ми хареса (за целулти и подхлъзнати блатове не ми се говори)... дървото на джакузито също .... кусура на тая дето е като стъклопис си си го видяла сама, аз друго не виждам.... като цяло са чудни, имам само един въпрос - цветовете ти ли са така пастелни или снимките ти са тъмни?

# 574
Lux - много ми допада твоята безглутенова торта! А самата идея за дизайн още повече Simple Smile
Мариета - според мен грамофона се е получил. Поне от тази снимка не виждам да е много разкривена. Може ли да споделиш как е направена дървената плоскост на грамофона - рисуван или е фондан? На мен доста често ми се случва да "бракувам" нещо, защото не успява да изсъхне Simple Smile
Мамаели - много ми харесват цветовете Simple Smile май и аз съм от почитателите им Simple Smile

# 575
sVeshti4ka, благодаря за отговора. В петък ще ви покажа готовата торта.
Grabolinka13 Тортите са страхотни! Много ми харесва джакузито. И аз имах инцидент с разтичане на фондана от пресечен пудингово-маслен крем, но така ще е докато се учим. Като заспи беба ще ви покажа и част от моите произведения.

# 576
bibilyana  По въпросите: розовото ми е Уилтън, а цикламеното ми е пак Уилтън, ноооо не се казва цикламено, а се казва тъмнорозово. Едното се казва ПинкРоз /май то е по-светлото/, а другото се казва РозРоза. Тъмнорозовото всъщност се оказа цикламено като го направих на белия фондан, но все пак сипах малко повече боя за да наситя цвета.
За тигана - права си, Рапунцел го разнася навсякъде със себе си! Simple Smile Реално съм пресъздала една сцена от приключенията й в гората, където разнася тиган  Laughing ....с разликата, че сложих много повече цветя.  Peace
Ония зелен звЕр и на мен ми е любим. Laughing

Последна редакция: сб, 09 фев 2013, 20:46 от mamaeli8000

# 577
Gabolinka13 чудесни са първите ти торти, и като изключим джакузито, другите напарво ме грабнаха! Чудни са! А за джакузито - по принцип не е лошо, просто този мокър ефект на мен не ми е любим и затова не го оценявам ...иначе е чудесно и то. Най-много ми хареса витража ти, там ти е силата явно, защото аз ахнах като го видах.  Тортите са супер за първи.

# 578
Gabolinka тортите ти  ми харесват.Тази с джакузито ми е малко страна с това пате и това отстрани синьото и розаво сигурно са кърпи ?Продължавай с рисуването.

# 579
sVeshti4ka - много се радвам на оценката ти! казана от теб значи много Simple Smile Наистина все още не знам какъв е моя стил и затова нямам две еднакви торти, но пък е забавно докато опитвам различни неща ... А за навлажняването на шиша вече ще знам Simple Smile Благодаря!
bibilyana - благодаря ти Simple Smile явно повечето от нас се борят с "целулита" Simple Smile А за подхлъзващите се блатове имам много пресен и горчив пример ... колкото за цветовете и двете ти предположения са верни - и самите цветове са пастелни - не знам от какво се получава (ползвам гел бои на wilton и американ колор) и все не получавам ярки и контрастни цветове, а и фотоапарата, с който снимам е съвсем обикновен - тип сапунерка, но за съжаление това няма как да се поправи. Няма шанс скоро да се сдобия с професионален Simple Smile
purpurina - благодаря Simple Smile според мъжът ми джакузито и до сега ми е най-хубавата торта, въпреки че вече станаха около 10. Ще чакам твоите произведения Simple Smile
мамаели - признавам си, че на мен витража ми е една от любимите Simple Smile въпреки че има много несъвършенства е близко до това, което искам да постигна.
mimi0585 - съвсем права си, че в джакузита рядко има гумени патета Simple Smile А тези неща наистина трябваше да са кърпи, но дори и на живо трудно ги разпознаваха Simple Smile Тортата беше подарък за мои приятели - големи почитатели на спа преживяванията.

# 580
Здравейте, момичета!
Всички торти са страхотни, поздравявам ви!
Имам едно въпросче  Grinning Купих си готов фондан и с него правя украсата като изрязвам с резци за сладки - много добре се получава. Но фонданът не е особено вкусен... Затова дали може да покрия тортата с маршмелоу или марципан и отгоре да залепя изрезките от фондан? Само с вода ако ги залепя ще стане ли? Също още едно нещо се чудя... Никъде в големите и малки магазини не можах да намеря марципан на д-р Йоткер  ooooh! Дали не е спрян от производство?
Мерси предварително за отговора   bouquet

# 581
  • София
мегало китито ти е симпатично и роклята е интересна,само малко възпухкаво се е получило  Wink. За мен също е много трудно да преценя колко да е голямо  тялото за да изглежда нормално с дрехи.
sladuranata_ много добре си се  справила с мотористките торти. Хубави цветове,много добри апликации.
Darlinka Много ми харесва тортата ти, има много весело и свежо излъчване. Допада ми борда и щипката отгоре. Много приятно цветово съчетание. За панделката бих ти препоръчала клипчето на Една, което беше  пуснала Вал.
blueeye® страхотна и много идейна торта, разрезчето е изключително апетитно, едва чакам рождения ден на баба, за да изпробвам рецептата. Мисля, че листенцата можеше и да са по -тънки и аз бих изсушила цветенцата за да запазя по- добре релефа. Нямаш ли резец като този, който е използван за тортата, която  те е вдъхновила, мисля, че щеше да ти е по- лесно с него да покриеш топчетата. Тортата с Франклин много ми харесва, фигурките са отлични, пейката и масата, тортата и чинийките, чудесна изработка. Дървото ми голее, можеше някое листо да му боднеш.  Mr. Green Тортата Стар уорс е просто един път, много добра . Интересно ми е каква е самата торта и с какво е направен релефа на лего. Ако и беше направила подложката като звездно небе щеше да е уникално.
Marieta добре са ти се получили Мики и Мини, но да ти кажа и на мен ми отне две нощи работа докато я направя моята/ще я покажа щом сваля снимките/. За грамофона- да и на мен ми се е случвало да не ми се получат нещата както съм го планирала, въпросът е да помислиш защо се  е получил проблема. Иглата на грамофона се е получила добре, частта под плочата си я направила интересен цвят. Плочата малко ми малее, но може да е от малките плочи  Sunglasses
mamaeli8000 да ти кажа доста се зачудих дали да те коментирам, защото  много ме изнервиха диспутите с твое участие на последните десетина страници, но тъй като тортата ти ми харесва много ще си кажа мнението. Като цяло тортата ти е много свежа и изчистена, равна и много добре покрита. Харесва ми формата на гъбката –къщичка, както и това как си я вързала с панделката по  борда. Смърфовете са симпатични и в раздвижени пози. Нещото което би направило тортата по- красива според мен е ако листенцата бяха по- тънички и предварително изсушени. Аз ги огъвам в различни пози и ги суша в кора за яйца. И на мен би ми било интересно да прочета какви бои имаш, можеш вместо на лични да го постнеш директно, мисля, че би било полезно за всички. Тортата ти с Рапунцел също е хубава, харесват ми цветовете и излъчването, тигана и хамелеончето са отлично допълнение. Тялото е в много естествена поза, роклята е красива. Единственото което не ми допада е съотношението на главата с тялото/струва ми се малко голяма/ и как е поставена, може би шията не е била изсъхнала добре или просто си я сложила по напред. Иначе в лицето е добре доколкото виждам.
.◦♥Toche♥◦. шоколадовата ти торта изглежда много шоколадово-вкусно
Свещичкова тортите ти са прекрасни, но вече съм се изказала  подробно за тях  Grinning
Бадем изключително съм впечатлена от тортата ти, Йода е просто извънземен Wink Топчалъка е страшно добър, а за надписа поздравления, много идейно. Особено любимо ми е боядисването на тортата, чудно и звездичките много хубави. Ама как си се изхитрила с лентичката по подложката  Laughing
van444eto това е най- странната идея за торта за първи рожден ден, която съм виждала  Mr. Green, но понеже си падам по странните неща, на мен много ми харесва. Интересно каква ли ще стане като порасне малката маймунка. Всички елементи по тортата са много изпипани, особено ми харесват двуцветните хапчета и спринцовката, хитра хрумка за иглата. Като нищо някой може да вземе да се преслуша или да си пръсне малко капки  Wink. Рапунцелската торта е направо огромна, дано си я занесла здрава. На мен ми харесва покрива, Рапунцелката е красива, да косата си е добре, по скоро ми стои странно как се е показала на прозореца.  Тортата с розовото жУвотно определено попада в графа любими, тоз котак ли е що ли, толкова е сладък и весел, че и работен, копае да стигне до тортата ли? Сините мухоморки са чудни  Grinning
Tony_st не виждам от какво да те е срам, Минито ти е прекрасно. Много хубава рокличка и чепици. И аз заедно с теб се борех с едно такова животно/ще го видите по- натам/ и бях много съпричастна с мъките ти, направо го намразих туй човече  Grinning
galja_1803 за тортата си получаваш от мен едно голямо Браво, много ми харесва. Ножицата, конците, метърчето, много пипнати, чак и цифрички си нарисувала. Копченцата не са ми много, напротив, съвсем добре са си. И цветовете са много свежи и приятни. Ако имаше някакъв текстурен лист да направиш релеф на плата щеше да да е още по- хубаво.
vilana Явно сега е сезона на Минитата, много е хубава тортата ти, толкова равна и с прекрасен ръб. Не се вижда добре отстрани, но цветенцата изглеждат много красиви. Харесват ми и сърчицата. Не ми се струват дълги ръцете, но ако бяха в по- раздвижена поза, щяха да са още по- добре/ и на мен ми е трудно да раздвижа добре фигурките си/. Тортата с Бен тен изглежда добре, да моделирането на лица хич не е лесна работа, но по – скоро тук ми изглеждат по- дългички ръцете.
mari_eta Честит рожден ден, желая ти усмихната и слънчева година, тортата ти изглежда прекрасно, отлично се съчетават червеното с  бялото
radost_bonbon страхотно ти се е получила маратонката. Успяла си да постигнеш много реалистична форма, харесват ми цветовете и дизайна, обърнала си внимание на елементите, връзките са чудесни, ако беше ги пуснала отстрани да падат щеше да е още по- добре. Единствено черния шев не ми допада. В шивашките магазинчета продават една джаджа, мисля, че се ползва при вадене на кройки. Купих си я по препоръка на Ванчето и ми върши страхотна работа при имитация на шевове.
Лукс-че сладуранковци са ти Мадагаскарците, кончето знаеш ми е любимо, прекрасен поглем, страхотна прическа.
Gabolinka13 поздравявам те, доста си прочела и научила. Първата ти торта е добре замислена и изпълнена, за желатина, всички се учим от грешките си Wink Кончето си изрязала много добре, Свешичка ти е казала за влажния шиш, за измазването, видяла си че ако ти е по трудно можеш да пробваш с платка отстрани, така става доста равно и поема много по- малко маслен крем. Определено третата ти торта ми е фаворит, много оригинална и красива. На мен не ми пречи че са по- дебели контурите, но предполагам, че с по- тънки щеше да е по изящно. Интересно ми е какво точно използваш като шоколадов айсинг, след като направи контурите вътре с какво оцвети? Можеш да пуснеш толкова торти колкото поискаш, но можеш и да коментираш тортите на другите  Wink.

# 582
Па'й сеееееее!!!!Кацам!!! Mr. GreenЕстествено- след купона, ама нейсе...ще преживея и този удар на съдбата Mr. Green JoyСамо за протокола- каква се падам всъщност- май клоня към "средните", щото се материализирах тук преди почти три години...Всичко, което знам, съм научила оттук!!!!Това , което мога, е плод предимно на огромно желание, интерес и тренировки...е, сигурно има и нещо мъничко дадено, ама то, ако не го развиваш- все едно го нямаш.../т'ва за какво го написах сега..??!! Joy.../
Дитсанче,толкова се радвам, че вече си добре!!!!Айде скоро и на тортите скачай!!! Hug Hug  bouquetМари-ета, ЧРД на малка патеричка и от мен!!  bouquetЗдраве и късмет- другото се нарежда!!!Габолинка, БРАВО!!!!Страхотно начало!!!!Добре дошла и давай все така!Влюбена съм в коня ти-невероятно красив!Имаш ръка и все по-добри ще бъдат рисунките HugВпечатли ме и витражът-прецизна работа, въпреки широчкия накрайник.Патешкото ти Жакузи на мен ми хареса- падам си по гьолове от всякакъв характер- щом е вода- харесва ми!!! Hug Лукс, бива те в моделирането тебе, но това съм ти го казвала и друг път!!! GrinningВидях една маратонка по-назад/не помня чия беше-прощавай девойко, но съм на възраст вече Embarassed Joy/, която много ми хареса!!Чистичка, опната-супер като за пръв опит в 3Д-то!!!Рапунцел на мамаели к'во толкова я одумахте бе/май нейната физиономия беше обект на дебати нЕкакви.../??!!Анимационна героиня- няма как и супер модел да бъде LaughingГледа само малко стреснато, обаче и аз така гледам тия рисувани филмчета...Анимационните герои са истински кошмар за моделиране ...Пробвала съм и не мисля да потретвам NaughtyВъзхищавам се на всички, които се борят успешно с тях!!!
Не можах всички ви да одумам,дано го преживеете Mr. GreenЕто ви и нещо от мен сега-днес има рожден ден снаха ми Теди.Да ми е жива и здрава, добро момиче- добре ми гледа детето!!! Joy  bouquetТая торта   изглежда така, защото девойката след има-няма още три-четири изпита завършва магистратура.Не ми се правеше купчина учебници и й направих книга с пожелание за скорошен край на ученето!Сега- при мен кое е нормално, та и книгата да е...Получи се с размер на четирите тома на " Война и мир" , ама в общо издание Joy hahahaОтдавна ми се правеше такава птичка, виждах я на клонче и-те така се получи корицата! LaughingРаботата с медалиона-часовник е, за да бъде винаги в час, а ключът - да отваря правилните врати в бъдеще....Абе стига съм се обяснявала- ето плодът на болната ми фантазия и двуседмичния ми труд Mr. Green Joy

Ето тук има още някоя и друга картинка...на който му се гледа...http://www.flickr.com/photos/79235175@N03/
Айде- чао ви!!!Лека нощ и приятен, почивен, утрешен ден!!!Следващо кацане с торта- на 24.02.... Heart Eyes Hug Grinning

# 583
plit4ica мога да отговоря само на последният ти въпрос. Купих си преди около 2 седмици марципан на Йоткер от Карфур, а след това съм виждала в магазин СBA - кутийки от 200 гр. Дано да съм ти била от помощ.

# 584
  • Русе
mamaeli8000 Много хубави торти и тази със смърфовете и последната с Рапунцел,прекрасни цветове...много чисто и гладко работиш !Но и аз като metchopooh и не само,нещо не  харесах  демонстрацията,която направи....четох и във фейса....
Gabolinka13 Е ти направо изби рибата с първите си торти....представям си какви ще са следващите.....Браво ... smile3501и само с четене,направо нямам думи,страхотни са,приличат на петдесети торти...
А в тортата и птица на МаринаД съм влюбена! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт