Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 129

• 58 591
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
 Simple Smile Привет!
След като тортата вече е изядена до троха, мога да я публикувам и тук. С уточнението, че както вече съм казвала, не харесвам носа и устата на принцесата, но пък много и харесах облеклото, мъжът ми пък забеляза пищтния бюст. Simple Smile Не съм подменяла лицето, заради критиката, но пък напарвих и няколко резервни за личната ми коликция. Simple Smile  Косата на Рапунцел стана прекалено много (, защото ползвах дебели фитили), но пък може да е забравила да се среше за случая.  Laughing
Цветята ме дразнят с ярките си цветове, но за тях нямах избор - майката на момиченцето беше казала да са само в цвят ярко розово, лилаво и цикламено и да са много! Повториха ми го поне 5 пъти. Старателно спазих изискванията за цветовете, а от мен имаше бонус: един тиган и един хамелион!  Wink Надявам се само зеленоочката ми, да се е харесала на рожденичката, но дали тортата е стигнала цяла по пътя, не знам, защото още не са ми пратили снимките.
  Grinning

# 556
Косата й прилича на спагети, идеално се връзва с тигана  Mr. Green.
Иначе торта е супер, цвета на цветята също ми харесва, а този на тревата ми е блед. Но това си е въпро с на вкус.

# 557
Marieta , Тревата е доста по-зелена в действителност, но не мога да разбера, защо зеленото никога не ми излиза на снимка. На живо стои по-различно. А и листата са излезли на снимката бледи, но в действителност са 2 тона по-зелени от тревата... На снимката и това не личи.  Rolling Eyes Другия път изсипвам 1 супена лъжица Шугърфлеър...няма начин...  Ха-ха, това за спегетите и аз си го помислих  Peace   Laughing

# 558
mamaeli8000 е , Рапунцел изглежда добре , завиждам и на гъстите коси  Laughing . А цветчетата са си добре , като цветна градинка . Свежарска е тортичката  newsm10 и рокличката е супер .

# 559
  • София
Мамаели-много ми харесват зелените цветове на тортата,цветята са чудесни и цветово ми харесват.Много ми харесва надписа на името на рожденничката и листата и цветята около него.Роклята е много хубава,но лицето е трябвало да подмениш щом си имала възможност.Косата е едра и не е хубава.Хамелеона е сладък.

# 560
Благодаря ви за хубавите думи момичета всички са правени много набързо и под стрес ( две бебета около мен ) но всички сме така. Понякога ми се иска да имам малко спокойно и свободно време и да мачкам лица, да дъвча ръце Simple Smile и да връзвам тел за цветя- тази вечер съм си наумила Водна ЛИЛИЯ за една йога торта дано да се получи.

Tony_st наистина са дебели, дори и за моя вкус- те са си от молд , нямам резци за листа  Blush

ani_d тортта няма рецепта - измислих си ги Simple Smile и така не записах но мога да повторя и запиша ако преставлява интерес- но за протокола да кажа, блатовете съм използвала -  кокосово брашно, оризово брашно, картофено нишесте, соево брашно, ядки мисля че лешници и орехи бяха, портокалови кори и не знам още какво  Simple Smile а крема е направен с ядково мляко от бадеми , сложихме ананас и банани и стана фантазия Simple Smile

Като познавам stefina че се е ядосала толкова - явно спора е бил наистина много голям , не съм се връщала да чета и не мисля да го правя  Flutter но разбира се ще споделя и аз мислите си

ilariana не го мога този Мики и това е - но ще се практикува и ще го направя аз Simple Smile няма го искрата на мики хахаха

madlene  бишкотите не са без глутенови , т.е това беше единственото което си позволихме с майката да са с глутен , детето има непоносимост към мляко, яйца и глутен  ooooh! но се уговорихме че бишкотите няма да ги дават и така всичко беше наред

mamaeli8000 тортата ти е много свежа, добре покрита, цветята са запазената ти марка - помня ти първите кексчета с тези формички, аз за лицето нищо не мога да кажа, защото и аз не ги издокарвам, нормално лице ми се струва , но много си личи как си лепнала носа и устата отгоре, добре е да използваш повече инструментите. КОсата е малко дебела, тигана с нищо не се връзва, единствено само с косата както е казала Мариета. Харесват ми извивките на тялото , но някак ми е съразмерна- дали главата не й е малко по голяма , отколкото трябва да е . И леко без брат ми се струва.

аз не обичам да критикувам и да пиша толкова подробно по тортите, защото те са наши творби, въпреки че не сме скулптури -ние си ги харесваме.
аз те разбира напълно и моята първа фигурка човек беше провал, аз си я харесвах много - но сега като погледна е най- ужасното нещо което съм виждала.

не трябва да се палиш така на критиките и коментарите, щом пускаш снимките си тук - това означава че си готова на това да бъдат оценени от хора, които са направили не една или пет фигури както сме ти и аз, а стотици .

Ако някой има постъпков материал за Водна лилия ще се радвам да я сподели с мен   bouquet

Последна редакция: сб, 09 фев 2013, 18:38 от lux

# 561
Мерси Лукс! Simple Smile Simple Smile И аз не претендерам лицето да е идеално, но НЕ се ядосах на коментарите по лицето тук /то тук не е било коментирано/, а се ядосах на някои неща написани във ФБ.  Crossing Arms
Много ми хареса твоето конче с рог. Аз имам задача от моята щерка - иска лилаво женско пони, като играчката, с която си играе. Та ще правя кон и аз.  Grinning

Врат има, но е снамано от високо към ниско. Лоша е снимката, ще потърся друга с врат. Главата е наистина по-голяма и несъразмерна.... Права си!!!

# 562
Здравейте, момичета! От доста време се каня да се включа във вашата тема, но все не ми остава време покрай децата. Сега обаче наистина имам нужда от помощ. Сравнително нова съм в тортоправенето и много от нещата не са ми ясни newsm78. А сега на въпроса: В петък голямата ми дъщеря става на 4 години и идеята ми е да направя маслен трансфер на Пепеляшка върху готова изчистена торта (взимам готова заради сертификата), а около нея да сложа цветенца и пеперудки от фондан. Обаче от цеха могат да ми я измажат само със сметана и ми е малко претиснено какво ще се случи с фонданената ми украса, ако я сложа върху сметаната. Моля за извинение, ако въпросът е  задаван и преди, но ще ми отнеме много време да преровя всички теми.

# 563
Здравейте, момичета! От доста време се каня да се включа във вашата тема, но все не ми остава време покрай децата. Сега обаче наистина имам нужда от помощ. Сравнително нова съм в тортоправенето и много от нещата не са ми ясни newsm78. А сега на въпроса: В петък голямата ми дъщеря става на 4 години и идеята ми е да направя маслен трансфер на Пепеляшка върху готова изчистена торта (взимам готова заради сертификата), а около нея да сложа цветенца и пеперудки от фондан. Обаче от цеха могат да ми я измажат само със сметана и ми е малко претиснено какво ще се случи с фонданената ми украса, ако я сложа върху сметаната. Моля за извинение, ако въпросът е  задаван и преди, но ще ми отнеме много време да преровя всички теми.

ще се разтопи - добре дошла

# 564
Не рискувай ще се разтопи.Или ги сложи във последният момент.

# 565
Благодаря ви за бързите отговори Hug. А какво ще кажете, ако под цветята шприцовам листенца от маслен крем? Така ще мога ли да изолирам фондана от сметаната?

# 566
  • София
Луксче- Hug-ти на семинара няма ли да дойдеш?

# 567
Луксче- Hug-ти на семинара няма ли да дойдеш?

предполагам че ще дойда за сега поне, но не съм се записала за къща, сигурно в някой хотел ще сме

# 568
лукс фигурките са ти много хубавки аи тортата Мадагскар ми харесва
Мариета-мн съжалявам че не се е получило това което е било в главата ти-знам колко е гаден този момент,но за мен все пак не е толкова зле тортичката.Аз почти никога не успявам да постигна това което си представям-все нещ се прецаква,а това с бързането е голям проблем
мама ели като цяло ми харесва тортата-цветята ми харесват,листата също,макар че ги предпочитам с извивки,не такива равни,хамелеона мн ми харесва,но ми се струва че ако беше върху нещо с друг цвят щеше повече да изпъква,а Рапунцел...и аз ги имам тея дертове-лицето някак странно преминава от бузи към рамене,момента с шията никакъв го няма-не те упреквам,но просто и аз не знам как да ги правя тез човеци по-истински и там мн ми куца.
ВЪПРОС-ОПЛАКВАНЕ-маратонката ок,приемам всички похвали критики,НО за мой ужас отзад покритието беше се свлеклои беше взело да задърпва и това отстрани-кошмар...Понеже тортата е за детенце на приятелка,бяхме и гости и ми прималя,макар че тя не отдаде такова значение.Бях измазала с ганаш от 140мл сметана и 3 шоколада с 45% какао,покрила с смес от съхнеша и несъхеша Ирида може би съотношение 1:3,чувала съм че синята боя втечнява-на Уилтън ми е а и в кутийката си е втечнена,ао трябва да съм чесна.Другото което допускам е да е направил хладилника на домакина конденз там тортата е престояла около 22часа

# 569
Лукс - еднорогчето ме заплени
МамаЕли - и в крайна сметка тортата е станала чудесна, много ми харесват цветчетата и надписа и Рапунцел като цяло (това че носа и устата са лепени и си личи, поне за нас, ти си го знаеш, ама аз и толкоз не съм правила, тъй че си мълча), косата много, ама нали трябва да се вижда, тя е акцента в Рапунцел в крайна сметка... Simple Smile

Може ли да те питам това искрящо цикламеното с каква боя го направи точно, че умувам тука какво точно да използвам за едно чудо,което започвам утре....

П.П. В първия момент и аз се замислих,че тигана не се връзва и после се сетих за филмчето, който го е гледал ще се сети,че не е така

Последна редакция: сб, 09 фев 2013, 20:04 от bibilyana

Общи условия

Активация на акаунт