Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 129

• 58 568
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • Русе
Darlinka Ти пък,ами моята първа торта за миналия Великден ,а като видя такива първи торти като на Gabolinka13 и направо ми идва да се изям Mr. GreenИ това направих с доста инструменти и бои за фондан,купени специално за нея...
Таланта си е талант!!!
metchopooh Аз слагам тайлоза и става супер шоколадовото тесто,ако може да приемеш моето мнение за достоверно. Gabolinka13 ами за кратко в микровълнова на размразяване и се оправя или повече месене.

# 601
  • София
Gabolinka13  и глюкозата и шоколада са ми от Илчовски. За тестото най- добре ще ти каже Ванчето, аз не съм спец, но си мисля, че ако го постоплиш с месене ще омекне  Wink Термометър и аз нямам, доста на око го правих  Blush
 ilariana благодаря

# 602
ilariana, metchopooh - благодаря за разясненията! за съжаление реших, че за нищо не става и го бракувах  Confused Но съм решила да опитам пак... Този път ще се снабдя с подходящите материали Simple Smile

# 603
ilariana - трябва само да ми видиш първите фигурки Simple Smile Мъжът ми ги нарече риби с крака и изпадащи очи Laughing В тази част таланта ми е нулев Simple Smile

# 604
Gabolinka13,  Моите първи торти никога не съм ги показвала тук  Mr. Green обаче като се замисля - странна тенденция забелязвам...: четвъртата, петата и шестата ми торти бяха много по-грозни и несполучливи от първата и втората и третата ми торти!!!  Rolling Eyes Тогава мислех, че е късметът на начинаещия и така и се оказа...просто съм имала луд късмет, че тези първи торти ставаха и за гледане и за ядене...за сметка на това петата ми торта се ....срути!!!!   Embarassed Embarassed Embarassed  Даже тогава бях тръгнала да се отказвам от хобито, но добре, че се появи Анн да ми дръпне една реч по телефона и да ме върне в правия път  Laughing

# 605
mamaeli8000 - мислех, че само на мен ми се е случвало Simple Smile Последните торти все по-малко си ги харесвам, неизпипани са, даже и фондана покривам все по-зле Simple Smile мисля, че започнах да прибързвам и да правя глупави грешки ... при мен обаче подобрението на вкуса е в обратна тенденция. Първите ми торти бяха в доста странни вкусови комбинация - включително торта с бира Simple Smile Сега се справям малко по-добре.

# 606
Ех,момичета догоних ви!Докато четях разправиите толкова се умарях,че нямах желание да коментирам.
Ванче,харесват ми тортите ти много.Особено бях впечатлена от медицинската (и какво от това,че е за 1 год,така са решили хората ,така са направили),и рапунцел,и котарака .Всичките ти торти са хубави.Еее,има в пространството и по-хубави,но аз ти се възхищавам мноооого,ама много за всеотдайността и начина по който  се отзоваваш за помощ на всеки.Не ме плаши нито метлата ти,нито  строгите ти приказки,защото те винаги са на място.Точно,ясно и справедливо!Без овъртания!Случайно попаднах на блога ти  и съм изгледала всичко по много пъти и съм се чудела какъв човек трябва да си за да отделиш толкова много от личното си време,ангажименти и т.н..Благодаря ти!Уча се от тебе не само за торти,но и за  цялата тази всеотдайност!

Iux- героите на мадагаскар много ми харесват.Дали и аз ще мога да ги пресъздам някога така.
 Мамаели-на мен ми идва малко дразнещо зеленото,но както казваш сигурно е от снимката
Габолинка-много хубави торти
 Марина Д-страхотна торта и като замисъл и като изпълнение.Ама как да не е така,като е за снаха.Трябва да се стараем ние свекървите.
Мечопух-страхотна торта! И не само тази.ВСИЧКИТЕ ти торти.Скрито и благородно ти завиждам и не само на теб,но за другите,като му дойде времето.

# 607
Някой може ли да ми пусне линк за семинара.Изчетох го преди няколко дена и имам въпроси,но някъде го изгубих.Имам желание да го посетя,но  не знам, "новите"дали има какво да покажат  и там?Все пак,ако  има желаещи от Стара Загора нека се обадят на ЛС.

# 608
Gabolinka13, наистина добро начало, витражът е много готин! Желая ти вдъхновение да натрупаш повечко опит и да показваш все по-добри торти!
Меченце, зеленото чудовище е страхотно!!! И аз съм от тази партия, така че може да ми направиш и на мен едно такова да си имам:) Все по-добра ставаш, браво!!!
Маринката я изкоментирах на друго място:)
lux, много са ти сладки нещата:) Много ти се кефя на ентусиазма да правиш различни и нестандартни вкусове и комбинации - най-вече здравословни и полезни:) Моите адмирации!
Тази седмица се надявам да се включвам повече в темата с коментари:)

# 609
Mаринчеееее,добре приземила се мила.
Ейййй,затри се и това е.Как не те е срам поне по едно оченце да не хвърляш.
Страхотна работа мила,и книгата и бухалчето са върха.А сега казвай тоя ключ и медалион от къде ги изкопа.Страхотни са.
А за торти от мен ще почакаш май най-рано март ще е мила.Много ме сърбят ръцете ама има опасност да ме изхвърлят от дома ако се захвана със това сега.
Най-много да си мачкам по някоя фигурка ей така за чешане на крастата.
Габолинка,добре дошла.Много добра работа,за първи торти.Витража е страхотен.А стила си ще намериш постепенно без да се усетиш,или той сам ще те открие.
А  това със първите и петите торти и при мен го има.Аз за себе си установих че просто някои теми и хора повече ми лягат на сърцето и нещата се получават,а други колкото и да се стремя по лошо става.Така ми се получава и със дълго мислените торти,като че ли под напрежение по добре работя.
Меченце,аз май я коментирах тая торта  във фейса.Но и тук Страхотно зелено чудовище си докарала,много ми харесва и завитата обелка на шоколада.И както и друг път съм казвала кефя ти се много.
Ами толкова успях да запомня от трите страници дето сте изписали.

Ето линка за семинара
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=698194.new#new

# 610
Ditsan, радвам се че се възстановяваш вече, че чак и ръцете успяват да те досърбяват за торти! Simple Smile
Lux, много симпатични мадагаскарци си направила. И си се справила страхотно с такава трудна задача за безглутенова и безмлечна торта....описанието на това какво има вътре, звучи много примамливо! Еднорогът ти е голям сладур и гледа толкова мило!
Marieta, много жалко че ти се е разминала реализацията с идеята. Случвало ми се е и знам колко е неприятно!
mamaeli8000, харесват ми цветята и цветовото съчетание. На девойката също си докарала приятна осанка.
Gabolinka13, много хубави първи опити и поздравления, че си смела и опитваш толкова различни неща. Витражът се е получил страхотно.
МаринаД, чудна совичка си спретнала! И изобщо всичко е направено с много мисъл и старание! А да попитам какъв е този ефект на намачкване с домакинско фолио?
Metchopooh, на този дракон много му личи, че е любител на шоколада. Супер муцунка и поза. Шрифтът също ми хареса, какъв си ползвала? Парчето изглежда ужасно вкусноооо...

# 611
Мили момичета,толкова хубаво ми става, като чета написаното!!Благодаря ви!!!Кусурите аз си ги знам, ама не е лошо, че не ми ги навирате в очите Mr. Green Joy hahahaПрочетох и някои въпроси
Simple Smile Ключът с молд ли е правен?
Не!Главата му,обаче, е от слепени части от бароковия молд/синия/ на Уилтън.Стъблото-усукано фитилче, а това долу-дето отключва-си го рязах на око:)
 Не мога да го извадя като цитат, но Дарлинка попита за верижката. Съвсем точно се изрази-
навързвах я брънка по брънка.Първо си изкарах плоска лентичка от пищова/защо реших да е от този тип-не знам newsm78...Сигурно, за да ми е по-трудно... Laughing/Нарязах я на равни части, прегънах ги и ги оставих за няколко минути да позасъхнат и да задържат форма.След това нанизвах всяка в предишната, залепвах и така до края.Оцветяването ми взе здравето--нямах спрей и с четка-едно по едно, че и от всяка страна... #Crazy ooooh! LaughingСнимала съм нещо като постъпкови, ама Вики вече ще ме бие, ако й ги пратя да ги обработва... Embarassed Heart Eyes Laughing
Марина Д-страхотна торта и като замисъл и като изпълнение.Ама как да не е така,като е за снаха.Трябва да се стараем ние свекървите

JoyАко искаш да знаеш пък, аз съм свекърва с главно " С" !!! Joy/ Свекървище направо, бих казала, но това е тема за друго обсъждане!!! Joy hahaha....../
Mаринчеееее,добре приземила се мила.
Ейййй,затри се и това е.Как не те е срам поне по едно оченце да не хвърляш.
Страхотна работа мила,и книгата и бухалчето са върха.А сега казвай тоя ключ и медалион от къде ги изкопа.Страхотни са.
А за торти от мен ще почакаш май най-рано март ще е мила.Много ме сърбят ръцете ама има опасност да ме изхвърлят от дома ако се захвана със това сега.

Ааааа, моля, моля- хвърлям аз, даже по две/ щото нямам повече Laughing/ но рядко пиша...Виновата!!! Sad Embarassed Heart EyesЩе опитам да се поправя...За ключа - писах по-горе, за верижката -също.Медалионът не е нищо особено-две кръгчета едно върху друго, обрамчени от усукан фитил.Капачето е същото кръгче, само че надупчено със сърчица/най- малкия резец/ и дупчици с накрайник за айсинг/номер две/Оставих го да съхне върху едно топче, за да стане като капаче и също му залепих по края усукано фитилче.Направо си е недовършен, ако ме питаш....Можеше да му направя пантичка, закопчалка...ама всичко ми изфиряса от главата, докато се борех с верижката.Сетих се, ама твърде късно ooooh!
А да попитам какъв е този ефект на намачкване с домакинско фолио?
Изключително елементарен- намачква се алуминиево фолио, разгъва се внимателно/лесно се къса, когато е смачкано/и се притиска към повърхността на разточения лист ММ.Резултатът докарва на кожена повърхност.После оцветяването подсилва ефекта.Научих го от Самовара преди доста време, но едва сега го пробвах.Много е лесно!!! Peace
Меченце, да не пропусна зеленото чудовище!!!!Невероятно е!!!Шоколада не коментирам-обожавам го във всичките му форми!!! Hug

# 612
  • у дома
Благодаря ви за коментарите  Hug
ditsanче, радвам се, че всичко е минало добре  Hug
sVeshti4ka, тази за конкурса в руския форум съм я пропуснала. Много нежна и красива! Мечтая си да мога поне малко до се доближа до такова рисуване и оцветяване! в друг живот ще е, най-вероятно  Mr. Green
Бадем, тортата с Йода ми влиза във фаворитите!!!
Ванче, твоите ги изкоментирах, няма да повтарям  Mr. Green
Tony_st, Мини добре ти се е получила. липсва ми малко блясък (беличко) в зениците Simple Smile
Саси, да, с малко водичка намазах топчетата преди да покрия с фондан.
galja_1803, шивашката торта си е супер, копчетата са перфектна бройка  Mr. Green забележката ми е конеца (но ти си знаеш), както и ножицата, мъничко по тъничка, ако беше, щеше да е перфектна. сантиметъра е много добър  Peace Пресата за чесън е идеална за тревичка, но не и за шнурчета. Аз ползвам последното от тази страница ЦЪК. затоплям тестото в микровълновата и много лесно си излиза през дупките. (Tony_st това и за теб  Laughing )
Neli^na, на мен Овалетето ми харесва  Peace И като качество, и като вкус, трябва му повечко месене Simple Smile)) а за фигурки - да се добави тайлоза или смеси с друго.
мегало, не се сетих за салатата на Франклин  Laughing
mari_eta, Честит рожден ден на патерица!   bouquet
radost_bonbon, много добра 3D маратонка! малко извивките и дебелината отзад, но следващата ще е по-добре  Grinning
Ван444е, Рапунцела пристигна ли невредима?  Не ми харесва покрива на кулата, верно на вещерска шапка прилича  newsm78 и косата, ако беше на плитка, щеше да е перфектна  Mr. Green  а онзи бежовооранжевия няма ли да издадеш кой е???
lux, главите от Мадагаскар са се получили много добре! По Мики Маус има какво още да се желае  Rolling Eyes мустаците на Том си забравила... тези допълнителни топчета/бузи така лепнати не ми харесват  newsm78
Marieta, да направиш още един грамофон, като си отчетеш грешките, защото определено добре изглежда и ми се ще да го видя завършен  Grinning
Gabolinka13, много добри първи опити! продължавай в същия дух  Peace  точно така се закрепват фигурки, с допълнението от sVeshti4ka  Simple Smile
metchopooh, листата ги правих с молд, затова са дебели  Embarassed Имам такъв резец, но размера е по-голям, а топките ми малееха. щяха да се получат много мъничко цветчета, а ми се искаше да са повече, по пищни топки (макар да не се получиха  Rolling Eyes ).  За Франклин, трябваше да копирам торта на Мери, не посмях да променям концепцията  Mr. Green  Кораба беше жълтите блатове на Аталанта, крем брюле и еклери - ЦЪК, а с релефа Игличето ме спаси  Mr. Green За подложката нищо не ми хрумна (оправданието ми е краткото време за което трябваше да я направя тортата) и затова я оставих така.  Embarassed
МаринаД по-честичко да кацаш с такива красоти   Laughing

Последна редакция: нд, 10 фев 2013, 11:14 от blueeye®

# 613
Мариета, добре ми се вижда на мен грамофона. Peace

Gabolinka13, страхотни първи торти! Направо ти завидях за таланта - който може си го може... представям си колко ще задобрееш с времето. Басейнът с патето е много хубав и пяната по водата... Тортата с коня също е много хубава...аз едва ли скоро ще правя нещо подобно...ужасно трудно ми се вижда. Thinking А рисуваната ти торта е наистина красива. Не съм виждала до сега такава....просто не ми е попадала, но твоята страшно ми хареса. Поздравления за нея!  bouquet

metchopooh, Hug ама и твоят шоколад си го бива...направо ти се ще да го отхапеш. Blush

МаринаД, книгата ти с бухала е много хубава - как си я изпипала тази книга...чудно изглежда! И птицата ти е изпипана, ама книгата с тези потъмнели от времето страници направо ме грабна. Peace

blueeye®, купих си вчера бяла боя и ще я "бляскавиня" Мини в очите. Благодаря!

# 614
  • у дома
Ето ви още две торти от мен, аз лично имам много забележки и кусури, отбелязала съм си ги у тефтера  Mr. Green

първата отново маслени блатове, брюле и еклери:

Gymnastics and piano cake by blueeye®, on Flickr

втората орехови блатове, шоколадов мус, маскарпоне, стафиди, ром и парченца шоколад  Crazy :

Gymnastics and piano cake by blueeye®, on Flickr и разрез

ОЩЕ

Последна редакция: нд, 10 фев 2013, 11:17 от blueeye®

Общи условия

Активация на акаунт