Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 129

• 58 545
  • 737
  •   1
Отговори
# 45
Благодаря! Simple Smile
Ето аматьорския ми опит
За професионално око сигурно има много кусури,
но аз останах доволна
Марципана Варна стана много гладък и се оказа, че ми е лесно да работя с него
Маслото може би е било осолено, защото има леко солен вкус
http://palikarova.snimka.bg/nature/moqta-gradina.681013.29576986
http://palikarova.snimka.bg/nature/moqta-gradina.681013.29576988

# 46
Здравейте,момичета!Искам да направя торта на дъщеря ми с крем брюле.В сладкарниците в моя град повечето торти са с такъв крем.Може лида ми кажете как да го направя?Много е вкусен  Simple Smile

# 47
Здравейте,момичета!Искам да направя торта на дъщеря ми с крем брюле.В сладкарниците в моя град повечето торти са с такъв крем.Може лида ми кажете как да го направя?Много е вкусен  Simple Smile
Този, който ти го предлагат в сладкарниците, със сигурност е на прах Simple Smile

# 48
Mishoka,значи трябва да си поръчам на прах от някоя от он-лаин магазините ли? Simple Smile

# 49
Момичета имам въпрос . Като се направи фигурката и изсъхне колко може да стои така преди да се сложи на тортата че са ми поръчали да правя кола бмв ?

# 50
  • Пловдив
И аз тук!

Докато се включа в темата сте изписали вече 5 страници, а на някои от тях има много хубави торти.

ti-ri-ri-ram, много хубави торти.

metchopooh, гъмито направо да го загризе човек... и на мен вече ми е втръснало покрай дечко от него, но пък много му се радва. И на тортата го разпозна и вика "бе" от gummy bear. А тортата с ветрилото е уникална.

Тedy, ако може да качваш по-големи снимки, че трудно се виждат детайлите по тортите.

sansil, малко цветчета сяксш ще дойдат добре на тортичката. Иначе всичко е супер - и трактора и жУвотните Simple Smile

Ван444ето, аз и така сигурно нямаше да го направя тоз сноубордист. И на моите фигурки все им чупя ръцете.

Хайде и малко торти от мен. Някъде имам още, ама нямам време да ги сваля от фотото.

# 51
  • Варна
Kati4ka, можеш и да си поръчаш крем брюле на прах, но можеш и да си направиш вкъщи - поне за мен домашния е много по-вкусен. Рецептата, по която го правя е следната:
500 мл. сметана
150 мл. прясно мляко
6 жълтъка
150 гр. захар (ако ползваш подсладена сметана намали количството на захарта, че става много сладко)
1 пак. желатин
Слагаш сметаната и млякото да се загреят на водна баня до точката на кипене. В отделен съд се разбиват хубаво жълтъците и захарта. Внимателно и при постоянно бъркане се прибавят към сметаната и млякото. Продължават да се бъркат непрекъснато до сгъстяване за около 10-15 мин. След това сместа се оставя да се охлади. През това време си разтваряш желатина в около 100 мл. (или по указанието на пакетчето) студена вода, оставяш да набъбне, затопляш, за да се разтвори и прибавяш към охладената смес.
После вариантите ти са или да оформиш тортата в ринг и да оставиш да стегне, или да го оставиш да се охлади и после да редиш тортата (както правя аз).

# 52
Момичета дайте линк на сметаната, която ползвате за крем Брюле-то..

# 53
Момичета дайте линк на сметаната, която ползвате за крем Брюле-то..
Ама, ако обичаме или веднага?
И за кое брюле точно става дума?

# 54
Е, да де така прочетено може би звучи  Embarassed нахално и кофти.. Joy ...

Ще съм благодарна.. Hug
Ако някой желае, нека пусне линк за сметаната..Че аз намирам само растителна  Sick. Не успявам да намеря животинска..

# 55
ti-ri-ri-ram- Разкош! Разкош в страхотни цветове... Поздравявам те, справила си се повече от прекрасно=)
metchopooh - толкова живо изглежда Гъми-то, че имам чувството, че всеки момент ще заиграе!=))) Чудесен майсторлък!=))

# 56
  • Русе
Е, да де така прочетено може би звучи  Embarassed нахално и кофти.. Joy ...

Ще съм благодарна.. Hug
Ако някой желае, нека пусне линк за сметаната..Че аз намирам само растителна  Sick. Не успявам да намеря животинска..
Тази я има в Метро,точно тая ,която купувам аз от там не успях да намеря снимка в нета,иначе има на Президент в Била на пример,ето една ,която не съм ползвала ,но и тя е животинскав Лидъл има Пилос и тя върши работа.
Моля да ме извините за големите снимки!

# 57
Прелитам само,за да постна снимка на току-що изпечената "саксийка"  Simple Smile

Симпатична е,нали?

# 58
Здравейте пак! Много се радвам че ви харесват лебедчетата . Гледах от едно видео в ютуб, но и прибавих нещо и от себе си . Ще се опитам да опиша как става. Значи : шийката и главичката мисля че са ясни, аз сложих вътре малко тел да го държи, че не ми се чакаше да съхне, за крилцата ги изрязах на ръка и после ги накълцах по повърхността с остра ножица , така създава илюзия за пера , и в краищата ги направих на резки. Не знам дали стана ясно , следващия път ще направя снимки стъпка по стъпка.
Сансил страхотна тортичка, и животинките са много сладки , а и тракторчето е супер, радост за очите ( за тези които имат достъп само до снимката Simple Smile )
Пепи , ако мога да те попитам, от колко време правиш торти? Съвършенни са !!! Да знам ако упорствам след колко време ще мога да направя нещо такова  Simple Smile

# 59
  • Пловдив

Пепи , ако мога да те попитам, от колко време правиш торти? Съвършенни са !!! Да знам ако упорствам след колко време ще мога да направя нещо такова  Simple Smile

Първата торта направих ноември 2007-ма. Почнах да тренирам отрано за да направя за 2-рия рожден ден на голямото ми дете най-хубавата торта.
Ето първата ми торта. Снимката е линк към по-голяма.

Общи условия

Активация на акаунт