Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 129

  • 58 540
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 0
Anelia Markova- интересна идея, но ми изглежда трудно за изпичане.А тортата с трактора е чудесна.
Пепи и трите торти са много хубави.Тази с коронката обаче ми е фаворит- цветовете  и изпълнението са прекрасни.Фигурките на Мики и компания  и мечо също много ми харесват.
Скоро ми се наложи да правя кученца за една торта- много цъцкава работа.Ето резултата : три часа работа- три палета.


# 61
  • Мнения: 184
Момичета,никъде не намирам крем брюле в он-лайн магазините,които са публикувани на първата страница.Някой да знае коя фирма го предлага ?
п.с.Саси,много ти благодаря за отговора.Ще опитам по твоя начин,ако не намеря на прах  Hug  bouquet

# 62
  • Мнения: 15
Благодаря за новата тема.  chef  bouquet

# 63
  • Мнения: 27
ама наистина съвършени тея торти, Пепи, а първата, като за първа и тя е без грешка....

Саси, много харесвам правения крем брюле - тоя на прах не чак толкоз, обаче искам да попитам - дадената рецепта за какво количество е? ще ми стигне ли да направя голяма (26см, 4блата) торта с него?

# 64
  • Мнения: 0
Крем брюле има в Сладката къща и Алимко
Цитат
Момичета,никъде не намирам крем брюле в он-лайн магазините,които са публикувани на първата страница.Някой да знае коя фирма го предлага ?

# 65
  • Варна
  • Мнения: 224
Саси, много харесвам правения крем брюле - тоя на прах не чак толкоз, обаче искам да попитам - дадената рецепта за какво количество е? ще ми стигне ли да направя голяма (26см, 4блата) торта с него?
Това количество крем ми стига за тортичка 20 см., пък и аз обичам да има много крем между блатовете  Laughing Можеш да пробваш към посочения крем да добавиш 2 пак. Оле ванилия, предварително разбити с мляко (но не забравяй да сложиш по-малко от указанието мляко - с около 100 мл.). Това количество мисля, че вече ще ти стигне за желания диаметър  Heart Eyes

# 66
  • Мнения: 27
Това количество крем ми стига за тортичка 20 см., пък и аз обичам да има много крем между блатовете  Laughing Можеш да пробваш към посочения крем да добавиш 2 пак. Оле ванилия, предварително разбити с мляко (но не забравяй да сложиш по-малко от указанието мляко - с около 100 мл.). Това количество мисля, че вече ще ти стигне за желания диаметър  Heart Eyes

  bouquet Благодаря много !  Hug

# 67
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
Момичета имам въпрос . Като се направи фигурката и изсъхне колко може да стои така преди да се сложи на тортата че са ми поръчали да правя кола бмв ?
Фигурките са практически вечни, колкото повече стои, толкова повече ще изсъхва. Не се разваля ако това питаш!

Животинската сметана на Лидъл също е хубава - Пилос!

# 68
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 854
Катичка, в Метро има крем брюле на прах. Също и хубава животинска сметана 1л UHT

# 69
  • Мнения: 368
Почвам да коментирам Simple Smile
ti-ri-ri-ram, загуби се ти доста време Simple Smile Любима и най-добре направена според мен е тази с влакчето. На сърдитите пилета нещо ми липсва, а и по принцип не съм много фен на правоъгълната форма. Снежната е сладурска.
metchopooh, този Гъми е уникален! Друг е въпросът за шаренията по борда  Mr. Green Японската ти вече ми е сред любимите ми твои. Само не помня, ти ново ветрило ли прави, след като потроши първото или поправи първото. Страшна работа
Тedy, не виждам добре Sad Тази с буквара ми хареса
rocio, тази с айсинга определено е интересна, нищо че е неразбираема за мен Simple Smile Лебедите ти са чудесни, айсингът отстрани е много добре шприцован, само полудявам, че не е покрита до край.
sansil, тортата ти е перфектна - технически съвършена, калта ми е любима Simple Smile Според мен няма нужда от цветчета, но може би малко тревичка между оградките и такива дреболийки разни насекоми и пр.
_Пепи_, искрено се зарадвах на твоята първа торта Simple Smile Наистина още там от раз са ти се получили розичките Wink Иначе от тези, новите, любима ми е принцеската.
benomiti, много сладки животинки. Единствено силно ми бърка в очите ръбът на тортата - много е заоблен, тип кекс малко.

Успях Simple Smile
Айде, до скоро Wink

# 70
  • Мнения: 23
Здравейте  Hug Айде и аз в новата тема. Въпросче : момичета в/у какво покритие точите фондан . Аз точа в/у дървена маса , лепи много  ooooh! слагам нишесте на поразия и пак лепи ( кората на масата , а не самото тесто )  : smile3555 и реших че е от дървената маса . На мушама дали пак ще лепи
 Thinking ......  Моята е една къдрава и затова не съм пробвала , че и кората ще се накъдри  Crazy . ще се купува  нещо , ама какво да е то : мушама ( ако не лепи - разбира се ) или направо това специалното килимче за точене  и дали само с поръчка  от тия сайтове се купува или го има по магазините . Вие какво ще кажете .......
А тортите са ви просто прекрасни .  newsm74

# 71
  • Мнения: 660
Здравейте  Hug Айде и аз в новата тема. Въпросче : момичета в/у какво покритие точите фондан . Аз точа в/у дървена маса , лепи много  ooooh! слагам нишесте на поразия и пак лепи ( кората на масата , а не самото тесто )  : smile3555 и реших че е от дървената маса . На мушама дали пак ще лепи
 Thinking ......  Моята е една къдрава и затова не съм пробвала , че и кората ще се накъдри  Crazy . ще се купува  нещо , ама какво да е то : мушама ( ако не лепи - разбира се ) или направо това специалното килимче за точене  и дали само с поръчка  от тия сайтове се купува или го има по магазините . Вие какво ще кажете .......
А тортите са ви просто прекрасни .  newsm74

Пробвай, ако искаш, между 2 листа свежо фолио. Аз така точа направо върху кухненския плот, или върху дървена подложка за точене и стават фини кори без проблем...за по-голям чаршаф, просто слагам 2-3 парчета фолио застъпени по 2 пръста - така се залепват един за друг и става лесно разточването.  Слагам фолио и отгоре и отдолу. Peace

# 72
  • Мнения: 153
Паликарова явно много си бързала да я направиш и не си изчакала да стегне масления крем под покритието  Wink / моята първата беше със същата форма, даже и с такива розички/ и то защото исках  по-бързо  да видя резултата... Мисля, че си попрекалила и малко с пудрата захар / стане ли така съвсем леко водичка,колкото да го размесиш пак/, или пък не е била хубава, или не си я пресяла добре за да се нацепят така листетцата и розичките. Само не се отказвай и ще постигнеш добри резултати с времето!
Малко съвети към новите от моя скромен опит:
Много е важно измазаната торта да е почти като "бетон" за да може  да се покрие добре и да можете хубаво да  пригладите страните и горния ръб. Голяма роля играят и хубавите бои, може да са по-скъпи, но на първо време 3-4 цвята са достатъчни, а и ще ги ползвате много време. И задължително чаршава трябва да е много по-голям от тортата за да не се получават разни "плисета".

Аз си купих от магазините за 1левче едни големи подложки /някъде 100/60 /, гладки  и страхотни за разточване, приличат точно на мушама, но са по-дебели някакси и си навзех 10тина, по 1лев са все пак  Joy

# 73
  • София
  • Мнения: 1 078
Мацки, да се запиша, че нещо ви изпуснАх.  Rolling Eyes
Дайте линк към предизвикателството, мооооля, че ни мо'а да го намеря.

# 74
  • Мнения: 1 965
Мацки, да се запиша, че нещо ви изпуснАх.  Rolling Eyes
Дайте линк към предизвикателството, мооооля, че ни мо'а да го намеря.
Що? И теб ли те мързи?  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=681377.new#new

Общи условия

Активация на акаунт