14-то Тортено предизвикателство

• 19 912
  • 402
  •   1
Отговори
# 390
Шемет, още съм така  #Crazy #Crazy #Crazy от прочетеното.
Гледам си аз хубава черна обувка, ако я обуя сигурно ще ми стане а какво чета, че не отговаряла на темата. Тези явно са имали нужда от допълнителен чифт очила  ooooh!! Като гледам и паказателя  "съразмерност, достоверност по форма, размер, цвят ..." и той е спазен на 100 %. Тези двете съдийки явно са по-аматьори в областа и от мен, аз, поне хубавото го оценявам подобаващо!
За тортата на първо място съм така  smile3505 Твоята торта така е пипната, изпъната и без грам нацепено някъде. А за страхотно декорирани истински цветя, направо нямам думи. Отделен е въпроса, че не са само един вид, като тези макове  Crossing Arms.
Благодаря ти за разказа! Много нови успехи ти пожелавам!  Hug

ПП. Редактирам се да попитам каква е била темата на отборните торти, та да видя на мен според темата, коя ще ми хареса!

# 391
  • Vaudreuil Canada
Гуфи темата на състезанието на живо беше Монреал - града ни. Тортата която класираха на трето място изобразява цирк дю солей много пипната много добре направена за времето в което са я правили но са решили че не покрива темата - въпреки че това е една от знаменитостите тук. Предпочели са тортите, които изобразяват състезанието с фойерверки, църквите, джаз-фестивала и на второ място тази, която е свързана с хокейния тим, общината и транспорта тук  Mr. Green

Субективно е много но ако са били с 2-3 точки разлика това оказва голямо влияние.

# 392
  • Norge
Много, много ти благодаря, много ми беше интересно да прочета всичко и да разгледам. Hug Heart Eyes
Първо обаче погледнах въпросните снимки, не исках да чета предварително и да ги видя с вече създадено ако не мнение, то настроение.

Шемете, има хубави торти, показани на изложението. В този смисъл класирането ти тежи още повече. Още веднъж   bouquet
При това хубави без да са тези странни неща, които видяхме неотдавна. Не че и там няма странни и по-малко сполучливи, но говоря за добрите примери, а те са достатъчно много.

Не мога да си изкривя душата, в целия си формат черната торта ми харесва. Но и аз виждам напуканото, а то и черното не го знам колко е черно, но това може да е от снимката или пък да е търсен ефект, не знам наистина. Явно са счели, че техническата страна е без значение.  Mr. Green
Отделно вече, човек може да си задададе въпроса защо и как някой тръгва на изложба с такова покритие... Rolling Eyes Но ето, че и с такова става.

Съгласна съм, че тортата на Лариса (от програмата в реално време) е най-изискващата. По темата определено е субективно кое ще се приеме за най-характерно като символ на “Монтрьо“, но като че ли все пак джаз фестивалът е едва ли не синоним на града. Мисля си обаче, че когато посегнеш към нещо толкова претенциозно, недостатъците му всъщност работят срещу теб и са по-трудни за преглъщане отколкото такива в една по-семпла торта. Повече по точно тази част не бих писала.

Но е за жалост така, че когато човек тръгне да участва на нещо, което се мери в друго, а не в секунди и метри, определено трябва да се снабди с двойна доза готовност за разочарование. На някои едно огорчение им действа убийствено, на други - стимулиращо, истината е, че огорчения винаги има. Тук миналата година настана здрава война след като очакващата да спечели бе класирана втора.  Laughing То телефони, мейлове, обвинения... Е, мина и това.  Sunglasses

Права си, уставът е алфа и омега, дисквалифицирането може да бъде за такава дреболия, че обикновен зрител дори не би се и сетил да помисли за нея. Знаеш, за цветята е убийствено: под лупа, от ботаник.

И все пак за тази обувка ми стана доста интересно. Я някой да обясни по какъв начин една обувка не отговаря на темата там, където темата е за Тема на тема обувка?!  Shocked Joy

Харесва ми тортата - победител също.

Страшно много  Hug за споделеното, и от мен пожелания за още успехи! Щом това е началото, .... Heart Eyes

Забравих: и тук много неща се правят на доброволна основа, подобно на това при вас.  Simple Smile

Да си поставя ли текста скрит?  newsm78

# 393
  • Vaudreuil Canada
Нелка нещо което ми направи много лошо впечатление дано да е било случайно или да съм видяла само извадка и да съм с грешни изводи ..
На Лариса сватбената торта се класира втора - равностойно на загуба щото там имаше само една голяма награда другите бяха относително символични. Та аз докато изнасях моята торта Лариса разглобяваше нейната - с гръм и мълнии ... Може просто да не е можела по друг начин, но не направи никак добро впечатление.
Иначе нивото и мен ме впечатли, че беше много високо за аматьори.
Най-много от аматьорските торти ми хареса тази с гарваните - има я на снимките - тя се класира и първа сред професионалистите - беше изстреляна две категории нагоре  Shocked (да поясня категориите бяха начинаещи, среднонапреднали, напреднали, професионалисти във волната програма и отделно професионалистите мереха сили в категория сватбени торти) От сватбените тази на Лариса беше много добра но и победителя също много ми хареса не мога да определя коя повече ми допадна.

За съжаление обстоятелствата се стекоха така че аз не можах да присъствам на по-голямата част от мероприятието - имало е доста презентации ама ... нъц .. другия път.

От организационната част най-кофтито е че и до сега не са пуснали пълен списък на класираните или да посочат кой зад коя торта се крие - случайно разбрах за някои от тортите коя на кой е но повечето класирани не ги разпознавам.

За обувката го посочих като пример как може да се съсипе една оценка от прекомерната предпазливост на съдийките - аз честно казано нямах надежди да се класирам където и да било просто исках да си сверя часовника с останалите и да позяпам. Имаше доста дребни моменти които не бяха изпипани от организаторите, ама каквото такова - и те ще се учат от първия си опит  Mr. Green Няма например грамоти или нещо, с което да се документира класирането - имам една торба подаръци  Crazy  Знае ли човек може да ги пратят по-късно по пощата, но ме съмнява. Единствено си получих листчетата с оценяването и забележките на съдийките. Но тръгне ли човек на такова представяне трябва да чете много дословно правилника - макар и да е кратък винаги има детайли които убягват.

Последна редакция: чт, 15 ное 2012, 20:57 от shemet_neveroiaten

# 394
  • София
Шеметче, благодаря за разказа, беше много интересно  Hug

# 395
Привет във петък 
Шемет, имаш ли голяма снимка на тортата с маковете? Търсих в нета и така и не можах да я намеря за да видя цялата композиция. Нацепения ръб и на мен би ми направавил впечатление още повече на торта в катигерията за професионалисти. Иначе намерих много снимки на торти от Монтреалското изложение и тепърва ще ги разгледам подробво, но на първо разглеждане има много торти, който ми харесаха.
Относно тортите на тема Монтреал и на мен ми хареса най-много тази с Цирк дю Солей, поне по сложност можеше да получи по-голяма оценка. Но тук въпроса е напълно субективен, т.к. всеки има различно разбиране за това кое символизира най-добре техния град, а от там явно се определя и оценяването. Тук по-добре се вижда тортата с цирка.
И да си попитам като пълен профан, но без да ми се смеете - коя е тази Лариса? Може и на лични да не спамим много темата.
Прекрасен ден, момичета  Hug

# 396
  • Norge
Laughing Мога да си представя.  Blush Обемите  талант, социално поведение, човечност и ред такива рядко биват раздавани в припокриващи се количества. Това не е непременно към конкретния случай.
 Hug за деликатния ти израз.  Hug

За състезанието така е, няма как в началото всичко да е като другаде, където вече има традиции. Жалко за съдийските решения, погледнато отстрани винаги ще е така. Със игурност обаче победителят е доволен от оценяването.  Sunglasses
Иначе системата ще си влезе постепенно в релси, доброто е, че е дадено началото. Все пак една грамота е странно че не са предвидили....дето е дума, човек с това започва подготовката.  Rolling Eyes Дали не си струва да се отпрати запитване по точно този въпрос? Или ще кажеш, че вече мина някой ден и еуфорията се слегна...

Ние тук от наша страна със сигурност ще стискаме палци за следващото ти участие!!  Hug

---
Гуфи, Лариса е една рускиня, живееща там, която прави чудно хубави торти.

Последна редакция: пт, 16 ное 2012, 20:57 от nelka.nelka

# 397
# 398

Сега разбрах, защо има такова самочувствие. Наистина прави страхотни торти!
Намерих и тортата с маковете и наистина цялата композиция е много хубава  Peace.
Прекрасни почивни дни!  Hug

# 399
  • Vaudreuil Canada
Ето и пълното класиране с големи снимки и имена
http://cakeshowmontreal.com/2012-cake-contest-winners/?lang=en

# 400
  • Norge
Даааа...и сега тази третата обувка, която отговаря на темата и изискванията, тя се държи на ноктоте на краката, нали? Нова мода или просто съдийките ходят с такива, та и правилно са отсъдили?  newsm78
Мерси, Шемете, за линка.  Hug Има добри работи.

# 401
Идвам да подбутна темата, че нямам търпение за новото предизвикателство  hahaha
за дребните неядливи елементи е ясно, че са разрешени, а да питам преди да започна мога да използвам стиропор за основа?  Grinning

# 402
  • Тракийка в Софийското равно поле....
С голямо удоволствие, обявявам 15-тото Предизвикателство за открито

Мадлене, мисля че може! Но нека го обсъдим ако желаете в новата тема!

Общи условия

Активация на акаунт