14-то Тортено предизвикателство

• 19 934
  • 402
  •   1
Отговори
# 375
  • Vaudreuil Canada
Татитче благодаря за времето, което отдели и този път за нас, макар че ти беше доста натоварено май....   Заслужаваш голяяяяяма китка

# 376
  • Vaudreuil Canada
Дими а на теб благодарности за бързото смятане на резултатите  Heart Eyes

# 377
  • Пловдив
Нелка, слагай дъмита колкото искаш. Само най горния етаж го направи торта да има за кафенцето.

Благодаря за приятното изживяване, дами.   bouquet Да видим каква ще я мъдрим за другия път.

# 378
  • Norge
Шемете, все ми е на ум, че май и на теб дължим една благодарност?  Hug

Наистина, и на трите ви, момичета, БЛАГОДАРЯ за всичко сторено. Звучи толкова дребно така, както съм го написала... Confused

С обич!

---
Мечо, за свиркане да свирна, ама май дълго преди това ще трябва да координираме нещата.  Embarassed
Да разбирам ли, че ти никога няма да гласуваш за криви торти?  Stuck Out Tongue

---
Сетих се нещо!  Blush Този, който покрива разходите няма ли право на двоен глас при гласуване! smile3506
То аз накрая ще стигна и до длъжност юрисконсулт, прикрепен към темичката ни, ама какво пък, защо да не си кажа.  Mr. Green

---Докато пусна, Нанчето ме изпревари. Embarassed
Нанче, може и да стане както си го казала. Hug От друга страна, вкъщи се пие кафе с литри, съответно и много тортичка се иска до каната, та нищо чудно пак да се боричкаме тук напролет. Joy

# 379
  • Vaudreuil Canada
Нелка трай моля ти се ... ама ако ми потрябва адвокат ти ще си първа обещавам  Heart Eyes

# 380
  • Norge
Трая.  Grinning Hug

# 381
  • София
Нелка, че защо да не гласувам за криви торти, напротив, аз без изобщо да се старая ще постигна нужния наклон  Joy
Мдам, доста и утежнихме ежедневието на Татитчето, ама тя си е едно голямо сърчице  newsm51
Дими такова скоростно преброяване ще ти завиди всеки ЦИК  Hug
А Шемечето си е шеметче  Wink, много ми беше приятно да те "видя" по- отблизо. Ей, колко ми беше полезно участието ти, от сега обмислям къде да включа това с желатина  Laughing
Дами изключително ми беше/ и ми е/ приятно тортообсъждането и бърборкането, дано и другия път да съм с Вас  Hug

# 382
  • варненка от София
Хихик, ама тук каква идилия настанала. Изпуснах ви. Аз също съм благодарна на момичета за организацията, за платените акаунти, за отделеното време и за всички торти. Търпение нямам до февруари.

# 383
  • София
Татит, и от мен пълно разбиране за това, колко допълнително усилия ти е коствало всичко това, при положение, че си имаш достатъчно работа - винаги съм насреща за помощ!

Бързото гласуване е причина за бързите резултати, то еxcel няма кой знае какво да му мисли:)  Hug

Ей сега ще дойде февруари и ще мине:) Нелка, хич не се колебай за напролет - тук си:)

# 384
Привет момичета,  Hug
и от мен едно голямо БЛАГОДАРЯ за Шемет, Татит, Димитрина 73 и всички имащи "пръст" в осъществяването на тортеното предизвикателство  newsm51 newsm51 newsm51.
Попаднах на една интересна публикация в сайта на Валентина и бързам да го споделя с вас - тук Само да отбележа, че много ми хареса тортата амфората от Панагюрското златно съкровище (поне на нея ми заприлича), която пасва с нашата тема и може да даде идея на някой за следващото предизвикателство.
Прекрасен ден!  Heart Eyes

# 385
  • Norge
 Joy Това е за коментара на Мечо за кривата торта!!!!  Joy Hug

Дима, от сърце!  Hug И за поканата. Hug

Гуфи, благодаря за линка. Наистина е много хубава амфората на момичето.
Само да спомена, че в Бърмингам се приключва с един безкраен списък с победители - казвам го, за да няма недоразумения. Попадала съм на коментари, че спечелилата торта е посредствена (не говоря за точно тази). Хората смятат, че има само едно златно отличие и то е това. Истината е друга.
Ей сега му е времето Шемет да се намеси.  Wink

# 386
Нелка, споделих линка защото ми хареса тортата с амфората, като цяло. А иначе покрай повечето снимки се виждат и части от другите торти на изложението. Да си призная и аз чакам разказа от първо лице единствено число на Шемет. Не съм присъствала никога на такова събитие и би ми било интересно да усетя нейните емоции и впечатления от едно такова състезание.  Hug

# 387
  • Norge
Гуфи, дано не ти е прозвучало назидателно онова, което написах  Praynig. Не беше такава целта. Човек понякога може да изглежда по-строг от желаното, все с този стремеж да се пише по-кратко уж. Blush
 И ни най-малко не беше насочено към теб, нито към когото и да е от нас. Просто през годините съм мяркала коментари  на тази тема, като даже не съм сигурна дали изобщо всички не са били чужди.
Напротив, благодарност за линка  Hug, и на  мен ми хареса работата на момичето.   bouquet

# 388
Гуфи, дано не ти е прозвучало назидателно онова, което написах  Praynig. Не беше такава целта. Човек понякога може да изглежда по-строг от желаното, все с този стремеж да се пише по-кратко уж. Blush
 И ни най-малко не беше насочено към теб, нито към когото и да е от нас.

Въх, сега аз къде сгреших  newsm78
Нелко, няма таков нещо  Hug Hug Hug нищо не ми прозвуча назидателно. Мен темата за конкурса не ме вълнува просто ми хареса тортата и реши да ви я покажа. Разбрах те правилно и първия път! Споко  Wink

# 389
  • Vaudreuil Canada
Въх тази мацка се оборудвала с две награди ... не е зле.

Ето и разказчето ми
Скрит текст:
Конкурса, в който аз участвах беше първи - демек имат си хората и пропуски - и отделно от това наблегнаха на благотворителния резултат а организацията беше на доброволческа основа - тук това е много масова практика - доброволци се ползват под път и над път - демек тези хора не са платени по никаква линия. Единствено са получили по една тениска с надписа и логото на конкурса и имат право да разглеждат изложбата безплатно. Мога да кажа че макар да не бяха финансово мотивирани бяха много добри.
Предварително бяха обявени категории за участниците с кратко описание на нивото което трябва да покриваш - години украсяване на торти, брой часове взети курсове и т.н.
За всички торти беше разрешено ползването на дъмита без 3Д тортите за тях се искаше да са истински и да има снимки от процеса.
Имаше изискване етажираните торти да покриват минимум 100 парчета и височина поне 24 инча което е 60 см грубо.
По този параметър височина аз много се спекох щото не знаех как точно ще ги мерят - истината е че мерят от масата до върха на тортата без значение колко въздух има между етажите или колко е голяма подложката под основата - имаше торти на подноси със столче демек 10-15 см над масата нямаше торта а само тортена стойка и това се приема нормално.
Съдиите оценяват по листчета с няколко показателя - показателите бяха обявени предварително - дават оценка в този случай от 1 до 15 по първите 6 показателя и последния е бонусен там оценката е от 1 до 10. Общ сбор 100. Съдиите са трима в случая и се сумират оценките им за да се получи краен резултат по който класират. Истината е че един куц съдия може много да обърка работата. Аз бях много изумена от оценките на две от съдийките (те оценяват за първи път както разбрах в последствие) за обувката с която участвах в конкурса. На два от показателите които са "доколко отговаря на темата" и "съразмерност, достоверност по форма, размер, цвят ..." са ми дали много ниски оценки - другата съдийка която се оказва че е професионална такава е дала максимум по същите тези показатели - ще пусна и снимка на обувката за да се види за какво говорим. Та занижаването на оценки влияе много не че съм очаквала да спечеля в тази категория просто не виждам с какво обувката ми не отговаря според тези две съдийки на тези два показателя - по всички други могат да режат колкото си искат, но тези двата ги покривах напълно.
Ето я и обувката

IMG_8438 by shemet_neveroiaten, on Flickr

В категорията в която са изместили тортата ми на първо място класираха една с макове - има я в снимките ми във ФБ. Та тази торта беше с толкова напукани ръбове че няма на къде повече ... обаче вероятно е получила повече точки за повечето използвани техники и се класира по-нагоре.
Ще кача снимка и тук

100_0480 by shemet_neveroiaten, on Flickr

Имаше състезание на живо между три отбора най-хубавата торта класираха на 3-то място ... защото не отговаряла на темата на състезанието  Shocked това е положението - ей такива детайли ядат точки и като се участва трябва много да се внимава дали покриваш темата, колко и какви техники ползваш, чистота на работа и съразмерност, комбинация на цветове, оригиналност, трудност....

Ето ги и тези торти

100_0566 by shemet_neveroiaten, on Flickr

100_0567 by shemet_neveroiaten, on Flickr

100_0550 by shemet_neveroiaten, on Flickr

Ето и линк към албума ми със снимки от събитието

Последна редакция: чт, 15 ное 2012, 17:57 от shemet_neveroiaten

Общи условия

Активация на акаунт