Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 129

• 58 690
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
Бадем, поздравления за шедьовъра... Йода е перфектен ,а и това завихрено синьо... без думи!  smile3501Просто не се сдържах да драсна два реда при тази гледка Simple Smile

# 346
Свещичкова, направо ми разбиваш мисленето с тия торти. Мисля, че ти честитих победата, но ако не съм, се повтарям! Честита заслужена победа! Това другото, не ме интересува дали е куб, арт или нещо друго. Уникално е!
Валерке - ти се ската и не приемаш поздравите, ама аз  да си поздравя кандидат снахата. Да ми е жива и здрава и все по-шантава да става. То, дали у вас или у нас..... все тая, ама нека поседи още малко при вас, та да поеме още малко талант от майка си  и да ми го донесе вместо зестра!
Бадемче - страхотно изпълнение. Добре си се развихрила с четката. Много ми хареса.
Я и аз да сложа една торта. Колкото и странна да е тя.
И ОЩЕ
Странна работа беше тази торта. Жених майката и бащата с моя торта и много радвам, че първата годинка на бебето ми повериха на мен. Обаче.... Родителите мечтаят Криси да стане лекарка, та затова тортата е такава. Доктор Георгиева е всъщност Криси.  Laughing Имах някаква снимка за модел, но майката каза: Прояви творчество и ... тортата няма почти нищо общо с оригинала. Първоначално беше малка торта, после парчетата набъбнаха на нормална, после на 20 и накрая на 25-30. Съответно и тортата набъбна на двуетажна, та това се получи. В последния момент счупих бинта, та се изядох направо. Позакърпих го, ама ми вади очите. Шишетата се чудих как да ги надпиша, без да рекламирам лекарства, та,  това ми хрумна. 
Критики приемам, за идеи и промени е късно обаче.  Laughing

p.s. Стиснете по едни палчета за Дитсън. Днес я оперираха. Чухме се, добре звучеше, но утре сутрин трябва да мине визитация, за да и кажат как всъщност е минало всичко. Муцунке, бъди силна! Целувам те!

# 347
Ванчето, много е готина тортата с хапчетата и всичко, ама слушалките са много яки. Къде го видя този счупен бинт...гледам, гледам...и не виждам....аааааааа май нар Р-то има нещо като сянка - това ли е?
Превъзходна е тортата!

Изпращам много положителна енергия на Дитсън и дано всичко да е минало с хубавото! Скоро да се завърне с гръм и трясък и в темата. Praynig Hug

Аз срам, не срам да покажа моята Мини, дето ми взе здравето и да кажа, че започнах и принцесата, ама кога ще я направя......един Господ знае...

# 348
Ванче.Ванче,тортата си е точно твои стил.Толкова реални шишета ,таблетки,слушалки и всичко останало.А какво му е на бинта супер си е и малко разринчен точно като истински.Пожелавам на Криси да стане наистина лекар.
За Диди не спирам да се моля.Бог да и дава сили да се вазстановява Praynig
Тони ст,за мен това е ная трудната фигурка ,тази спесифична муцунка е голям зор нали.Иначе е много сладичка Hug

# 349
свещичкова следя те аз теб и на ФБ и във Фликър , не коментирам защото човек остава без думи пред тези красоти . Гледам си гледам си и се наслаждавам  Grinning
Вал луда главо , след 5 г живот и здраве  Mr. Green , тази година даже носталгия не ме е хванала  Laughing
Ванче тортата е страшно добра , малко нестандартна за 1-ви РД , но техническото изпълнение е на висота .Не знам какво се опитва приятелката ти в Чикаго , но в магазина като влезеш която и сметана да вземе ще е Ок , масло също , заквасената не блъска на кисело мляко  Laughing . Ако някога и трябва нещо и не знае къде да го намери , винаги съм насреща за отговор . Иначе знам че може да се направи торта в Бг ...доста похапнах на Семинара , все вкусни бяха . Ама за мен си беше кошмар като влезнах в магазина ...първо не всички имаха млечна сметана , а аз очаквах Президент да открия , после имаше 5 вида заквасена в едни мини кутийки  Laughing . Масло 10 вида на 10 различни цени ....кое става кое не . Като ви четох тези дни за какаото ...кое било хубаво , кое не - ами тука има 3 вида , лошо няма . Та кошмарно си ми беше даже едно Фалшиво Тирамису да направя  Mr. Green (държах Вал половин час на телефона да ми казва какво да пазарувам ) Laughing
Шеметке ти що , да не би да не се чувстваше все едно си на Марс  Mr. Green Верно това сънувах и доста се поизпотих  Laughing
Бадем страхотна торта !!!
Тони този вълк Мини хич не се моделира лесно , аз преди месец се потих над една , накрая я изтървах и се потроши  ooooh! Очите черното е прекалено голямо , ако имаш бяла боя , сложи им по една точка
Марулке знам че четеш , тъй че ела да ти скроя една шапка  Mr. Green - следващия път като ги моделираш тези вълци щракни едно видео само за главата ....ще сме ти задължени всички  Grinning

На Дитсан пожелавам леко възстановяване Hug  ( не знам за какво е в болница , надявам се да не е сериозно )

# 350
  • Пловдив
Стискам палчета за Диди! Дано всичко е минало добре.

Аз като никога имам въпрос  newsm78 С какъв крем е най-добре да се шприцова и с кой накрайник би се получило това:

# 351
Албена, вярно, че е голям зор с лицето и муцунката...то и моята Мини е по-оплезена отколкото е необходимо, ама и 6-ти път да я правя едва ли ще я докарам по-добре... Sad

Рая, и мъж ми не ѝ хареса очите хич... та благодаря ти за идеята - ще ходя тези дни пак до големия магазин и ще си взема бяла боя, че нямам...ще я дорисувам - няма начин. То така като се замисля май сега страшно изглежда. newsm78

Пепи, идея нямам как би се получил този ефект с шприцоване, ама тортата много ми харесва. Peace

# 352
Ванче, тортата е меко казано странна за 1но годишно дете, но щом така са искали, иначе изпълнението ти е перфектно де, кви спринцовки, кви хапчета, кви 5лв - чак не мога да се замисля дори как точно си ги направила тея неща....

Стискам палци на Дитсан

# 353
  • Варна
И от мен стиснати палци за Ditsan  Hug Дано всичко е наред  Praynig

Цитат на: _Пепи_ link=topic=700478.msg24273526#msg24273526 date=1360216596[b
Аз като никога имам въпрос  newsm78 С какъв крем е най-добре да се шприцова и с кой накрайник би се получило това:[/b]

Пепи, аз съм правила с накрайника на Wilton 2D по този урок http://www.youtube.com/watch?v=pF_lxWEm7aM . А това се получи при мен

Marieta, благодаря за разяснението bouquet
mamaeli8000, много хубава и чиста смърфска торта, но фигурките са доста големички.
blueeye, извинявай за глупавия въпрос, но преди да покриеш стиропора с фондан, мажеш ли с нещо - вода, масло  newsm78
Свещичка, талантът си е талант. А рисуваното и ефекта на кубичната торта е направо зашеметяващ.
Бадем, тортата е невероятна. Надписа ми създава илюзия, че всеки момент ще тръгне както на надписите в края на всеки филм  Heart Eyes
Ван444е, браво на родителите и на теб, че сте избягали от стандартните клишета за момичешка торта за 1 годинка  Peace От снимката виждам, че бинта под надписа има лека текстура на бинт ( дали някой ми разбра обяснението  Mr. Green), а на самата ролка като че ли няма такава - много гладка ми изглежда. А шишенцата, хапченцата и лепенките са много реалистични.

# 354
Стискам палчета за Диди! Дано всичко е минало добре.

Аз като никога имам въпрос  newsm78 С какъв крем е най-добре да се шприцова и с кой накрайник би се получило това:

Пепи,
това нещо го правих с един доста богат ганаш:

При мен е малко по-сплескано, защото кремът ми беше още не достатъчно сгъстен и спадаше. Ако имах още малко време, нямаше да изглежда така.
Рецептата за крема е тук: http://vaklina.blogspot.com/2013/01/blog-post_22.html ( и за тортата де Wink) Можеш да го направиш и с бял шоколад, с маслен крем също, ама  Sick, другият вариант, който е много вкусен и ми се е получавал за шприцоване е: http://vaklina.blogspot.com/2012/11/blog-post.html (с маскарпоне).

Накрайникът, който се използва е

Ето и видео: http://www.youtube.com/watch?v=W6_0ZkJ19_k

# 355
  • Бургас/Пз
Пепи, накрайникът е този http://www.cookibooki.bg/Wilton/23-%D0%9D%D0%B0%D0%BA%D1%80%D0%B … E%D1%88-2005.html
Кремът трябва да е плътен и по-твърд от типа на ганаш, защото аз правих с маскарпоне и сметана и малко си загубиха формата http://www.facebook.com/photo.php?fbid=367664446624270&set=a … ype=3&theater. Трябва маскарпонето да е повече. Татит ги е правила с ганаш и много хубави й се бяха получили!

Ванче, страхотна торта, обаче какви са диаметрите на етажите, че за 30 парчета, на мен ми се вижда огромна!

Бадем, и теб ще те пращаме при извънземните! Тортата е много хубава, дай повече разяснения за боядисването!

Прегръдки и стиснати палци за Дитсъна!

# 356
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Пепи, и аз да се наместя - аз правих многократно тези рози и все пак, мисля че се получават най-добре с маслен крем. Но аз не обичам много маслен крем, та основно ги правя с разбит ганаш, в който съм добавила и масло (обикновено не слагам). Оставям пълния пош да престои малко, като леко го намчаквам от време на време, за да се махне въздуха. Използвам накрайника, койтое показала Мишока.  Hug

Ванчеееей, изби рибата! Ще матриали си навъртела.  Shocked Ама интересни са ми тези родители сега - няма да си направиш на детето детска торта, ами ще проектираш мечти върху детето..  Rolling Eyes. Тортата е уникална обаче!

Бадем - тортата ти е приказна! ПРИКАЗНА! Обещавам ти да те копирам  Mr. Green Laughing

Аничка и се възхищавам и коментирам на няколко места, така че.........  Heart Eyes Тук само либоф ще и ливна!

Имам сигурно още много да коментирам, ама толкова успявам да се върна назад.  Embarassed Hug

# 357
Започвам с Дитсан, защото е голяма душичка и се чудех защо не се весва напоследък. Не знам каква точно операция ще й правят, изпуснала съм, но стискам палци и вярвам, че всичко ще е наред и скоро ще ни радва с присъствието и тортите си!
Tony_st, минито ти е станало много добре. Мен ако питаш, обаче, може да му направиш по-малки зеници. Ще изглежда по-добре, съвсем ще му се промени физиономията.
Ванче, тортата ти е много хубава, както винаги така детайлно изпипана. Замисълът е доста интересен, но наистина странен за бебе на 1 година. Винаги ме е било страх от болезнено амбициозните родители, но всеки си знае. И като говорим за странни торти, да ти кажа на мен каква торта ми поръчаха за Св. Валентин - във формата на сърце, отгоре слънце и в слънцето да има буквата М, а отдолу да пише обичам те  Joy. Направо се чудя как да го оформя, за да не изглежда идиотско.
Бадем, много ти е хубава тортата с Йода. Оцветяването ти е станало супер, а за фигурката нямам думи, браво!
sVeshti4ka, чак ми е неудобно да ти коментирам тортите. Все едно да коментирам решаването на  сложна теорема. Висша математика е това за мен!

Дойдоха ми гости и спирам, после пак.

# 358
Бадем,страхотна торта,а за Йода нямам думи  Shocked
van444eto детайлите ми харесаха много,но идеята как да надпишеш шишенцата е повече от страхотна,трябвало е и блистерите да надпишеш,да има повече пожелания  хихихихихи

# 359
  • София
Момичета, от сърце ви благодаря за толкова много хубави неща, които сте ми изписали!  Hug

Йода по-нагоре наистина  върхът! Страшен е!

Ванюшке, горката д-р Георгиева, не знае какво я чака!  Mr. Green Пластири, шишенца... Горката.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт