Машина за хляб - 49-та тема

  • 51 088
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 1 884
cvetomira   пусни си утре машината на нормален хляб, виж какво ще стане и тогава я връщай.

при 55 мин общо за програмата , при 25 мин за месене и при 30 за печене  колко време за втасване остават  newsm78

Thinking Явно няма втасване. Или меси 10 мин, 15 втасва и пече 30. Аз питките във фурната ги пека за толкова, хляб не виждам как ще стане.

# 181
  • Мнения: 16
bongo_2007  и ти така като се питаш ... и аз започвам да си мисля че машината ми е някаква измислена. До като бъркаше и грееше.....
Вчера пусках дългата програма .. почти 4 часа чаках хляб ама излезе един спитен чорап дето не може да се яде, мек спиртен чорап .. и вчера ... я гледах бърка и после се надуваааа до горе и после машината пак бръкне 2 3 пъти и той спадне до доло хляба и така 3 4 пъти надува се... и после тя го разбърка и пак спадне ... и накрая изпече спадналото спитено нещо

# 182
  • Мнения: 7 779
така пише на дисплея на машината 55 минути е
този път я спирах и пусках няколко пъти да обърка брашното като хората подбутвах го от тук от там...ама за какво ми е тази машина ако трябва всеки път аз да го прав тва...
Покрих машината с кърпа да държи топлото... капака няма уплътнения ...
все пак е машина за 55 паунда 

Другите програми са доло горе към 4 часа без малко
дали машината ми не става или аз не мога да го докарам ако е машината отивам да я връщам
предполагам ,че в упътването ти пише да не се покрива капака с нищо. има опасност да се запали.
не мога да разбера след като пускаш няколко пъти да бърка тестото и след това пускаш пълен цикъл от 55 мин   защо не пуснеш направо на някаква нормална програма от 3 ч и да наблюдаваш консистенцията на тестото ? с тези неуспешни хлябове ще изкупиш брашното от магазина.  Laughing
мисля че повредата не е в машината , а в теб. спри се малко и се концентрирай. машината не може да прецени кога едно тесто е нормално , кога е втасало  и кога е изпечено. поне в началото наблюдавай какво се случва в контейнера. добавяш брашно или  течност ако е необходимо. после гледаш втасването - ако не е втасало няма смисъл да го оставяш да се пече. тогава спираш машината и оставяш тестото да втаса хубаво. чак след това пускаш да се пече на програма  ПЕЧЕНЕ. предполагам ,че имаш такава програма

# 183
  • Мнения: 7 779
Вчера пусках дългата програма .. почти 4 часа чаках хляб ама излезе един спитен чорап дето не може да се яде, мек спиртен чорап .. и вчера ... я гледах бърка и после се надуваааа до горе и после машината пак бръкне 2 3 пъти и той спадне до доло хляба и така 3 4 пъти надува се... и после тя го разбърка и пак спадне ... и накрая изпече спадналото спитено нещо
точно това ти казвам - да наблюдаваш и да предприемеш някакво действие докато схванеш начина на приготвяне.  като си видяла, че тестото е спаднало защо си го оставила да се пече ? спираш машината и след като втаса тогава пускаш да се пече.

# 184
  • Мнения: 660
cvetomira, би било чудесно да послушаш препоръките на Бонго. Peace
Ако искаш, след като хляба е омесен и вече е втасал /това при пълна програма/, би могла да покриеш казанчето на хляба /под капака/ с фолио за печене - това може да помогне на хлябът ти да се зачерви и отгоре. Peace

# 185
  • Горна Оряховица
  • Мнения: 5
bongo_2007  и ти така като се питаш ... и аз започвам да си мисля че машината ми е някаква измислена. До като бъркаше и грееше.....
Вчера пусках дългата програма .. почти 4 часа чаках хляб ама излезе един спитен чорап дето не може да се яде, мек спиртен чорап .. и вчера ... я гледах бърка и после се надуваааа до горе и после машината пак бръкне 2 3 пъти и той спадне до доло хляба и така 3 4 пъти надува се... и после тя го разбърка и пак спадне ... и накрая изпече спадналото спитено нещо
Моята работи на същия принцип,но като започне да го пече хляба пак си се надува,чак опира в стъклото.... newsm78

# 186
  • София
  • Мнения: 15 833
  Хляба е станал много добре, като се има предвид колко е кратка програмата.Сигурно просто не достига времето за печене, затова кората ти остава бяла.Но като те чета, колко негативно си настроена, хляб без да имаш доброто желание да направиш нещо хубаво, не става.

# 187
  • Мнения: 1 884
Когато започнах да правя първите си хлябове , постоянно поглеждах през прозорчето какво става. Laughing А милото само ми се смееше. Близо 15 хляба направих и чак тогава се осмелих да пусна на отложен старт. Когато пека по  нова рецепа винаги си наблюдавам тестото. На бърза програма още не съм пекла.

# 188
  • Мнения: 16
Ще слушам!
Утре отивам за брашно!
Нямам отделна програма за печене ... като я спра машината да втасва примерно и после я пусна тя пак ще почне да бърка ...... преди да пече
Утре ще пробвам пак и ще споделя
а ся трябва да купя хляб от магазина Simple Smile

# 189
  • Мнения: 7 779
съмнява ме да няма програма за печене. поне аз не съм се сблъсквал с такава машина.

# 190
  • Мнения: 2
И аз да се похваля какъв хляб с квас забърках онзи ден.


Закваската ми е ръжена с хмел, сам си я отгледах, не съм я "учил" да яде бяло брашно  smile3560
Хляба е с нея, малко брашно от лимец и обикновено бяло брашно. Сложих и малко Чубрица и Челебитка за разкош. Не е кисел хляба. Идеален си стана. Само дето разрезите ми отгоре не се разпукаха, а станах гладки (то се вижда). Сигурно защото оставих тестото малко по мекичко.  newsm78
Ако се интересувате от технологията ще я напиша. 

# 191
  • Варна
  • Мнения: 4 290
Бяло самонадигащо се брашно за печене не пише какъв тип е тука не ги пишат Сега ще пробвам пак А пък а тоя хляб се уча че е 55 минути



Нали е ясно , че компанията производител е правила хиляди и хиляди опити и е донастройвала програмите си с точност до секундата преди да произведе и пусне на пазара съответните хиляди машинки.Самото хлебопроизводство е достатъчно капризен процес за да го изучим хайде хоп  и готово.Започнете със стандартни продукти и програми.Прочетете и постовете на Ердинч в другата тема- много са полезни!!!

# 192
  • Варна
  • Мнения: 4 290
И аз да се похваля какъв хляб с квас забърках онзи ден.
Ако се интересувате от технологията ще я напиша. 


Даже сме извънредно любопитни.Опиши възможно най - подробно Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 193
  • Мнения: 51
Хляба е с нея, малко брашно от лимец и обикновено бяло брашно. Сложих и малко Чубрица и Челебитка за разкош. Не е кисел хляба. Идеален си стана. Само дето разрезите ми отгоре не се разпукаха, а станах гладки (то се вижда). Сигурно защото оставих тестото малко по мекичко.  newsm78
Ако се интересувате от технологията ще я напиша.  

разкош, браво


ако искаш разпукване до горе следващия път внимавай за консистенцията и няма как да не се разпука и от там, но всъщност напукването в хляба ти е почнало отстрани и според мене нямаш си много проблеми



разказвай подробно моля, особенно за закваската от хмел (тр: шербетчи оту), и тука от много старо време я ползват и викат че е много здавословно да се храниш със хляб от хмелна закваска

 Hug

ето например добре напукан хляб публикуван във турския форум и правен със закваска от хмел


# 194
  • Мнения: X
bobson4e, опиши технологията и рецептата за хляба ти с квас. Много добре изглежда. Ах, тази челебитка... сигурно е ароматен хлябът с нея.

Общи условия

Активация на акаунт