Машина за хляб - 49-та тема

• 51 040
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
браво за усилията Аlys, резултата е отличен, опитай и един хляб с квас да печеш и във фурната

Hug

Още 1 глас за изпичане във фурната - ние най го харесваме така изпечен с хрупкава коричка от повечето влага в началото на изпичането. Peace

# 151
Ердинч, благодаря за насърчението! Ще опитам да изпека бял хляб и във фурната. Иска ми се в по-хубавата печка, но пък имам време, когато съм при Раховеца. Не, че не е добра печката, но е по-трудно контролирането на температурата. Между другото, квасът ми се събуди на втория ден след престой в хладилника.

Цитат

Още 1 глас за изпичане във фурната - ние най го харесваме така изпечен с хрупкава коричка от повечето влага в началото на изпичането. Peace

Тони, ще опитам Simple Smile. Ще подхранвам днес и утре, няма да слагам в хладилника до понеделник-вторник.

# 152
Здравейте!
Ползвам хлебопекарната от дълго време.
Скоро гастроентеролога на дъщеря ми ни каза , че трябва да се храни с хляб с повече фибри , мюсли пълно зърнест.
Та ви моля за някакви подобни рецепти с добавка на фибри и от къде да ги купя тези фибри?
Купих пълно зърнесто и ръжено брашно , но подобни комбинации не съм правила и ми е трудно много!
Много благода newsm51ря!
Ако направиш хляб като вита/ бонус да покажеш. И да кажеш рецептата.

# 153
Здравейте, аз имам от вчера Russel Hobbs 18036 и нещо не можем да се разберем вчера пуснах френски хляб ...ама стана се едно един чорап 3 часа и половина чаках и гадуст
Днес пуснах фаст бейк 1 и стана тва  Ама нямах сухо мляко и не сложих Дайте идея как да си направя свестен хляб че хем сме гладни у нас хем мъжа ще ме бие с  тая машина по главата Сумати пари дадох уж да му правя хляб да яде пресен ..... Машината е макс 0.900 грама хляб 1 бъркалка дето винаги ми остава в хляба ? така ли ще остава винаги ? Маята ми е суха в кутия Брашното ми незнайно защо пише селф райзинг ама аз не им вярвам
Мисля да си купя едно индийско брашно 10 кила 8 - 10лева аам не знам дали няма да стане по зле

Последна редакция: сб, 09 фев 2013, 15:58 от cvetomira

# 154
1. запознай се хубаво с упътването на машината.
2. свикни да правиш хубаво най-обикновен хляб (като за начало бял) и след това преминавай постепенно към другите видове.
3. ако искаш да не ти остава бъркалката в хляба , ами .... извади я де. това става след последното месене преди втасването. а кога е  последното месене ? - прочети  т.1

индийските брашна ги остави да почакат малко. няма да ти избягат.  hahaha

пп. пиши по каква рецепта работиш защото ние не го знаем това  Laughing  а ако пишеш какво е брашното ,но на български  мисля, че ще имаш повече съвети и отговори.

# 155
Привет на всички Simple Smile Аз от 2 седмици си имам машинка за хляб не е нещо особено MyDomo HM-BM15-A1
Всеки ден правя Традиционен бял хляб от книжката и да чукна на дърво става супер Simple Smile Имам обаче някои притеснения и ще бъда много благодарна да "чуя" мнението ви. В книжката са описани 12те програми (без времетраене на отделните процеси, но това е бял кахър), на машината също са написани на английски език имената на програмите и това, което ме притеснява е следното:
-според книжката програма 4 е Сладък хляб, а на машината 4 е Quick с продължителност 1,58 ч
-според книжката програма 5 е Супер бързо, а на машината 5 е Sweet с продължителност 2,53 ч
-според книжката програма 6 е Тесто, а на машината 6 е Ultra fast с продължителност 1,15 ч
-според книжката програма 7 е Тесто за паста, а на машината 7 е Dessert с продължителност 1,20 ч
-според книжката програма 8 е Хляб с масло и мляко, а на машината 8 е Pasta с продължителност 0,15 ч
-според книжката програма 9 е Без глутен, а на машината 9 е Dought с продължителност 1,30 ч
-според книжката програма 10 е Сладкиш, а на машината 10 е Jam с продължителност 1,20 ч
-според книжката програма 11 е Kонфитюр, а на машината 11 е Cake с продължителност 1,38 ч

Моля ви, кажете на кое да вярвам Simple Smile
Благодаря предварително

# 156
  • София
  Тестото изглежда много гъсто и твърдо, учудвам се,че за толкова време месене не е станала гладка оформена топка.Изглежда като в началото на месенето и дори при втасването не е приело формата на казанчето.Също така ме учудва,че колкото и да е твърдо е успяло да бухне, което значи,че маята ти е добра.Но ,че отгоре е бял, поне за мен означава,че нещо машинката не ти пече както трябва.

# 157
Привет на всички Simple Smile Аз от 2 седмици си имам машинка за хляб не е нещо особено MyDomo HM-BM15-A1
Всеки ден правя Традиционен бял хляб от книжката и да чукна на дърво става супер Simple Smile Имам обаче някои притеснения и ще бъда много благодарна да "чуя" мнението ви. В книжката са описани 12те програми (без времетраене на отделните процеси, но това е бял кахър), на машината също са написани на английски език имената на програмите и това, което ме притеснява е следното:
-според книжката програма 4 е Сладък хляб, а на машината 4 е Quick с продължителност 1,58 ч
-според книжката програма 5 е Супер бързо, а на машината 5 е Sweet с продължителност 2,53 ч
-според книжката програма 6 е Тесто, а на машината 6 е Ultra fast с продължителност 1,15 ч
-според книжката програма 7 е Тесто за паста, а на машината 7 е Dessert с продължителност 1,20 ч
-според книжката програма 8 е Хляб с масло и мляко, а на машината 8 е Pasta с продължителност 0,15 ч
-според книжката програма 9 е Без глутен, а на машината 9 е Dought с продължителност 1,30 ч
-според книжката програма 10 е Сладкиш, а на машината 10 е Jam с продължителност 1,20 ч
-според книжката програма 11 е Kонфитюр, а на машината 11 е Cake с продължителност 1,38 ч

Благодаря предварително
От къде си я купила? Разминават се нещата. Thinking То си е за притеснение. При мен програмата за ов е най дълга- 3,40 ч.  Няма как хляб с масло  и мляко да стане за 15 мин. Това според мен е за паста- 8 програма. Чети какво пише на самата машина, май някой се е о...л с превода.

cvetomira   я дай рецептата.

# 158
 Тестото изглежда много гъсто и твърдо, учудвам се,че за толкова време месене не е станала гладка оформена топка.Изглежда като в началото на месенето и дори при втасването не е приело формата на казанчето.Също така ме учудва,че колкото и да е твърдо е успяло да бухне, което значи,че маята ти е добра.Но ,че отгоре е бял, поне за мен означава,че нещо машинката не ти пече както трябва.
на втората снимка отгоре се вижда сухо брашно. което говори за недобро измесване.
такъв бял хляб съм получавал с брашно тип 300 или 350 (не си спомням). при тях се получава хляба да е като сбит.

# 159
  • София
на втората снимка отгоре се вижда сухо брашно. което говори за недобро измесване.
такъв бял хляб съм получавал с брашно тип 300 или 350 (не си спомням). при тях се получава хляба да е като сбит.

Точно! За да остане незамесено брашно отгоре, значи е била много гъста сместа и се е месило само тестото отдолу.Изобщо не е замесена и измесена цялата смес.Явно е сложила всички продукти и  повече не е погледнала, какво става вътре и има ли нужда от нещо тестото.

# 160

Благодаря предварително
От къде си я купила? Разминават се нещата. Thinking То си е за притеснение. При мен програмата за ов е най дълга- 3,40 ч.  Няма как хляб с масло  и мляко да стане за 15 мин. Това според мен е за паста- 8 програма. Чети какво пише на самата машина, май някой се е о...л с превода.

cvetomira   я дай рецептата.

И аз си мисля да вярвам на машината. Нещо са ги разместили явно при превода, иначе от 1 до 3 съвпадат...

# 161

иначе това ми е първото постижение

# 162
За първи път пека безглутенов хляб в машината, по точно 50/50 с бяло. Брашното ми е 450 гр.  ,маята 5 гр. и ми удря в капака. Още се пече. После ще сложа една снимка.

# 163
Бяло самонадигащо се брашно за печене не пише какъв тип е тука не ги пишат Сега ще пробвам пак А пък а тоя хляб се уча че е 55 минути

# 164
Бяло самонадигащо се брашно за печене не пише какъв тип е тука не ги пишат Сега ще пробвам пак А пък а тоя хляб се уча че е 55 минути

Дай рецептата, колко течност слагаш, колко брашно, мая слагаш ли? Няма как да ти помогнем ако не си по-подробна.

Общи условия

Активация на акаунт