Машина за хляб - 49-та тема

  • 51 068
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 5 383
Мерси за съветите - ще покажа после резултата.

# 136
  • Мнения: 8 559
 Моята машинка е същата,но за традиционния бял хляб нямам толкова вода и брашно  newsm78 При мен е така хляб - 0.9 - вода 350,брашно - 500.Хляб -1.125 - вода -480,брашно-620.Хляб - 1.350 -вода 540,брашно-760.По-малките грамажи не ти ги пиша,но в тези се налага да досложа малко брашно с лъжица докато вътре се завърти хубава гладка и нелепнеща по стените на съда топка тесто.При това намалявам и маята на 100 гр- 1г.
а защо не пробваш да намалиш течността  newsm78  на мен ми се вижда ,че тя е в повече , а не брашното в по-малко.  newsm78
                 Защото като добавя една,две лъжици брашно си става перфектно,а да намалявам водата с колко  Mr. Green с няколко капки явно.До момента нямам провал с хляб.Всички са идеално втасали и бухнали и няма клисави и вдлъбнати Laughing

# 137
  • Мнения: X
Последният ми експеримент с квас в машината Simple Smile

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=382463.msg24293591#msg24293591

# 138
  • Мнения: 5 383

Това се получи в крайна сметка Simple Smile
500гр. брашно
280мл вода
1ч.л. захар
1ч.л. сол
5гр. мая
3 с.л. олио
Като изядем този - дано става за ядене Simple Smile,  ще правя хлебче с сушени домати и такова с маслини.

# 139
  • Мнения: 7 779
снимай хляба в разрез

# 140
  • Пловдив
  • Мнения: 2 103

Страхотно се е получило!

# 141
  • Мнения: 5 383



И на вкус е хубав - уцелих, стои пърхав. При месенето се получи гладка топка и не залепваше по стените.
Печенето обаче трябва да е Dark иначе става малко блед - този го допичах за още 10мин.
За незнаещите Finlux имат машина за хляб реплика на Gorenje. На външен вид поне много си приличат - за мощност и капацитет са различни.

# 142
  • Мнения: 7 779
привикни да вадиш бъркалката след последното месене. не че е задължително де  Laughing
мек хляб се реже с къдрав нож   bouquet

# 143
  • Мнения: 5 383
Приемам съветите - мисля да си купя ел. нож не само заради хляба, но е още една причина.

# 144
  • Варна
  • Мнения: 4 288
Здравейте! От скоро имам хлебопекарна, четох тук из форума и май всички рецепти са с мая. Има ли рецепти за хляб без мая?


Пробвайте с френски натурални закваски от пшеница,ръж,лимец
От Балев Био Маркет в The Mall.
Хлябът се получи много добре. Мен ме притесняваше да не стане кисел, защото докато се месеше, една такава киселост се усещаше във въздуха, но в крайна сметка не е.
Във Варна  в бившата книжарница ПЕНЬО ПЕНЕВ- Балев Био Маркет    ул.Генерал Колев 75
   Тел: 052 622 213
http://www.balevbiomarket.com/hlebni-i-zurneni/brashna/bio-kvas-ot-ruj.html

 
 
 
 

# 145
  • Мнения: 92
peterky2002,въпросните натурални закваски наистина ли са натурални такива или има и химия в състава им?За пръв път чувам за тях и ако са автентични,ще си поръчам непременно.

# 146
  • София
  • Мнения: 711
Здравейте!
Ползвам хлебопекарната от дълго време.
Скоро гастроентеролога на дъщеря ми ни каза , че трябва да се храни с хляб с повече фибри , мюсли пълно зърнест.
Та ви моля за някакви подобни рецепти с добавка на фибри и от къде да ги купя тези фибри?
Купих пълно зърнесто и ръжено брашно , но подобни комбинации не съм правила и ми е трудно много!
Много благода newsm51ря!

# 147
  • София
  • Мнения: 15 833
  Веднъж пазарувах във Фантастико и имаше богат избор от брашна и различни зърнени ядки- пшенични, овесени,ръжени, ленено семе и други.

Тук може да видиш кое съдържа фибри.

http://www.bb-team.org/articles/1546_fibrite-i-kakvo-e-vazhno-da-znaem-za-tyah

Последна редакция: сб, 09 фев 2013, 10:48 от Тайна

# 148
  • Мнения: 660
alys, и този хляб с квас ти се е получил чудесно!  Peace

# 149
  • Мнения: 51

Бял хляб с яйце и квас (без мая) - 140 г активен квас, около 2 ч.л. сол, 1 с.л. захар, 40 г олио, 1 яйце, 360 г вода, 630 г брашно. Замесих в машината на програма тесто, обаче спря токът и когато дойде, реших да затопля тестото във фурната. Изчаках малко да втаса, но после пуснах на най-дългата програма за хляб без печене. След това изчаках да изпълни казанчето, като на 2-3 пъти пусках машината да подгрее за 1 мин. С две думи - поиграх си Simple Smile. Има лека кисела жилка, която се усеща, ако се яде само хляб, а в комбинация с друго ядене, не се усеща.





браво за усилията Аlys, резултата е отличен, опитай и един хляб с квас да печеш и във фурната

 Hug

Общи условия

Активация на акаунт