Машина за хляб - 49-та тема

• 51 091
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • София
След няколко опита с готови смеси ние у дома решихме, че просто не си струват. Резултатът не е нищо особено, а с последната дори не миришеше на хляб накрая...

# 106
  • БГ
mama Tin, alys, благодаря за отзивите за брашното, окуражихте ме и тия дни ще се престраша и опитам да направя козунак!   Peace

Тайна, клипчето е много интересно, предполагам и крайният резултат си заслужава чакането! И аз си нямам такива шпатулки,  Thinking   но и засега не пипам тестото, разчитам само на машинката.   Rolling Eyes

# 107
Здравейте! От скоро имам хлебопекарна, четох тук из форума и май всички рецепти са с мая. Има ли рецепти за хляб без мая?

# 108
  • София
Здравейте! От скоро имам хлебопекарна, четох тук из форума и май всички рецепти са с мая. Има ли рецепти за хляб без мая?

Здравей! Не си чела качествено, има и рецепти с квас.

# 109

Да - с натурална закваска и със сода за хляб (не участват заедно в една рецепта). Но машините са програмирани за хляб с мая. С една програма няма как да изпечеш хляб с квас или със сода, трябва комбинация от програми. Ако машината ти е програмируема, тогава би могло.

# 110
                 Аз току що пуснах машината да направи едно тесто за хляб,ама бял.На моите в къщи хич не им допадат други хлябове и ..... вече се отказах да стоя с часове , а накрая да храня съседите. Laughing За това машинката меси теста за тутманици,кифлички и питки и то крайно нездравословни  Mr. Green бели от брашно тип 700.От време на време искат само царевичен хляб или кифлички с царевично тесто.За черно,пълнозърнесто и ръжено хич и не искат  да чуят. Thinking

# 111
Didia по каква рецепта правиш царевичния хляб за печене в машина обаче, че с малката абсурд извън нея Simple Smile
Днес с вашата помощ успях най-накрая да направя хубав пълнозърнест хляб с остатъка от лидълската смес и по-малко вода. Макар, че мъжа ми хареса и другия, който според мен не беше сполучлив, но той си го изяде  Laughing

# 112
            Flowers , правя го на основната програма.В рецептата май беше 1/3 царевично брашно и останалото бяло,но аз когато е за хляб постепенно увеличих царевичното до 2/3 от общото количество и се получава страхотно,а как миришееее.Не знам като изстине какъв би бил защото ние го изяждаме още топъл. Embarassed За кифличките съм стигала до 50 / 50 царевично и бяло.Наблюдавам го докато се замеси да е мека гладка топка и винаги се получава.Пускала съм и програма , в която аз задавам параметрите на мзесене и втасване и пак се получава.
            Уффффф забравих за рецептата - правя го на рецептата за традиционен бял хляб.Брашно,сол,вода,захар,1 яйце,сухо мляко или прясно,мая- на основната програма.Правила съм и по тази рецепта от книжката ми и е за царевичен хляб - мляко прясно - 250 мл,яйца 4 броя,олио - 1/3 чаена чаша,сол- 1 ч.л,захар - 1/4 ч.л,царевично брашно - 120 гр,бяло брашно - 300 гр и бакпулвер - 5 ч.л.Става обаче друг на вкус и пак е добър.Аз и тук увеличих царевичното брашно до 2/3 ти,но по-бавно втасва и я пускам на програма - Quick.

Последна редакция: пн, 04 фев 2013, 17:31 от Didia

# 113
Flowers, аз слагам полента в пълнозърнесто и бяло брашно..ама по-малко - може би до 3-4 лъжици, защото иначе много ми се рони хляба. Предполагам има отношение и това, че аз правя хляб само с квас, но ноистина много се рони. А когато правя хляб без царевично брашно нямам такъв проблем с роненето. Tired

# 114
Лек автомобил като избирах, толкова не се лутах. Разнообразието наистина е голямо, отзивите различни и май ще е на тото избора и все пак искам да споделя на какво съм се спряла и евентуално да ме посъветват по-опитните.
1. Finlux FBM-1580N и Finlux FBM-1480 - за тях не намирам подробно описание, а в сайта на Зора е много оскъдно.
2. Midea EHD25AD и Midea THD 30AK-S
3. Silvercrest KH 1172
4. Moulinex Модел: OW 3022 Home Bread
Приемам и други предложения 

# 115
Моята е тази и съм много доволна.Първоначално исках да си купя Финлукс с двата съда за хляб,а след това избрах тази:
http://brosbg.com/71/hlebopekarni-i-minifurni/5498/Gorenje-BM1400E

# 116
  • Варна
Лек автомобил като избирах, толкова не се лутах. Разнообразието наистина е голямо, отзивите различни и май ще е на тото избора и все пак искам да споделя на какво съм се спряла и евентуално да ме посъветват по-опитните.
1. Finlux FBM-1580N и Finlux FBM-1480 - за тях не намирам подробно описание, а в сайта на Зора е много оскъдно.
2. Midea EHD25AD и Midea THD 30AK-S
3. Silvercrest KH 1172
4. Moulinex Модел: OW 3022 Home Bread
Приемам и други предложения 

Чак пък толкова !!!???
Моето най обикновено НЕО , промоционално от Пени за 60 лв. втора година какво ли не е месило без грешка,всякакви хлябове,пици,милинки,тутманици и козунак даже!!!!

# 117
 Mr. Green  То уредите като жената- избираш, избираш и пак може да не случиш. Mr. Green Може да е от 1000лв и да ти се чупи на 3 дена, може и от 50лв и да бачка до разкапване.

# 118
  • София
Имам такава машина за хляб http://www.technomarket.bg/products/09053765/neo-bm-201, но за съжалени е след две години употреба, казанчето протече. Търсих къде ли не резервно - сервиза на КК, някакви други магазини за резервни части, чужди сайтове и никъде няма. Вече изгубих надежда и се замислям за нова машина от Лидл например. Но просто не мога да свикна с мисълта, че ще трябва да изхвърля работеща машина, защото не се намира казанче  Shocked
Ако имате идея къде мога още да търся, споделете. Чудя се и какво да правя със самата машина, къде се хвърлят или предават?

# 119
Здравейте всички!
От няколко дни търся,ровя и не успявам да намеря рецептата на Ердинч за бърз хляб Cry
Много моля,ако някой разполага с нея,нека да я постне тук!Със сигурност знам,че я е пускал тук....мисля,че в 34-та тема....Ами не мога да я изкопая и това си е....Адски ми харесват рецептите на този човек!!!

Общи условия

Активация на акаунт