Машина за хляб - 49-та тема

  • 51 099
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
  • София
  • Мнения: 15 833
  Гледам си клипчета и това много ми хареса и ви предлагам да го видите!

http://www.youtube.com/watch?v=Za7BFrL9wuw&NR=1&feature=endscreen

# 91
  • Мнения: X
Мама Тин, козуначено ли е тестото за хубавите кифлички? Тъкмо направих едно кремче - домашна сгущенка с какао и едни кифлички биха ми дошли добре. 

# 92
  • Мнения: 3 428
Да, по рецептата за козунак, само че си оформям фитилчета и завързвам на възелче Peace

# 93
  • Мнения: 3 428
Тайна, този хляб по технология ми заприлича точно на Рустик! Ама много втасвания бе, няма да ми стигнат нервите Mr. Green Иначе  интересно се оформя, някой път все пак ще се пробвам. И най накрая май трябва да си купя такива шпатули.

# 94
  • София
  • Мнения: 15 833
Тайна, този хляб по технология ми заприлича точно на Рустик! Ама много втасвания бе, няма да ми стигнат нервите Mr. Green Иначе  интересно се оформя, някой път все пак ще се пробвам. И най накрая май трябва да си купя такива шпатули.
Точно заради печенето с капак го сложих.Много втасвания, ама я виж какви големи шупли има.Трябва да се разровя и да измисля нещо с капак, да пробвам и аз.

# 95
  • Мнения: 3 428
Ей ама голяма си подстрекателка, сега ще ме караш още утре да го направя Laughing

# 96
  • Мнения: X
Капамата някой пробвал ли е само с бяло брашно?
Мама Тин, благодаря за отговора!
Чакам ви с Тайна да покажете някой и друг хубав хляб Simple Smile.

# 97
  • Мнения: 51
  Гледам си клипчета и това много ми хареса и ви предлагам да го видите!


нещо като капама'та  Hug

А ти дали можеш да кажеш хляб Рустик мога ли да пека в този съд, или трябва да си го пека само на плочата?

естественно че да, само внимавай за количеството на тестото че да не залепне за капака

между другото да допълня че долу горе всички хлябове може да ги печете(импровизирате) така, тука номера е хляба първоначално да се пече в по влажна среда, нещо като задушен хляб, и така винаги ще ви е успешен и различен на вкус резултата.

 Hug

# 98
  • Мнения: 3 428
Благодаря ти Ердинч! За мойта тенджера съм установила че най много с 540 гр брашно трябва да е тестото, иначе надига капака Mr. Green
Алис, правила съм Капама и само с бяло брашно, пак си става супер. Веднъж сложих сушен лук - пак супер. Абе явно с капака се постига тая влажна среда дето тайна я постига с водата която излива в печката и хлябовете и стават с невероятна коричка. Ама мен като ме е страх да хвърлям вода, радвам се че намерих вариант с тенджера Peace

# 99
  • Мнения: 519
Здравейте!
Не  съм  писала в  темата  но  ви  чета  почти  редовно.  Направих  капамата  на  Ердинч  но  само с бяло  брашно.
   

Извинявам се  за  голямата снимка.

# 100
  • Мнения: 3 428
Чудесен е! А предполагам и на вкус ви е харесал! Ако след като го изпечеш, го намажеш с мъничко олио и го извадиш на балкона на хладничко, ще се напука чудесно горната коричка. Навремето баща ми като имаше фурна, неговите хлебари мажеха хляба с мас и за няколко минути, след като хляба започнеше да изстива, се напукваше толкова красиво хляба и коричката ставаше невероятна.

# 101
  • София
  • Мнения: 15 833
   вили55, разкошен е!

# 102
  • Пловдив
  • Мнения: 2 103
Аз се зачудих пък дали би станал козунак по метода на печене под капак  newsm78
Нашата капама е вече на половина. Много ароматен и с прекрасна коричка. Със сигурност ще бъде повторен.

# 103
  • Мнения: 519
Чудесен е! А предполагам и на вкус ви е харесал! Ако след като го изпечеш, го намажеш с мъничко олио и го извадиш на балкона на хладничко, ще се напука чудесно горната коричка. Навремето баща ми като имаше фурна, неговите хлебари мажеха хляба с мас и за няколко минути, след като хляба започнеше да изстива, се напукваше толкова красиво хляба и коричката ставаше невероятна.

Благодаря  за съвета, когато  поизстина  се  напука,  много  ни  хареса.Децата  го  хапнаха  топъл  с масло , мерудия  и сирене. Наложи  се да правя  друг  хляб  за вечеря.   
Радвам се  че ви е харесал    bouquet

# 104
  • София
  • Мнения: 102
Благодаря, явно проблема на белите ми хлябове е в маята, някой обаче беше писал за готовата смес от Лидл че е хубава, обаче при мен и тя не стана  newsm78
повредата май е в твоя телевизор  Joy
ако пишеш какви продукти слагаш и каква програма използваш може и да ти помогнем. иначе само гадаем. Laughing

Използвах 500гр от сместа за ръжено пшеничен хляб със слънчогледово семе (една от трите вида готови смеси на Лидл) и 350мл вода както пишеше на опаковката. Сложих хладка вода както пишеше и изсипах претегленото брашно. Пуснах я на програмата за пълнозърнест хляб. След като се изпече не беше се надигнал много отгоре като хляб а беше равен дори леко вдлъбнат надолу. Може би наистина водата е много  newsm78

Аз правя хляб с готовите смески на Лидл като слагам 20-30 мл по-малко вода от указаното и задължително използвам програма с обща продължителност до около 2:30 часа максимум, в никакъв случай програма за пълнозърнест хляб, тя има предварително подгряване и хлябът превтасва. Това го знам от указанията на едни други немски смески от 1/2 кг, които съм купувала от Пикадили и Т-маркет. Та там беше подробно обяснено.

Общи условия

Активация на акаунт