Машина за хляб - 49-та тема

  • 51 104
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 3 428
Ердинч, има капак, заоблен, много е удобен. Е понякога ми се случва хляба да понадигне капака Laughing
А ти дали можеш да кажеш хляб Рустик мога ли да пека в този съд, или трябва да си го пека само на плочата?

# 76
  • София
  • Мнения: 15 833
Искам да питам някой има ли тази Gorenje http://www.gorenje.bg/small-household-appliances/bread-maker?c=347045
Назад в темите открих коментар че от вносителя са казали че е с една бъркалка, а на кличпе в you tube ясно се вижда, че е с две. Някой има ли я за да ми даде малко подробности?

Моята капама е вече в хладилника  Hug
Точно от магазина пуснаха тук клипче, в което се вижда,че е с две бъркалки и се извиниха,че са допуснали неточност в сайта си. Peace Нямам я, но е ми е в списъка с желания.Даже щях да ти я препоръчам, но ти питаше за съвет, хора които имат машини с две бъркалки,а моята е с една.

# 77
  • Мнения: X
Благодаря, явно проблема на белите ми хлябове е в маята, някой обаче беше писал за готовата смес от Лидл че е хубава, обаче при мен и тя не стана  newsm78
повредата май е в твоя телевизор  Joy
ако пишеш какви продукти слагаш и каква програма използваш може и да ти помогнем. иначе само гадаем. Laughing

Използвах 500гр от сместа за ръжено пшеничен хляб със слънчогледово семе (една от трите вида готови смеси на Лидл) и 350мл вода както пишеше на опаковката. Сложих хладка вода както пишеше и изсипах претегленото брашно. Пуснах я на програмата за пълнозърнест хляб. След като се изпече не беше се надигнал много отгоре като хляб а беше равен дори леко вдлъбнат надолу. Може би наистина водата е много  newsm78

# 78
  • Мнения: 525
записвам се да ви следя и да се уча.
от вчера имам вече машина за хляб и експериментите започват Simple Smile

# 79
  • Мнения: 7 779
като за начало прочети упътването към машината , запознай се с нея, прочети някой съвети от първа страница на темата    bouquet

# 80
  • София
  • Мнения: 15 833
записвам се да ви следя и да се уча.
от вчера имам вече машина за хляб и експериментите започват Simple Smile
Коя си взе?Успехи ти пожелавам.Само си наблюдавай тестото, да е както трябва и всичко ще е наред.

# 81
  • Мнения: X
Flowers, ако ръженото и пшеничното брашно в сместа са били 1:1, то водата  си е точно. Лошото е, че в смесите май не пише количеството на съставките и на принципа проба-грешка трябва да се налучква. За ръжен хляб не е подходяща дълга програма и хлябът е превтасал, оттам не се е изпекъл добре. Пекла съм веднъж подобен хляб, но имам програма Ръжен хляб и май на нея пекох. Със сигурност не съм ползвала Пълнозърнест хляб. Не знам причината, но ръженото брашно не обичало няколко втасвания. Затова дори препоръчват програма тесто с втасване и после печене (това за машинките, които нямат програма Ръжен хляб). И като сравня програмите, тази за ръжен хляб е по-къса от основната.

# 82
  • БГ
  • Мнения: 1 264
Привет, майсторки и майстори!   Hug

Тайна, благодаря за новата темичка!    bouquet

Поздравления за всички, публикували снимки, хлябовете ви са разкошни!   Peace   Аз тези дни съм включила на бял хляб с прясна мая (досега все със сухата мая на д-р Йоткер правех),  слънчогледови семки и сусам, добре ми се получава и всички в къщи го хапват с удоволствие! Ще пробвам и с тиквени семки. Обикновено ги добавям към тестото след звуковия сигнал, т.е. 10мин след началото на второто месене, може би защото са малки не се разчупват, остават си цели. Относно маята, кубче от 42гр, го деля на 8 малки кубчета. Правя хляб с 400 или 500гр брашно с едно кубче и резултата засега е един и същ - чудно хлебче!

Взех си брашно на София мел за козунаци, отзиви?   Thinking

# 83
  • Мнения: 3 428
Супер е!
Тези кифлички са с това брашно на София мел

# 84
  • Мнения: 525
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/69672_101 … _1702813097_n.jpg

това е първият хляб. стана много вкусен, нищо, че е бял. сега вече ще пробваме и други видове   chef

машината ми е moulinex uno - http://img.ihned.cz/attachment.php/760/42413760/HpBavrgOuCNJzVfF … /moulinex_uno.jpg

# 85
  • София
  • Мнения: 15 833
   С една бъркалка ли е?Хляба е с разкошно изпечена коричка.

# 86
  • Мнения: 525
   С една бъркалка ли е?Хляба е с разкошно изпечена коричка.

да, с една бъркалка е.
благодаря  Blush

# 87
  • Мнения: X

Взех си брашно на София мел за козунаци, отзиви?   Thinking

За мене е най-доброто Simple Smile от тези, които съм купувала.

# 88
  • Пловдив
  • Мнения: 2 103
Ето това е моята капама. Ползвах чугунена тенджера 24 см. и я направих по рецептата за 0.5 кг брашно. Изпече се много равномерно.

Спрях се тази машинка http://electron.bg/gorenje-bm1200bk-p-184450.html?keywords=%F5%E … E5%EA%E0%F0%ED%E0 Ще дам отзиви когато се сдобия с нея. Благодаря за мненията и препоръките на всички включили се.  Hug Много мила компания сте Simple Smile

Последна редакция: нд, 03 фев 2013, 17:45 от Linkata

# 89
  • Мнения: 3 428
Страхотен, супер!!!

Общи условия

Активация на акаунт