Машина за хляб - 49-та тема

• 51 065
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
Благодаря  Hug Мисля си, че ще пробвам този хляб още тези дни.

# 61
Здравейте,
присъединявам се към вас с въпрос - някой има ли машина Финлукс с две бъркалки. Пробвах 2 бели хляба сложих по половин кубче мая на 900гр хляб, първия не се наду много и стана клисав на прогамата за бърз хляб, втория на основната програма с остатъка от кубчето мая пък залепна чак за капака и стана кух вътре толкова много бухна. Третия направих от половин пакет от лидълските смеси за пълнозърнест хляб с 350мл вода на програма за пълнозърнест хляб и също стана клисав. Не знам къде е грешката при мен ли в машината ли. Някой ако има такава да сподели къде е проблема  Confused

# 62
Сложила си много мая
пробвай следния хляб - 360 мл вода, 1сл олио, 600-620 гр бяло брашно, 1 чл сол, 1 чл захар, 1чл лимонов сок и 6-7 гр жива мая
не слагай всичкото брашно, остави си 3-4 сл и добави ако има нужда, а ако се наложи добави и още лъжица две. Няма причина да не стане хубав хляб, тази машина прави страхотни хлебчета

# 63
само да уточня - маята не се слага според заданието на машината за грамаж (900, 1000 ,1200 и др) , а според количеството брашно.
половин кубче мая е 21 гр. някой слагат това количество на 2 кг брашно.

# 64
Тъй е Бонго тъй, ние тука всички сме твои ученички Flutter
Аз само ще цитирам Ердинч - хубав хляб става с малко мая и дълго втасване Peace
Имам един въпрос към Ердинч, дано се включи - хляб Рустик дали може да се пече в керамична тенджера както капамата? И всъщност каква е разликата между двата хляба?

# 65
Благодаря, явно проблема на белите ми хлябове е в маята, някой обаче беше писал за готовата смес от Лидл че е хубава, обаче при мен и тя не стана  newsm78

# 66
Тъй е Бонго тъй, ние тука всички сме твои ученички Flutter eee де ...
Аз само ще цитирам Ердинч - хубав хляб става с малко мая и дълго втасване Peace
Имам един въпрос към Ердинч, дано се включи - хляб Рустик дали може да се пече в керамична тенджера както капамата? И всъщност каква е разликата между двата хляба?
мисля че може да се пече в керамичен съд. това е мое мнение. Ердинч да си каже тежката дума.

# 67
Благодаря, явно проблема на белите ми хлябове е в маята, някой обаче беше писал за готовата смес от Лидл че е хубава, обаче при мен и тя не стана  newsm78
повредата май е в твоя телевизор  Joy
ако пишеш какви продукти слагаш и каква програма използваш може и да ти помогнем. иначе само гадаем. Laughing

# 68
Здравейте,
присъединявам се към вас с въпрос - някой има ли машина Финлукс с две бъркалки. Пробвах 2 бели хляба сложих по половин кубче мая на 900гр хляб, първия не се наду много и стана клисав на прогамата за бърз хляб, втория на основната програма с остатъка от кубчето мая пък залепна чак за капака и стана кух вътре толкова много бухна. Третия направих от половин пакет от лидълските смеси за пълнозърнест хляб с 350мл вода на програма за пълнозърнест хляб и също стана клисав. Не знам къде е грешката при мен ли в машината ли. Някой ако има такава да сподели къде е проблема  Confused

За бързата програма забрави, поне временно. Не се изпича читав хляб за кратко време или поне не всички машинки се справят.
Половин пакет от лидълските смеси какво ще рече - 500 г ли?

# 69
Благодаря, явно проблема на белите ми хлябове е в маята, някой обаче беше писал за готовата смес от Лидл че е хубава, обаче при мен и тя не стана  newsm78
Много е водата. Другия път сложи 300 мл. вода и ще стане.

За бързата програма забрави, поне временно. Не се изпича читав хляб за кратко време или поне не всички машинки се справят.
Половин пакет от лидълските смеси какво ще рече - 500 г ли?
Да ,така е по рецептата на пакета  ,но водата е много -350 мл. по рецептата.

# 70
  • София
Благодаря за новата тема   bouquet запис да ви следя и да се уча от вас Simple Smile

# 71
  • Пловдив
Искам да питам някой има ли тази Gorenje http://www.gorenje.bg/small-household-appliances/bread-maker?c=347045
Назад в темите открих коментар че от вносителя са казали че е с една бъркалка, а на кличпе в you tube ясно се вижда, че е с две. Някой има ли я за да ми даде малко подробности?

Моята капама е вече в хладилника  Hug

# 72
ако се съди по формата на хляба (продълговата) мисля ,че е с 2 бъркалки.
ако се съди по мощността - 800 W  също мисля, че е с 2 бъркалки

изтегли инструкцията за употреба. може да е написано как се слага бъркалката или бъркалките.
оттам може да си направиш извода.  Laughing

# 73
Ердинч, пробвал ли си хляба капама с чисто пълнозърнесто брашно?  

до колкото си спомням не, но с малко по течна консистенция мислех по едно време да го пробвам със 90% пълно-зърнесто и 10% ръжено(мисля че е много трудно тесто/ но много вкусен хляб би се получил така)

Цитат
правиш ли разрез на тестото или идеята е то само да се разпукне?

не не правя, идеята наистина е то само да се напукне естествено

Благодаря ти, Ердинч  а ти имаш ли впечатление от конкретен модел на Zojirushi?

световно известния BB-CEC20®  или новия модел BB-PAC20®

но най важното е при покупка на подобни джаджи е че при евентуална повреда ке си имаш проблеми със отремонтирването им, например с казанчето нема да имаш проблеми защото си е универсално, но не-дай боже да се получи повреда със нещо друго или software'то му че няма да има кой да ти помага и всичкото барабар в сметището

а и след време ще почнеш да я ползваш само за месене, затова според мене огледай се около себе си за нещо по евтино и със добра сервизна поддръжка

Цитат
Имам и още един въпрос - много ме изкушихте с тази капама. Кажете моля каква тенджера ползвате?

моята е пашабахче 3000сс със около 15-20лв цена

много хубаво изглежда хляба, а има ли си капак тоя хубав и удобен съд  newsm78

Моята капама е вече в хладилника  Hug

ще чакаме с нетърпение снимките  Hug

Последна редакция: нд, 03 фев 2013, 07:34 от Ердинч

# 74
Ердинч, благодаря!   bouquet
Имам йена, но отдавна счупих капака и когато ползвам в МВ, захлупвам с една плоска порцеланова чиния, но това няма да свърши работа за печене на хляба. В чугунена тенджера може да пробвам, защото си има капак Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт