Машина за хляб - 49-та тема

• 51 069
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
krem4udo - Добре дошла в Клуба!  Mr. Green
Кажи каква ти е машината за да ти помогне някой който има същата машина че те много се различават.  Thinking
Иначе маята например е Мулинекс и както са ти казали и други програмата е месене (25 мин.) и втасване (1ч.) и подгрява.
Относно подгряване при програмите за хляб - при мен една от тях (за черен хляб) е с подгряване, останалите са без. Изчети първо книжкат, много е вероятно да пише тези подробности.
Дано съм ти помогнал.  Grinning

# 256
krem4udo, има програма за месене без втасване, та за нея е възможно да са ти казали, че не подгрява, обаче при останалите подгрява. Едната ми машина пък няма програма без подгряване, но не ми пречи да забъркам нещо набързо, не се отразява зле на тестото. Тесто за бисквити не правя в машината.

# 257
Машината ми е Мулинекс  ОW5023 XXL . При първите няколко месения тестото ми беше топло и втасало почти до горе на тавичката. А после - хладно ( може да се каже студено ) и наполовина на тавичката. В книжката не намерих отговора, нито в Интернет.

# 258
Тайна, колко време го оставяш хляба да втасва във фурната и после колко време го печеш и при каква температура?
Не работя по часовник.Гледам го кога ще си удвои обема и включвам на печене.Докато загрява фурната, тестото продължава да втасва.

А после на колко градуса го печеш и колко време? Искам да пробвам да опеча хляб във фурната и да имам някакъв ориентир. Твоите хлябчета и питки изглеждат много добре.

# 259
  • София
Тайна, колко време го оставяш хляба да втасва във фурната и после колко време го печеш и при каква температура?
Не работя по часовник.Гледам го кога ще си удвои обема и включвам на печене.Докато загрява фурната, тестото продължава да втасва.

А после на колко градуса го печеш и колко време? Искам да пробвам да опеча хляб във фурната и да имам някакъв ориентир. Твоите хлябчета и питки изглеждат много добре.
  Като го видя,че е втасало във фурната,на 40-50 градуса, включвам на 170 градуса, да се пече бавно и да успее да се изпече и отвътре, преди да изгори отгоре.Дори когато изглеждат готови,проверявам си за всеки случай с дървено шишче, дали навсякъде се е изпекло.Ако отвътре още лепне, покривам с фолио отгоре и пека още.

# 260
Тайна, благодаря за подробните обяснения. Hug Ще направя една проба през почивните дни.

# 261
  • София
Занесохме я на ремонт, но в сервиза казаха, че на програма тесто машината не загрява. Та въпросът ми към вас е: загрява ли машината на програмата за тесто или аз нещо си въобразих?

Нашата машина има 2 програми за тесто и при едната няма загряване. Тя се води за макарони и е доста кратка. Ползвам я за курабийки  Mr. Green

Брашно от лимец и от нахут намирам на диетичния шанд на местната верига магазини. След като в Козлодуй има, едва ли е сериозна трудност да се открие из по-големите градове  Peace

# 262
  • Пловдив
Искам да ви попитам дали мога да пека козунак в теджера под капак по метода показан от Ерденч с капамата? Дали това че тестото е по-сладко и по-мазно има значение за продължителността на печенето  newsm78 Моля за мнения.
Да кажа че моята нова хлебопекарна на Горения ми я смениха в електронния магазин от който я бах купила, но и втората пече по същия начин  ooooh! Надявам се да се подобрят нещата с времето и ползването на други програми. Иначе ще се налага по някоя време да вадя и завъртам казанчето защото от единия край препича по-добре.

# 263
  • Sofia
За датчика  на температура бях писала в по-предна тема : има винтче (не е нужно да се разглобява машината), с което се закрепва към корпуса (винтчето се намира от вътрешната страна около реотана, а датчика е зад стената) и трябва да се поразхлаби (ако пече слабо) или позатегне (ако препича доста), зависи какво ви трябва. Дано го съм обяснила добре. Надявам се да помогне.

Последна редакция: пт, 15 фев 2013, 23:04 от Ani Ka

# 264
  • Варна
Здравейте,приемате ли още един член на компанията?

# 265
  • Варна
Може ли да споделите как точно се качват снимките?

# 266
Може ли да споделите как точно се качват снимките?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4825.0

# 267
  • Пловдив
Ani Ka, това ли е винтчето?

# 268
предполагам,че това е винтчето за реотана - да го придържа. може би има други винтчета (болтчета) из вътрешността

# 269
  • Пловдив
И аз и мъжът ми гледахме из старата и из новата машина нищо приличащо на винтче за регулиране не видяхме. Дали всички модели имат такова?

Общи условия

Активация на акаунт