Машина за хляб - 49-та тема

• 52 331
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Благодаря на Alys за помоща  все още нямам опит с  качването на снимки.Интерисувам се  живо от приготвянето на пълнозърнест хляб с домашна квас.

# 286
  • там някъде
Здравейте отново! Включвам се с въпрос, относно правенето на тесто в хлебопекарната. Нещо не ми се получава на мен. Програмата ми за тесто има 3 втасвания и 2 месения, нещо множко ми се виждат. Има ли опция да си направя нормално тесто с едно тасване и месене. Само за уточнение машината ми е Мидея. Ще се радвам на опит и предложения. Мерси.  Hug

# 287
Здравейте отново! Включвам се с въпрос, относно правенето на тесто в хлебопекарната. Нещо не ми се получава на мен. Програмата ми за тесто има 3 втасвания и 2 месения, нещо множко ми се виждат. Има ли опция да си направя нормално тесто с едно тасване и месене. Само за уточнение машината ми е Мидея. Ще се радвам на опит и предложения. Мерси.  Hug
прекъсни програмата след първото месене. вадиш ,правиш каквото искаш и го оставяш да втаса.

пп. правилно ли си написала 3 втасвания и 2 месения ? обикновено след месене имаме втасване.

# 288
  • там някъде
Здравейте отново! Включвам се с въпрос, относно правенето на тесто в хлебопекарната. Нещо не ми се получава на мен. Програмата ми за тесто има 3 втасвания и 2 месения, нещо множко ми се виждат. Има ли опция да си направя нормално тесто с едно тасване и месене. Само за уточнение машината ми е Мидея. Ще се радвам на опит и предложения. Мерси.  Hug
прекъсни програмата след първото месене. вадиш ,правиш каквото искаш и го оставяш да втаса.

пп. правилно ли си написала 3 втасвания и 2 месения ? обикновено след месене имаме втасване.

Мерси, ще пробвам с прекъсвания на програмата. Много е шантава тази за тестото: месене 12мин - втасване 20мин - месене 8мин - втасване 25мин - втасване 45мин. След първото месене ще я прекъсна. Следва втасване от 20мин (дали ще е достатъчно?) и прекъсвам отново и приключвам. Ако стане  - стане, ако ли не - пак ще ви досаждам с въпроси. Laughing

# 289
Мерси, ще пробвам с прекъсвания на програмата. Много е шантава тази за тестото: месене 12мин - втасване 20мин - месене 8мин - втасване 25мин - втасване 45мин. След първото месене ще я прекъсна. Следва втасване от 20мин (дали ще е достатъчно?) и прекъсвам отново и приключвам. Ако стане  - стане, ако ли не - пак ще ви досаждам с въпроси. Laughing
а защо ще го оставяш да втаса в машината ?

# 290
Алис,Мирослава Стефанова,аз наскоро опитах на няколко пъти хляб от спелта и се получи разкошен,въпреки че беше с мая.Мога да си представя с квас какъв разкош ще бъде.Утре ще си купя пак брашно от лимец и ще замеся от този фантастичен хляб с квас Crazy
Ооооооооох,нещо взех и аз да откачам с този квасец Mr. Green

# 291
  • София

Това единствената програма на машината ли е ?

# 292
  • там някъде
а защо ще го оставяш да втаса в машината ?

Честно казано малко ми е ообъркана тази програма. Защо ще правят програма за тесто, което ще трябва да втасва 3 пъти и да се меси 2 пъти. Мислех си, че щом в програмата има опция за втасване, то тогава ще трябва да се използва, или просто цялата тази програма е безмислена. Всички останали са о'к - досега какъвто и хляб да съм правила, все сме го изяждали  Laughing Обаче това тесто по-добре май да си го правя на ръка - както съм го правила досега. Мислех да я използвам за улеснение, защото вкъщи обичаме да хапваме тестени нещица, но май се използвам две ръчички.    bongo_2007   bouquet

# 293
  • Варна
Хора помагайте,моля за изпитана рецепта за пълнозърнест хляб в хлебопекарна.Първият ми хляб се надигна много малко Използвах 150гр. пълнозърнесто,150гр. ръжено,150 гр. бяло брашно 300гр. вода,1 ч.л.сол,1 ч.л захар 1 с. л.олио 7 гр. мая.Пекох на програма основен вместо на пълнозърнест хляб Да не би там да ми е грешката?

# 294
  • Ст.Загора
 И аз има нужда от спешна помощ, правя хляб с пълнозърнестото брашно от Лидъл , спазих инструкциите на опаковката, 350мл вода и 500гр брашноно много рядка ми се вижда сместа . Искам да попитам това нормално ли е при пълнозърнестите хлябове или да слагам още брашно за да се оформи хубава топка . докато е време да го оправя .

# 295
  • Варна
Мимето,трябва да имаш добре оформена топка,а не- рядка смес.

# 296
  • Ст.Загора
Благодаря  ти Мирка , добавих  90гр брашно и се получи хубава топка. Аз още като прочетох упътването на опаковката се усъмних че е много водата , но за първи път правя с готова смес пълнозърнест  хляб .

# 297
  • Варна
Мимето,аз не съм използвала готова смес ами си ги смесвам брашната.Моля те кажи как ти се е получило хлебчето после.

# 298
  • Ст.Загора
Мирка ще споделя как е станал хляба , в темата само за рецепти една дама беше правила със същото брашно и снимка има . Аз добавих по една супена лъжица тиквено и слънчогледово семе , надявам се да се получи добре .

# 299
За лидалските смеси: слага се 300мл. вода , иначе нищо не става.

Общи условия

Активация на акаунт