Машина за хляб - 49-та тема

• 52 329
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
Хем да се запиша хем да споделя една много успешна рецепта, която правя напоследък. Свалих я преди време от един сайт ... но не помня кой...

за 1 хляб  - 1- ч.ч около 180 мл.
10 гр прясна мая
1 ч.ч. вода
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
ок 2.5 ч.ч брашно
Програма основна за малък хляб.

# 436
  • Sofia
Реших да направя хляб със замразен спанак. Уж всичко щях да меря за да знам за следващ път, ама не нулирах везната всеки път  Simple Smile сложих и водата (да има) и брашното го добавих на око в хлебопекарната, та сега не знам Simple Smile може да тръгне да ме търси. Доста стана като количество. Ако се получи за следващия ще си направя някаква пропорция и може да пиша. За сега като се изпече ще ви кажа добре ли се получи и дали е вкусен Simple Smile

# 437
  • Sofia
Хляба със спанак стана зелен, но на вкус не се усеща много и моите хора ще го ядат. Те, иначе не обичат много спанак.

# 438
  • Перник
Хляба със спанак стана зелен, но на вкус не се усеща много и моите хора ще го ядат. Те, иначе не обичат много спанак.

А вкусен ли е? И колко спанак горе-долу сложи?

# 439
Аз започнах да творя и ето ги и първите ми въпроси:
Хляба се надигна добре, добр ее като плътност, с бяло брашно е, но мисля че шупличките трябва да са по-дребнички и сякаш стоят малко като мокри/мазни след един ден престой. Някакви идеи?
Другото е че коричката е дебеличка и твърда при избор на средноопечена коричка.
Иначе на вкус е добър Simple Smile

# 440
  • София
Аз започнах да творя и ето ги и първите ми въпроси:
Хляба се надигна добре, добр ее като плътност, с бяло брашно е, но мисля че шупличките трябва да са по-дребнички и сякаш стоят малко като мокри/мазни след един ден престой. Някакви идеи?
Другото е че коричката е дебеличка и твърда при избор на средноопечена коричка.
Иначе на вкус е добър Simple Smile

Намалете времето на втасване или количеството мая.

# 441
  • Sofia

Ами сложих половин пакет около 200 гр. като го размразих преди това, но използвах на Клевър марката на Била, там е почти смлян. Какво да кажа атрактивен и мекичък хляб. Може би следващият път ще сложа повече спанак в него, че сега почти не се усеща на вкус. Хляб, като хляб, само че зелен и по-полезен.

# 442
  • Перник

Ами сложих половин пакет около 200 гр. като го размразих преди това, но използвах на Клевър марката на Била, там е почти смлян. Какво да кажа атрактивен и мекичък хляб. Може би следващият път ще сложа повече спанак в него, че сега почти не се усеща на вкус. Хляб, като хляб, само че зелен и по-полезен.

Благодаря! Ще се пробва значи!  Simple Smile

# 443
  • Бургас
Зравейте!
Имам следния проблем с моята машина - Moulinex OW-6000.
Решавам да пусна тесто за пица, но... уви. Има индикация на дисплея, но нито един бутон не работи. Изключвах от контакта, включвах - нищо. Вече не е и в гаранция.
Ако някой е имал проблем или идея какво се случва, ще съм благодарна!
Явно тази вечер няма да хапваме пица....  Sad
П.С. Някой да знае сервиз в Бургас за тази машинка?

Последна редакция: пт, 15 мар 2013, 19:21 от mama Jijina

# 444
Зравейте!
Имам следния проблем с моята машина - Moulinex OW-6000.
изключи  от контакта за няколко часа (5-6ч) и след това включи.  ако и тогава не работи отвори гаранционната си карта. там би трябвало да пише къде са сервизите. 

# 445
Някой да знае сервиз в Бургас за тази машинка?

Виж тук http://www.bg.moulinex.com/Service/Pages/ServicesCenters.aspx

# 446
Здравейте,майсторки хлебопекарки.
От седмица имам нова машинка,но едва сега успях да направя снимки.Всичко се изяде много бързо,вкл. и козунака.

Панасоника е просто в пъти по-добра от стария ми Мулинекс.Изобщо не съжалявам,че дадох почти 300лв. за нея.Не мога да изброя преимуществата и.Мисля,че някъде из темите вече е писано за това.

# 447
  • София
   Капама в гювеча.Бухна много, едвам го извадих, изгорих си пръстите, но си заслужава.

# 448
  • Стара Загора
   Капама в гювеча.Бухна много, едвам го извадих, изгорих си пръстите, но си заслужава.

Като го гледам ,наистина си заслужава.Браво!Много изкушаващ.

Аз още не съм го направила този хляб,защото май нямам подходящ съд в който да го изпека.Всички които стават за фурна у нас  са широки и ниски.
Но определено ме предизвиква да се пробвам.Ще си купя дълбока иена- каквато Ердинч е показал и ще се покажа и аз с резултат.

Имам въпрос:Може ли капамата да се приготви само с бяло брашно или е важно да има и пънозърнесто?

# 449
  • София
     Аз си го правя само с бяло и не чакам няколкото втасвания по рецепта.Вадя от машината и слагам в гювеча.Днес постлах с хартия и не ми се залепи, но пък стана огромен и едва го извадих.

Общи условия

Активация на акаунт