Машина за хляб - 49-та тема

• 52 327
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
vela, чуден стана наистина! Бях учудена от дългите и перфектни конци! Вероятно е от двойното месене и начинът на приготвяне на дългите завити плитки, но е и вкусен и лесен и изглежда прекрасно! Peace

козунакът не е с квас, поне според рецептата  Peace

Да, така е! НО това не ми попречи да експериментирам и се получи чуден и с квас! Wink Мая от години не ползвам..или в много редки случаи както например сега за Великден когато ще направя козунака отново, но за други хора, а не за домашните. Peace

mama Tin, капамата ти е един път! Аз правих преди седмица, ама нали диетстваме и децата не успяват да изядат 1 хляб дълго и за да не хвърлям им правя малки питки сега... кой знае кога пак ще правя. Thinking

Тайна,  Hug

Последна редакция: вт, 09 апр 2013, 13:17 от Tony_st

# 706
Здравейте,имам голямо желание да си закупя машина за хляб.Ще помоля за вашите мнения относно марката,защото нямам никакви познания в тази област.Благодаря предварително!

ПП.Относно цената,някъде в ''златната'' среда Peace

# 707
  • на Мелмак
Здравейте,

Като го гледам този козунак и ми потекоха лигите.......
Това ще е следващото нещо което ще направя в машинката.
Иначе да се отчета- от готовата смес на София Мел се получи чудесен хляб.
Утре ще пробвам с друго брашно-да трупам опит и да си усетя машинката,както казва Бонго Hug

Иначе за хлебопекарна- в темите има доста мнения за всички съществуващи марки на пазара.
Аз лично си взех новият модел на Мулинекс-засега съм доволна и то доста.
Има доста негативи по техен адрес,но пък всичките ми приятелки и познати са с такива,а от тях чувам само позитиви-така,че всичко е въпрос на личен избор и късмет Grinning
Успех купуването и ползването.

ПП. Темата е страхотна Hug

# 708
  • София
   Всеки ще похвали своята, така,че изборът ще е голям.Трябва да знаеш какво търсиш като брой бъркалки, покритие, брой програми,грамаж на хляба, мощност, тавичка и т.н.

# 709
  • София
Аз май към тази съм се насочила, въпреки различните мнения за марката  Rolling Eyes
Дали е добра?
http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside.d … OULINEX--OW502030

# 710
На този сайт има проучване и класация на различни продукти по марка и вид.
http://breadmaker.bg.diplotop.com/

# 711
Благодаря ви,момичета!Вече съм  в дебрите на онлайн-магазините и разглеждам ли, разглеждам ooooh!Надявам се да открия моята хлебопекарна.  bouquet

# 712
Ха, моята пекарна я няма.

# 713
Ха, моята пекарна я няма.

Е, явно проучването не е включило всички марки и модели. Когато купувахме Панасоника, беше на първо място. Сега нещо я няма в търговската мрежа, а и по сайтовете не я намирам.
За тези, които ще си купуват Мулинекс - може би има много сполучливи продукти с тази марка, но хлебопекарните им са направени така, че доста скоро да потрябва резервна част. Бих си купила някоя евтина машина, защото ще върши по-добра работа от нереално скъпата Мулинекс. По себе си знам, че ако съм избрала нещо, трудно може някой да оспори избора ми. Единствено вярвам на мнението на половинката и чета ревюта в нета.

# 714
  • Перник
... За тези, които ще си купуват Мулинекс - може би има много сполучливи продукти с тази марка, но хлебопекарните им са направени така, че доста скоро да потрябва резервна част. Бих си купила някоя евтина машина, защото ще върши по-добра работа от нереално скъпата Мулинекс. По себе си знам, че ако съм избрала нещо, трудно може някой да оспори избора ми. Единствено вярвам на мнението на половинката и чета ревюта в нета.

Не съм съгласна с мнението за Мулинекс. На моята и потрябва контейнер след повече от 2 години активно ползване, и то проблемът беше не в самия контейнер, а в едно уплътнение на оста, която държи бъркалката, т.е. нещо съвсем дребно. В момента е на 3 г. и 3 месеца и продължава да работи без проблеми ежедневно.  Peace

# 715
И продават ли само уплътнение? Не продават, а искат да си купиш ваничката, дори да е в гаранционния период (и машината става на цената, която би дала за покупката на хлебопекарна от по-добра марка). Минах по целия път на повредите при Мулинекс, мога да сравнявам два техни модела с машина на друга марка. Нали питат каква машина да си купят? Ако исках да имат моите проблеми, щях само да хваля Мулинексите. Не знам какво пречи да коригират някои неща при машините си и да станат най-добрата марка за хлебопекарни. Но за момента не са Simple Smile.

П.П. Един пример - ако сте ползвали Раховец, вероятно сте били доволни от това, как е работила печката ви, но в след това сте си купили Бош, коя печка ще препоръчвате? Съмнявам се, че някой си иска Раховеца и се отказва от екстрите на Бош. Но тъй като Раховец са железни, дори този пример не е точен в подкрепа на мнението ми. Спирам  Peace.

Последна редакция: вт, 09 апр 2013, 18:21 от Анонимен

# 716
Успях разгадах програмата Еxpert и то като тръгнах да снимам дисплея за да покажа снимки, без да искам натиснах 2 пъти копчето и тя ме пусна да си избирам съответните времена.  Ако някой има програмата за сандвич, моля дайте ми таблицата за време на месене ,втасване и т.н. Другото нещо, което искам да попитам е колко време трябва да втасва козунака искам да се пробвам да направя ама се чудя коя програма да му задам.

# 717
Успях разгадах програмата Еxpert и то като тръгнах да снимам дисплея за да покажа снимки, без да искам натиснах 2 пъти копчето и тя ме пусна да си избирам съответните времена.  Ако някой има програмата за сандвич, моля дайте ми таблицата за време на месене ,втасване и т.н. Другото нещо, което искам да попитам е колко време трябва да втасва козунака искам да се пробвам да направя ама се чудя коя програма да му задам.
втасването е .... докато втаса. времето не те интересува. поне това е моят пътеводител  Laughing
обикновено за козунака се използва най-дългата програма. но не програмата за сладък хляб.

# 718
Успях разгадах програмата Еxpert и то като тръгнах да снимам дисплея за да покажа снимки, без да искам натиснах 2 пъти копчето и тя ме пусна да си избирам съответните времена.  Ако някой има програмата за сандвич, моля дайте ми таблицата за време на месене ,втасване и т.н. Другото нещо, което искам да попитам е колко време трябва да втасва козунака искам да се пробвам да направя ама се чудя коя програма да му задам.

Ердинч беше дал май времена..., сега ще погледна и ще пусна линк - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=676959.msg22888909#msg22888909, копирах текста за настройките (сигурно трябва да ползваш и рецептата, която е много добра):

помолих бащата и той ми даде неговата ръчна настройка:

презатопляне:...................................15мин
месене(разбъркване)1:.....................20мин
месене 2  :.........................................35мин
втасване1:.........................................35мин
изкарване на въздух(*).....................15cek.
втасване2:.........................................25мин
оформяне на тестото(**).................1мин
втасване3:.........................................70мин
Печене...............................................60мин
градуси за печене.............................120Ц

П.П. Ох, ти за сандвич искаш времена..., нищо, де, виж и тези.

Последна редакция: вт, 09 апр 2013, 20:56 от Анонимен

# 719
времето е относително. количество мая, брашно , влажност,температура - това са все фактори ,които влияят на времето за втасване.

Общи условия

Активация на акаунт