Машина за хляб - 49-та тема

• 51 062
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
Дадо хаджия е обяснявал в стари теми че картофите придават много нежна консистенция на тестото. По рецепта картофите са 270гр, а брашното почти 700, вкуса на картофи изобщо не се усеща, а тестото е едно пухкаво и се топи в устата. А има сравнително малко мазнина - само 40 мл
Абсолютно. Последните ми картофени питки милото ги обяви за прекалено пухкави и мекички. Бяха направо душичка. Но децата се изкефика много. Три дни бяха меки.
Забърках картофено пюре, безглутеново брашно и бяло. Много приято се изненадах.

# 376
  • София
 Картофеното пюре не от готовите, нали?

# 377
Някой правил ли е БАГЕТИ в хлебопекарната / само месене и втасване/. Търся рецепта Peace
Иска ми се да се получи от тези, които се продават като полуфабрикат - охладени, вътре с подправки и масло. Само не знам когато е меко тестото как ще се намажат вътре с маслото и подправките newsm78 .

# 378
Аз правих с готовите. Имам едно и се чудах какво да го направя. Не съм го купувала, такова не бих купила. Но питките станаха страхотни. В нета е пълно с рецепти  на питки с картофено пюре от картофи.

# 379
  • София
Аз правих с готовите. Имам едно и се чудах какво да го направя. Не съм го купувала, такова не бих купила. Но питките станаха страхотни. В нета е пълно с рецепти  на питки с картофено пюре от картофи.
Щом става хубаво ще пробвам,че ни дадоха три кутии, но не ми харесва като пюре!

# 380

Вела, сподели колко пюре и колко брашно си ползвала. И аз имам няколко пакетчета пюре на прах. С тях може да пробвам за идеята Simple Smile.

# 381
Аз имам няколко рецепти за хляб с картофени люспи  - в едната количеството им е 1/2 чаша, в друга 2сл, но правилото е карт пюре/брашно да е в съотношение 1-2,5 /това ми го каза дядо Хаджия  bouquet/
Това което се получава при този хляб е, че по-дълго е мекичък и затова редовно слагам по 1-2-3 сл в хляба.

# 382
  • Sofia
Аз правих кифлички с локум и самбусак(самоса) и ги замесих в машината. Голямо удобство е. Simple Smile

Ако някой иска рецептите, на лични, да не спамим темата.

# 383
Стига с тези рецепти на лични, давай я тука, освен ако не си я защитила с патент Mr. Green  Hug

# 384
  • София
Стига с тези рецепти на лични, давай я тука, освен ако не си я защитила с патент Mr. Green  Hug
Неее, Naughty патента е за бабата на татко, защото и тя му е правила хляб с картофи. hahaha Joy

# 385
Неее, Naughty патента е за бабата на татко, защото и тя му е правила хляб с картофи. hahaha Joy

Ама номера, номера на патената дай, щото иначе не важи  Laughing Hug

# 386
Това е рецептата за картофените питки.
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,283.msg44080.html#msg44080

Последния път ги направих като сложих и малко безглутеново брашно, но колко не мога да кажа, сложих на око.
Единият път ги напрвих вечерта, тестото втаса 1 път, оформих ,сложих в тава  и покрих със свежо фолио  и ги прибрах в хладилника. На сутринта ги оставих 30-40 мин да се отпуснат и пекох. Бяха още по- мекички. Пробвах да ги пека без да мажа с нищо отгоре.Станаха с монго тънка  и хрупкава коричка. Копъра го пропуснах.

Последна редакция: сб, 02 мар 2013, 17:04 от vela

# 387
Прочетох рецептата за питките, благодаря, Вела!
Все пак днес направих един хляб - 40 г картофено пюре на прах и 660 г брашно, яйце и т.н. Пое повечко вода, но това се очакваше. Хубаво се изпече. Ще видим дали ще ми се стори по-различен Simple Smile.

Последна редакция: нд, 03 мар 2013, 13:30 от Анонимен

# 388
  • Sofia
кифлички с локум и самбусак(самоса) сложих ги в темата само рецепти за машина за хляб

# 389
кифлички с локум и самбусак(самоса) сложих ги в темата само рецепти за машина за хляб

Благодаря Ани Hug

Общи условия

Активация на акаунт