Crock Pot -мнения, рецепти

• 399 984
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 1 125
# 1 126
Цоп и аз тук... От доста време му се точа на този slow cooker и най-накрая се сдобих с един 4,7 литров. За пръв път видях такова чудо докато учех в Англия и хазяйката ми веднъж беше приготвила задушено с грейви сос. Боже, няма такова съвършенство! Още помня аромата и как се топеше в устата... Та още от тогава съм му хвърлила око на това уредче, но по това време в БГ още ги нямаше.
Снощи пристигна моя Кроко и тази сутрин нетърпелива метнах едно свинско със зеле ( като за новобранец), включих го на бавно 8 часа, но за зла участ след 2 часа (тъкмо беше започнало да къкри) спря тока Sad И така 3 часа... Преди малко дойде и се наложи да сменя режима на бързо за 6 часа. Това което ме притеснява обаче е, че отгоре ми стои едно сухо такова... Отдолу се готви, а отгоре не. Бързам ли или не съм сложила достатъчно течност, или и аз незнам.. Четох ви доста старателно. Видях, че на зелето не слагате вода, но аз вече губя надежда, че от това злополучно зеле ще излезе нещо...

# 1 127
може би епоизсъхнало, като е спряло да се готви. Разбъркай сега и обърни месото обратно.

# 1 128
Благодаря, Пеп4о! Започнаха да се получват нещата - след близо два часа на висока степен.
Само ме притеснява факта, че кукъра много загрява отвън. Предполагам всички са така, но това ме тревожи от гледна точка на безопастността и оставянето му без надзор.. И все пак, на първо време ще го ползвам нощем, едва ли бих се осмелила да го оставя през деня ако съм на работа.., което малко ме разочарова, но...

# 1 129
загрява отвън, встрани, но не толкова, че да запали нещо наоколо. Отдолу е изолиран, повдигнат на  ню ню крачета  Laughing
Аз предната вечер сърна готвих вътре - обезкостих сърнешния бут, заедон с карамезилиран лук, моркови, цвекло, пащърнак, цели главички чесън, малко вино и подправки - разкош се получи.
Исках бута с кокала да сложа , но дълъг, пък сатърчето ми погоди номер, счупи се. Затова кокала замина в камерата за супа да чака, но с други още кокали пак в крок пота ще сложа да се сварят

Скрит текст:

# 1 130
Йъм, изглежда вкусно, Пеп4о, и моят мъж е ловец и като се поусъвършенствам с Кроко ще се опитам да приготвя дивеч.
Иначе зелето стана страхотия - следвах горе-долу съветите в блога на Пеп4о, но аз слагам дафинов лист, бахар и цели зърна черен пипер - всичко в началото.
Следващите специалитети в списъка ми са тако супа, както и адаптирана версия на ето тези кюфтенца: http://damndelicious.net/2014/02/21/swedish-meatballs/ - нещо като Икейските кюфтенца на Хедра.

# 1 131
аз да намина и да ви кажа,  че предния  ден сготвих сарми на 3 реда в крок пот-а  Laughing пълен до горе. Всички бяха с перфектно сварен ориз, нищо хрупащо и тн. Много съм доволна от грънеца, особено по това време на година и особено от големината на моя

Скрит текст:

# 1 132
  • Калифорния, САЩ
аз да намина и да ви кажа....
Скрит текст:

Разкошно изглеждат, предполагам рецептата е вече в блога ти  Hug.

# 1 133
отдавна, всичките видове , ето ги http://pep-4o.blogspot.com/search?q=%D1%81%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B8

някъде назад някой се оплакваше, че на втори ред му оставали сухи. Затова показвам - аз до сега все на два реда правех, но този път на три - както се вижда почти до ръба са (всъщност до където застава капака точно. слагам лист фолио върху тях и така ги готвя.

# 1 134
На мен зелевите сърмички са ми едно от любимите неща в крока Simple Smile И аз правя на 2-3 реда ама малки сърми и не са ми ставали сухи

# 1 135
отдавна, всичките видове , ето ги http://pep-4o.blogspot.com/search?q=%D1%81%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B8

някъде назад някой се оплакваше, че на втори ред му оставали сухи. Затова показвам - аз до сега все на два реда правех, но този път на три - както се вижда почти до ръба са (всъщност до където застава капака точно. слагам лист фолио върху тях и така ги готвя.
Пепчо мила,

А ако зелето за сърми не е кисело, а е свежа зелка, как процедираш с листата ?

# 1 136
кипвам вода в голяма тенджера със сол и лимонтозу
изрязвам грубата част на листата
бланширам ги за по 5-6 мин във врящата вода (по 5-6 листа наведнъж)
като ги извадя пак почистя останалата част от жилката (ама аз и като готвя ги махам тези дебелите)

така листата са меки и еластични и се завиват

# 1 137
  пеп-4o, мисля че някъде назад бях чела, че имаш от двата модела от 5,7 л на  Crock Pot. Моля те да споделиш от кой от двата модела си по-доволна и кой би препоръчала за закупуване.

# 1 138
аз от утре е имам и другия нов модел - 4.7л  Laughing
и от двата съм доволна, макар че ползвам повече стария модел, но това е защото е отвън. Другия вадя при необходимост от още една тенджера.  Ако ще купуваш - май по-добре с електронния индикатор , той е със стъклен капак и се вида отгоре какво готвиш, не се налага да отваряш (и да се губи Т*)

# 1 139
Честито   bouquet Да продължаваш да готвиш все толкова вкусни неща в тях ! За да има от къде и ние начинаещите да ползваме опит  Wink
Аз от два месеца само чета за тях и им се "точа" , но май е вече време да си купя. Отначало мислех по-малък модел от Амазон, но след повечко размисли се спрях на най-големия размер ( нищо, че сме трима - ще има ядене за 2 дена  Laughing) и  от нашия пазар, че да се възползвам от гаранцията и рецептите  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт