Crock Pot -мнения, рецепти

• 399 999
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 1 110
Здравейте, някой да е варил царевица в крок-пота?

Аз варих 2-3 пъти лятото,добре се получи.Не си спомням обаче за колко време точно  Rolling Eyes

# 1 111
  • София
Царевицата става страхотна в крока, от темата тук видях и я слагам на 4 часа (и сега като трябва да напиша на low или high.. мисля, че на high).

# 1 112
Аз чупех царевицата на половина , нареждах я изправена и около 4-5 часа на силна степен

# 1 113
Аз чупех царевицата на половина , нареждах я изправена и около 4-5 часа на силна степен
А вода колко слагате?

# 1 114
някъде до средата на  наредената царевица

# 1 115
  • София
аз я заливам цялата с вода, също става.

# 1 116
Благодаря!

# 1 117
  • Калифорния, САЩ
  Пеп-4о, би ли ми обяснила защо винаги шкембето се вари на големи парчета, а чак след това се реже на малки. Къде е логиката  newsm78?
   Благодаря ти за съветите  Hug.

А за царевицата - колкото и да е нездравословно и не..., не..., не..., аз си слагам две царевици в микровълновата, включвсм на седем минути и страшно си я харесваме така. Спестява ми много време, а понякога това ми е вечерята с някаква салатка или  купичка гуакамоле м-м-м.

# 1 118
въпрос на вкус  Laughing в неделя "сварихме" последната  така в мв-то, защото бяха само 4, да не залагам в тенджера и ги изядохме, но определено така не я харесваме - мирише на сурово.

А  шкембето можеш да си го нарежеш на ситно и после да вариш, не е проблем. Ама трудно се реже сурово. Затова варя на големи парче (и голямо количество) а  после нарежа толкова, колкото ще правя на чорба и го сготвям.

# 1 119
Може за тиквата - но зависи каква е. Цигулката просто се реже по дължина, почиства се и се слагат двете половини вътре - и печеш за 7-8 часа на слабо. Не слагай вода, иначе се удавя в течност и става гадна.

Точно за цигулка става въпрос. Как само по дължина и се слагат двете половини? Че тя е огромна Simple Smile А не се ли бели?

# 1 120
Тиквата я беля и режа на едри парчета. Наръсвам със захар и пека с минимално количество вода, колкото да не ми залепне от захарта. Самата тиква също си пуска.
НО много ми хареса идеята за половин цигулка Simple Smile Що е мързеливо е моят начин! Днес ще сложа да пробвам.

Съвсем не по темата, но използвам, че тук пишата хора с познания за продуктите. Може ли да правя фреш от сурова тиква в малък процент от друг сок? Примерно 30% тиква и 70% ябълка? Страх ме  е да не действа диуретично или да вреди по някакъв начин.

# 1 121

Съвсем не по темата, но използвам, че тук пишата хора с познания за продуктите. Може ли да правя фреш от сурова тиква в малък процент от друг сок? Примерно 30% тиква и 70% ябълка? Страх ме  е да не действа диуретично или да вреди по някакъв начин.
ДА, тиквата може да се консумира в суров вид под формата на сок. Aз редовно си пия такова сокче, но добавям и морков. Само не прекалявай с количествата на тиквата, за да не те хване разстройство.

# 1 122
половинът я пие смесена и с ябълка и със спанак.  Peace

# 1 123
Благодаря дами   bouquet

# 1 124
  • Калифорния, САЩ
  Пеп-4о, тукашното шкембе няма нищо общо с това в Бг. - едно такова бяло-бяло, умито някак си стои, ама като ни се хапва и няма друго... И много лесно се реже с ножицата, така ми е по-лесно и не цапам толкова много. Мерси за мнението ти, и за всеотдайната ти отзивчивост  Hug.

Общи условия

Активация на акаунт