Crock Pot -мнения, рецепти

• 400 027
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 1 095
Ами и сармите готвя по 8-9 часа и не им е много на ориза - целичък си остава  Peace аз довечера залагам сарми вече  Crazy
Вече? Ехеее Пепчо, а зеле от къде? Значи осем часа на силно за сърми и чушки така ли? newsm78

# 1 096
8-9 на слабо, не силно. Зелеви листа - от фризера, или от буркан  Wink кой където си е прибрал. Но и в магазина има

# 1 097
Дайте идея за нещо с домати в крок пот. Четох, че май може да се сложат цели измити и така се сваряват и после стават за сос. Но може би трябва да се прецедят после... някой правил ли е? А ако ги настържа и просто ги сложа в крок пота за 8 часа на слабо?

Последна редакция: пт, 26 сеп 2014, 18:35 от celika

# 1 098
Момичета може ли да ми дадете мнението си за този кукър http://slowcooker.bg/product/47/traditsionen-ured-za-gotvene-4-7l-sote.html някой ползвал ли го е ?Като цена и вместимост  е идеален за бюджета ми-притеснява ме само факта,че за разлика от др.уреди керамичния съд е извън нагревателя и не се загрява от страни а отдолу newsm78

# 1 099
След като си стоя моя слоу кукър доста време неползван, през уикенда се престраших да го ползвам и направих мляко с ориз. Стана си чудно. Снощи направих леща по рецептата на Пепчо, ама без да сгъстявам и чубрица не съм сложила, защото сутринта трябваше да я прибера в хладилника.
Вие зеленчуците кипвате ли ги преди да ги сложите в кукъра. Нещо не се сетих да го направя. Само лещата кипнах. А сложих и замразени моркови, че нямах пресни. На ниската степен я правих. Струва ми се по-правилно да се кипнат преди това.

# 1 100
  • Калифорния, САЩ
          Все се каня да пиша, и все забравям или отлагам.  ooooh!

- за печенето на чушки и патладжани - пекох ги на 6 часа/силно; предварително надупчих патладжана. Много им беше, може би щеше да е по-добре да са на 5 часа. Станаха добре, малко като сварен патладжана, не са като печени на огнището при баба  Heart Eyes, но ... пак се харесаха. Подложих една чиния под зеленчуците, за да ги повдигне и да не са в собствения си сос докато се готвят. Пуснаха много сос. Но не се потих около скара или печка; пак ще направя.
- за супи - правих зелен фасул тези дни /от пакет - замразен/. Първо зел. фасул с малко сол и вода, до полуготовност. Отделно на котлона другите зеленчуци /аз сложих лук, моркови, целина и червена чушка/ - да се позадушат и омекнат. Прибавих към з.ф. , сложих джоджен, червен пипер и няколко лъжици доматено пюре. Около десетина минутки преди да изключа прибавих и 3-4 скилидки пасиран чесън. Стана много вкусно, за около 5 часа. И не се вмерисах на манджа, и навън бях докато се готвеше. Тази семица ще правя и леща така.
- агнешка чорба - сложих двете малки крачета с много нарязани зеленчуци, сол и подправки за 10 часа /преди да легнем да спим/. На сутринта - месото пада от кокала, чудно, но ... лука - хрупа  #Crazy. Защо така, незнам  newsm78. Другите зеленчуци - готови. После си я донаправих както реших - прибавих ориз към накълцаното месо, по-късно и застройка. Стана вкусна.
- тази вечер ще сложа свински крачета, да видя как ще станат.

Последна редакция: пт, 17 окт 2014, 01:50 от ir74

# 1 101
Според мен и 5 часа им е много на чушките и патладжана. Може би 5-6 часа на слабо по-скоро. Патладжана във фурната става много бързо.

# 1 102
Момичета днес бобът ми стана чуден! Може би защото сортът е хубав! Аз го готвя като слагам всичко наведнъж! Днес пак така, лук морков, сушен домат, боб, вода, една лъжичка брашно, сол, подправки, затварям капака, пускам на бавно 7-8 часа....и забравям, че се готви, беше страшно ароматен, добре сварен, КРАСОТА!

# 1 103
  • Калифорния, САЩ
  И аз да се похваля, че свинските крачета се разпадаха от костите след десетчасово варене на слабо. Супер!

# 1 104
те и на 8 на слабо се разпадат  Peace при пълна тенджера с материал

# 1 105
  • Калифорния, САЩ
те и на 8 на слабо се разпадат  Peace при пълна тенджера с материал

Hug Hug Hug

Абе беше ми за първи път, варих през нощта и за всеки случай ги сложих на 10 часа. За всеки случай  Party Party Party.
    Другата седмица и шкембе ще правя, по желание на половинката. Пеп-4о, ще надникна в блога ти да видя ти как си го приготвила  Hug.

# 1 106
варя шкембето вътре, после извадя нарежа и вече в нормална тенджера довърша, щото трябва да се прибави прясно мляко и да заври по-бързо, направо там правя.
Измий, почисти, нарежи на няколко по едри парчета и го сложи на 8-9 часа пак на слабо.

Аз включвам 8-9 часа, но като изключи уреда автоматично преминава на поддържане топло, като през това време още продължава да си се готви продукта вътре, имай го предвид.

# 1 107
Мога ли да сваря/изпека тиква вътре и за колко часа на каква степен?

# 1 108
  • София, Младост 2
Може за тиквата - но зависи каква е. Цигулката просто се реже по дължина, почиства се и се слагат двете половини вътре - и печеш за 7-8 часа на слабо. Не слагай вода, иначе се удавя в течност и става гадна.

# 1 109
Здравейте, някой да е варил царевица в крок-пота?

Общи условия

Активация на акаунт