Crock Pot -мнения, рецепти

• 399 952
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Привет, набързо разлистих темата, за първи път чувам за крок пот и ми се стори интересно, извинявам се ако някъде е коментирано това, но какво е толкова специалното на тази "тенджурка" Simple Smile и може ли да ми кажете накратко ползите от бавното готвене в сравнение с нормалното. Дано въпросите ми не са дразнещи, уж се интересувам от здравословно хранене, но тази тематика ми е убягнала..
Аз най- вече го позлвам, за да готвя крехко и сочно месце и боб разбира се.  А специалното за тенджерата е че готви на ниска температура (около 100 градуса).

Благодаря за отговора, а има ли някой, който не яде месо пък го ползва? Май наистина за месо е подходящо..

# 721
Привет, набързо разлистих темата, за първи път чувам за крок пот и ми се стори интересно, извинявам се ако някъде е коментирано това, но какво е толкова специалното на тази "тенджурка" Simple Smile и може ли да ми кажете накратко ползите от бавното готвене в сравнение с нормалното. Дано въпросите ми не са дразнещи, уж се интересувам от здравословно хранене, но тази тематика ми е убягнала..

разлисти по-бавно сега и ще видиш какво е специалното на това гърне  Peace ако ли не, на сайта им има достатъчно информация за принципа на работа и т.н. 

а като любител на месните манджи ще кажа, че постно зеле става чудесно вътре, постен боб,  постен гювеч, грах (със или без картофи); доматен сос за паста.. и още постни манджи, в които зеленчуците се задушават.

В крока още не съм готвила ориз.В кукъра го правя,а и преди като го правих на фурна пак по същия начин.Опитайте и ще видите колко бял става ориза и не се слепва.И вода никога не меря,слагам на око.Водата да е половин пръст над ориза.Винаги съм купувала бисерен ориз.

благодаря ти, аз реших, че за в крока го пишеш. Иначе си нямам проблеми с ориза, винаги ми е бял, пухкав и всяко зърно само за себе си стои.

Пепо-чо, може ли да се сложи сода и на лещата?

Не съм пробвала, но лещата си се вари бързо. Ако малко превариш -  люспите сами падат.
Пробвай с една шепа леща дали ще стане   Peace

# 722
До 46-та стр. стигнах,очите ми  така- Shocked Искам от амазон да си взмеа с директна доставка до БГ. После ще ви допрочета  Hug

Има ли доволни от Crock този модел.Прочетох двете ревюта и тук в темата,че кипи и загаря.  А има ли сред вас доволни ?

Благодаря!

Последна редакция: сб, 25 яну 2014, 19:37 от Трапезица

# 723
  • София
До 46-та стр. стигнах,очите ми  така- Shocked Искам от амазон да си взмеа с директна доставка до БГ. После ще ви допрочета  Hug

Има ли доволни от Crock този модел.Прочетох двете ревюта и тук в темата,че кипи и загаря.  А има ли сред вас доволни ?

Благодаря!

Този е моят незаменим помощник от около 4 години. Изключително съм доволна. До сега не е имало случай нещо да загори, на 2ра степен къкри леко. Няма да те разочарова.

# 724
Благодаря много  Hug

# 725
Светле,взимай го,заслужава си  Grinning
Взех за сестра ми такъв ноември някъде,от склада за около 20 лири,колкото е и сега,много е доволна.
Доста време търсихме нещо изгодно,че много искаше и на нея да взема и този беше най-изгоден.

# 726
Благодаря ви,момичета,наклонихте везните. Hug След чат  с амазона,един младеж ми обясни,че складовите сделки имали година гаранция,а новите- 2 години. С оглед гаранцията ( дано не ми се наложи),предпочитам нов с доставка до БГ.

РЕД.сега на чата ми казаха,че и на нов и на складов,все 1 година е гаранцията,специално за този модел.Преди бях питала за един Морфи Ричардс.
Хм,замислих се да си взема от склада Simple Smile

Благодаря за вниманието !

Чорбички като правите,фиде слагате ли ?

Последна редакция: нд, 26 яну 2014, 11:56 от Трапезица

# 727
да. 30 мин. преди да приключа супата. И ориз слагам на супа

# 728
Като се сдобия ще ви питам за подробности  Laughing
МНого сте мили всички Hug

# 729
  • Под сянката на разлистените кактуси
Здравейте, момичета! Отдавна не съм се включвала, но ви следя редовно. В момента правя телешко със сметанов сос, може и да го снимам като стане  Laughing Но намерих този линк за това как да си направиш домашен сапун в крока и искам да го споделя с вас, може на някой да му е от полза:

http://www.onegoodthingbyjillee.com/2013/01/how-to-make-homemade … oto-tutorial.html

Аз мисля да опитам!

# 730
 да споделя последната си вкусна манджа направена в бавната тенжера- Пиле паприка. правих го с тарелка бутчета, но може и с пиле нарязано на порции за 600гр месо се слага 1 глава лук, 1 червена и една зелена чушка, 1с.л. брашно, около 1с.л. дом. пюре 1/2 чаша вода и 4 кисели краставички. Нарязах 4ушките и краставичките на лентички. В малко олио запържих лука, чушките, дом. пюре размито в малко вода. Сложим всичко в добавих и нишестето размито в малко вода. Краставичките добавих най-накрая около 30 мин преди да го изключа. Готвих го на висока степен около 4 часа.

# 731
И аз да се включа с въпрос. Отдавна се заглеждам по бавните тенджери и досега да съм си купила, но се колебая заради мненията в амазон. За моделите с голяма вместимост има мнения, че поддържат много висока температура, кипят и не могат да се нарекат уреди за бавно готвене. А мен не ме устройва крок-пот с 3,5 л. вместимост. Та, ако има собственици на Големи тенджери, ще се радвам да прочета родни мнения    Grinning bouquet

# 732
ако 5.7 е голяма - не ври, а съвсем тихо клокочи по краищата; абсурд да кипи,  пара дори не излиза от него; макар оня ден да го напълних до горния ред със сарми.  В експлоатация малко над 2 години  Peace

# 733
Ами писали сме  Wink
Не е до размер на купата, дори не до марка, а конкретен модел.
6.5 литра на Шеф (Shef), електронен вариант, не кипи. Всъщност повечето не кипят. В Амазон има доста изчерпателни ревюта, избираш модел според предпочитанията си и четеш. После стискаш палци и поръчваш  Joy С Амазон рискът е почти никакъв, защото имат много гъвкава политика за удовлетвореност на клиента.
Личното ми мнение е, че ако има 2 лоши ревюта на 50 добри, не рискувам.
Моята тенджерка я избрах само по 1 показател - супер ниска цена за момента (29 паунда с транспорта до UK). Излезе успешен експеримент - късмет.

# 734
Благодаря!   bouquet
Прегледах мненията за 6.5 литровите Крок-пот и Морфи. Сега ще прочета и за Шеф. И сигурно ще рискувам вече, че само ме човърка  Laughing 

Общи условия

Активация на акаунт