Crock Pot -мнения, рецепти

• 399 966
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 705
Аз варих един боб в събота по една рецепта, която беше публикувана от някой тук и  стана много вкусен. Накиснах го от вечерта с вода. След това направих всичко което е описано по рецептата. И боба беше готов още на шестия час, но го оставих още малко да покъкри заедно с финалните подправки - сол, домати, брашно....Готвя само на втора степен, и нещата се получават.  Ето ти и рецептата която си я копирах ..

мойта  Laughing http://pep-4o.blogspot.com/2012/09/blog-post_29.html  Но времето за готвене понякога е различно, че много сортове има. На мен ми се случи с хубав домашен боб от приятелка и за 4 часа да стане - бях с и в къщи и го довърших.  Но и да остане повече време в гърнеца не е проблем.
Когато съм в къщи го включвам на ІІ, но когато съм на работа на І степен - така или иначе ме няма 9 часа.

и да, всеки път го кипвам отделно със содата и тогава прехвърлям в крок пота.

newsm78
 вярно...как съм забравила.... точно там съм го чела. Невероятно вкусен боб, рецептите ти са уникални пеп-4o

# 706
 Hug благодаря. Ама по звездичките ** го познах, чак се чудех защо мие познат.

# 707
Пепчо, искам да живея у вас  Grinning

# 708
Пепчо, искам да живея у вас  Grinning

Peace може, ако ако гладиш  Mr. Green

# 709
  • Варна
Май ще се разберем в крайна сметка с моето крокче. Точно както каза dobra, първите няколко часа нищо не се вижда, но после започва да бълбука леко. Но само на високата степен, струва ми се че ниската е неизползваема. Вчера пробвах да сготвя пилешко с грах и от страх, да не остане сурово, го преварих леко  Laughing Но пък домочадието каза, че е много вкусен.
Сега мисля и сладкиши да пробвам, само да реша какво да направя.
Понеже говорихте за възможността да спре тока, си направих експеримент. Нагласих таймера и дръпнах бушона. Когато отново вдигнах бушона, крока изобщо не се включи. Явно, поне този модел, има някаква защита срещу токови удари, което е идеално. Най-голямата опасност е да си стои сурово яденето, докато не наглася отново таймера.

# 710
Пеп-чо,
пиша специално да благодаря за идеите за боб.
Досега не знаех, че може да се кипне със сода. Вчера пробвах и в резултат боба се самообели. Трябваше да го премия десетина пъти и повечето люспи паднаха. Всички в къщи много го харесаха, дори ММ, за когото боба е противна храна.

Тази седмица правих в крокчо телешки кюфтета. Много се харесаха. За сос сложих само консерва "миш маш" (домати, чушки, патладжан - купена). Покрих ги изцяло с течност, защото телешкото и без това е сухо. Станаха наистина крехки и сочни. Преди печене запържих леко.

# 711
 Hug понеже  и люспите дразнят стомаха, а като се кипва със содата те се пообелват.  Имам позната, която също ги бели бобчетата така.
Оня ден правих сарми в крок пота, някой беше питал за на 2 реда, дали втория ред успяват да се задушат. Тъй като забравих преди как съм ги пекла (май на 2 реда пак, но дали с фолио, или без  newsm78) сложих едно фолио, което ги покри неплътно -колкото да го има върху тях. Вода и зелев сок - 1 пръст над сармите. Мозък станаха, на 7 часа на ІІ, защото ги обичам добре сварени.

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/156067 … _1604907575_n.jpg

# 712
  • Тополовград
Аз имам Crock Pot от 2  месеца и най-често съм готвила сърми лозови и зелеви. И аз за 7 часа ги слагам. Много съм доволна.

# 713
Някои от Вас се оплакваха,че им почерняват картофите. Един съвет от мен, който преид време прочетох някаде в нет. Когато готвите в слоу кукър слагвйте кореноплодните зеленчуци на дъното, а месото да бъде върху тях. Аз така подреждам храната и никога не съм имала проблем с картофите.

# 714
  • Балчи-Варна
Когато ще готвя ориз-мия ориза две три води,слагам около шепа сол,обърквам добре,доливам вода да го покрие и го оставям така най-малко 15мин.Колкото по-дълго стои толкова по-бял става ориза.Изплаквам прецеждам и запържвам.И да не запържа той не се слепва от солта.

# 715
това в крок пота ли  newsm78

# 716
Пепо-чо, може ли да се сложи сода и на лещата?

# 717
  • Балчи-Варна
В крока още не съм готвила ориз.В кукъра го правя,а и преди като го правих на фурна пак по същия начин.Опитайте и ще видите колко бял става ориза и не се слепва.И вода никога не меря,слагам на око.Водата да е половин пръст над ориза.Винаги съм купувала бисерен ориз.

# 718
  • София
Привет, набързо разлистих темата, за първи път чувам за крок пот и ми се стори интересно, извинявам се ако някъде е коментирано това, но какво е толкова специалното на тази "тенджурка" Simple Smile и може ли да ми кажете накратко ползите от бавното готвене в сравнение с нормалното. Дано въпросите ми не са дразнещи, уж се интересувам от здравословно хранене, но тази тематика ми е убягнала..

# 719
Привет, набързо разлистих темата, за първи път чувам за крок пот и ми се стори интересно, извинявам се ако някъде е коментирано това, но какво е толкова специалното на тази "тенджурка" Simple Smile и може ли да ми кажете накратко ползите от бавното готвене в сравнение с нормалното. Дано въпросите ми не са дразнещи, уж се интересувам от здравословно хранене, но тази тематика ми е убягнала..
Аз най- вече го позлвам, за да готвя крехко и сочно месце и боб разбира се.  А специалното за тенджерата е че готви на ниска температура (около 100 градуса).

Общи условия

Активация на акаунт